Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Πανσέληνος 9ης Μαρτίου 2020 Το φεγγάρι του φόβου και της ελπίδας ! Από την Αλίντα Κανάκη





Η Πανσέληνος του Μαρτίου πραγματοποιείται στις 9 του μήνα, στις 19:47 τοπική ώρα, στις 19ο 36΄ της Παρθένου. Είναι η τελευταία Πανσέληνος του χειμώνα και θα είναι ελαφρά μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από το κανονικό, καθώς θα βρίσκεται κοντά στο περίγειο, στο σημείο δηλαδή της τροχιάς του φεγγαριού που πλησιάζει την γη. Κατά του ιθαγενείς της Αμερικής η Πανσέληνος του Μαρτίου ονομάζεται η «Πανσέληνος του Σκουληκιού», καθώς το χιόνι αρχίζει να λιώνει, το έδαφος αρχίζει να ζεσταίνεται και εμφανίζονται οι πρώτοι γαιοσκώληκες, προαναγγέλλοντας την αναγέννηση της φύσης. Απέχει άλλωστε ελάχιστα από την Εαρινή Ισημερία, που σηματοδοτεί και επίσημα την αρχή της άνοιξης. 

Σε μια Πανσέληνο στο ζώδιο της Παρθένου εκείνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας, που θα κατακτηθεί μέσα από την τάξη και την διαύγεια, η οποία είναι απαραίτητη ακόμη και στα ίδια μας τα συναισθήματα. Έχουμε την ανάγκη να οργανώσουμε οτιδήποτε φαντάζει σαν χαοτικό ή ανοργάνωτο, να βάλουμε σε τάξη τα πράγματα και δεν ανεχόμαστε εύκολα το ατελές, το απρόβλεπτο, το μη αναμενόμενο. Αλλοίμονο όμως, η ζωή έχει άλλα σχέδια, και η εποχή αν μην τι άλλο αποτελεί την προσωποποίηση του απόλυτου χάους…

Σε γενικές γραμμές η Πανσέληνος αυτή έχει θετικές επιδράσεις, υπάρχουν όμως και οι προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και μια από τις προκλήσεις προέρχεται από την αντίθεση της με τον Ποσειδώνα που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, εξαπατήσεις αλλά και σκάνδαλα! Και επειδή ο Ποσειδώνας κυβερνά τις ασθένειες, η αντίθεση αυτή αναμένεται να προκαλέσει μια αυξανόμενη ανησυχία για την πορεία του κορωνοϊού, που ενδεχομένως να είναι βάσιμη, εάν τελικά χαρακτηριστεί σαν πανδημία.

Η αντίθεση του πλανήτη του ονειρικού, του Ποσειδώνα, με την Πανσέληνο μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία μας και να προκαλέσει σύγχυση συναισθημάτων, οδηγώντας σε παρεξηγήσεις λόγω λανθασμένη ερμηνείας των μηνυμάτων που θα λαμβάνουμε από τους γύρω μας. Μπορεί όμως να συμβεί και το αντίθετο, να δώσουμε δηλαδή λανθασμένα μηνύματα στους γύρω μας. Προσοχή χρειάζεται στις νέες γνωριμίες, καθώς έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε τα άτομα, αγνοώντας τα αρνητικά τους χαρακτηριστικά, κάτι που μας αφήνει ευάλωτους, ανοχύρωτους, έρμαια σε άτομα που έχουν σκοπό να παίξουν μαζί μας, να μας εξαπατήσουν και να μας εκμεταλλευτούν. Ας έχουμε υπόψη μας δε, ότι με την όψη αυτή και λόγω της κακής λειτουργίας της κρίσης μας γεννιούνται πολλά σκάνδαλα!

Η διαίσθηση μας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά καθώς οι υποσυνείδητοι φόβοι βγαίνουν στην επιφάνεια. Μπορεί να φανταζόμαστε πράγματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, να έχουμε παράξενα συναισθήματα, κυριευμένα από φοβίες, καθώς και εφιάλτες. Κάποια από τα συναισθήματα των ημερών που μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους για ανεξήγητους λόγους είναι τα αισθήματα της ενοχής, της ντροπής, της γενικής αδυναμίας, διανθισμένα με αρκετή δόση παράνοιας αλλά και υποχονδριότητας. Ωστόσο εάν δεν αισθάνεστε σωματικά καλά, λάβετε προληπτικά μέτρα, καθώς θα είστε επιρρεπείς σε μολύνσεις και ασθένειες. Το γεγονός δε ότι η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον αστερισμό της Παρθένου προϊδεάζει για προβλήματα υγείας στο πεπτικό σύστημα, στον δωδεκαδάκτυλο και το λεπτό έντερο, στο πάγκρεας αλλά και σε αισθητήρια όργανα όμως τα μάτια και τα αυτιά.

