Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Σεληνιακές εκλείψεις και η σημειολογία τους από την Αλίντα Κανάκη !




Η περίοδος των εκλείψεων της Σελήνης είναι η εποχή των καταλυτικών  αλλαγών στη ζωή μας.  Είναι όμως και μια επικίνδυνη περίοδος, γεμάτη από απρόβλεπτες στιγμές και κρίσιμες καταστάσεις. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά τη διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης, ώστε να την περάσουμε ανέφελα και να φέρει θετικές αλλαγές στη ζωή μας;

Κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης και την περίοδο της επιρροής της, δύο εβδομάδες πριν και δύο εβδομάδες μετά, ο κίνδυνος ατυχημάτων, ο αριθμός των εγκλημάτων, των κλοπών, και γενικότερα των προβλημάτων αυξάνεται. Για το λόγο αυτό συνιστάται:

·         Να αποφεύγετε τα πλήθη και τους πολυσύχναστους χώρους
·         Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις σας
·         Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άτομα που δεν γνωρίζετε
·         Μην οδηγείτε επικίνδυνα ή υπό την επήρεια ουσιών, για να αποφύγετε πιθανά ατυχήματα
·         Να είστε προσεκτικοί στους δρόμους, πεζοί ή εποχούμενοι
·         Να αποφεύγετε τα ριψοκίνδυνα αθλήματα ή δραστηριότητες
·         Να αποφεύγετε τα δυνητικά επικίνδυνα μέρη

Χαρακτηριστικά της περιόδου μιας σεληνιακής έκλειψης είναι η αυξημένη αφηρημάδα και ονειροπόληση, η απροσεξία αλλά και η αδιαφορία για το τι συμβαίνει γύρω μας. Δεν είμαστε πολλές φορές σε θέση να αξιολογήσουμε σωστά τις καταστάσεις που βιώνουμε, και γι αυτό συνιστάται:

·         Να αποφεύγουμε τη λήψη σημαντικών αποφάσεων προσωπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα
·         Να αποφεύγουμε νέα ξεκινήματα κάθε επιπέδου
·         Να μην κάνουμε μεγάλες ή δαπανηρές αγορές
·         Να μην τελούμε αρραβώνες ή γάμους, αλλά ούτε και να αποφασίζουμε για διαζύγια ή διακοπή σχέσεων
·         Να αποφεύγουμε συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις
·         Να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα ταξίδια, καθώς και όταν πηγαίνουμε σε χώρους που δεν γνωρίζουμε
·         Δεν δανείζουμε και δεν δανειζόμαστε χρήματα!

·         Μπορούμε όμως να πραγματοποιήσουμε ένα ταξίδι σε γνώριμα μέρη, ειδικά εάν αυτό έχει προγραμματιστεί από καιρό
·         Μπορούμε να κάνουμε πράγματα που έχουν προγραμματιστεί από καιρό, κυρίως αν δεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες. Στην περίπτωση όμως που παρουσιαστούν εμπόδια, αναβάλλουμε κάθε σημαντικό ζήτημα ή απόφαση για την περίοδο μετά το τέλος των εκλείψεων .

Κατά την περίοδο των σεληνιακών εκλείψεων, είναι δεδομένο ότι συμβαίνουν αλλαγές και σημαντικά γεγονότα στη ζωή μας. Αυτό είναι νομοτελειακό και αποβλέπει στην διαφώτιση μας, με σκοπό την πνευματική βελτίωση και την σταδιακή εξελικτική μας άνοδο. Η δική μας ευθύνη είναι να είμαστε ευέλικτοι και να αποδεχόμαστε τα μαθήματα του σύμπαντος. 

Είναι οι περίοδοι που είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε ουσιαστικές παραμέτρους του εαυτού μας και, το σημαντικότερο, να ανοίξουμε δρόμους γεμάτους με νέες και συναρπαστικές ευκαιρίες. Γι αυτό οι περίοδοι των σεληνιακών εκλείψεων είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τις ζωές μας, καθώς προσφέρουν εφαλτήρια ανόδου και προσωπικής βελτίωσης, και δεν αποτελούν κατ ανάγκη περιόδους αγωνίας, πόνου και θλίψεων, όπως έχουν λανθασμένα συνδεθεί από τον πολύ κόσμο.

Αγκαλιάστε με θετική ενέργεια και ανοιχτή καρδιά τις δυνατότητες που φέρνει το σύμπαν στα σκαλιά σας και ατενίστε με αισιοδοξία το μέλλον. Άλλωστε, εάν κάποιος κύκλος κλείσει, έστω και επώδυνα ή ξαφνικά, είναι γιατί έπρεπε να γίνει, ώστε να ανοίξει ένας νέος και πιο ελπιδοφόρος για την μελλοντική σας πορεία.

Αλίντα Κανάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.