Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν είναι Τούρκος πολιτικός και πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 2003. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Parti) που διατηρεί την πλειοψηφία των εδρών στο Τουρκικό Κοινοβούλιο.

Γεννήθηκε σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης στις 26 Φεβρουαρίου του 1954 και αποφοίτησε από το γυμνάσιο Imam Hatip, ένα σχολείο που λειτουργεί με βάση τις αρχές του Ισλάμ. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και αποφοίτησε το 1981, ενώ την περίοδο από το 1969 έως το 1982 υπήρξε ημι-επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είναι παντρεμένος με την Εμινέ Γκιουλμπαράν, από την οποία απέκτησε τέσσερις απογόνους, δύο αγόρια (τους Ahmet Burak και Necmeddin Bilal) και δύο κορίτσια (τις Esra και Sümeyye).

Πολιτική σταδιοδρομία

Η πολιτική του καριέρα ξεκινάει από την δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, σε μια θητεία που διήρκησε από το 1994 έως το 1998. Το ισλαμικών καταβολών κόμμα, του οποίου είναι συνιδρυτής (AKP, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) κέρδισε στις εκλογές του 2002, αλλά ο ίδιος δεν μπόρεσε να γίνει άμεσα Πρωθυπουργός, λόγω κωλύματος εκλογιμότητας. Πρωθυπουργός ορίστηκε αρχικά ο στενός συνεργάτης του Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο Ερντογάν ορκίστηκε ως ο 57ος πρωθυπουργός της σύγχρονης Τουρκίας στις 14 Μαρτίου 2003.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πέτυχε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν πρόωρα στις 22 Ιουλίου 2007, αποσπώντας ποσοστό 46,54% και καταλαμβάνοντας 340 από τις 550 έδρες του Κοινοβουλίου, και ως εκ τούτου διατήρησε για δεύτερη θητεία τον πρωθυπουργικό θώκο.

Το κόμμα του Ερντογάν ήρθε πρώτο στις δημοτικές εκλογές, που διενεργήθηκαν στις 29 Μαρτίου του 2009, αλλά με μειωμένη τη δύναμή του σε σχέση με τις βουλευτικές του 2007. Οι εκλογές αμαυρώθηκαν από επεισόδια βίας στις κουρδικές επαρχίες, με απολογισμό έξι νεκρούς και πολλούς τραυματίες. 
Στις 12 Ιουνίου 2011, το κόμμα του Ερντογάν πέτυχε και νέα νίκη στις εθνικές εκλογές, εξασφαλίζοντας αυτοδυναμία με ποσοστό 50,2%, χωρίς όμως να συμπληρώσει την πλειοψηφία των 2/3 των εδρών στην Εθνοσυνέλευση που επιθυμούσε.

Στις δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 30 Μαρτίου 2014, εν μέσω σκανδάλων που αγγίζουν τον ίδιο, την οικογένεια του και μέλη της κυβέρνησης του, καταφέρνει να αποσπάσει το 43,31% των ψήφων, παρά το έντονο κλίμα αμφισβήτησης και αποδοκιμασίας των πολιτικών του επιλογών μετά την τελευταία επανεκλογή του το 2011. Δεν λείπουν όμως και οι φωνές που μιλούν για εκτεταμένη νοθεία των αποτελεσμάτων, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Επιτεύγματα και αστοχίες

Σαν πρωθυπουργός ο Ερντογκάν εφήρμοσε μια σειρά από μεταρρυθμίσεις που άλλαξαν το πρόσωπο της Τουρκίας. Σε πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο έδωσε ώθηση στις σχέσεις της χώρας του με την Ε.Ε., ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλες για την ένταξη της Τουρκίας στις τάξεις της Ένωσης.

Σε οικονομικό επίπεδο κατάφερε να δαμάσει τον υψηλό  πληθωρισμό που αποτελούσε το πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας για δεκαετίες, αποδέσμευσε τη χώρα του από τα προγράμματα οικονομικής στήριξης που είχαν συνασθεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με την εφαρμογή χαμηλής φορολογίας και οικονομικών κινήτρων κατάφερε να δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας του. Ανατιμήθηκε το εθνικό νόμισμα και αυξήθηκε σημαντικά κατά την τελευταία δεκαετία το κατά κεφαλήν εισόδημα της χώρας. Από οικονομικής άποψης η οικονομία της Τουρκίας συγκαταλέγετε σήμερα στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και θεωρείται σαν μία από τις σημαντικές αναδυόμενες οικονομίες παγκοσμίως.

