Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Κοσμική αστρολογία Ιούλιος – Αύγουστος 2019 Σεισμικοί συντονισμοί και μετεωρολογικά φαινόμενα




Είναι λίγο-πολύ κοινά αποδεκτό, ότι η ατμόσφαιρα αλλά και το κλίμα είναι το καλοκαίρι αυτό εξαιρετικά βαρύ, με μια διάχυτη ανησυχία για επερχόμενα γεγονότα που δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή φοβόμαστε ότι θα κλιθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και ναι μεν όλο αυτό που αισθανόμαστε μπορεί να έχει ψυχολογική διάσταση, υπάρχει όμως και κοσμική αιτία.

Την περίοδο που διανύουμε έχουμε πληθώρα πλανητών που βρίσκονται σε ανάδρομη κίνηση (Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας, Πλούτωνας Ερμής και ακολουθεί τον Αύγουστο ο Ουρανός που έχει ήδη μπει στην σκιά), έχουμε πλήθος δυσαρμονικών μεταξύ τους όψεων που επιβαρύνουν την κατάσταση, έχουμε όμως και μια έντονη ηλιακή καταιγίδα να λούζει τον πλανήτη μας με φωτόνια, ταυτόχρονα με το σετ των εκλείψεων του καλοκαιριού.

Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, ιδιαίτερα ευαίσθητες σεισμικά περίοδοι είναι οι ημερομηνίες γύρω από την είσοδο και την έξοδο των πλανητών, κυρίως των εξωτερικών, από την ανάδρομη πορεία τους, λόγω της πολύ έντονης βαρυτικής ακτινοβολίας τους. Και το δίμηνο αυτό Ιουλίου – Αυγούστου, έχουμε την έξοδο του Ερμή και του Δία από ανάδρομες κινήσεις, αλλά και την είσοδο του Ουρανού. Οι κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να είναι αρκετά απρόβλεπτες, με ακραίους καύσωνες στο βόρειο ημισφαίριο και πολικές θερμοκρασίες στο νότιο συνεπεία των κινήσεων αυτών !  Μέσα στις ακραίες αυτές κλιματολογικές συνθήκες δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμφανιστούν πανδημίες που θα δημιουργήσουν προβλήματα σε μεγάλους πληθυσμούς αρκετών χωρών. 

Ας εξετάσουμε όμως πιο αναλυτικά τα πλανητικά της περιόδου, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε τα φαινόμενα που μπορεί να προκαλέσουν και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην ζωή μας.

Την νύχτα μεταξύ 16 και 17 Ιουλίου έχουμε μερική σεληνιακή έκλειψη που συμπληρώνει το σετ των εκλείψεων του καλοκαιριού. Με τον Ήλιο στον Καρκίνο και την Σελήνη στον Αιγόκερω, υπάρχουν έντονες ανησυχίες για αύξηση των σεισμικών δραστηριοτήτων σε σεισμογενείς περιοχές όπου δεν έχουν σημειωθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα τεκτονικές μετατοπίσεις. Στις περιοχές δε της υφηλίου που η μερική έκλειψη θα είναι ορατή (Αφρική, Νότια Αμερική και Αυστραλία, Ευρώπη μαζί με το ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσίας) υπάρχουν πολλές πιθανότητες να καταγραφούν μετεωρολογικά φαινόμενα από έντονα έως ακραία.

Στις 19 Ιουλίου που ο Ερμής περνάει, όντας ανάδρομος, από τον Λέοντα στο ζώδιο του Καρκίνου, ο όποιος κίνδυνος θα προέρχεται από το στοιχείο του νερού: έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, λασποβροχές και κατολισθήσεις λάσπης, ακόμη και διαρροές ή καταρρεύσεις-υπερχειλίσεις φραγμάτων.

