Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Blue Moon 31 Μαρτίου 2018





Στις 31 Μαρτίου συμβαίνει η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα, και ο Μάρτιος είναι ο δεύτερος μήνας μετά τον Γενάρη με δύο Πανσελήνους, φαινόμενο όχι και τόσο συχνό!

Η Πανσέληνος αυτή συμβαίνει στις 10ο 44΄του Ζυγού και συνοδεύεται από πλήθος όψεων. Κατ αρχάς, η Σελήνη ευθυγραμμίζεται με δύο αστέρια του αστερισμού της Παρθένου, τα οποία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς περνάει ακριβώς από επάνω τους, με συνέπεια να απελευθερώνουν το πλήρες δυναμικό τους. Πρόκειται για τον Vindemiatrix (στις 10ο 11΄του Ζυγού) και τον  Porrima (στις 10ο 23΄του Ζυγού).

Ο σταθερός αστέρας Vindemiatrix είναι συνδεδεμένος με ψευδαισθήσεις, εξαπατήσεις, αισθήματα ντροπής ή ακόμη και πένθος. Σε συνδυασμό με την Πανσέληνο θα φέρει φοβίες στην επιφάνεια, φοβίες για την απώλεια ενός δικούς μας ανθρώπου ή του στηρίγματος μας, πιθανόν και ενός συμμάχου. Η όψη θα συνοδευτεί από απογοητεύσεις, απώλειες ως αποτέλεσμα δικαστικών αγώνων, αποτυχία στις επιχειρήσεις ή ασθένειες.

Ο επίσης σταθερός αστέρας Porrima δίνει ένα εκλεπτυσμένο, θετικό προφητικό ένστικτο. Κατά την ευθυγράμμιση του όμως με την Πανσέληνο επικρατούν τα αρνητικά χαρακτηριστικά του και αναμένεται να προκαλέσει ένα κλίμα ανησυχίας λόγω κακών προαισθήσεων, τόσο στα λαϊκά στρώματα, όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, μια δυσαρμονία σχέσεων, που σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να φέρει χωρισμούς, αλλά και ασθένειες.

Τώρα εάν συνδυάσουμε το προφητικό ένστικτοι και τα προφητικά όνειρα του Porrima, με τις φοβίες που δημιουργεί ο Vindemiatrix, καθώς βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και από την Πανσέληνο (μόλις 1/3 της μοίρας), το κλίμα ανησυχίας, τόσο για δικούς μας ανθρώπους, όσο και γενικά, μπορεί να είναι εξαιρετικά έντονο και να διαχέεται σε όλα τα επίπεδα. Δικαιολογούν όμως οι υπόλοιπες όψεις που συνδέονται με την Πανσέληνο ένα γενικευμένο κλίμα ανησυχίας;

Οι όψεις που θα επικρατούν κατά την διάρκεια της Πανσελήνου είναι οι ακόλουθες:

v  Ερμής ανάδρομος στον Κριό
Η ανάδρομη πορεία του Ερμή φέρνει τα γνωστά προβλήματα επικοινωνίας, βλάβες μηχανολογικού ή ηλεκτρονικού εξοπλισμού, απώλεια αντικειμένων, παρεξηγήσεις, συγκρούσεις και άγχος.

v  Σελήνη σε αντίθεση με Ερμή (ανάδρομο)
Μπερδεύει σκέψεις και συναισθήματα, σε συνέπεια να μην ξέρουμε τι αισθανόμαστε, πόσο μάλλον τι αισθάνονται οι γύρω μας. Η Πανσέληνος μπορεί να οδηγήσει σε εγχειρήματα που προκαλούνται από έλλειψη κατανόησης ή ακόμη και από συναισθηματική προκατάληψη.

v  Άρης σύνοδος Κρόνος
Η καταστροφική ενέργεια αυτής της όψης μπορεί να πυροδοτήσει τις πιο σκοτεινές μας επιθυμίες, να θυμώσουμε ή να αναζητήσουμε εκδίκηση. Άγνοια ή τεμπελιά οδηγούν σε απογοητεύσεις και δυσκολίες. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να γίνουμε αποδέκτες καταστροφικών  δράσεων από τους γύρω μας. Ωστόσο η Πανσέληνος αυτή δεν είναι κατάλληλη για κατά μέτωπο επίθεση και την κήρυξη ενός ανοιχτού πολέμου, μεταφορικά ή κυριολεκτικά. Αντί γι αυτό θα πρέπει να επεξεργαστούμε με ηρεμία, υπομονή αλλά και χρονική προοπτική τα σχέδια αντεπίθεσης μας!

