Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Πανσέληνος 14 Οκτωβρίου 2019 Μια Πανσέληνος στον αστερισμό της Ανδρομέδας!



Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου πραγματοποιείται στα πρώτα λεπτά της 14ης Οκτωβρίου, στις 20ο 13΄ στο ζώδιο του Κριού, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Είναι μια Πανσέληνος που θα φέρει στην επιφάνεια εξαιρετικά  έντονα συναισθήματα και μπορεί να μας βυθίσει σε μια άβυσσο που θα πυροδοτήσει μια κρίση προσωπικότητας ή μια σημαντική κρίση στις σχέσεις μας. Ωστόσο, η δύσκολη όψη της Σελήνης με τον Πλούτωνα  έρχεται να ισορροπήσει κάπως με το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Δία αλλά και με την θετική επιρροή από την εμπλοκή του αστερισμού της Ανδρομέδας, που θα φέρουν ευκαιρίες για μετασχηματισμό, ανάπτυξη και εύρεση της ευτυχίας που όλοι αποζητούμε.

Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα μπορεί να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, καθώς θα φέρει στην επιφάνεια το βαθιά θαμμένο συναίσθημα. Και αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με φανατισμό, ρατσιστικές συμπεριφορές, φοβίες, εθισμούς και προβλήματα ή δυσλειτουργίες στην σεξουαλική μας ζωή. Τα συναισθήματα αναμένεται να είναι εξαιρετικά έντονα και ως εκ τούτου εξαιρετικά δύσκολο να κρατηθούν υπό έλεγχο, κάτι που θα μας οδηγήσει σε μια έντονη προσωπική κρίση.

Η συναισθηματική πάλη για την επικράτηση σε σχέσεις μπορεί εύκολα να εκτραπεί  και να βγάλουμε ένα σκληρό, αδίστακτο και ψυχρό πρόσωπο, οδηγώντας συναισθηματικές και φιλικές σχέσεις σε βαθιά κρίση. Φαινόμενα των ημερών θα είναι η έντονη ζήλια, η χειραγώγηση, ο εκφοβισμός, η σεξουαλική κακοποίηση  και η ενδοοικογενειακή βία. Ένοχα μυστικά θα αποκαλυφθούν, οικογενειακά μυστικά θα δουν το φως της μέρας, ενοχλητικές και ίσως ντροπιαστικές συνήθειες μας θα εκτεθούν σε κοινή θέα! Αυτή είναι η άλλη σκληρή πλευρά της όψης.

Το τρίγωνο Σελήνης-Δία ωστόσο έρχεται να μετατρέψει κατά το δυνατό όλη αυτή την αρνητική πλευρά του Πλούτωνα σε ευκαιρίες! Το ανοιχτό μυαλό και η αισιοδοξία που μας χαρίζει το τρίγωνο, καθιστά ευκολότερο να αποκτήσουμε συνείδηση των έντονων συναισθημάτων μας, αλλά και να τα μοιραστούμε με τους ανθρώπους μας. Κάθε κρίση σχέσεων που θα προκληθεί από το τετράγωνο του Πλούτωνα μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για μεταμόρφωση και εξέλιξη. Κακές συνήθειες και συμπεριφορές έχουμε την δυνατότητα να τις εξαλείψουμε από το υποσυνείδητό μας με την θετική μεταμόρφωση του συναισθηματικού μας κόσμου.

Από το συναισθηματικό άνοιγμά μας στους δικούς μας ανθρώπους και την ειλικρίνεια μας μπορούν να ωφεληθούν οι σχέσεις μας, φιλικές ή ερωτικές, και η αμοιβαία κατανόηση και ο αλληλοσεβασμός μπορεί να οδηγήσει σε ισορροπημένες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Η όψη αυτή μπορεί να μας ευνοήσει με νέες και εξαιρετικά σημαντικές από άποψη επιρροής φιλικές και κοινωνικές σχέσεις, που έχουν την δυνατότητα να φέρουν καινούργιες ευκαιρίες στην ζωή μας. Θα οδηγήσουν μελλοντικά στην αύξηση της υλικής μας ευημερίας αλλά και της κατάκτησης ενός σημαντικού βαθμού ικανοποίησης και αισθήματος ολοκλήρωσης και ευτυχίας.

Το ημιεξάγωνο Δία-Πλούτωνα που σχηματίζεται παράλληλα, αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δευτερεύουσας σημασίας, εν τούτοις, καθώς συνδέει μεταξύ τους δύο σημαντικούς από άποψη επιρροής πλανήτες που εμπλέκονται με την Πανσέληνο, αποκτά μια ιδιάζουσα σημασία. Είναι μια όψη που μας ωθεί σε θετικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και μετασχηματισμούς, διευκολύνει την προσωπική ανάπτυξη και φέρνει ευκαιρίες για αύξηση της υλικής μας ευμάρειας και την επαγγελματική μας πρόοδο. Υπό τη επιρροή της όψης αυτής θα μπορούσαν να παλεύουν παρασκηνιακά κάποια πρόσωπα για την προαγωγή μας σε υψηλότερα αξιώματα, ένα πρόσωπο με σημαντική επιρροή να έχει θετική επίδραση στην αλλαγή κατεύθυνσης της ζωής μας ή ίσως να έχουμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε την ευτυχία ή την επιτυχία, απλά εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες των ημερών.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου μπορεί να πραγματοποιείται στο ζώδιο του Κριού, αλλά χρωματίζεται έντονα από την εμπλοκή του αστερισμού της Ανδρομέδας, καθώς δύο από τους αστέρες της, ο Λάμδα και ο Σίγμα, βρίσκονται σε σύνοδο με την Σελήνη. Ο αστερισμός της Ανδρομέδας συνδέεται αστρολογικά με την καθαρότητα σκέψης, την αγνότητα, την τιμή και την αξιοπρέπεια, με την αγάπη μεταξύ των συντρόφων και την συγχώρεση των μοιχών. Προκαλεί όμως και τις μάχες με τις φοβίες μας αλλά και την τάση να αποθαρρυνόμαστε εύκολα. Με την θετική επιρροή του οι τεταμένες σχέσεις θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Και ας μη ξεχνάμε την θετική επιρροή της Νέας Σελήνης της 28ης Σεπτεμβρίου, ενός φεγγαριού με πολύ έντονο το στοιχείο της αγάπης, της απόλαυσης και της καλής τύχης, που συνδυαστικά με τις υπόλοιπες θετικές όψεις της Πανσελήνου, θα βοηθήσει να αμβλυνθεί αρκετά η σκληρή και δύσκολη όψη του Πλούτωνα. Και ας ελπίζουμε ότι οι θετικές αυτές όψεις θα είναι αρκετά εξισορροπητικές, ώστε να μην γίνουμε θεατές της ανθρώπινης σκληρότητας με εικόνες ενδοοικογενειακής βίας, βιασμούς, ρατσιστικές επιθέσεις, κλπ, τις δύο βδομάδες που διαρκεί η επιρροή της Πανσελήνου αυτής, μέχρι την Νέα Σελήνη στα τέλη του Οκτώβρη. Ας προσπαθήσουμε συνειδητά να επιτρέψουμε την θετική μας πλευρά να επικρατήσει των σκοτεινών μας ενστίκτων, γιατί μπορούμε!  

 Αλίντα Κανάκη
 Μήτρας Δημήτρης


  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.