Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Σεληνιακή έκλειψη και Πανσέληνος στις 28 Σεπτέμβρη 2015 στον άξονα Κριού –Ζυγού


Εκτός από την ομορφιά αυτής της έκλειψης, έχουμε μια σπάνια αλληλουχία των  τεσσάρων συνολικά σεληνιακών εκλείψεων, που ονομάζεται η τετράδα με τα ματωμένα φεγγάρια, η οποία ξεκίνησε το 2014 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015. Η πρώτη επονομαζόμενη ματωμένη Πανσέληνος πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2014, επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά στις 8 Οκτωβρίου 2014, τρίτη στις 4 Απριλίου 2015 και ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Στις 28 του Σεπτεμβρίου 2015, στις 5:48 ώρα Ελλάδος, με την Πανσέληνο στο ζώδιο του Κριού και τον Ήλιο στο Ζυγό θα συμβεί η τελευταία έκλειψη του έτους, που θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα τον τομέα των  σχέσεων. Αυτή η ολική έκλειψη Σελήνης θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και τα δυτικά τμήματα της Αφρικής και θα έχει συνολική διάρκεια 3 ώρες και 20 λεπτά. Η Σελήνη θα εκλείψει ολικά για περίπου 1 ώρα και 12 λεπτά! Πρόκειται για μια ολική έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος, στο πρώτο δεκαήμερο (4 μοίρες και 38 λεπτά) του Κριού.

Παράλληλα με την έκλειψη, θα διαμορφώνονται και άλλες ισχυρές όψεις που θα εμπλέκονται, δημιουργώντας ένα πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο  σκηνικό. Ο Ήλιος θα είναι σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό, τη Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ) και τον ανάδρομο Ερμή στο Ζυγό. Και, φυσικά, όλα αυτά θα είναι  σε αντίθεση με το φεγγάρι - Νότιο Δεσμό στον Κριό.  Τα πολύπλοκα αυτά πλανητικά σκηνικά δημιουργούν  τόσες πολλές όψεις, που προοιωνίζουν  πολλές καλές ευκαιρίες για κάποιους, αλλά και  κινδύνους και αντιπαλότητες για τους γάμους, τις συνεργασίες, τις συμμαχίες και γενικότερα τις σχέσεις.

Εκτός όμως από τις αστρολογικές όψεις που σχηματίζονται στον άξονα Κριού-Ζυγού, και άλλες πλανητικές όψεις φαίνεται να είναι εξίσου σημαντικές κατά τη στιγμή της Πανσελήνου.  Ο Άρης στην Παρθένο θα σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Κρόνο στον Τοξότη και ο ανάδρομος Ερμής στο Ζυγό επίσης τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Η παρούσα σεληνιακή έκλειψη με Πανσέληνο στις 28 Σεπτέμβρη 2015  θα επηρεάσει κυρίως τον τομέα των σχέσεων. Οι περισσότεροι από εμάς θα είμαστε σε μια περίοδο επαναδιαπραγμάτευσης των όρων μιας σχέσης ή μιας  συνεργασίας. Η σκληρή αυτή δοκιμασία χρειάζεται θάρρος, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα για να καρπωθούμε την επιτυχία. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ελλοχεύει στις λανθασμένες επιλογές μας, που μπορούν να δυναμιτίσουν τις όποιες θετικές προδιαγραφές υπάρχουν.

Από τον Φεβρουάριο του 2014, η μετακίνηση του Βόρειου Δεσμού από τον Ζυγό έχει φέρει πολλές ευκαιρίες για να αναπτύξουμε πολλοί από εμάς μια νέα συνεργασία ή να διαπραγματευθούμε τη θέση μας, προκειμένου να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε κάποια σημαντική σχέση.  

Κάθε διέλευση της Σελήνης από τον Κριό ανακατεύει την εσωτερική μας  ανάγκη να ενεργήσουμε με θάρρος, να αδράξουμε ευκαιρίες που θα έρθουν στο προσκήνιο και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας. Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφραζόμαστε πιο άμεσα και αυθόρμητα, άσχετα με το αν μερικές φορές δημιουργούνται επικίνδυνες καταστάσεις για τις προσωπικές ή επαγγελματικές μας σχέσεις, που οφείλονται στον παρορμητισμό του Άρη, ο οποίος μας ωθεί σε γρήγορες κινήσεις!  

Η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Κριό κατά το χρόνο της Πανσελήνου και συνοδεύεται από την ολική σεληνιακή έκλειψη επηρεάζοντας άμεσα την προσωπικότητά μας. Μας κάνει να αισθανόμαστε ελεύθεροι να δείξουμε τι μπορούμε να καταφέρουμε, να εκφραστούμε ελεύθερα, να δημιουργήσουμε και να κάνουμε πράξη αυτά που πιστεύουμε. Πολλοί από εμάς θα διεκδικήσουμε τα δικαιότατα μας ή τουλάχιστον θα απαιτήσουμε μια πιο ισορροπημένη σχέση από αυτή που μέχρι στιγμής υπήρχε, με σκοπό τη σταθεροποίηση της.

Ο Ήλιος στο Ζυγό ενισχύει τη θέληση μας να είμαστε τμήμα μιας εταιρικής σχέσης στην προσωπική ζωή ή στην καριέρα. Η όψη αυτή μπορεί να εκφραστεί και μέσα από την ανάγκη μας να συνάψουμε ορισμένες συμφωνίες και συμμαχίες, είτε σε οικονομικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο! Συνεργασίες και εκκρεμή θέματα από το παρελθόν ξεκαθαρίζουν μόνιμα και σφραγίζονται οι συμφωνίες. 

Η Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ) στο Ζυγό μπορεί να μας οδηγήσει να μπούμε στον πειρασμό να διαβούμε λίγο πιο θολά μονοπάτια και να χρησιμοποιήσουμε αθέμιτα μέσα, προκειμένου να διατηρηθεί μια  εταιρική σχέση στο επίπεδο που μας ενδιαφέρει. Ο ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο του Ζυγού ξανανοίγει παλιά θέματα συνεργασίας, ώστε να τα επαναδιαπραγματευθούμε με νέους όρους, αλλά και προκειμένου να αποκαλυφθούν οι άκομψοι παρασκηνιακοί χειρισμοί σε κάθε είδους σχέση. Και όλα μαζί τα πλανητικά φαινόμενα επενεργούν με το Βόρειο Δεσμό, φέρνοντας τον επανακαθορισμό των μακροπρόθεσμων στόχων που αφορούν γάμους, επιχειρηματικές συνεργασίες, συμμαχίες, αντιδικίες (όπως αγωγές, δικαστικοί αγώνες, κ.λ.π). Αυτό θα έχει σαν συνέπεια να αναπροσαρμόσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, ώστε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη σε μέλλοντα χρόνο.

Αναβολές, δυσκολίες, εντάσεις και πειρασμούς θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν αρκετοί από εμάς. Τη μεγαλύτερη πίεση αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι του πρώτου δεκαημέρου, με τεράστιες δυσκολίες, αναβολές, εντάσεις και ξαφνικές αλλαγές που δεν θα είναι πάντοτε ευχάριστες. Ευκαιρίες όμως για ξεκαθαρίσματα εκκρεμών υποθέσεων από το παρελθόν με τη λήψη οριστικών αποφάσεων αναμένεται να έχουν οι Δίδυμοι, Λέοντες, Τοξότες και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου!

Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.