Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Αστρολογία και τεκτονικές μετατοπίσεις Φθινόπωρο – Χειμώνας 2019




Διανύουμε ένα έτος που όμοιό του πλανητικά σπάνια θα έχουμε την τύχη ή ατυχία να βιώσουμε ξανά. Σχεδόν όλοι οι εξωτερικοί πλανήτες να βρίσκονται συντονισμένα σε ανάδρομη κίνηση, ενώ οι εσωτερικοί, μαζί με τον Ήλιο, να κινούνται σαν ομάδα από ένα ζώδιο στο επόμενο. Ο Ιούλιο και ο Αύγουστος θα μείνουν χαραγμένοι στην μνήμη πολλών, λόγω της αφόρητης ζέστης που μας έδινε την αίσθηση ότι καιγόμαστε. Και καήκαμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά, καθώς οι μισοί πλανήτες του πλανητικού μας συστήματος διέρχονταν από ζώδια της φωτιάς!

Με το σταδιακό πέρασμα πολλών πλανητών στο ζώδιο της Παρθένου, ένα ζώδιο της γης, θα μπορέσουμε να ανασάνουμε από άποψη καιρικών συνθηκών, το πλανητικό μας σύστημα όμως θα φροντίσει να μας κρατήσει σε διέγερση. Και ο λόγος είναι, ότι μετά από μια περίοδο αρκετών μηνών, οι εξωτερικοί πλανήτες αρχίζουν σταδιακά να εισέρχονται σε ορθόδρομη κίνηση. Και όταν βρίσκονται σε στάση για να ξεκινήσουν την ορθόδρομη κίνηση τους, είναι επικίνδυνοι να προκαλέσουν ή να επισπεύσουν την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων. Και ας μην ξεχνάμε τις πανσελήνους και τις μετακινήσεις των εσωτερικών πλανητών, που είναι επικίνδυνοι τις πρώτες μέρες που περνάνε στο επόμενο ζώδιο.

Ήδη από τις 11 Αυγούστου ο Δίας βρίσκεται σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του κίνηση. Στις 12 Αυγούστου, ο Ουρανός, ο μόνος εξωτερικός πλανήτης που κινούνταν ορθά, πέρασε σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος. Και στις 15 Αυγούστου έχουμε την αντανακλαστική Πανσέληνο του Αυγούστου στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο συνδυασμός δονήσεων των δύο αυτών εξωτερικών πλανητών με την Πανσέληνο είναι πολύ πιθανό, πέρα από μετεωρολογικά φαινόμενα μεγάλης έντασης (μετεωρολογικές βόμβες!), να επιτείνει την εκδήλωση σεισμών με μεγάλη ένταση και καταστροφική ισχύ ή να προκαλέσει την έκρηξη ενεργών ηφαιστείων.

Το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο της Παρθένου στις 18 Αυγούστου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, επίσης έχει την δυναμική να διεγείρει τις τεκτονικές πλάνες του πλανήτη μας και να προκαλέσει σεισμικές ακολουθίες με αρκετά καταστροφική ένταση. Τον Άρη ακολουθεί η Αφροδίτη στην Παρθένο, στις 21 Αυγούστου, ωστόσο ο πλανήτης αυτός δεν έχει την δυναμική του Άρη να προκαλέσει σεισμούς καταστροφικής ισχύος, μπορεί όμως να επηρεάσει την ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Και η Νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου παρουσιάζει μια σχετική επικινδυνότητα, όπως όλες οι Νέες Σελήνες και οι Πανσέληνοι, αυτή τη φορά όμως ας είμαστε λίγο πιο επιφυλακτικοί, καθώς πραγματοποιείται σε ζώδιο της γης, στην Παρθένο! Εκεί που αρχίζουν τα δύσκολα είναι στις 18 Σεπτεμβρίου, με τον Κρόνο να περνάει σε στάση για να επιστρέφει μετά από 141 μέρες σε ορθή πορεία. Ο Κρόνος μαζί με τον Δία, είναι οι πλανήτες εκείνοι που έχουν την δυναμική να προκαλέσουν σεισμικές ακολουθίες καταστροφικής ισχύος!

Στις 3 Οκτωβρίου είναι η σειρά του Πλούτωνα να βρεθεί σε στάση για να επιστρέψει σε ορθή πορεία, κλείνοντας τον ετήσιο κύκλο της ανάδρομης κίνησης του, που θα έχει διαρκέσει 162 μέρες. Στις φάσεις αυτές ο Πλούτωνας προκαλεί συνήθως ηφαιστειακή παρά σεισμική δραστηριότητα, με την διέγερση ενεργών ηφαιστείων.

Την τελευταία μέρα του Οκτώβρη βρίσκεται σε στάση για να εισέλθει στην τελευταία ανάδρομη πορεία του ο Ερμής στο ζώδιο του Σκορπιού, που θα διαρκέσει μέχρι στις 20 Νοεμβρίου. Οπότε, κατά την είσοδο και την έξοδο του μπορεί να προκαλέσει κάποια φαινόμενα τεκτονικής φύσης, μικρής όμως έως μέτριας έντασης.

Μετά από 159 μέρες σε ανάδρομη κίνηση θα βρεθεί σε στάση και ο Ποσειδώνας στις 27 Νοεμβρίου, για να γυρίσει ορθόδρομος, με συνέπεια την περίοδο αυτή να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σεισμικής δραστηριότητας, όχι ιδιαίτερα μεγάλη ισχύος, αλλά αρκετά καταστροφικούς, καθώς έχουν την τάση να εκδηλώνονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.

Και ο τελευταίος από τους εξωτερικούς πλανήτες που θα περάσει σε στάση για να ορθοδρομήσει, είναι ο Ουρανός στις 11 Ιανουαρίου 2020, κλείνοντας τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του μετά από 153 μέρες. Ο Ουρανός, όμοια με τον Ποσειδώνα, προκαλεί σεισμικά φαινόμενα όχι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης, ότι τους λείπει όμως σε ένταση το βγάζουν σε καταστροφική δύναμη, καθώς εκδηλώνονται σε κατοικημένες περιοχές.

Λόγω των πολλών πλανητικών διελεύσεων που μπορούν να προκαλέσουν σεισμικές ακολουθίες και ηφαιστειακές εκρήξεις στους επόμενους 5 μήνες, δεν είναι δυνατόν να προβλεφτεί με ακρίβεια σε ποιές περιοχές του πλανήτη μπορούν να εκδηλωθούν τα φαινόμενα αυτά. Είναι όμως αυτονόητο, ότι ιδιαίτερη ευπάθεια παρουσιάζουν οι περιοχές του πλανήτη με ρήγματα που έχουν έντονη κινητικότητα, όπως είναι το δαχτυλίδι της φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού (ιδίως η Χιλή, Γουατεμάλα, Καλιφόρνια, Ιαπωνία, Ινδονησία), το τεκτονικό ρήγμα της Ανατολίας (Τουρκία), στο Ιράκ και Ιράν, Ισραήλ, καθώς και η Ελλάδα και η Ιταλία!

Αλίντα Κανάκη
Μήτρας Δημήτρης
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.