Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΟΛΙΚΗ ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018



Η πρώτη έκλειψη του έτους, μια ολική έκλειψη της Σελήνης, πραγματοποιείται στις 31 Ιανουαρίου, στις 11ο του Λέοντα, σε σύνοδο με τον νάνο πλανήτη Ceres. Είναι ορατή στην Ασία, την Αυστραλία, τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Δυτική ακτή των Η.Π.Α. Αποτελεί συνέχεια των εκλείψεων του προηγούμενου έτους, που πραγματοποιήθηκαν στον αστερισμό του Λέοντα, και ολοκληρώνουν, κλείνουν τον κύκλο τους ή παίρνουν οριστική μορφή γεγονότα που έκαναν την εμφάνιση τους πριν από 6 περίπου μήνες.

Η σεληνιακή έκλειψη γενικά είναι ιδανική για να αποβάλει κανείς από τη ζωή του ότι άχρηστο, ότι έπαψε να εξυπηρετεί ή να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη ζωή του. Ζητήματα που αφορούν σημαντικές μας σχέσεις φωτίζονται και έρχονται στο προσκήνιο, καθώς και καταστάσεις που άρχισαν να παίρνουν μορφή κατά την τελευταία έκλειψη, περίπου έξι μήνες πριν. Επίσης, δράσεις που έχουν ξεκινήσει το προηγούμενο εξάμηνο, θα δώσουν τώρα τα πρώτα αποτελέσματα τους, τους πρώτους καρπούς τους.

Η επιρροή της διαρκεί μεταξύ τριών και έξι μηνών και στη συνείδηση μας είναι συνυφασμένη με δυσκολίες και εμπόδια. Και μπορεί να φέρει πολύ άγχος και αναστάτωση, εάν ορθώσει κανείς εμπόδια από μόνος του ή αρνηθεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες που διαμορφώνονται κάθε φορά. Είναι όμως κυρίως περίοδοι με έντονη ευαισθητοποίηση! Εκείνο που χρειάζεται είναι να αφουγκραστούμε προς τα πού πνέει ο άνεμος της αλλαγής που προωθεί το σύμπαν και να αναπροσαρμόσουμε την πορεία και τις προτεραιότητες μας. 

Η έκλειψη του Γενάρη, καθώς λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του βασιλιά των ζώων, φέρει μια ηγεμονική σφραγίδα και διαδραματίζει ένα στρατηγικό ρόλο, πλην όμως έναν ρόλο που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο!

Σε προσωπικό επίπεδο η σεληνιακή έκλειψη αυτή μας κάνει ιδανικούς οικοδεσπότες, ζεστούς, ανοιχτούς, φιλόξενους, που διατηρούν όπως τον απόλυτο έλεγχο του προσωπικού τους χώρου. Είναι ιδανική για διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων, καθώς θα στεφτούν από απόλυτη επιτυχία! Μια δυσαρέσκεια ωστόσο μπορεί να υπάρξει, αναφορικά με την προσωπική μας ικανοποίηση, εάν περιμένουμε υπερβολικά κομπλιμέντα, δώρα ή κολακείες από άτομα που μας ενδιαφέρουν. Εκεί θα απογοητευτούμε…

Το δεύτερο δεκαήμερο του Λέοντα, όπου συντελείτε η έκλειψη αυτή, μπορεί να ωφεληθεί πολύ, εάν ασχολείται ειδικά με τις τέχνες! Υπό την επιρροή της, αλλά και την μεγάλη επίδραση του αστερισμού της Μεγάλης Άρκτου, καθώς και της συνόδου με τον νάνο πλανήτη Ceres, ενός ακόμη μητριαρχικού συμβόλου, το μητρικό αίσθημα ενισχύεται, η ευαισθησίες μας κορυφώνονται και η δράση κατευθύνεται στην προστασία των παιδιών. Η σύζευξη αυτή θα κατευθύνει επίσης μεγάλη ποσότητα ενέργειας της για την ίαση των πληγών της Γης! Στηρίζει τα οικολογικά κινήματα, τους θεραπευτές, τις εθελοντικές οργανώσεις και δίνει έμφαση στην χρηστή εργασιακή ηθική!

