Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Σφαιρικός αστρολάβος




Σύμβολο της γονιμότητας (όπως του ενός κύκλου), και της ακεραιότητας. Στην αρχαία Ελλάδα, το σύμβολο του σταυρού ήταν η σφαίρα σε έναν κύκλο - το αρχαίο έμβλημα της εξουσίας. Η  Σφαίρα αποτελείται από διάφορα μεταλλικά δαχτυλίδια που απεικονίζουν  την κοσμογονική θεωρία του Πτολεμαίου, ο οποίος πίστευε ότι η Γη είναι στο κέντρο του σύμπαντος - ένα αρχαίο έμβλημα της αστρονομίας ως μοντέλο της ουράνιας σφαίρας.

Ο σφαιρικός αστρολάβος αποτελείται από πέντε μεταλλικές στεφάνες σε μορφή δακτυλίων κατά την ακόλουθη διάταξη: μία εξωτερική οριζόντια η οποία εφάπτεται εσωτερικά με δύο άλλες κάθετες μεταξύ τους στεφάνες που συνδέονται μόνιμα. Οι δύο αυτές μόνιμες φέρουν επιπρόσθετα άλλες δύο ομόκεντρες κινητές στεφάνες που συνδέονται κατά διαφορετικό άξονα μεταξύ τους. Οι δύο μόνιμα σταθερές στεφάνες ονομάζονταν η μεν μία «κάθετος κύκλος» η δε άλλη «εκλειπτικός κύκλος». Η σφαίρα αποτελείται από ένα κινητό τμήμα, που απεικονίζει την ουράνια σφαίρα με  τον κύριο κύκλο της, και περιστρέφεται γύρω από τον κατακόρυφο άξονα της με όρια τον  ορίζοντα και τον ουράνιο μεσημβρινό .Η κινητή σφαίρα αποτελείται από τρεις κύριους μεγάλους κύκλους - τον ουράνιο ισημερινό , περνώντας μέσα από τους ουράνιους  πόλους " των ισημεριών" και το "ηλιοστάσιο " Ένας άλλος μεγάλος κύκλος,  με την μορφή ενός δαχτυλιδιού απεικονίζει την εκλειπτική με  εφαρμοσμένα πάνω της τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου οι δύο  μικροί κύκλοι αντιπροσωπεύουν τις βόρειες και τις νότιες τροπικές περιοχές .


Aλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ
για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX
Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A
http://www.zodia-astrologia-taro.gr/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.