Η παρουσία του όμως στο τιμόνι της χώρας σηματοδοτεί και μια πιο συντηρητική στροφή της κοινωνίας, με την όλο και μεγαλύτερη προσήλωση στο γράμμα και το πνεύμα του κορανίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν άλλοτε εμφανείς και άλλοτε υπόγειες συγκρούσεις με τους κεμαλιστές, που αποτελούν τους εκφραστές του σύγχρονου δυτικού πνεύματος της τουρκικής κοινωνίας. Παρά την ενταξιακή διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, υπάρχει μια σαφής οπισθοδρόμηση στην ελευθερία του λόγου και την ελευθερία του τύπου κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του.

Ενδεικτικό των εντάσεων που επικρατούν στην κοινωνία αποτελούν οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν αρχικά σαν φωνή διαμαρτυρίας τον Μάιο του 2013 για την αλλαγή χρήσης του πάρκου Gezi της Κωνσταντινούπολης και εξελίχθηκαν σε κατά μέτωπο σύγκρουση εφ όλης της ύλης κυβέρνησης και διαδηλωτών για σειρά μηνών. Οι διαδηλωτές οργανώνουν τις δράσεις τους σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μέσα από τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, κάτι που από ότι φάνηκε εκ των υστέρων, ποτέ δεν τους το συγχώρεσε ο Πρωθυπουργός τους. Αποτέλεσμα των πολιτικών άγριας καταστολής της κυβέρνησης: 11 νεκροί, 8000 τραυματίες και 3000 συλλήψεις.

Τον Μάρτιο του 2014 και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές δίνει εντολή να μπλοκαριστεί η πρόσβαση των τούρκων πολιτών στο You Tube και ακολουθεί το Twitter, σε μια προσπάθεια του να φιμώσει τις ανεξάρτητες φωνές και να στερήσει από τα λαϊκά κινήματα την κύρια πλατφόρμα οργάνωσης τους.

Και η ανορθόδοξη δράση του φαίνεται ότι μόλις άρχισε να ξεδιπλώνεται σε κοινή θέα! Ενδεικτικό του χαρακτήρα του και του τρόπου σκέψης και δράσης είναι  και το πρωτοφανές για πολιτικό άνδρα του επιπέδου του χαστούκι προς το συγγενή ενός αδικοχαμένου ανθρακωρύχου πριν από λίγες ημέρες μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα.




Ο Ερντογάν γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1954, στις 04.25 π.μ. στην Κωνσταντινούπολη. Επειδή υπάρχουν επιφυλάξεις για την ακρίβεια της ώρας γέννησης τους, ο αστρολογικός του χάρτης θα εξεταστεί ηλιακά.


Σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησης του είναι Ιχθείς στο ζώδιο (στις 6ο 57’) με Σελήνη στο Τοξότη (8ο 20’), κάτι που του χαρίζει έντονη διαίσθηση και εξυπνάδα. Είναι ένας έξυπνος πολιτικός, με χαρακτηριστικά χαμαιλέοντα, που ξέρει να κρύβεται, να αλλάζει χρώματα και να προσαρμόζεται φαινομενικά, ώστε να πετύχει αυτό που επιδιώκει εξ αρχής. Κινείται με απόλυτη μυστικότητα και με οδηγό το ένστικτο του, με σκοπό να χειραγωγήσει και να φέρει τις καταστάσεις στα μέτρα του.
Ο  συνδυασμός του Ηλίου του με την Σελήνη,  του χαρίζει βαθιά πίστη και ιδεαλισμό. Έχει ευαισθησίες και γνώση για το τι συμβαίνει γύρω του. Παρόλα αυτά, μερικές φορές το ένστικτο του μπορεί να τον οδηγήσει στο να είναι υπέρ το δέον πρακτικός σε κάποια θέματα, με αποτέλεσμα οι απόψεις του να γίνονται δύσκολα αποδεκτές, ακόμη και από τα άτομα του άμεσου κύκλου του.

