Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Βλάντιμιρ Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν είναι ο πολιτικός εκείνος που κυριαρχεί στο πολιτικό στερέωμα της Ρωσίας κατά τα τελευταία 15 χρόνια. Αυτή τη στιγμή διατελεί Πρόεδρος της Ρωσίας από τις 7 Μαΐου 2012, θέση που κατείχε και μεταξύ των ετών 2000 - 2008, ενώ διετέλεσε πρωθυπουργός της Ρωσίας από τις 8 Μαΐου του 2008 έως τις 7 Μαΐου 2012.
Στη διάρκεια της 8ετούς, πρώτης και δεύτερης προεδρικής θητείας του, η ρωσική οικονομία επανέκαμψε μετά από μακρύ χρονικό διάστημα ύφεσης και προβλημάτων που προκάλεσε η κατάρρευσης της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, με αιχμή του δόρατος την ενεργειακή του πολιτική, λόγω του μεγάλου πλούτου σε φυσικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που διαθέτει στο έδαφος της. Η Ρωσία είναι μέλος της ομάδας των οχτώ πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου (G8), λόγω της μεγάλης αύξησης του Α.Ε.Π. της, που πλησίασε το αντίστοιχο της Ε.Σ.Σ.Δ. της δεκαετίας του '80 και την τοποθέτησε και πάλι στο χάρτη με τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Βιογραφικές σημειώσεις
Γεννήθηκε στο Λένινγκραντ στις 7 Οκτωβρίου 1952. Αναφορικά με την καταγωγή του, η μητέρα του Μαρία Ιβάνοβνα Πούτινα ήταν εργάτρια εργοστασίου και ο πατέρας του, Βλαδίμηρος Σπυριδόνοβιτς Πούτιν είχε καταταγεί στο Σοβιετικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε στον στόλο των υποβρυχίων στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου  συμμετείχε σε μία ομάδα δολιοφθορέων της NKVD. Ο παππούς του Σπυρίδων Πούτιν, ήταν προσωπικός μάγειρας του Βλαντιμίρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν.
Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά. Το 1990 έγινε βοηθός Κοσμήτορα, ενώ το διάστημα 1985-1990 εργάστηκε στην Ανατολική Γερμανία ως μυστικός πράκτορας της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας (KGB). Το 1991 επέστρεψε στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου δούλεψε στον πλευρό του γνωστού δημοκρατικού παράγοντα της «Νέας Ρωσίας», Ανατόλι Σομπτσάκ, δήμαρχο της πόλης, με την ιδιότητα του σύμβουλου.
Τον Ιούνιο του 1991 χρήστηκε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, διάδοχου οργανισμού της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας (KGB). Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το αιφνίδιο διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος. Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Με τη λήξη της πρώτης θητείας τους επανεκλέγεται στο αξίωμα του στις 14 Μαρτίου 2004 με συντριπτική πλειοψηφία.
Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Στις εκλογές που διεξήχθησαν στις 2 Δεκεμβρίου του 2007 και συνοδεύτηκαν από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν εκλέχθηκε θριαμβευτικά στο αξίωμα του Πρωθυπουργού με ποσοστό άνω του 62% των ψήφων. Με το τέλος της Πρωθυπουργικής του θητείας θέτει εκ νέου υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα της χώρας και εκλέγεται με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων.
Παντρεύτηκε με την Λιουντμίλα Σρέπνεβα το 1983, από την οποία  και απέκτησε δύο κόρες, τη Μαρία (1985) και την Κατερίνα (1986). Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.

Γενέθλιος χάρτης

Vladimir Vladimirovich Putin

7 Οκτωβρίου  του  1952, 9:30 π.μ.


