Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Εκλείψεις 2017




Οι εκλείψεις Σελήνης και Ήλιου είναι ένα σύνηθες, ετήσιο αστρονομικό και αστρολογικό φαινόμενο που δεν θα έπρεπε να μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Επειδή όμως δεν είναι πάντοτε ορατές στον τόπο διαβίωσης μας, αν και συμβαίνουν δύο φορές κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, συνεχίζουν να μας προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό, τις φορές εκείνες που θα είναι ορατές. Πρόκειται για ένα μαγευτικό φαινόμενο, έχει όμως και μια χροιά απόκοσμου…

Είναι γεγονός ότι πολλές φορές τα ζεύγη των εκλείψεων αποτελούν την απαρχή κάποιων εξελίξεων σε προσωπικό, επαγγελματικό ή και γενικότερα κοινωνικό ή πολιτικό επίπεδο, ανάλογα με τους πλάνητες που εμπλέκονται κάθε φορά και τις όψεις που θα υπάρχουν, που θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι να συμβεί το επόμενο ζεύγος εκλείψεων, περίπου έξι μήνες μετά. Από αυτή την άποψη έχουν σημαντική επιρροή στην ζωή μας και δεν θα πρέπει να τις αγνοούμε, ούτε όμως και να τις φοβόμαστε. Η εκ των προτέρων γνώση των πιθανών επιρροών και επιπλοκών που αυτές θα φέρουν, μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε την έκθεση μας σε κινδύνους και να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες.

Οι εκλείψεις του 2017 συμβαίνουν κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Αύγουστο. Στις 11 Φεβρουαρίου έχουμε την πρώτη Σεληνιακή έκλειψη Σκιόφωτος στις 22ο του Λέοντα και στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, που θα είναι ορατή στο νότιο ημισφαίριο, στην Χιλή, την Αργεντινή και τις χώρες της Νότιας και Νοτιοδυτικής Αφρικής. Θα επηρεάσει περισσότερο τα ζώδια του σταθερού σταυρού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και αναμένεται να είναι αρκετά έντονη και δυσάρεστη, καθώς εμπλέκονται αρκετοί πλανήτες με μεικτές επιδράσεις, όπως ο Ερμής, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας.

Θα υπάρξει έντονη αναστάτωση στην διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και πολύ μεγάλη πιθανότητα νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων, ιδίως σε Ευρωπαϊκό έδαφος και σε χώρα της Ευρώπης, που μέχρι στιγμής δεν έχει πληγεί από την τρομοκρατία. Οι γεωλογικές εξάρσεις και οι  μετεωρολογικές διαταραχές δεν θα πρέπει να θεωρηθούν απίθανες γύρω από τις ημέρες της έκλειψης, ενώ θα υπάρξει αύξηση ατυχημάτων, έξαρση ζητημάτων που αφορούν τον τομέα της υγείας και κορύφωση των ενδοοικογενειακών διαφορών, που μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση των διαζυγίων.

Η δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου, η πρώτη ηλιακή αυτής της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, στις 8ο των Ιχθύων, και θα είναι ορατή από το βόρειο ημισφαίριο, από τις ΗΠΑ, τον Κεντρικό και δυτικό Καναδά, την Γροιλανδία και την Ισλανδία. Με την εμπλοκή του Ποσειδώνα, της Αφροδίτης και του Άρη, η επίδραση της έκλειψης αυτής θα είναι αρκετά επεισοδιακή και παραπλανητική, ενώ οι ανατροπές καταστάσεων δεν θα είναι λίγες! Θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς).

Η επίδραση που μπορεί να έχει η έκλειψη αυτή στα καιρικά φαινόμενα και στις γεωλογικές μεταβολές μπορεί να είναι μεγάλη, ενώ τα ατυχήματα που θα συμβούν κατά το διάστημα αυτό μπορεί να προσλάβουν τραγικές διαστάσεις! Ο χώρος της ενέργειας, του εμπορίου και της ιατρικής έρευνας αναμένεται να πληγούν ιδιαίτερα σφοδρά, ενώ τα καρδιολογικά προβλήματα στον γενικό πληθυσμό θα σημειώσουν αύξηση κατά τις μέρες γύρω από την έκλειψη. Τέλος, στην διεθνή πολιτική σκηνή θα σημειωθούν νέα αδιέξοδα και εμπλοκές, που θα ηλεκτρίσουν και άλλο την ατμόσφαιρα!

