Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ολική έκλειψη Σελήνης στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 και κοσμικά γεγονότα


Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2015 πραγματοποιείται η τελευταία έκλειψη της χρονιάς, μια ολική σεληνιακή έκλειψη στις 4ο και 37΄του Κριού. Πρόκειται για την τελευταία έκλειψη μιας τετράδας που επικράτησε να ονομάζεται «ματωμένα φεγγάρια», λόγω της έντονης κόκκινης απόχρωσης που παίρνει η Πανσέληνος την ώρα της ανατολής της.

Η συγκεκριμένη τετράδα Πανσελήνων – Εκλείψεων Σελήνης διαφέρει με τις υπόλοιπες ως προς το γεγονός ότι πραγματοποιείται κοντά στο περίγειο, στην κοντινότερη δηλαδή απόσταση που μπορεί να καταγράψει η ελλειπτική τροχιά του δορυφόρου μας προς την Γη, κάτι που την κάνει να φαίνεται κατά 7% μεγαλύτερη από μια Πανσέληνο που πραγματοποιείται περίπου στην μέση απόσταση Γης - Σελήνης. Το δε έντονο κόκκινο χρώμα αποδίδεται στην ακτινοβολία του Ήλιου, που μέσα από την ατμόσφαιρα της γης χρωματίζει την Σελήνη με το ρόδινο χρώμα των δειλινών.

Οι ολικές εκλείψεις Σελήνης στο περίγειο, όπως αυτή που ακολουθεί, είναι αρκετά σπάνιες και στον 20 αιώνα υπήρξαν συνολικά πέντε, κατά τα έτη 1910, 1928, 1946, 1964 και 1982. Η επερχόμενη είναι η πρώτη του 21ου αιώνα, με την επόμενη να αναμένεται στις 8 Οκτωβρίου 2033, και πρόκειται να υπάρξουν συνολικά 8, οι περισσότερες που μπορούν να συμβούν μέσα σε έναν αιώνα.

Λόγω της συζυγίας των τριών ουράνιων σωμάτων, Γης – Σελήνης – Ήλιου αλλά και του γεγονότος ότι η Πανσέληνος αυτή θα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση σε σχέση με τη Γη, τόσο οι μαγνητικές δυνάμεις που αλληλεπιδρούν στα ουράνια σώματα είναι μεγαλύτερες από το συνηθισμένο, όσο και οι δονήσεις που παράγουν οι πλανήτες με την μεταφυσική τους έννοια είναι αυξημένες.

Τα «ματωμένα φεγγάρια» έχουν συνδεθεί με δοξασίες και δεισιδαιμονίες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και δεν είναι λίγες οι φορές που προφητεύονται από κατακλυσμιαία γεγονότα μέχρι και το τέλος του κόσμου ή η δεύτερη παρουσία. Είναι γεγονός ότι οι έντονες μαγνητικές έλξεις επιταχύνουν την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων ή επιτείνουν πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως στις ζώνες του πλανήτη μας που επηρεάζει περισσότερο. Προκαλούν όμως και έντονες εσωτερικές διεργασίες που μπορούν να αλλάξουν τη ρότα της ζωής μας.

Η ολική σεληνιακή έκλειψη της 28 Σεπτεμβρίου θα είναι ορατή από όλη τη Νότιο Αμερική, την ανατολική Βόρεια Αμερική, την δυτική Ευρώπη και την δυτική Αφρική. Οι χώρες που αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα με έκτακτα γεγονότα είναι οι Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, οι Η.Π.Α. καθώς και οι χώρες της δυτική Αφρικής. Λόγω των πολλών και σύνθετων όψεων που σχηματίζονται με την παρούσα έκλειψη, σημαντικά γεγονότα μπορούν να επηρεάσουν και τις χώρες Ελλάδα, Ισραήλ και Ινδία, αν και στις χώρες αυτές η ολική έκλειψη δεν θα είναι ορατή σε όλες της φάσεις της.

Τα γεγονότα που μπορούν να καταγραφούν κατά την περίοδο αυτής της Πανσελήνου - ολικής έκλειψης, πέρα από τεκτονικής ή υδροδυναμικής μορφής, που αναμένονται σε κάθε τέτοιο πλανητικό γεγονός, θα καταδείξουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο προβλήματα επικοινωνίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των εθνών σε πλανητικό επίπεδο, αλλά και των κοινωνικών ομάδων σε επίπεδο κρατών. Η ελίτ αυτού του κόσμου θα ερίζει και τα προβλήματα θα γιγαντώνονται. Τα αδιέξοδα θα είναι πολλά και η ένταση θα κορυφωθεί! Παράλληλα, δεν θα πρέπει να μας εκπλήξουν βλάβες, δυσλειτουργίες ή καταστροφές που θα έχουν σχέση με εξοπλισμό! Και ας μην ξεχνάμε, ότι όπως σε κάθε έκλειψη, τα γεγονότα που θα εκδηλωθούν αυτή τη χρονική στιγμή, έχουν περίοδο ωρίμανσης και ολοκλήρωσης περίπου έξη μηνών, μέχρι δηλαδή την επόμενη έκλειψη, την άνοιξη του 2016.

Αλίντα Κανάκη-Mήτρας Δημήτρης

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.