BAT Λένινγκραντ (St. Petersburg) στη Ρωσία (30E15  59N55)

Ωροσκόπιο :

Ήλιος στο Ζυγό 13 ° 56 '
Σελήνη στους Διδύμους 2 ° 55 '
Ερμής στον Ζυγό 23 ° 10 '
Αφροδίτη στο Σκορπιό 11 ° 42 '
Άρης στον Τοξότη 26 ° 31 '
Δίας στον Ταύρο 19 ° 45'R
Κρόνος στον Ζυγό 17 ° 27 '
Ουρανός στον Καρκίνο 18 ° 24 '
Ποσειδώνας στο Ζυγό 21 ° 10 '
Πλούτωνας στον Λέοντα 22 ° 43 '
Έρις στον Κριό 7 ° 38'R


Άνοδος στον Σκορπιό 3 ° 10 '
Μεσουράνημα στον Λέοντα 21 ° 13 '


Με τον Πλούτωνα σε σύνοδο με το Μεσουράνημα στο Λέοντα, o Βλαντιμίρ  Πούτιν ξέρει πως η  δύναμη σε όλα τα πράγματα είναι σχετική, ιδίως όταν βρίσκεται κανείς στο τιμόνι μιας υπερδύναμης όπως είναι η Ρωσία. Ο κυβερνήτης του, ο Ήλιος είναι στο Ζυγό, απέναντι  από τον Κρόνο, που σημαίνει πως είναι ειρηνικός  και δίκαιος  άνθρωπος, αλλά  επίσης  πολύ  αυστηρός  και πειθαρχημένος. Ο Ερμής  και ο Ποσειδώνας είναι επίσης στο Ζυγό, σε πολύ καλό συνδυασμό, χαρίζοντας του  εξυπνάδα, σοφία και δικαιοσύνη. Άλλο ένα  βασικό χαρακτηριστικό  του χαρακτήρα του είναι πως είναι πολύ ευαίσθητος, λεπτός στους τρόπους  και  συμπονετικός με τους συνανθρώπους  του.
Ο  Ερμής του από το  Ζυγό  σημαίνει πως είναι άνθρωπος  έξυπνος, εύγλωττος , πολύ καλός διπλωμάτης, μεσολαβητής και γενικά ένας σπουδαίος και μεγάλος ηγέτης. Έχει  επίσης ένα έντονο ενδιαφέρον για την τέχνη, την ομορφιά και τις σχέσεις. Η Σελήνη στους Διδύμους στο ωροσκόπιο του έχει  μια ανάλαφρη και διασκεδαστική τοποθέτηση.  Είναι αστείος, με υπέροχο  χιούμορ και  πολύ ευέλικτος στις συναναστροφές του.  Έχει τη τάση να μοιράζει την ενέργεια και τη προσοχή του σε πάρα πολλούς τομείς, κάτι  που τον καθιστά ανήσυχο, ανυπόμονο  και συχνά αναξιόπιστο εξαιτίας  των πολλών υποχρεώσεων που επωμίζεται. 
Είναι επίσης πολύ ερωτύλος! Η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι παθιασμένη  και μυστικοπαθής και τον κάνει να απολαμβάνει έντονες  συναισθηματικές σχέσεις. Πολλοί  άνθρωποι με τη θέση της Αφροδίτης στη θέση αυτή έχουν κλίση στον ερωτισμό, τον αποκρυφισμό και τις πολεμικές τέχνες. Η Αφροδίτη κοντά στον ωροσκόπο  του, του δίνει μια σταθερή στάση,  ηρεμία και ψυχραιμία, καθώς και ένα ιδιαίτερα  χαριτωμένο και αισθησιακό πρόσωπο. Ο Άρης  από τον  Τοξότη του  δίνει πολλή ενέργεια, καλή υγεία, αξιοπιστία, και επιτυχία. Πολλοί άνθρωποι με τον Άρη στο σημείο αυτό του ωροσκοπίου τους είναι  γεννημένοι κυνηγοί , εξερευνητές, ταξιδιώτες αλλά  και τυχοδιώκτες, καθώς και φύσεις ηθικές με ιδιαίτερες αξίες στη ζωή. 
Ο Δίας στον Ταύρο συσσωρεύει εύκολα τον πλούτο και την εξουσία και τείνει να έχει μια υλιστική φιλοσοφία. Πολλοί άνθρωποι με τον Δία σ αυτή τη θέση είναι  καλλιτέχνες, γίνονται επιτυχημένοι  τραγουδιστές  και ηθοποιοί, και αποκτούν  μεγάλη οικονομική επιφάνεια, και μέσα από αυτή σημαντική επιρροή.  Ο Κρόνος στον Ζυγό συμβολίζει τον νομοθέτη πολιτικό, καθώς και τον έξυπνο σχεδιαστή. Είναι πολύ έμπειρος στο χειρισμό των ανθρώπων και των ανθρώπινων  σχέσεων. Ο πλανητικός συνδυασμός του  Κρόνου και του Ποσειδώνα στο Ζυγό υποδηλώνουν ότι  μπορεί  τα όνειρά του για την ειρήνη και  ενότητα  να τα μετουσιώσει σε πραγματικότητα. 