Η έκλειψη λαμβάνει χώρα στο δεύτερο δεκαήμερο του Λέοντα που κυβερνάται από τον Δία. Αυτός ο συνδυασμός έχει σαν συνέπεια να γίνονται οι άνθρωποι πιο πρόθυμοι να εκφράσουν την άποψη τους, περισσότερο ατρόμητοι και ικανοί να εμπλακούν σε διαμάχες, προκειμένου να βοηθήσουν το σύνολο, όσοι επηρεάζονται περισσότερο από την έκλειψη του Γενάρη κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αυταρχικοί, ταυτόχρονα όμως θα επιδείξουν θαυμαστές οργανωτικές ικανότητες.  Η έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει τάξη στο χάος, πρέπει όμως κάποιος να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα. Με ευγένειες και savoir vivre  δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα…

Η αντίθεση Σελήνης – Αφροδίτης θα φέρει μια τριβή και ανεβάσει τις θερμοκρασίες σε καταστάσεις που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν ήπιες. Η φιλάρεσκη και έκφυλη Αφροδίτη, σε αντίθεση με την μητρική και στοργική Σελήνη, θα φέρουν μια σύγκρουση μεταξύ της ανάγκης για ερωτικές κατακτήσεις ή την ροπή προς την πολυτέλεια και τις αίσθησης του καθήκοντος, ιδίως απέναντι στην οικογένεια.  Από την άλλη η όψη Σελήνης – Ποσειδώνα δίνει μια ονειρική, θολή νότα στην έκλειψη, ένα κάπως ρευστό τοπίο. Εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας, γιατί η όραση και η ακοή σας μπορεί να σας απατούν!

Η Αφροδίτη βρίσκεται στην παρούσα φάση στον Νότιο Δεσμό, στα οπίσθια του αστερισμού του Δράκου, βγάζοντας τις χειρότερες ιδιότητες του πλανήτη ή του αστερισμού που αγγίζει με την παρουσία της. Αυτή τη στιγμή είναι φιλάρεσκη, ναρκισσιστική και επιφανειακή, οδηγώντας μας στην πολυτέλεια και την ανάγκη για κατάκτηση και ικανοποίηση.

Ο συνδυασμός της φιλάρεσκης Αφροδίτης και την μητρικής φιγούρας του αστερισμού Ceres μπορεί να οδηγήσει σε έκρυθμες καταστάσεις στην συναισθηματική μας ζωή! Η έκλειψη αυτή δεν προσφέρεται για παράνομες σχέσεις, γιατί θα σας πιάσουν στα πράσα! Εραστές μπορεί να διαπιστώσουν ότι το ταίρι τους είναι παντρεμένο ή βρίσκεται ήδη σε μια μακροχρόνια σχέση, ενώ ο/η σύζυγος θα μάθει την κρυφή ερωτική ζωή του/της συζύγου. Οι σεληνιακές εκλείψεις έχουν την συνήθεια να αποκαλύπτουν μυστικά! Με τον Ήλιο, την Αφροδίτη και τον Νότιο Δεσμό στον επαναστάτη Υδροχόο, σε αντίθεση με την Σελήνη, τον Ceres και τον Βόρειο Δεσμό στο σταθερό ζώδιο του Λέοντα, το πάνω χέρι φαίνεται να έχει το νόμιμο ταίρι στην διαμάχη αυτή, οπότε εάν είστε ο τρίτος τροχός μιας σχέσης, καλά θα κάνετε να αποχωρήσετε έγκαιρα και με το κεφάλι ψηλά!  

Στον επιχειρηματικό κόσμο η έκλειψη στο δεύτερο δεκαήμερο του Λέοντα μπορεί να φέρει επαναπροσδιορισμό των στρατηγικών που αφορά την επιλογή προσωπικού. Υπό την επιρροή της Αφροδίτης μπορεί να δούμε να απολύονται άτομα μεγάλης ηλικίας, αλλά και μεγάλης πείρας, για την πρόσληψη νέων, όμορφων αλλά άπειρων συνεργατών, με συνέπεια να προκληθούν αντιδράσεις και συγκρούσεις. Σε περιβαλλοντικό επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να δούμε να κατεδαφίζονται παλιά, κομψά κτίρια, προκειμένου να αντικατασταθούν από άμορφες και κακόγουστες νέες κατασκευές, γεγονός που θα φέρει την αντίδραση οργανωμένων περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Η έκλειψη αυτή απαιτεί ισορροπία κλασσικού με το μοντέρνο, του παλιού με το καινούργιο, της φύσης και της υψηλής τεχνολογίας για να αποδώσει και να καρποφορήσει. Κάθε άλλη απόφαση ή δράση θα αποδειχτεί καταστροφική για τις επιχειρήσεις ή το περιβάλλον…

Αλιντα Κανάκη

Μήτρας Δημήτρης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.