Στις 28 Ιουλίου η Αφροδίτη εισέρχεται στον Λέοντα, που αναμένεται να φέρει μια σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας. Η είσοδος της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα, ένα ζώδιο της φωτιάς, έχει την δυναμική να φέρει στην επιφάνεια εκρήξεις ηφαιστείων με πιθανότητα εκδήλωσης τσουνάμι ή και σεισμικές ακολουθίες. Στις 1 Αυγούστου δε που ο Ερμής βρίσκεται σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του φορά, στο ζώδιο του Καρκίνου, θα πρέπει να αναμένουμε μια απότομη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες, ή με απότομη άνοδο της θερμοκρασίας, ή με απότομη πτώση της. Πέρα όμως από μετεωρολογικά γεγονότα, μπορεί να προκαλέσει και τεκτονικές μετατοπίσεις μικρής έως μέτριας κλίμακας.

Στις 11 Αυγούστου ο Δίας βρίσκεται σε στάση για να επανέλθει σε ορθή κίνηση στο ζώδιο του Τοξότη, ένα ζώδιο και αυτό της φωτιάς, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να προέρχονται από το στοιχείο της φωτιάς: μπορούμε να περιμένουμε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία ή και εκδηλώσεις πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Μικρότερης σημασίας και βαρύτητας όψεις ή διελεύσεις, που όμως προσθέτουν το λιθαράκι τους στην ήδη βεβαρυμμένη ατμόσφαιρα και μπορούν να επιφέρουν σεισμικές ακολουθίες ή εκρήξεις ηφαιστείων είναι οι ακόλουθες:

·        Το τετράγωνο Άρη – Ουρανού που θα δράσει προσθετικά μέσα στον Ιούλιο, επηρεάζοντας την σεισμική δραστηριότητα του πλανήτη.

·        Το τετράγωνο Ερμή - Αφροδίτης – Ουρανού, που επίσης θα επιταχύνει την εκδήλωση τεκτονικών γεγονότων.

·        Σεισμικά επικίνδυνη περίοδος είναι επίσης μεταξύ 2 Ιουλίου και 18 Αυγούστου, που ο Άρης θα διέρχεται από τον Λέοντα.

Παράλληλα με αυτές τις όψεις ή διελεύσεις, στις 10 Ιουλίου ξεκίνησε μια πολύ έντονη ηλιακή καταιγίδα, που αναμένεται να επηρεάσει και αυτή προσθετικά τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες του πλανήτη μας. Πέρα από τις βλάβες που μπορεί να προκαλέσει στα ευαίσθητα ενσύρματα ή ασύρματα δίκτυα, σε τεκτονικό επίπεδο πιθανολογείται ότι μπορεί να επισπεύσει την εκδήλωση σεισμικών δραστηριοτήτων σε περιοχές όπως είναι η Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, η Χιλή (και οι δύο περιοχές ανήκουν στο δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού), η Ινδία, η Τουρκία, η Ελλάδα και η Ιταλία, χώρες όπου ήδη παρατηρείται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, προς το παρόν όμως με μικρής και μεσαίας έντασης γεγονότα.

Οι μαγνητικές καταιγίδες μπορούν όμως να έχουν επιπτώσεις και σε ατομικό επίπεδο, καθώς επηρεάζουν ιδίως άτομα με επιβαρυμένη υγεία. Τα συνήθη συμπτώματα που παρατηρούνται είναι η νευρική υπεδιέγερση, μια γενική αδυναμία, κεφαλαλγίες ή και ημικρανίες. Συνιστάται να αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση και να ακολουθείται μια όσο το δυνατό πιο λιτή και υγιεινή διατροφή.

Ας έχουμε το νου μας, αγαπητοί φίλοι, ας προφυλαχτούμε όσο καλύτερα μπορούμε, και ας ελπίσουμε ότι οι επιπτώσεις των πλανητικών αυτών κινήσεων θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες στην καθημερινότητα και στις ζωές μας. Γιατί η έξαρση των φαινομένων την περίοδο αυτή είναι σχεδόν δεδομένη, η πρόνοια όμως για την ασφάλεια μας είναι στο χέρι μας, στο μέτρο πάντοτε του δυνατού...

Αλίντα Κανάκη
Μήτρας Δημήτρης
      





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.