Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σύνοδος Δία – Πλούτωνα και η κόπρος του Αυγεία !


Το 2020 ξεκίνησε με ενδιαφέρουσες πλανητικές όψεις και διελεύσεις και είναι από εκείνα τα χρόνια που υπόσχεται πολλές και ανεπανάληπτες συγκινήσεις, από αυτές που ζει κανείς μια φορά στην ζωή του! Πρόκειται για ένα έτος-σταθμό στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, καθώς ολοκληρώνεται σταδιακά ένας κύκλος ζωής, για να ξεκινήσει ένας νέος, πιο ελπιδοφόρος. Και επειδή η μετάβαση ποτέ δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ας προετοιμαστούμε για τις αναταράξεις που έρχονται…

Μια από της όψεις του έτους που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις είναι η σύνοδος ακριβείας Δία-Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου,και συγκεκριμένα τρείς ευθυγραμμίσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2020, στις 5 Απριλίου, στις 30 Ιουνίου και στις 12 Νοεμβρίου!

Η τελευταία φορά που οι δύο αυτοί πλανήτες συναντήθηκαν στο ζώδιο του Αιγόκερου ήταν πριν από 249 χρόνια, στις 25 Φεβρουαρίου του 1771, στις 18ο 47΄ του ζωδίου, ενώ πριν από την συνάντηση αυτή προηγήθηκε μια στις 12ο 20΄ του Αιγόκερου στις 18 Ιανουαρίου του 1522!Και μόνο η σπανιότητα της συνάντησης τους στο ζώδιο του Αιγόκερου είναι ενδεικτική της σπουδαιότητας του γεγονότος!

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα παντρεύει την ανάγκη του Δία για πρόοδο και ανάπτυξη, για φυγή προς τα μπρος, με αυτή του Πλούτωνα για εκκαθάριση και αναγέννηση. Και το γεγονός ότι πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου, μας προϊδεάζει ότι η μετασχηματιστική ορμή των συνόδων θα πλήξει την κορυφή της πυραμίδας των κοινωνιών μας, είτε πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, είτε για οικονομικούς παράγοντες, καθώς και το παγκόσμιο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό κατεστημένο που ορίζει σε μεγάλο βαθμό τις ζωές μας στις σύγχρονες κοινωνίες.

Η πρώτη συνάντηση των δύο πλανητών θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 27 Μαρτίου και 26 Απριλίου 2020 στις 24ο 53΄ του Αιγόκερου, με αποκορύφωμα των ενεργειών της στις 5 Απριλίου. Με την σύνοδο αυτή εγκαινιάζεται μια περίοδος ταχύτατης αποδόμησης των σημερινών δομών των κοινωνιών μας, που μας κρατάνε δέσμιους σε ένα statusquo, προσοδοφόρο μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς!

Στο στόχαστρο θα βρεθούν ο πολιτικός κόσμος και οι οικονομικοί παράγοντες των κοινωνιών μας, που καταχράστηκαν τη δύναμη και την σημαίνουσα θέση τους προς ίδιον όφελος και πλουτισμό, αντί να εκπληρώσουν το καθήκον τους προς την κοινωνία. Η όψη αυτή αναμένεται να φέρει μια συλλογική αφύπνιση, και συνεπικουρούμενη από τον Ουρανό στον Ταύρο, μια επαναστατική ορμή για απαλλαγή από ότι είναι σάπιο, διεφθαρμένο και κλινικά νεκρό, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος να ανθίσει το καινούργιο, βασισμένο σε ανώτερα ιδανικά και αρχές.

Πρόκειται για μια περίοδο με πολλές και συχνές κρίσεις και επαναστατικές εκρήξεις, μαζικές διαδηλώσεις και μια συλλογική κατακραυγή για το σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στις τελευταίες δεκαετίες. Το αίτημα που θα κυριαρχεί θα είναι για δικαιότερες κοινωνίες, για ένα κοινωνικό και πολιτικό σύστημα που θα προασπίζει τα συμφέροντα των πολλών και ασθενέστερων, θα φροντίζει για την ασφάλεια και την ευημερία τους και θα επιτρέπει στους ικανούς να ανέλθουν κοινωνικά μέσα από τις ικανότητες και τις προσπάθειες τους, και όχι επειδή έτυχε να γεννηθούν με χρυσά κουτάλια ή απέκτησαν προστάτες που προωθούν τις καριέρες τους.

Οι αγώνες που ξεκίνησαν ήδη σε κάποια σημεία του πλανήτη θα περάσουν σε μια νέα φάση μαζικών διεκδικήσεων, και αναμένεται να υπάρξουν και νέες εστίες σε πολλές άλλες χώρες, με εντατικοποίηση των αγώνων κατά της εξουσίας, με έντονες και βίαιες συγκρούσεις, ακόμη πιο οργανωμένες αυτή τη φορά, αλλά και με ένα φανατισμό για δικαιοσύνη και ηθικά καθαρότητα! Ο θυμός και η αυξανόμενη οργή του όχλου θα καταφέρει σοβαρά πλήγματα στο κατεστημένο, αλλά καθώς τα παλιά συστήματα θα καταρρέουν, θα είναι σαν να βαδίσουμε τους δρόμους της κόλασης.

Η οργή και η βία για όσους βρίσκονται σε θέση εξουσίας και προστατεύονται από το σύστημα με ατιμωρησία για την προδοσία που διαπράττουν απέναντι στην κοινωνία ή το έθνος θα είναι ασυγκράτητη. Οι λαοί έχουν χορτάσει ψέματα, έχουν μπουχτίσει από τη χειραγώγησητους, έχουν αηδιάσει από την διαφθορά και την ευνοιοκρατία και θέλουν με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τα σκουπίδια και τους ρίπους, τις τοξικές εκείνες παρουσίες που μπλοκάρουν την πρόοδο και την ευημερία.

