Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Πλανητικές όψεις Σεπτεμβρίου 2019 από την Αλίντα Κανάκη !




Το καλοκαίρι πέρασε επισήμως και το φθινόπωρο είναι στην πόρτα μας! Ο Σεπτέμβρης του 2019 χαρακτηρίζεται από τη ιδιαίτερη κινητικότητα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, κάτι που αντανακλάται επάνω μας και μας οπλίζει με την αναγκαία ενέργεια να ριχτούμε στη δουλειά, αν και το μυαλό μας είναι λίγο-πολύ ακόμη στις διακοπές και στις θάλασσες. Είναι ένας μήνας που παρουσιάζει δύο διαφορετικά πρόσωπα, καθώς στο πρώτο μισό του μήνα είναι πολύ έντονη η ενέργεια της Παρθένου, ενώ μετά τα μέσα του Σεπτεμβρίου κάνει αισθητή την παρουσία του ο Ζυγός!

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα διέρχονται από τη Παρθένο, ένα ζώδιο της γης, που το χαρακτηρίζει η σκληρή δουλειά, η υπομονή και η αναλυτική σκέψη, οι Άρης (μια διέλευση που διαρκεί καθ όλη την διάρκεια του μήνα), Αφροδίτη, Ερμής (και οι δύο μέχρι τις 14.9) και Ήλιος (μέχρι τις 23.9)! Εκείνο που αναμένεται, είναι να είμαστε πολύ πιο υπομονετικοί στην καθημερινότητα μας, περισσότερο προσανατολισμένοι στο να προσφέρουμε την βοήθεια μας στους γύρω μας, πιο έτοιμοι από ποτέ να κάνουμε την ζωή μας πιο αποτελεσματική, ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με την μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

Η πνευματική μας διαύγεια είναι μεγάλη και οι όψεις Ερμή με τον Άρη (3-4.9), τον Ήλιο (3-5.9) και την Αφροδίτη (11-15.9) συνιστούν ότι θα έχουμε την ικανότητα να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και να στηρίξουμε με επιχειρήματα ακλόνητα τις θέσεις μας σε ζητήματα πίστης, εκτίμησης καταστάσεων, προσωπικών δικαιωμάτων, επιθυμιών και δικαιώματος επιλογών! Λόγω όμως των ανεξάντλητων αποθεμάτων ενέργειας που θα διαθέτουμε, υπάρχει το ενδεχόμενο να χάσουμε την αίσθηση του μέτρου ή να παρουσιάσουμε νευρική υπερδιέγερση. Θα ήταν σημαντικό να βρούμε τρόπους εκτόνωσης, ώστε να διατηρήσουμε την ενέργεια μας σε ανεκτά, αν όχι φυσιολογικά επίπεδα.

Μελετήστε, μάθετε καινούργια πράγματα, βελτιώστε την επικοινωνιακή σας ικανότητα με το να είστε πιο λακωνικοί αλλά και ακριβείς στην επαφή με τους γύρω σας. Είναι για το συμφέρον σας να αποφύγετε την εχθρότητα με τους γύρω σας, ιδίως σε επαγγελματικό περιβάλλον, τις αντεγκλήσεις και τα αιχμηρά και ανηλεή σχόλια!

Ο Κρόνος εισέρχεται σε στάση για να επιστρέψει μετά από πολλούς μήνες ανάδρομης πορείας σε ορθή φορά στις 18.9! Μεταξύ δε 5 και 9 Σεπτεμβρίου σχηματίζονται αρμονικές όψεις Κρόνου-Ερμή και Πλούτωνα-Ερμή, που προσθέτουν σταθερότητα και εμβάθυνση σε ζητήματα γνώσης και ανώτερων σπουδών! Κατά την διάρκεια της περιόδου αυτής είμαστε σε θέση να δούμε ξεκάθαρα και αρκετά πιο ρεαλιστικά τα πράγματα, βάσει των εμπειριών που έχουμε αποκτήσει στην ζωή.

Κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου, όσο ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο της Παρθένου, είμαστε πολύ πιο σχολαστικοί με τις λεπτομέρειες των πραγμάτων, πιο λεπτολόγοι και αρκετά πιο διορατικοί, για το τι διαδραματίζεται στο παρασκήνιο. Ανακτάμε την χαμένη μας υπομονή και ηρεμία, ιδίως όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με βαρετά ή να αντιμετωπίσουμε δύσκολα πράγματα ή καταστάσεις. Είμαστε πιο ικανοί από ότι συνήθως να δούμε πέρα από το προφανές, όταν πρόκειται για σχέσεις, συναισθηματικές ή επαγγελματικές, και αυτό θα μας βοηθήσει να επιλύσουμε πολλά εκκρεμή ζητήματα σχέσεων και να αντιληφθούμε σε ποιές περιπτώσεις κρύβονται μυστικά που είναι εις βάρος μας. Είμαστε όμως και πολύ καλύτεροι διαπραγματευτές, ιδιαίτερα θετικό προσόν για τους ελεύθερους επαγγελματίες. 

Στο πρώτο μέρος του μήνα οι Ερμής και Άρης σχηματίζουν δύσκολες όψεις με τον Δία, που προϊδεάζει για μια περίοδο με υπερτονισμένα «εγώ», θεωρώντας ότι κατέχουμε ο καθένας την απόλυτη αλήθεια των πάντων! Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, θα είμαστε αρκετά ριψοκίνδυνοι και έτοιμοι να αναλάβουμε μεγάλα ρίσκα, προκειμένου να κάνουμε ταχύτερα βήματα σε ζητήματα σχέσεων ή δουλειάς.  Με την όψη αυτή αναλαμβάνουμε πολύ πιο εύκολα πρωτοβουλίες και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα μας με ζέση! Προσοχή όμως να μην ξεφύγουμε από τα λογικά πλαίσια και βάλουμε φωτιές εκεί που δεν θα έπρεπε. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ψυχική υπερδιέγερση των ημερών αυτών μπορεί να μετατραπεί σε μηχανική, που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ατυχήματα, εάν δεν τεθεί υπό έλεγχο!

Οι Ερμής και Άρης σχηματίζουν αντίθεση με τον Ποσειδώνα, που θα φέρει γόνιμη φαντασία και δημιουργικότητα, θα μπορούσε όμως να οδηγήσει και σε αυταπάτες, που εκ των πραγμάτων οδηγούν σε απογοήτευση και αποθάρρυνση. Τις ημέρες μεταξύ 6 και 7 Σεπτεμβρίου, αλλά και 12 με 15 του μήνα, θα αντιμετωπίσουμε αρκετές δυσκολίες στις δράσεις μας. Από τη μια οι αυταπάτες και από την άλλη η προσπάθεια κάποιων γύρω μας να μας εξαπατήσουν, θα μας αναγκάσουν να σκεφτόμαστε δύο και τρεις φορές πριν κάνουμε το οτιδήποτε. Την περίοδο αυτή καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι όταν ακούμε υποσχέσεις που αφορούν δουλειές, οικονομικά ή προσωπικές σχέσεις.

Ιδίως την περίοδο μεταξύ 3 και 5 Σεπτεμβρίου, μπορεί να περάσουμε από απόλυτα ρεαλιστές σε ονειροπόλους ή με αυταπάτες σε ζητήματα συναισθηματικών σχέσεων. Δεν είναι κακό να έχουμε όνειρα για την σχέση μας, αλλά είναι μια φάση που τυφλωνόμαστε από τον Ποσειδώνα, με αποτέλεσμα να μην είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε πότε μας δουλεύουν. Θα ξυπνήσουμε ξαφνικά από τον βαθύ μας ύπνο και την πλάνη μας προς τις τελευταίες μέρες του μήνα, κάτι που θα είναι βάρβαρο και σκληρό, απόλυτα αναγκαίο και απαραίτητο όμως.

