Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Πανδημία Κορωνοϊού Ο Πλούτωνας και ο θάνατος !



Όπως έχει αναφερθεί πολλές φορές μέχρι στιγμής μέσα από τα αστρολογικά μας άρθρα, ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερου, σε συνδυασμό με τους άλλους εξωτερικούς πλανήτες που συνωστίζονται στον Αιγόκερω τα χρόνια αυτά, φέρνει το τέλος ενός κύκλου ζωής, με τον θάνατο και την αποσύνθεση, προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για να γεννηθεί το καινούργιο και ελπιδοφόρο.

Και στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για τον μεταφορικό θάνατο, το τέλος και το κλείσιμο ενός κύκλου δραστηριοτήτων ή μιας φάσης ζωής, ωστόσο σε κάποιες άλλες μπορεί να εκφραστεί το τέλος ενός κύκλου και με τον κυριολεκτικό θάνατο.  Οι δύσκολες όψεις του Πλούτωνα ωστόσο των τελευταίων μηνών προϊδέαζαν για την εκδήλωση μιας επιδημικής νόσου που θα έπαιρνε τα χαρακτηριστικά της πανδημίας.

Και επειδή η αστρολογία στηρίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό στις προβλέψεις της στην καταγραφή των γεγονότων του παρελθόντος και στην στατιστική ανάλυση, ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόσφατο παρελθόν, τις κινήσεις του Πλούτωνα σε σχέση με την εκδήλωση επιδημιών ή πανδημιών του τελευταίου αιώνα.

Η μεγαλύτερη και φονικότερη πανδημία της σύγχρονης ιστορίας καταγράφεται την περίοδο μεταξύ 1918 και 1919 και έχει μείνει στην ιστορία σαν «ισπανική γρίπη». Στο πέρασμα της άφησε εκατόμβες νεκρών, που κατ΄ άλλους ανέρχονται σε 50 εκατομμύρια, ενώ κατ΄ άλλους στα 100 εκατομμύρια. Παρά την ονομασία της, εκδηλώθηκε και εξαπλώθηκε από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ήταν εκείνα που ξεσκέπασαν την  παγκόσμια συγκάλυψη και χρεώθηκαν την ονομασία. Την περίοδο γέννησης και εξάπλωσης του ιού της «ισπανικής γρίπης» με τον τύπο  H1N1 είχαμε μια σύνοδο Δία-Πλούτωνα και μια αντίθεση Κρόνου-Ουρανού!

Η επόμενη μεγάλη επιδημία έρχεται το 1957-1958, πάλι από την Ασία, και καταγράφηκε στην ιστορία σαν «ασιατική γρίπη». Χαρακτηρίζεται από τον τύπο ιού Η2Ν2 και γεννήθηκε και «ανδρώθηκε» με σύνοδο Δία-Ποσειδώνα και ένα εξάγωνο Δία-Πλούτωνα. Δεν μπορεί να συγκριθεί με την φονικότατα της ισπανικής γρίπης, αλλά έμεινε ανεξίτηλη και αυτή στην συλλογική μνήμη για τα αυξημένα κρούσματα.

Ακολουθεί μετά από μια δεκαετία η «γρίπη του Χόνγκ-Κόνγκ»  με τον ορότυπο Η3Ν2 (1968-1969) που σπέρνει τον πανικό στην παγκόσμια κοινότητα, όταν ο Δίας σχηματίζει όψη συνόδου με τον Πλούτωνα.

Ο κορονοϊός SARS εκδηλώθηκε μεταξύ 2002 και 2003 στην νότια Κίνα και προκάλεσε τον συναγερμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς εξαπλώθηκε παγκόσμια και προκάλεσε τον θάνατο περίπου 800 ασθενών. Η επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι ο συγκεκριμένος κορωνοϊός προέρχεται από νυχτερίδες των σπηλαίων της επαρχίας Γιουνάν, που μεταδόθηκε σε γάτες, και από εκεί στον άνθρωπο μέσω της τροφικής αλυσίδας.  

Η «γρίπη των πτηνών» Η5Ν1 είναι πολύ πιο πρόσφατη (2007-2008) και αναστάτωσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τις μετακινήσεις και το εμπόριο, με σκηνές πανικού να επικρατούν σε κάθε φτέρνισμα. Και τότε είχαμε σύνοδο Δία-Πλούτωνα και τρίγωνο Κρόνου-Πλούτωνα.