Το τρίγωνο Πανσελήνου -Δία έρχεται να αμβλύνει κάπως το έντονο συναίσθημα και την βαριά ψυχολογία που φέρνει η αντίθεση με τον Ποσειδώνα, καθώς χαρακτηρίζει το θετικό συναίσθημα και την χαρά. Βοηθάει στο να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματα μας με ειλικρίνεια και περιορίζει ως ένα βαθμό την απατηλή δράση του Ποσειδώνα. Βελτιώνει επίσης τα επίπεδα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλοσεβασμού, περιορίζοντας κατά τι τις παρεξηγήσεις που φέρνει επίσης ο Ποσειδώνας.

Η τονισμένη αυτογνωσία που είναι χαρακτηριστικό της όψης, βοηθάει αποτελεσματικά να ξεχωρίσουμε καλύτερα την αλήθεια από το ψέμα, το πραγματικό από το φανταστικό. Επιπλέον, η θετική επιρροή του Δία αναδεικνύει τις θετικές πλευρές του Ποσειδώνα, που είναι η γόνιμη φαντασία, η δημιουργικότητα και η συμπόνοια. Με το τρίγωνο Πανσελήνου-Δία κάποιοι τυχεροί θα απολαύσουν πλούτο, δημοφιλία και επιτυχία.

Το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα είναι μια όψη πνευματικού διαφωτισμού και αφύπνισης, βοηθώντας μας να κατανοήσουμε το ποιοι είμαστε πραγματικά και ποια είναι η θέση μας στον κόσμο. Οι στόχοι και οι επιδιώξεις μας ευθυγραμμίζονται με τις φιλοσοφικές ή θρησκευτικές μας πεποιθήσεις, κάτι που φέρνει αρμονία στην ζωή μας. Η όψη αυτή χαρακτηρίζει την καλοσύνη, την ελπίδα και την καλή τύχη. Μπορούμε να είμαστε γενναιόδωροι και φιλάνθρωποι χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υλική μας ασφάλεια, έχουμε την δυνατότητα να προχωρήσουμε πνευματικά χωρίς να απαρνηθούμε την υλική πλευρά της ζωής μας. Είναι μια πολύ καλή Πανσέληνος για την επαγγελματική μας εξέλιξη, καθώς η ηθική μας ακεραιότητα και οι θετικές μας προθέσεις και πρωτοβουλίες κυριαρχούν. Είναι όμως και μια όψη που θα ευνοήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, μολύνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους ανά την υφήλιο.  

Πέρα όμως από τις πιο πάνω όψεις, η Πανσέληνος του Μαρτίου επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από τις συνόδους με μια σειρά από σταθερούς αστέρες, που ανήκουν κυρίως στον αστερισμό του Λέοντα. Πρόκειται για τους Σίγμα του Λέοντα ή αλλιώς «τον πρίγκιπα διάδοχο», 93 του Λέοντα, τον «αρχιστράτηγο» και Βήτα του Λέοντα ή Ντενεμπόλα. Οι σταθεροί αστέρες του αστερισμού του Λέοντα συνδέονται κυρίως με γεγονότα που αφορούν βασιλικούς οίκους, δυναστείες εστεμμένων αλλά και αρχηγούς κρατών κατ επέκταση.

Οι όψεις με τους αστέρες αυτούς προαναγγέλλουν θανάτους και ενθρονίσεις βασιλέων, την πτώση ή τον θάνατο εκλεγμένων αρχόντων και την αναρρίχηση στην εξουσία. Είναι αστέρες που έχουν συνδέσει το όνομα τους με δολοφονίες, εξεγέρσεις και σφαγές, και ειδικά ο Ντενεμπόλα με μεγάλες καταστροφές! Αστρολογικά συνδέονται επίσης με τα χρηματιστήρια και τα νομίσματα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Βατικανό!  Οι πλανητικές συγκυρίες προαναγγέλλουν την συνέχιση της αστάθειας στις χρηματιστηριακές αγορές, υποτιμήσεις νομισμάτων, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος αλλά και εντάσεις και αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσο για το Βατικανό, οι φήμες για την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Πάπα ίσως αποδειχτούν ορθές και να υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα.

Στα θετικά χαρακτηριστικά των σταθερών αστέρων του Λέοντα συγκαταλέγονται η φυσική και πνευματική δύναμη, το θάρρος, η γενναιοδωρία, μαζί με τον αυτοέλεγχο. Ας κάνουμε καλή χρήση των θετικών ιδιοτήτων, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτό το πεσιμισμό και τα φοβικά σύνδρομα που ενεργοποιεί η αντίθεση του Ποσειδώνα με την Σελήνη. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα κυριαρχήσει ο πανικός και η σύγχυση, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, όσο και για την διαφαινόμενη οικονομική κατάρρευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Και ο πανικός δεν αποτελεί ποτέ καλό σύμβουλο και το μόνο που καταφέρνει είναι να επιταχύνει την πραγματοποίηση του γεγονότος που απευχόμαστε. Με ψυχραιμία λοιπόν και θετική σκέψη, ας πορευτούμε τις δύσκολες αυτές μέρες, έχοντας πίστη στις δυνάμεις και τις ικανότητες μας, στους συνανθρώπους μας, αλλά κυρίως στο Υπέρτατο Όν.

Αλίντα Κανάκη

  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.