Ο Ήλιος του σε συνδυασμό με τον Ερμή και την Αφροδίτη,  μας δείχνουν πως είναι ένας άνθρωπος που έχει την τάση να περνάει τα πάντα μέσα από το προσωπικό του φίλτρο και να ερμηνεύει τα πράγματα κατά το δοκούν. Υπερεκτιμά τις ικανότητες και τις δυνατότητες του, θεωρεί τον εαυτό του αλάνθαστο και πανίσχυρο και γι αυτό δύσκολα δέχεται παραινέσεις ή συμβουλές από τους γύρω του. Ωστόσο η  Αφροδίτη και ο Ερμής του, με τη θέση τους στο ωροσκόπιο του, τον βοηθάνε να προωθεί και να καλλιεργεί καλές σχέσεις με τους ανθρώπων και του χαρίζουν απλόχερα γοητεία,  χιούμορ και δημοφιλία. Επιπλέον, με τον Πλούτωνα στον Λέοντα που κάνει σύνοδο με το γενέθλιο Ήλιο του, είναι ένας άνθρωπος που ανεβαίνει εύκολα τα σκαλοπάτια της εξουσίας και γίνεται διάσημος.

Το ζώδιο των Ιχθύων τον προικίζει με συμπόνια και συμπάθεια προς τους αδυνάτους, ειδικά εάν αυτοί μοιράζονται τα ίδια ιδεώδη και τους ίδιους στόχους με τον ίδιο, ωστόσο, υπάρχει μια σκληρή όψη  στο ωροσκόπιο του, που ορισμένες φορές τον ωθεί σε ακρότητες. Σύμφωνα με μελέτες υπάρχουν δύο είδη Ιχθύων, κατ αναλογία των ψαριών σαν είδη: Τα δειλά ψαράκια που κολυμπούν σε κοπάδια σύστροφα , για να προστατευτούν από τους κυνηγούς τους, και οι μεγάλοι θηρευτές των θαλασσών, που καταβροχθίζουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η ανάλυση του αστρολογικού χάρτη του Ερντογάν μας οδηγεί στην υπόθεση ότι ανήκει στην δεύτερη κατηγορία…

Ο Άρης και η Σελήνη του στον Τοξότη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Δία στους Διδύμους. Η Σελήνη και ο Άρης του στον Τοξότη του χαρίζουν δύναμη και θέληση για υψηλούς στόχους! Θέλει να είναι πάντα στην κορυφή και αυτή είναι η σταθερή επιδίωξη του. Οι άνθρωποι με την όψη αυτή είναι φύση ελεύθερα όντα και σπάνια μετριάζουν τις φιλοδοξίες τους. Ακόμη και το πιο μεγάλο ταρακούνημα δεν θα  μπορούσε να τους σταματήσει ή να τους λογικέψει. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την αντίθεση του Δία, που κάνει τον Ερντογάν να ρισκάρει υπέρμετρα. Αισθάνεται και πιστεύει πως μπορεί να πάρει οποιοδήποτε ρίσκο και είναι βέβαιος ότι στο τέλος θα αποδώσει καρπούς. 

Ο Δίας στους Διδύμους τον κάνει να θέλει να επεκταθεί, αψηφώντας τυχόν  κίνδυνους! Θέλει οι ιδέες του να γίνουν από τους γύρω του αποδεκτές και η φιλοσοφία του η κυρίαρχη φιλοσοφική θεώρηση του έθνους! Έχει βαθιά θρησκευτική πίστη και η πνευματικότητα του είναι ανεπτυγμένη, κάτι που τον ωθεί να συνδυάζει την ανάπτυξη και την επέκταση (Δίας) με τα ισλαμικά ιδεώδη του τουρκικού λαού. Όνειρο και επιδίωξη του είναι η αναβίωση του Χαλιφάτου, και για το λόγο αυτό αποστρέφεται και πολεμά με μένος οτιδήποτε βρίσκεται στο δρόμο του. Δεν τον ενδιαφέρει εάν η χώρα του έχει μια παράδοση σχεδόν ενός αιώνα δημοκρατικού πολιτεύματος και κοσμικού χαρακτήρα. Αποστρέφεται τις φιλελεύθερες επιρροές στην κοινωνία και πολεμά την ελεύθερη επικοινωνία και το μοντερνισμό, γιατί πιστεύει ότι πρόκειται να βλάψουν την Τουρκία και να την βγάλουν από τον ορθό δρόμο του Ισλάμ. Αδιαφορεί όμως για την μερίδα του πληθυσμού της χώρας του θέλει να εκφραστεί με τον δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Ο Τοξότης αντιπροσωπεύει το Ισλάμ! Στο ωροσκόπιο του ο Τοξότης στο 9ο σπίτι κάνει το Ερτογάν να έχει μια διαφορετική, ιδιαίτερη θα λέγαμε αντίληψη της έννοιας της δικαιοσύνης ...



Ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένα πολύ φιλόδοξο άτομο και χωρίς φρένο και αναστολές. Η φιλοδοξία του αυτή προέρχεται από το τριπλό τρίγωνο Κρόνου σε συνδυασμό του Σκορπιού με τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη του. Το ότι ο Ερντογάν είναι ένας καρχαρίας, εδώ βρίσκεται η απόδειξη! Έχει  έναν σκληρό τρόπο διοίκησης, συντηρητικό και αδιάλλακτο σε ότι έρχεται σε αντίθεση με την πνευματικές και κοινωνικές αρχές του.


Ο Ουρανός στον Καρκίνο,  η Αφροδίτη και ο Ερμής να σχηματίζουν διπλό τρίγωνο στο ωροσκόπιο του,  μας δείχνουν επίσης πως έχει ένα προικισμένο μυαλό και προοδευτικό, με τον δικό του όμως τρόπο. Θέλει να είναι ανεξάρτητος, όμως επειδή είναι  αρκετά πεισματάρης, οξύνει τα πράγματα και τα φτάνει στα άκρα χωρίς να συνειδητοποιεί τις συνέπειες. Το σίγουρο είναι πως ο ίδιος του ως Ιχθείς δεν θα ήθελε να επαναστατήσει και να φτάσει στα άκρα, είναι όμως πολύ ξεροκέφαλος και  θέλει να κάνει το δικό του, παρά τα όποια πειστικά επιχειρήματα άλλων. Αυτό μπορεί να τον οδηγήσει σε αντιπαράθεση, αλλά δεν τον απασχολεί. Θεωρεί ότι μπορεί να κάνει με το λαό του ότι θέλει, με τον προσωπικό του τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας, και οι άλλοι οφείλουν να τον ακολουθήσουν. 

Ο Ουρανός κάνει μια όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και αυτό δείχνει την τεράστια έμπνευση και τις έξυπνες ιδέες και λύσεις σε κοινωνικό επίπεδο, οι αντιθέσεις όμως στον αστρολογικό του χάρτη φέρνουν χαμηλά επίπεδα ενέργειας, προκαλούν υπερευαισθησία και σύγχυση. Μπορεί να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα και να προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του. Σύμφωνα με τα παραπάνω αστρολογικά δεδομένα  ο Ερτογκαν πάντα θα  έχει αντιθέσεις  με την σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και εποχή του, γιατί θέλει να εφαρμόσει την δική του φιλοσοφία,  με κρυφό πόθο να γίνει ο πρωτοπόρος, δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό-φιλοσοφικό-θρησκευτικό κίνημα που θα σαρώσει τα πάντα. Αυτό όμως θα κουράσει πολλούς και από τα μέσα του 2015 υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την αίγλη του.

Από τις τρέχουσες διελεύσεις στο γενέθλιο ωροσκόπιο  του, ο διερχόμενος  Χείρων και η Αφροδίτη (Αφροδίτη, ο πλανήτης της φύσης και της οικολογίας) θα φέρουν πολλά θέματα που θα πλήξουν τον Ερντογάν. Ο διελαύνων Ποσειδώνας είναι στις  2 μοίρες  από το γενέθλιο Ήλιο του, και κατά το διάστημα της ανάδρομης του πορείας θα τον αποδυναμώσει  αργά-αργά,  ιδιαίτερα από το Σεπτέμβριο του 2014 και καθ όλη τη διάρκεια του 2015,  κάτι που  θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους της  πολιτικής του σταδιοδρομίας ως πρωθυπουργός της Τουρκίας. Αυτό μας το επιβεβαιώνει και ο Κρόνος,  που από τον Σεπτέμβριο 2014  κάνει μια σκληρή επιστροφή στο ωροσκόπιο του,  και σε συνδυασμό με τον διερχόμενο Ποσειδώνα, όταν θα φτάσει από το Μάιο του 2015 και μετά στις  7 μοίρες στους Ιχθείς, θα του δώσει τη χαριστική βολή.