Και τελευταία η «γρίπη των χοίρων», που ακολούθησε αμέσως μετά την γρίπη των πτηνών (2009-2010), επέτεινε τις φοβίες μας, ότι με τον ρυθμό που εμφανίζονται οι νέοι μεταλλαγμένοι ιοί, θα μας ξεκάνουν όλους πριν να το καταλάβουμε. Την περίοδο αυτή είχαμε σύνοδο Δία-Ποσειδώνα και ένα εξάγωνο με τον Πλούτωνα.

Και μετά ακολούθησε ηρεμία… Μια ηρεμία 10 ετών, που έφερε όμως έναν νέο ιό, εξαιρετικά ανθεκτικό και φονικό, που το μέλλον θα δείξει ποια πορεία θα ακολουθήσει.

Η καταγραφή του πρώτου κρούσματος του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV  έγινε στην πόλη Wuhan της Κίνας, στις 8.12.2019 υπό την επίδραση ενός τετραγώνου Ήλιου-Ποσειδώνα από τις 15ο 57΄των αστερισμών Τοξότη και Ιχθύων αντίστοιχα. Η αστρολογική όψη που συνδέεται με την γέννηση της νέας γρίπης δηλώνει εξαπάτηση, αστοχία, λανθασμένη εκτίμηση, παρασκηνιακές ενέργειες, δόλο, παραπλάνηση, διάψευση προσδοκιών και φρούδες ελπίδες. Αυτό μας οδηγεί αυτόματα στην σκέψη ότι πιθανόν να αποκρύψανε οι αρχές με δόλο το πρώτο κρούσμα, με την ελπίδα ότι θα ήταν μια μοναδική εκδήλωση, που δεν θα είχε συνέχεια και άρα συνέπειες για την υγεία του γενικού πληθυσμού.

Ο δόλος ίσως να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην γέννηση της γρίπης, καθώς η πόλη Wuhan φιλοξενεί ένα από τα λίγα στον κόσμο ερευνητικά κέντρα που πειραματίζονται με ιούς για ένα βιοχημικό πόλεμο. Σε ένα πιθανό σενάριο, η διαρροή του συγκεκριμένου εργαστηριακού ιού να ήταν αποτέλεσμα εσκεμμένης ενέργειας, με άλλα λόγια σαμποτάζ.

Εκδηλώθηκε λίγο πριν από την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου (12.12.19) στο ζώδιο των Διδύμων, σε φάση γέμισης της Σελήνης, που προϊδεάζει για επέκταση και εξάπλωση, και με πλανήτη της Πανσελήνου του Δεκεμβρίου τον Ερμή, άρχοντα του εμπορίου, των ανταλλαγών και των ταξιδιών, η γέννηση της γρίπης δείχνει από τα πρώτα της στάδια την επιρροή που θα είχε στο εμπόριο και τις μετακινήσεις.

Η έκλειψη της 10 Ιανουαρίου στο ζώδιο του Καρκίνου, με μια σύνοδο Ήλιου-Ερμή, ενεργοποιεί την νέα γρίπη. Ο Ουρανός, ο πλανήτης του απρόβλεπτου, επανέρχεται στην ορθή του φορά στις 10.1.2020, ενώ την επόμενη μέρα έχουμε την σύνοδο ακριβείας Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω.  

Η Κίνα ανήκει στο ζώδιο του Αιγόκερου, και με το μισό πλανητικό στερέωμα να φιλοξενείται στο ζώδιο της, τα λάθη πληρώνονται, και πληρώνονται ακριβά. Και φτάνουμε πλέον περίπου στις 25 Ιανουαρίου, στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά και στην Νέα Σελήνη του Υδροχόου, που φέρνει απρόοπτα γεγονότα και ξαφνικά εμπόδια. Δεν μπορεί πια να αποσιωπηθεί η νέα επιδημία και γίνεται κοινή γνώση, σπέρνοντας την ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα.

Με την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα να συμβαίνει πάνω από την χώρα, η Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο αλλά και στο στόχαστρο. Ο Κρόνος φέρνει την τιμωρία για τις ανεύθυνες πράξεις μας, αλλά και την απομόνωση (αποκλεισμό), ενώ ο Πλούτωνας κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή θερίζει ζωές.

Ήδη από τις πρώτες βδομάδες της εκδήλωσης της γρίπης αυτής, η δυναμική της ξεπερνά κάθε άλλη πρόσφατη γρίπη, με χιλιάδες νέους ασθενείς κάθε μέρα και δεκάδες νέους θανάτους. Και η επιδημία απέχει ακόμη πολύ από την κορύφωση της!