Ο Ουρανός στον Καρκίνο επηρεάζει  τον Πούτιν δυναμικά σε συνδυασμό με τον  Ήλιο του,  και είναι στο  δέκατο οίκο της καριέρας του  και της κατεύθυνσης της ζωής του. Εσωτερική του ανάγκη και πόθος είναι να βγάλει τη χώρα του από την απομόνωση, να φέρει την ελευθερία, την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό στην πατρίδα του. Ο  Ποσειδώνα στο Ζυγό ευνοεί τα  όνειρα της καθολικής ειρήνης και της ενότητας. Πολλά άτομα με θέση αυτή του  Ποσειδώνα είναι  ποιητές, καλλιτέχνες και φιλόσοφοι  που εξιδανικεύουν την ομορφιά και τις ανθρώπινες σχέσεις. 
Ο Πλούτωνας στον Λέοντα  χαρακτηρίζει άτομα που μπορούν να είναι εξαιρετικά υπερήφανα, δραματικά, κτητικά στην αγάπη , αλλά και λάτρεις  της  ψυχαγωγίας,  καθώς θεωρούν πως η ψυχαγωγία ομορφαίνει τη ζωή.
Ανάλυση όψεων
Στο κομμάτι του ωροσκόπιου  του Πρόεδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν που περιγράφει  τη φύση των σχέσεων του και  τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα του, το βασικό στοιχείο είναι πως  περιέχει αρκετούς  πλανήτες σε ζώδια  του αέρα. Αυτό αντανακλάται στο χαρακτήρα του, καθώς είναι ένας άνθρωπος πολύ κοινωνικός, επικοινωνιακός  και έξυπνος. Οι περισσότεροι από τους πλανήτες του ωροσκοπίου  του Πούτιν επικεντρώνονται  σε αρσενικά ζώδια και εκφράζουν  την επιθυμία του  να μιλάει  ανοιχτά και με ειλικρίνεια,  όντας ένας ισχυρός αρχηγός κράτους. Ο Βλαδιμίρ  Πούτιν έχει  μια δυναμική προσωπικότητα, είναι όμως και διαρκής στόχος παραπληροφόρησης και λοιδοριών!  Σαν γνήσιος Ζυγός, γεννημένος διπλωμάτης, μπορεί να χειριστεί όμως ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις,  πετυχαίνονται  τις καλύτερες δυνατές σχέσεις και συνεργασίες.
Η πιο σημαντική όψη, κατά τη προσωπική μου άποψη, είναι η σύνοδος του Ήλιου με τον Κρόνο! Από τη μία πλευρά ως προς  την πολιτική διάσταση, του δίνει ασυγκράτητη δίψα για την εξουσία, δέλεαρ και πειρασμούς, αλλά του παρέχει μια τεράστια αφοσίωση στο καθήκον του και την ικανότητα να εκτελεί τα πιο δύσκολα καθήκοντα και να πετυχαίνει ενδιαφέρουσες συνεργασίες με σπουδαία αποτελέσματα.
Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό δείχνουν ένα άτομο ανεξάρτητο και εξαιρετικά φιλελεύθερο, με μια απρόβλεπτη πολλές φορές συμπεριφορά. Αυτή η όψη όμως του χαρίζει την ικανότητα για  βαθιές μεταρρυθμίσεις. Ο Ερμής στον Ζυγό, σε εξάγωνο με τον Άρη και τον Πλούτωνα σε ζώδια της φωτιάς, του χαρίζει μια ισχυρή διάνοια, ένα εύστροφο και διεισδυτικό μυαλό, ταλέντο στη ρητορική και μια μοναδική  ικανότητα να πείθει. Η θέση  του Ερμή και του Κρόνου δείχνει ένα έξυπνο, αναλυτικό μυαλό με υψηλή πνευματική απόδοση. Ο Ερμής  και ο Ουρανός σε τετράγωνο οξύνουν τις  διανοητικές του ικανότητες, τον κάνουν δημιουργικό και επινοητικό, τον οδηγούν όμως και σε ξαφνικές και απρόβλεπτες αποφάσεις.
Υπάρχει και μια άλλη αξιοσημείωτη όψη  στο ωροσκοπίου  του Βλαντιμίρ Πούτιν: Ο Άρης είναι σε ζώδιο της φωτιάς (Τοξότης), στον πιο  φλογερό οίκο (5ος οίκος), σε τρίγωνο με τον  Ωροσκόπο του.  Αυτό  τον κάνει να αγαπά τον αθλητισμό (υπήρξε πρωταθλητής στο Τζούντο, είχε κατακτήσει μάστερ στο Σάμπο – ένα είδος πολεμικής τέχνης -  και αγαπά να κολυμπάει και να τρέχει). Παίζει τάβλι  και  ο  Άρης του στον  5ο οίκο τον κάνει να αγαπά όλα τα  παιχνίδια. Ο  Άρης σε  τρίγωνο  με τον Πλούτωνα είναι μια όψη εξουσίας, χαρίζοντας  του μια  τεράστια προσωπικότητα, γεμάτη θάρρος και αποφασιστικότητα!