Στις 14 του μήνα η Αφροδίτη μαζί με τον Ερμή θα περάσουν στο ζώδιο του Ζυγού και θα τους ακολουθήσει ο Ήλιος στις 23 Σεπτέμβρη. Το ενδιαφέρον μας στρέφεται πλέον στο πώς να αποκαταστήσουμε την διαταραγμένη αρμονία των σχέσεων μας, να αμβλύνουμε τις αντιθέσεις και να αποσοβήσουμε τις εντάσεις. Το δεύτερο τμήμα του μήνα μας διακατέχουν αισθήματα δικαιοσύνης και ισότητας, ενώ θα είμαστε περισσότερο έτοιμοι να κοινωνικοποιηθούμε και να επενδύσουμε σε σχέσεις κάθε μορφής και περιεχομένου.

Τις τελευταίες μέρες του μήνα θα υπάρξουν δύσκολες όψεις από τη μια μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης και από την άλλη μεταξύ Κρόνου και Πλούτωνα, φέρνοντας στην επιφάνεια ή οξύνοντας ζητήματα κατάχρησης εξουσίας, χειραγώγησης, ζήλιας και παιχνίδια επιβολής σε συναισθηματικές σχέσεις, που μπορεί να αποσταθεροποιήσουν σε σημαντικό βαθμό το γάμο ή τις σχέση μας. Από την άλλη όμως, ίσως οι όψεις αυτές να μας δώσουν την ώθηση εκείνη που χρειαζόμαστε για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις στην προσωπική μας ζωή και να ξεφύγουμε από φυσικά, ψυχικά ή οικονομικής φύσης δεσμά που μας κρατάνε στάσιμους. Και το γεγονός ότι ο Κρόνος θα επιστρέψει στις 18 του μήνα σε ορθή πορεία αποτελεί εξαιρετική βοήθεια όταν πρόκειται για ζητήματα τέτοιας μορφής. Γιατί το μυαλό μας καθαρίζει και είμαστε πιο ώριμοι και αποφασισμένοι να πάρουμε αποφάσεις με γνώμονα την ευμάρεια μας.

Το τετράγωνο Δία-Ποσειδώνα (14-28 Σεπτεμβρίου) μας ωθεί σε ριψοκίνδυνες αποφάσεις και ανάληψη ρίσκου, που όμως την περίοδο αυτή θα έχουμε την στήριξη και την εύνοια του ορθόδρομου πλέον Κρόνου. Και όλες αυτές οι όψεις σε συνδυασμό μεταξύ τους μπορεί να τερματίσουν την φάση άρνησης, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Την περίοδο αυτή το πλανητικό σκηνικό αποθαρρύνει την τυφλή υπακοή και πίστη, την μισαλλοδοξία και τον φανατισμό, την υπερβολή στις απολαύσεις, καθώς και τις ανασφάλειες που μας μαστίζουν αναφορικά με τον εαυτό μας ή τον κύκλο μας, προσωπικό ή επαγγελματικό.

Σε ένα ευρύτερο κοινωνικό-πολιτικό επίπεδο, αυτή η φάση μπορεί να φέρει αλλαγές σε πολιτικά σχήματα και καθεστώτα, σε οικονομικές πολιτικές, σε διοικητικές δομές και θεσμικά όργανα, που πλέον θεωρούνται ξεπερασμένα από τις εξελίξεις ή ακόμη και διαβρωμένα από την διαφθορά. Η αφύπνιση των μαζών που θα ωθήσει το σύστημα σε αλλαγές δεν θα είναι ούτε εύκολη, ούτε ανώδυνη, είναι όμως απόλυτα απαραίτητη, εάν θέλουμε σαν κοινωνίες να έχουμε ένα βιώσιμο παρόν, που αυτή τη χρονική στιγμή δεν το έχουμε, και ένα αισιόδοξο μέλλον. 

Καλό μας μήνα λοιπόν!


Αλίντα Κανάκη


  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.