Εάν προσπαθήσουμε να χαρτογραφήσουμε το μέλλον της παρούσας επιδημίας, οι πλανητικές όψεις που ακολουθούν στους μήνες που έπονται δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου έχουμε σειρά όψεων που προβληματίζουν, όπως είναι η μία από τις τρεις συνόδους ακριβείας του έτους μεταξύ Δία και Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η προηγούμενη συνάντηση των δύο πλανητών στον Αιγόκερω συνέβη το 1771 και συνδέεται με το ξέσπασμα της επιδημίας πανώλης στην Μόσχα, που αποδεκάτισε τον πληθυσμό της. Έχουμε επίσης μια σύνοδο μεταξύ Άρη-Πλούτωνα-Κρόνου-Δία-Νότιου Δεσμού στον Αιγόκερω, με τον Ουρανό από τον Ταύρο, ένα θανάσιμο συνδυασμό που αναμένεται να αφήσει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στην συλλογική μνήμη, με τα γεγονότα που θα ενεργοποιήσει.






Μέχρι και το τέλος της άνοιξης λοιπόν, η εξάπλωση της επιδημίας και η πρόσληψη του χαρακτήρα της παγκόσμιας πανδημίας είναι σχεδόν δεδομένη. Οι ασθενείς θα αυξάνονται γεωμετρικά και τα θανατηφόρα κρούσματα επίσης. Μια ύφεση θα υπάρξει τους θερινούς μήνες, όπως είναι αναμενόμενο, πιθανόν μετά την δεύτερη σύνοδο Δία-Πλούτωνα (30.6), για να επανέλθει πολύ δριμύτερη, με την έξοδο του Πλούτωνα από την ανάδρομη κίνηση του στις 4 Οκτωβρίου και τον σχηματισμό της τελευταίας συνόδου του με τον Δία στο ζώδιο του Αιγόκερου, στις 12 Νοεμβρίου.

Οι προβλέψεις είναι ότι ο παρόν κορωνοϊός θα ανταγωνιστεί στην θνησιμότητα τον αντίστοιχο της «ισπανικής γρίπης», υποβοηθούμενη και από τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Οι μετακινήσεις πληθυσμών και τα σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς θα βοηθήσουν κατά πολύ στην διασπορά των κρουσμάτων ανά την υφήλιο με την δημιουργία πυρήνων μόλυνσης αργά ή γρήγορα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ωστόσο, ότι λόγω της τεχνολογικής προόδου θα υπάρξει πολύ σύντομα η θεραπεία της νόσου και το εμβόλιο εκείνο που θα σώσει πραγματικά πολλές ζωές. Ευνοϊκή όψη για μια τέτοια εξέλιξη είναι το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα (20.2), που προαναγγέλλει την εφαρμογή μια θεραπείας και την ανακούφιση των ασθενών, είναι όμως πολύ νωρίς για μια οριστική λύση στην παρούσα πανδημία.

Όσο για την Κίνα, αναμένεται να πληρώσει βαρύ τίμημα, τόσο σε ανθρώπινες ζωές, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, καθώς η απομόνωση της θα πλήξει το εκτεταμένο εξαγωγικό της εμπόριο και τον τουρισμό της, φρενάροντας την αναπτυξιακή της πορεία. Και επειδή η Κίνα ουσιαστικά ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο αυτή τη χρονική στιγμή με την τεράστια παραγωγική μηχανή της, οι δονήσεις που θα υπάρξουν στα θεμέλια της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι καταλυτικής σημασίας. Ίσως η επιδημία αυτή να δώσει το τελικό χτύπημα στο άρρωστο μας πολιτικοοικονομικό σύστημα που προαναγγέλλει ο Πλούτωνας στις συνόδους του με τον Δία από τον Αιγόκερω.

Ένα πράγμα όμως θα γίνει σαφές μέσα από την πανδημία αυτή, λόγω των διαστάσεων που θα λάβει και των θυμάτων που θα θρηνήσουμε. Δεν μπορεί πλέον η Κίνα να συνεχίσει να μας μολύνει και να μας σκοτώνει, λόγω των «ακάθαρτων» τροφών που καταναλώνει! Και η συνειδητοποίηση αυτή, ή καλύτερη η αφύπνιση που απαιτείται, μπορεί να έρθει με το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα που έχει καθαρά κοσμική διάσταση, καθώς βοηθάει να έρθουμε σε επαφή με τα Θεία και την μεταφυσική διάσταση των πραγμάτων και να συνειδητοποιήσουμε το βάθος των πράξεων μας. 

Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας
  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.