v  Σελήνη τετράγωνο Άρης
Το τετράγωνο της Πανσελήνου με τον πολεμοχαρή Άρη σηματοδοτεί τον κίνδυνο στον οποίο θα βρεθεί όποιος ενεργεί παρορμητικά ή επικίνδυνα. Οι επιτιθέμενοι καλό θα ήταν να απελευθερώσουν το θυμό τους με ελεγχόμενο τρόπο, αντί να καταφύγουν σε παρορμητικές κινήσεις, ενώ οι αμυνόμενοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με όλο τους το θάρρος και την γενναιότητα τους «εισβολείς»!

v  Ερμής (ανάδρομος) τετράγωνο Άρης
Το τετράγωνο Ερμή-Άρη έχει την τάση να μας οδηγεί σε γρήγορα συμπεράσματα και βιαστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα την πρόκληση διαφωνιών, τις λανθασμένες κινήσεις αλλά και την εχθρότητα. Ένας καλός τρόπος να εξουδετερώσουμε την επιρροή της όψης είναι να διοχετεύσουμε όλη την ενέργεια της σε ανώδυνες δραστηριότητες, όπως είναι για παράδειγμα τα χόμπι μας. Έτσι θα αποφύγουμε ανώφελες συγκρούσεις που θα αποφέρουν μόνο βραχύβια αποτελέσματα. 

v  Σελήνη τετράγωνο Κρόνος
Το τετράγωνο αυτό φέρνει στην επιφάνεια θλίψη, μοναξιά, ντροπή και ενοχή, καθώς έρχονται να μας στοιχειώσουν οι πρόσφατες αποτυχίες μας. Πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη των πράξεων μας, να αποδεχτούμε τα λάθη και τις ανεπάρκειες μας και να σταματήσουμε να καταλογίζουμε ευθύνες σε τρίτους. Η επίρριψη μάλιστα ευθυνών σε εξωγενείς παράγοντες θα κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα από ότι είναι. Με την όψη αυτή όλες οι σχέσεις θα αντιμετωπίσουν σε κάποιο βαθμό προβλήματα, οι ήδη κλονισμένες σχέσεις όμως, θα βιώσουν έριδες και μια ψυχρότητα που μπορούν να τις οδηγήσουν σε διακοπή ή διάλυση. Και αυτό ισχύει τόσο για τις προσωπικές ή επαγγελματικές σχέσεις, όσο και για τις διεθνείς - διακρατικές σχέσεις!

v  Ερμής (ανάδρομος) τετράγωνο Κρόνος
Λόγω αρνητικών σκέψεων και παρεξηγήσεων, το τετράγωνο αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επικοινωνία. Είναι πολύ πιθανό να πούμε το λάθος πράγμα την λανθασμένη χρονική στιγμή και να σκάψουμε οι ίδιοι το λάκκο μας! Προσοχή λοιπόν! Σε επίπεδο σχέσεων φέρνει απομάκρυνση, ακόμη και τον χωρισμό, ενώ οι αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ψυχική μας ευεξία.

v  Δίας εξάγωνο Πλούτωνας
Πρόκειται για την μοναδική θετική όψη της περιόδου, που θα μας επηρεάσει μέχρι τα τέλη Απριλίου 2018. Μπορεί να φέρει την επιτυχία μέσα από θετικές αλλαγές. Η όψη αυτή μας λέει ότι δεν χρειάζεται να πιεστούμε να κάνουμε αλλαγές, για να ταιριάξουμε σε κάποια πλαίσια, καθώς η φυσική εξέλιξη έρχεται μέσα από την προσωπική και ψυχική ανάπτυξη, που για τον καθένα μας συμβαίνει σε δικούς του χρόνους. Οφείλουμε όμως να μετουσιώσουμε όλη αυτή την περιρρέουσα αρνητικότητα με την βοήθεια της ενέργειας του εξαγώνου Δία-Πλούτωνα σε θετική δύναμη, για να φέρουμε θετικά αποτελέσματα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε κατάματα τις ανησυχίες και τις φοβίες μας, για να τις εξουδετερώσουμε!

Σε ένα τόσο βαρύ και έντονο πλανητικό σκηνικό, όπως αυτό που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου της 31 Μαρτίου, και το οποίο θα μας επηρεάζει τουλάχιστον για 15 μέρες, μπορεί κανείς να φανταστεί ότι θα υπάρξουν πολλές και όχι ιδιαίτερα ευχάριστες εξελίξεις, τόσο στην προσωπική μας ζωή, όσο και στις διεθνή πολιτική σκηνή! Ήδη το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια είναι τεταμένο, στην Μέση Ανατολή μαίνεται ο πόλεμος στην Συρία, παράλληλα με μυριάδες έριδες και αιώνιους ανταγωνισμούς. Η Αφρική δεν ησυχάζει ποτέ, η Άπω Ανατολή ζει τους δικούς της ανταγωνισμούς και η Αμερική προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της.

