Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ


Οι εκλείψεις μερικές ή ολικές πραγματοποιούνται όταν η σελήνη βρίσκεται σε θέση ευθυγράμμισης με τον Ήλιο και την Γη, συνήθως τέσσερις με έξι φορές τον χρόνο ανά ζευγάρια,  μία με την νέα Σελήνη (ηλιακή  έκλειψη) και μία, περίπου δυο εβδομάδες αργότερα, με την Πανσέληνο (σεληνιακή  έκλειψη) ή το αντίστροφο.

Κάθε χρόνο έχουμε δυο περιόδους εκλείψεων, μια κάθε εξάμηνο.  Η περίοδος  των δεκατεσσάρων ημερών που μεσολαβεί μεταξύ τους  λέγετε μεσοδιάστημα. Οι εκλείψεις είναι δυο ειδών: ηλιακές και σεληνιακές. Κατά τη διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης(που εκπροσωπεί το εγώ μας),  το φεγγάρι επισκιάζει τη γη, ενώ κατά τη διάρκεια  μιας σεληνιακής έκλειψης η γη επισκιάζει τη σελήνη .

Στην αστρολογία, κάθε φορά που συμβαίνει μία ηλιακή έκλειψη, μας επηρεάζει προσωπικά ή κοσμικά, με ένα αποτέλεσμα που διαρκεί περίπου έξι μήνες, μέχρι να αναδιαρθρωθεί  από τις κοσμικές ενέργειες και την επόμενη  έκλειψη. Κατά  τη διάρκεια μιας ηλιακής  έκλειψης  ο ουρανός  σκοτεινιάζει στη μέση της ημέρας και φαίνεται σαν να πρόκειται  να συμβεί κάτι τρομερό. Συμβολίζει την ανατροπή, το τέλος παλιών καταστάσεων και την έναρξη μια νέας περιόδου.


Κοσμικά οι ηλιακές εκλείψεις σημαίνουν την πτώση των ισχυρών, ανάλογα με το σημείο που πραγματοποιείται  και τον τομέα του ζωδιακού. Μια ισχυρή  έκλειψη  ηλίου μπορεί να δημιουργήσει  τεράστιες  καταστροφές  σε συνδυασμό  με το υπόλοιπο  πλανητικό σύστημα  και να είναι ο προάγγελος  σεισμών  και άλλων  καταστροφών. Οι ηλιακές εκλείψεις  τις περισσότερες  φορές  δεν περνούν  πάνω  από κατοικημένες  περιοχές. Αυτό είναι ιδιαίτερα  καλό, διότι,  όταν συμβαίνει ,έχουμε  μεγάλης κλίμακας  αναταραχές στα έθνη, τον κόσμο, την πολιτική  ή την οικονομία  καθώς  και έντονες  πολιτικές εξελίξεις. Επίσης  ενεργοποιούνται έντονα  καιρικά   και φυσικά  φαινόμενα.

Στον γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου τα γεγονότα  που   προκύπτουν είναι  ανάλογα με το  αν κάνει όψη  η έκλειψη  ( σύνοδο, τρίγωνο , τετράγωνο η αντίθεση)  με κάποιον γενέθλιο  πλανήτη. Καθορίζει την επίδραση και τις καταστάσεις  που θα εκδηλωθούν στη ζωή  του, ιδιαίτερα  στo γενέθλιο ήλιο (συνειδητό), τη σελήνη ή άλλους σημαντικούς παράγοντες  του γενεθλίου χάρτη,  όπως μοίρες, ωροσκόπο  κ.λ.π.  

Στο  προσωπικό ωροσκόπιο επίσης ο τελευταίος πλανήτης που πέρασε  από τον ήλιο πριν την έκλειψη καθορίζει τον τρόπο και τα γεγονότα  που  θα επηρεάσουν ένα άνθρωπο στη ζωή του. Ο οίκος από τον οποίο περνά η έκλειψη παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο, δείχνοντας τον τομέα της ζωής που θα ξεκαθαρίσουν γεγονότα, θα οδηγήσουν σε ακραίες  καταστάσεις ή θα εκδηλωθούν κρίσεις, ιδιαίτερα αν έχουμε τη διέλευση κάποιου  πλανήτη από τον οίκο και τη μοίρα του ζωδίου. Όσων  τα γενέθλια  συμπίπτουν  με την έκλειψη,  θα παρουσιάσουν  προβλήματα  σε θέματα  υγείας  ή θα εκδηλωθούν απρόβλεπτα  γεγονότα  που θα επηρεάσουν  τα συναισθήματα  και τον ψυχισμό  τους.

Η σεληνιακή έκλειψη (που εκπροσωπεί υποσυνείδητο) συμβαίνει με Πανσέληνο και εκφράζει το τέλος μιας κατάστασης που η περασμένη  Νέα Σελήνη  ή την τελευταία ηλιακή έκλειψη έφερε στο προσκήνιο. Είναι  πάρα πολύ ιδιαίτερη και επηρεάζει σημαντικές αποφάσεις που θα παρθούν  για το μέλλον.

Σε προσωπικό επίπεδο συνοδεύεται από πολύ δυνατά συναισθήματα, σηματοδοτώντας μια περίοδο εσωτερικών συγκρούσεων. Οι εκλείψεις εκπέμπουν τεράστια  ενέργεια και  υψηλούς κραδασμούς   που  μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας, όπως σχέσεις, αρραβώνες, γάμους, διαζύγια, απόκτηση  παιδιών, σημαντικές αγορές, επιχειρηματικές κινήσεις, διάγνωση  ασθενειών, κ.λπ. και ας μην ξεχνάμε πως αποτελούν σταθμούς πορείας στη ζωή,  που μπορεί να εκδηλωθούν με γεγονότα και αλλαγές που θα επηρεάσουν  όλο τον πλανήτη.

Κατά την περίοδο των εκλείψεων  αποφύγετε  νέα  ξεκινήματα  και σημαντικά  γεγονότα  για τη ζωή σας, τόσο  στον αισθηματικό,  όσο  και στον επαγγελματικό-οικονομικό  τομέα, διότι τα πράγματα  θα είναι στερούνται  διάρκειας  και χαρακτηρίζονται από  ρευστότητα. Είναι όμως η κατάλληλη ευκαιρία να ξεκαθαρίστε  οριστικά  προβληματικές  καταστάσεις, που σας ταλαιπωρούν διαχρονικά.


Αλίντα Κανάκη

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

για μία προσωπική πρόβλεψη στο 9016001343 Χρέωση: Σταθερά 2,46/ευρώ1′- Κινητά 2,69/ ευρώ1′ με Φ.Π.Α AUDIOTEX

 Ζήτησε την πρόβλεψή σου με ένα μόνο SMS ΣΤEIΛΕ ΣΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΤΕ4 & ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 54991 Χρέωση:1,23 /SMS με Φ. Π. A




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.