Στις 7 Αυγούστου ξεκινάει το επόμενο ζεύγος εκλείψεων, με την Σελήνη να ανοίγει τον χορό, με μια μερική έκλειψη στις 15ο του Υδροχόου και στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα. Θα είναι ορατή από την δυτική Αφρική και τον Δυτικό και Νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα εμπλέκονται με διάφορες όψεις οι πλανήτες Άρης, Πλούτωνας και Ποσειδώνας. Θα επηρεάσει τα σταθερά ζώδια και η επίδραση της θα είναι μακροχρόνια!

Στο διεθνές πολιτικό επίπεδο αναμένεται να επικρατεί ένα εκτεταμένο κλίμα σύγχυσης και ανατροπής. Ευαίσθητες ισορροπίες δεν αποκλείεται να αλλάξουν σημείο στήριξης, ενώ οι ζυμώσεις που θα λάβουν χώρα σε διεθνές επίπεδο υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην πολιτική σκηνή  της Ελλάδας. Σε προσωπικό επίπεδο χρειάζεται προσοχή στις αποφάσεις που θα κλιθείτε αυτή την περίοδο να λάβετε, γιατί θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες, τόσο σε αισθηματικές, όσο και σε επαγγελματικές σχέσεις. Ανατροπές, καθυστερήσεις και απρόοπτα θα βρίσκονται σε έξαρση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Και ο κύκλος των εκλείψεων του 2017 ολοκληρώνεται με την ολική Ηλιακή έκλειψη στις 21 Αυγούστου. Θα πραγματοποιηθεί στις 28ο του Λέοντα, θα είναι ορατή από τις δυτικές ΗΠΑ και Καναδά και θα εμπλέκονται ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Άρης! Επηρεάζονται τα σταθερά ζώδια, κατά ένα τρόπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως και δραματικός…

Οι συνέπειες αυτής της έκλειψης θα έχουν επίδραση σε ετήσια βάση και αναμένεται να φέρει στην  επιφάνεια έντονες συζητήσεις για τα χρέη των χορών, καθώς και για τους εξοπλισμούς και τον περιορισμό τους. Οι διπλωματικές σχέσεις χορών, που αυτό το διάστημα θα παρουσιάσουν ένταση και θα εισέρθουν σε κρίσιμο επίπεδο, δεν αναμένεται να αποκατασταθούν, παρά μόνο μετά την παρέλευση πολύ μεγάλου χρονικού διαστήματος. Σε ατομικό επίπεδο, αναμένεται να υπάρξουν αιφνίδιες αλλαγές που αφορούν τα σταθερά ζώδια σε ζητήματα καριέρας και αισθηματικών. Χωρίς να έχετε μεγάλα περιθώρια ελιγμών, θα πρέπει απλά να αποδεχτείτε τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται και να προσαρμοστείτε στις καινούργιες καταστάσεις.

Όπως γίνεται εμφανές από την συνοπτική παρουσίαση των εκλείψεων της χρονιάς που ήδη διανύουμε, αυτές αναμένεται να φέρουν αρκετή αναστάτωση στον ήδη ανήσυχο κόσμο μας, καθώς και πολλές ανατροπές και αναπροσαρμογές, τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και σε προσωπικό. Είναι μια φάση που πρέπει να διανύσουμε, και που σκοπό έχει να μας απελευθερώσει σταδιακά από κοινωνικοπολιτικά μοντέλα και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κρίση αξιών που βιώνουμε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο μεγάλο συνειδησιακό άλμα σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Ο κύκλος πρέπει να κλείσει και το μη γόνιμο και παραγωγικό να «πεθάνει», ώστε να δημιουργηθεί θέση για τον καινούργιο, το ελπιδοφόρο! Εάν δούμε τις εξελίξεις σε προσωπικό και διεθνές επίπεδο κάτω από αυτό το πρίσμα, οι πιθανότητες να καταληφθούμε από άγχος και αγωνία εκλείπουν ή ελαχιστοποιούνται. Όλοι μας πρέπει να προσπαθήσουμε συνειδητά να γίνουμε καλύτεροι, άξιοι λόγου ύπαρξης, άξιοι να φέρουμε την δημιουργική πνοή του Πλάστη μας, για να μπορέσουμε να βιώσουμε την αυγή του θαυμαστού νέου κόσμου μια ώρα αρχύτερα…

Αλίντα Κανάκη
Μήτρας Δημήτρης


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ




 Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.