Τόσο η μπλε Σελήνη, όσο και λίγο αργότερα το πέρασμα του Ουρανού από τον Κριό στον Ταύρο, σε συνδυασμό με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, αναμένεται να φέρουν σταδιακά κοσμογονικές αλλαγές. Τίποτε δεν θα μείνει ίδιο, ούτε στις κοινωνίες, ούτε στην πολιτική σκηνή, ούτε στις οικονομίες! Ας ετοιμαστούμε για τη μετάβαση, που μόνο ανώδυνη δεν αναμένεται να είναι. Η Πανσέληνος της 31 Μαρτίου αποτελεί απλά ένα δείγμα του τι πρόκειται να ακολουθήσει στους μήνες και τα χρόνια που έπονται.

Μέσα στο επόμενο μικρό χρονικό διάστημα οι έριδες αναμένεται να αυξηθούν ή να κορυφωθούν, ενώ οι επιθετικοί παίκτες της διεθνούς πολιτικής σκηνής να επιτείνουν τις επιθετικές κινήσεις τους. Και καθώς ο Πρόεδρος της Τουρκίας είναι ένας από αυτούς, μπορούμε να περιμένουμε και άλλες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Συρία ή ακόμη και σε άλλο, νέο μέτωπο. Ένα πολύ πιθανό επεισόδιο στο Αιγαίο θα προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, αλλά η επιθετική τακτική της Τουρκίας δεν θα σταματήσει εδώ. Οι δύσκολες όψεις του Άρη που φέρνουν προβληματισμούς για το ενδεχόμενο ενός πολεμικού επεισοδίου στο Αιγαίο επανέρχονται κατά καιρούς μέσα στο επόμενο εξάμηνο, με ιδιαίτερη ένταση στα μέσα Ιουλίου, αλλά και στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην Ελλάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση αρκετά προβλήματα, παράλληλα με την ένταση στο Αιγαίο ή εξ αιτίας κακών χειρισμών σ αυτήν, σε ένα κλίμα γενικής απόρριψης ή ακόμη και κατακραυγής.  Απρόβλεπτα γεγονότα φαίνεται να αποσταθεροποιούν τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, που δεν αποκλείεται να απορρέουν από την αποκάλυψη και νέων, μεγάλων σκανδάλων.

Οι λέξεις φέρουν την περίοδο αυτή πολύ έντονα ενεργειακά φορτία, με συνέπεια να αποκαλυφθούν σωρεία ψεμάτων που έχουν λεχθεί από πολιτικά πρόσωπα που εξέφραζαν τα λαϊκά στρώματα και απολάμβαναν την στήριξη τους. Τόσο το ελληνικό πολιτικό σκηνικό θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεων του, όσο και πολιτικά πρόσωπα σε άλλες χώρες ανά την υφήλιο. Αποκάλυψη σκανδάλων στην Η.Π.Α. θα επιφέρουν πλήγματα στην κυβέρνηση, ενώ δύσκολες ώρες φαίνεται πως θα περάσει και η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας!

Το συγκρουσιακό κλίμα, η εκδικητικότητα και η μνησικακία που φέρνει η σύνοδος Άρη-Κρόνου αναμένεται να πυροδοτήσει και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα ανά την υφήλιο, με πιθανότερο νέο στόχο στην Ρωσία, αλλά και σε άλλες χώρες ανατολής και δύσης, που θα προκαλέσουν για μια ακόμη φορά την γενική κατακραυγή. Βία και στυγερά εγκλήματα θα προκαλέσουν αίσθηση, ενώ και η φύση δεν θα μείνει αλώβητη από την τόσο έντονη ενέργεια των όψεων αυτών. Δεν αποκλείονται έντονα καιρικά φαινόμενα με την Πανσέληνο, που θα εκφραστεί με πλημμυρικά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές, με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε άλλες.

Είναι λογικό λοιπόν να επικρατεί ένα γενικευμένο κλίμα προβληματισμού και φοβίας για το αύριο! Ας οργανώσουμε ο καθένας όμως την ζωή του όσο καλύτερα μπορεί, με τις συνθήκες που επικρατούν, και ας προσπαθήσουμε ο καθένας από μας να μετουσιώσει τις αρνητικές δυνάμεις σε θετικές, επιφέροντας ουσιαστικές και βιώσιμες αλλαγές στην προσωπική τουλάχιστον ζωή του. Η σύγκρουση δεν έλυσε ποτέ κανένα πρόβλημα, απλά το επέτεινε και δημιούργησε σωρεία καινούργιων. Ας ελπίζουμε ότι το έχει κατά νου και η ελίτ του κόσμου τούτου…

Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας
  

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ

 Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησής σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.