Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ουρανός ανάδρομος στον Ταύρο 12 Αυγούστου 2019 με 11 Ιανουαρίου 2020




Ο Ουρανός, ο πλανήτης της αφύπνισης αλλά και του απρόβλεπτου, θα βρίσκεται σε στάση στις 12 Αυγούστου, στις 6ο 36΄στο ζώδιο του Ταύρου και στον 11ο οίκο, προκειμένου να γυρίσει σε ανάδρομη κίνηση. Μια ανάδρομη κίνηση που θα διαρκέσει 155 μέρες, για να βρεθεί και πάλι στάσιμος στις 11 Ιανουαρίου, στις 4ο περίπου του Ταύρου, προκειμένου να επιστρέψει στην ορθή του πορεία.

Ο 11ος οίκος, όπου βρίσκεται αυτή την χρονική στιγμή, αποκαλύπτει το πόσο ιδεαλιστές είμαστε, τα βαθιά «πιστεύω» μας, τις πεποιθήσεις και τις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Αντιπροσωπεύει επίσης τις ομάδες, την πιθανή μας συμμετοχή στα κοινά, σε συλλόγους ή σωματεία. Σε ένα πιο εσωτερικό επίπεδο, αναφέρεται στα πνευματικά μας ενδιαφέροντα και τους πνευματικούς μας στόχους.

Η παρούσα ανάδρομη κίνηση του Ουρανού θα μπορούσε να συνοψιστεί με λίγες λέξεις ότι αφορά ζητήματα προσωπικής ελευθερίας! Τώρα έχει φτάσει η χρονική στιγμή να δούμε την ζωή μας, όπως έχει διαμορφωθεί, κάτω από ένα νέο πρίσμα, να αποβάλουμε παλιούς και ξεπερασμένους τρόπους δράσης, αφού καταφέρουμε να ξεπεράσουμε παλιές ιδεολογίες και νοοτροπίες, ώστε να δημιουργήσουμε έναν νέο κόσμο, χτίζοντας τον από μέσα προς τα έξω.

Ο ανάδρομος Ουρανός θέλει να μας προσγειώσει με λίγα λόγια στην πραγματικότητα. Και αυτό θα γίνει αφού εξαναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας και να αλλάξουμε όλα εκείνα τα πράγματα στην ζωή μας που δεν είναι πια λειτουργικά ή αποδοτικά για μας και τους στόχους μας και αποτελούν εμπόδιο στην εξελικτική μας πορεία. Αυτό ισχύει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο!

Εάν έχουμε εγκλωβιστεί σε κακές σχέσεις, συναισθηματικές ή κοινωνικές-επαγγελματικές, σε μια δουλειά που δεν μας ενδιαφέρει ή δεν μας αρέσει καν, ζούμε σε μια περιοχή ή μια κατοικία που δεν μας ικανοποιεί ή μας κάνει να μην αισθανόμαστε καλά, ο ανάδρομος Ουρανός θα το κάνει φανερό με τέτοιο τρόπο μέσα στους επόμενους μήνες, που δεν θα μπορούμε να το παραβλέψουμε. Η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας μπορεί να έρθει με αργούς ρυθμούς και να ακολουθήσει μια περίοδος θλίψης, απογοήτευσης ή ανησυχίας για το άδηλο μέλλον. Το σημαντικό όμως είναι να δώσουμε προσοχή στα σημάδια του Σύμπαντος, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες για μας αλλαγές, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα μικρό εξελικτικό βήμα. Είναι η στιγμή που συνειδητοποιούμε, τι είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά στην ζωή μας. Και θα πρέπει να είμαστε γενναίοι, ώστε να αγκαλιάσουμε την ελευθερία μας αυτή και να κάνουμε τις επιλογές μας.