Ο διελαύνων Ουρανός κάνει ένα τρίγωνο με τον Άρη και την Σελήνη του. Αυτό μας δείχνει ότι η εικόνα που παρουσιάζει στο λαό του είναι επίπλαστη και παραπλανητική, επειδή όμως ο Ουρανός είναι ο κύριος εκφραστής του απρόβλεπτου, κάποια στιγμή και κάτω από απρόσμενες συνθήκες δεν θα μπορέσει να κρατηθεί και θα αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό. Ήδη ένα δείγμα γραφής του χαρακτήρα του φάνηκε στα πρόσφατα γεγονότα με το ατύχημα στα ορυχεία της δυτικής Τουρκίας.
  
Ο Άρης απέναντι από τον Ήλιο του σε τετράγωνο μπορεί να τον επηρεάσει με έναν ιδιαίτερα σκληρό τρόπο. Μπορεί να τον οδηγήσουν σε βάναυσες επεμβάσεις των δυνάμεων καταστολής εναντίων των πολιτών της χώρας του, ίσως όμως και να σημάνουν μια προσωπική μάχη με το θάνατο.  

Αυτή τη στιγμή ο Κρόνος επιστρέφει στον σημείο που ήταν όταν γεννήθηκε, κάτι που συμβαίνει σε ηλικία περίπου 29 ετών, και στη συνέχεια στην ηλικία των 58.  Θα πρέπει όμως να έχουμε υπόψη μας ότι η Σελήνη του βρίσκεται στο Σκορπιό, ένα ζώδιο του επηρεάζεται από τον Κρόνο. Η όψη αυτή, σε συνδυασμό με το ωροσκόπιο του και το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό, ενδέχεται να του φέρει αρκετή κόπωση και ίσως να αποβεί καταλυτική σε κάποια θέματα. Σε ανάλογο πλανητικό σκηνικό ανέβηκαν στην εξουσία  η Μάργκαρετ Θάτσερ και ο Αδόλφος Χίτλερ! Ο Ερντογάν όμως βρίσκεται ήδη στην εξουσία, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υποστεί ένα μεγάλο σοκ, από το οποίο θα χάνει μεγάλο μέρος από τα κέρδη και τα κεκτημένα του - ειδικά με τον Άρη να βρίσκεται  στο ίδιο ζώδιο με τη Σελήνη.

Συμπέρασμα

Οι τρεις πιο σημαντικοί πλανήτες στο ωροσκόπιο του είναι ο Κρόνος, ο Ουρανός και η Αφροδίτη.

Ο Ουρανός είναι κυρίαρχος μεταξύ των πλανητών, ακριβώς όπως ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, με σαφή χαρακτηριστικά:  την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την πρωτοτυπία ή ακόμα και επαναστατικότητα αλλά και τη περιθωριοποίησης, όταν τα πράγματα πάνε στραβά ...

Με την Αφροδίτη στους κυρίαρχη πλανήτες του, το βλέμμα του και η γοητεία του μαγεύει τους πάντες, ενώ η Σελήνη στον 12ο οίκο δίνει στους ανθρώπους χρόνιες ασθένειες.

Στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του συγκατέλονται ότι είναι σοβαρός, εσωστρεφής ,πειθαρχημένος, εργατικός, υπεύθυνος, στοχαστικός, επιφυλακτικός, επίμονος, σταθερός, αποφασιστικός, προνοητικός, πιστός, ηθικολόγος και αυστηρός αλλά αξιόπιστος.

Τα αρνητικά χαρακτηριστικά του αφορούν την υπέρμετρη φιλοδοξία του, το ότι  είναι υπολογιστής, απότομος, μικροπρεπής, σκληρός, δυσάρεστος, αδίστακτος, εγωιστής, άκαμπτος, δύσπιστος, απόμακρος και αδάμαστος.

Την περίοδο 2014-2015, πέρα από τα όποια πολιτικά προβλήματα που θα κλιθεί να αντιμετωπίσει με την επιστροφή του Κρόνου, δεν θα μπορέσει να αποφύγει κάποια πολύ σημαντικά προβλήματα υγείας.


By astrologer Alinda Kanaki-D.Mitras

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX
 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A

http://www.zodia-astrologia-taro.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.