Ο Κρόνος κινείται στο  Σκορπιό και θα βρίσκεται εκεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2014, αλλά το 2015 θα επιστρέψει για ένα μικρό χρονικό διάστημα στον Σκορπιό. Αυτό συμβαίνει περίπου κάθε 30 χρόνια. Ιστορικά, κάθε φορά που υπάρχει αυτή η όψη συνοδεύεται από μια αλλαγή της εξουσίας στη Ρωσία. 

Την περίοδο 1981-1984 απεβίωσαν οι Μπρέζνιεφ, Αντρόποφ, Τσερνένκο και στη συνέχεια  άλλαξε σχεδόν όλη η ελίτ του Ρωσικού κράτους. Το διάστημα 1953-1956, απεβίωσε ο Στάλιν και μέσα σε 3 χρόνια αλλάζει το μεγαλύτερο μέρος της ελίτ, ενώ το διάστημα 1924-1927 αποβιώνει ο Λένιν και ο Τρότσκι πέφτει σε δυσμένεια.   

Το διάστημα 2014 -2015 το ωροσκόπιο του Πούτιν  θα  επηρεαστεί  σε μεγάλο βαθμό από τον Ουρανό, γεγονός που υποδεικνύει αλλαγές, είτε οδηγώντας τον σε μια μεταρρύθμιση ή θα τον αναγκάσει να λάβει έκτακτα μέτρα για την επίλυση μιας κρίσης στο εσωτερικό της χώρας του. 

Μερικές σημαντικές ημερομηνίες:

Μεταξύ 29 Απριλίου και 2 Μαΐου 2014  Ουρανός του θα ανέλθει στις  180° στον  Ήλιο του (1η Μαΐου είναι ημέρα  υψηλού κινδύνου!) κάτι που θα του φέρει μέσα στους επόμενους μήνες, κατά τον Ιούλιο καθώς και την περίοδο Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2014 πολιτικές εκπλήξεις, σαν αποτέλεσμα υπόγειων και μυστικών διεργασιών. Η περίοδος Μαρτίου- Ιουνίου 2014 χαρακτηρίζεται επίσης από έντονα συγκρουσιακό κλίμα. Είναι ένα δύσκολο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο θα κλιθεί να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις, τόσο σε επίπεδο πολιτικής, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης  από το Μάρτιο έως τον Αύγουστο θα ταλαιπωρηθεί από ανεπιθύμητες ασθένειες που θα επηρεάσουν  την υγεία του.

Aλίντα Κανάκη  

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX
Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A
http://www.zodia-astrologia-taro.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.