Ίσως να έχετε προσπαθήσει το τελευταίο διάστημα να κάνετε κάποιες αλλαγές σε σημαντικούς τομείς της ζωής σας και να αποτύχατε ή να μην καταφέρατε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, η ανάδρομη κίνηση του Ουρανού θα πυροδοτήσει τις εσωτερικές εκείνες αλλαγές που είναι απαραίτητες, ώστε με αλλαγή νοοτροπίας και καινούργια εργαλεία στα χέρια σας, να μπορέσετε να επιτύχετε αυτό που σχεδιάσατε, όταν πια επιστρέψει στην ορθή του φορά.

Ίσως να αισθάνεστε εγκλωβισμένοι σε καταστάσεις, ανίκανοι να αποτινάξετε κάποια δεσμά που αισθάνεστε ότι σας φέρνουν ασφυξία. Πριν τα τινάξετε όμως όλα στον αέρα και βρεθείτε στην μέση ενός χάους, ηρεμίστε, ανοίξτε το μυαλό σας, δείτε τις καταστάσεις από νέα οπτική, μέσα από ένα διαφορετικό πλαίσιο. Θα έχετε πετύχει στην διαδικασία αυτή, όταν θα είστε σε θέση να κατανοήσετε τους λόγους που σας οδήγησαν εκεί που βρίσκεστε, γιατί αυτόματα θα δείτε και την λύση του προβλήματος σας.

Το ανοιχτό μυαλό και η ευελιξία θα σας οδηγήσουν σε δημιουργικές αποκαλύψεις και μια αναζωογονημένη προσωπική ζωή. Ο ανάδρομος Ουρανός φέρνει αυτογνωσία και φώτιση, αναφορικά με τα λάθη που κάναμε και που μας οδήγησαν στο σημείο που βρισκόμαστε. Και η αποκάλυψη αυτή θα πρέπει να μας οδηγήσει σε μια περίοδο στοχευόμενων εσωτερικών αλλαγών.

Σε συμπαντικό τώρα επίπεδο, καθώς ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την επανάσταση, την πρωτοπορία, την συλλογική μνήμη, την αντισυμβατικότητα και την βάση της κοινωνικής πυραμίδας, ενώ ο Ταύρος την γη, την γεωργική παραγωγή, τα ορυκτά, την κτηματομεσιτική αγορά, τα νομίσματα, τις Τράπεζες και τα Χρηματιστήρια, τους μήνες που θα ακολουθήσουν υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να υπάρξουν εσωτερικές διεργασίες σε σημαντικούς τομείς που αφορούν το χρήμα, την γεωργική παραγωγή αλλά και την οικολογική συνείδηση.

Λόγω του απρόβλεπτου χαρακτήρα του Ουρανού, δεν μπορούν να γίνουν ακριβείς προβλέψεις για τα γεγονότα που θα συνοδεύσουν τους μήνες της ανάδρομης πορείας του, ο ρόλος του όμως στην διέλευση του από το ζώδιο του Ταύρου είναι να αναμορφώσει πλήρως την νομισματική, τραπεζική και χρηματιστηριακή πραγματικότητα, να φέρει έναν ορθολογισμό στην γεωργική παραγωγή, την κτηματική αγορά και την εκμετάλλευση του υπεδάφους. Και αυτά που θα βιώσουμε θα κινηθούν στους άξονες αυτούς, με μικρά, σταδιακά αλλά προοδευτικά βήματα προς την ανανέωση της πραγματικότητας που μας περιβάλλει.

Και στα πλαίσια αυτά δεν αποκλείεται μια περίοδος έντονης χρηματιστηριακής αστάθειας, προβλημάτων ρευστότητας σε μεγάλες τράπεζες, αναζωπύρωση της κρίσης χρέους των χωρών, υποτίμηση νομισμάτων και αύξηση της τιμής του χρυσού. Η οικολογική καταστροφή που προκαλούμε καθημερινά θα γίνει πολύ πιο φανερή από τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν και μια ευρεία οικολογική αφύπνιση της βάσης της πυραμίδας θα αρχίσει να ασκεί έντονη πίεση να ληφθούν ουσιαστικά αυτή την φορά μέτρα!







Ζητήματα που σχετίζονται με την αλλαγή προσανατολισμό της παγκόσμιας οικονομίας και των πηγών ενέργειας αναμένεται να έρθουν στο προσκήνιο. Η δημιουργία ενός νέου συνθετικού καυσίμου, ικανό να αντικαταστήσει όλους τους σύγχρονους φορείς ενέργειας και η επανάσταση στον τομέα των υπολογιστών, η δημιουργία ενός υπερ-υπολογιστή με εξαιρετικά γρήγορο επεξεργαστή, είναι τα θετικά που αναμένεται να φέρει το νέο πλανητικό σκηνικό.

Ο Άρης περνά στο ζώδιο της Παρθένου στα μέσα Αυγούστου του 2019 και συνδυαστικά  με το υπόλοιπο πλανητικό σκηνικό θα οδηγήσει τη παγκόσμια οικονομία σε σοβαρούς κλυδωνισμούς. Σε παγκόσμιο επίπεδο έρχονται νέες  προσπάθειες για την αποκατάσταση της οικονομίας. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που θα καταβληθούν, θα εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά αμφιλεγόμενα ζητήματα και γκρίζες ζώνες, που θα απαιτούν επείγουσα λύση. Η συνέχιση δε του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, ενδεχομένως να πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσα το επόμενο εξάμηνο.

Έχει ήδη λεχθεί ότι η διέλευση του Ουρανού από το ζώδιο του Ταύρου (2019-2026) θα συνοδευτεί από ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, εκδήλωση κυκλώνων, τυφώνων και ανεμοστρόβιλων με αυξανόμενη συχνότητα αλλά και ένταση. Το χαρακτηριστικό του πλανήτη Ουρανού είναι ότι προκαλεί ξαφνικά καιρικά φαινόμενα, μικρής μεν διάρκειας αλλά μεγάλης έντασης, με καταστροφικά αποτελέσματα, κάτι που βιώσαμε τους μήνες που προηγήθηκαν σε πολλές περιοχές του πλανήτη. Η στάση του στις 12 Αυγούστου, προκειμένου να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, σε συνδυασμό με την στάση του Δία στις 11 Αυγούστου, προκειμένου να επιστρέψει σε ορθή φορά, αλλά και τις πολύ έντονες ηλιακές καταιγίδες, εικάζεται ότι μπορεί να φέρει ατμοσφαιρικές ανωμαλίες αρκετά έντονες τις μέρες ή εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την 12η Αυγούστου. Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας δεν πρέπει να αποκλειστεί, συνοδευόμενη ενδεχομένως και από χαλαζόπτωση, έντονες καταιγίδες ή και ανεμοστρόβιλους.

Στις περιοχές του πλανήτη, που την περίοδο αυτή εκδηλώνονται μουσώνες ή τυφώνες, αυτοί θα έχουν αυξημένη ένταση (ΗΠΑ, Ινδία, Α-ΝΑ Ασία), ενώ οι χώρες γύρω από την Μεσόγειο, τα νερά της οποίας παρουσιάζουν σημάδια υπερθέρμανσης, είναι ευαίσθητες στην εκδήλωση έντονων καιρικών μεταβολών, αλλά και στην εκδήλωση υδροστρόβιλων, ανεμοστρόβιλων, ακόμη και κυκλώνων.

Και επειδή ο Ουρανός κυβερνά την αεροπλοΐα αλλά και το ορυκτό ουράνιο, τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα έχουμε πολλές ειδήσεις που θα αφορούν αεροπορικά ατυχήματα, βλάβες αεροσκαφών ή προβλήματα στην αεροπλοΐα, ενώ η πιθανότητα ατυχημάτων σε πυρηνικά εργοστάσια αυξάνεται κατακόρυφα.       

      
 Αλίντα Κανάκη
 Mήτρας Δημήτρης


  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.