Και θα επιτεθούν με μένος στα πολικά κόμματα και τους πολιτικούς παράγοντες, όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί, στην ελίτ και τους θερμούς που κυβερνούν την βιομηχανία, το εμπόριο, τις επιχειρήσεις, τα τραπεζικά ιδρύματα και την οικονομία, που απέτυχαν στα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κοινωνία και το κοινωνικό σύνολο. Στο μάτι του κυκλώνα αναμένεται να βρεθούν μεταξύ άλλων και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Διεθνής Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Federal Reserve για τον σκοτεινό ρόλο που διαδραματίζουν και τις αδιαφανείς συνθήκες που επικρατούν στην λειτουργία τους.

Και στην διεθνή πολιτική σκηνή όμως θα υπάρξουν αναταράξεις, καθώς η αντιπαράθεση των Η.Π.Α με το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχιστεί και θα περάσει σε νέα επίπεδα έντασης, παρά τις φαινομενικές προσπάθειες για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης δια της διπλωματικής οδού, με έντονο το ενδεχόμενο να ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος στην Μέση Ανατολή. Στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο ανατολικό της τμήμα, η κατάσταση θα παραμείνει για αρκετό διάστημα προβληματική, με εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών να έρχονται και να παρέρχονται, μέχρι που η οριστική απώλεια κάποιων ανατολικών επαρχιών από την Ουκρανία προς όφελος της Ρωσίας θα κλείσει αυτή τη μακροχρόνια διαμάχη.

Στην Ρωσία θα υπάρξει από τα τέλη του 2020 και μετά μια σημαντική αλλαγή στο πολιτικό τοπίο, που θα καταλήξει μελλοντικά σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό σύστημα από το υπάρχον, κλείνοντας ένα πολιτικοοικονομικό κύκλο, χωρίς όμως να υπάρξει επανάσταση αυτή τη φορά. Το Κασμίρ θα συνεχίσει να αποτελεί ένα διαρκείς πεδίο τριβής μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν, με περιοδικές ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο χωρών και μέσα στην χρονιά αυτή. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να επιταχύνει τις διαδικασίες εξόδου του από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να τραβήξει την δική του πορεία, επιφέροντας έτσι ένα πολύ βαρύ πλήγμα στην ιδέα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, ανοίγοντας τον δρόμο για τις επόμενες αποχωρήσεις κρατών-μελών. Η δε Κίνα, θα εδραιώσει και θα διατηρεί την ηγετική της θέση στο διεθνές εμπόριο, τουλάχιστον μέχρι το 2027.

Είναι η περίοδος που θα ξεσκεπαστούν μυστικές διαβουλεύσεις και συζητήσεις θεσμικών οργάνων και πολιτικών προσώπων, βρώμικα μυστικά και η εκτεταμένη διαφθορά που κυριαρχεί ανάμεσα στα μέλη της πολιτικής και οικονομικής ελίτ των κρατών, που θα εκθέσουν και το απίστευτο εύρος και βάθος της διαφθοράς, της αδιαφάνειας αλλά και της προδοσίας σε κοινή θέα! Και το γεγονός αυτό θα μας ωθήσειστην ανάγκη να απαλλαγούμε από τους τυράννους μας και να δούμε το μέλλον μας κατάματα.

Οι μηχανισμοί εξουσίας αναμένεται να αντιδράσουν με την επιβολή απόλυτου ελέγχου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, με μιλιταριστικές πρακτικές και συλλογική τρομοκρατία για την επιβολή της θέλησης της σε περίπτωση ανυπακοής, με περιοριστικούς νόμους και καταναγκαστική δέσμευση πόρων, κάτι που θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη αντίδραση και θα κινητοποιήσει μεγαλύτερες μάζες. Διότι αυτός που ενεργεί υπό το κράτος πανικού, διαπράττει και τα μεγαλύτερα λάθη!

Θα κατανοήσουμε επιτέλους ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να οργανώσουμε τη ζωή μας σε καινούργιες βάσεις, με ηθικούς κανόνες και αξίες, καθώς και μια καλύτερη κατανόηση του υλικού κόσμου που μας περιβάλει. Κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές δομές πρέπει να ανοικοδομηθούν από την αρχή, βασισμένες σε νέα οράματα, καθώς η ανθρωπότητα προχωρά αργά αλλά σταθερά προς μια νέα εποχή που ανατέλλει, μια εποχή πνευματικής αφύπνισης και υλικής ευημερίας, αυτής του Υδροχόου. Θα γεννηθούν νέα κοινωνικά κινήματα και θα έρθουν στο προσκήνιο νέα πρόσωπα, φωτισμένοι ηγέτες στον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας, που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα στην νέα εποχή.

Μέχρι τότε όμως μας περιμένει μια ηράκλεια προσπάθεια, καθώς οφείλουμε να απαλλαγούμε από την κόπρο δεκαετιών, που επιτρέψαμε να συσσωρευτεί στις πλάτες μας. Το βέβαιο είναι πάντως ότι έχει έρθει η χρονική στιγμή που αισθανόμαστε ο καθένας αλλά και σαν κοινωνικά σύνολα, ότι δεν πάει άλλο και ότι κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά. Και αυτό το «ριζικά»έφτασε και χτυπάει την πόρτα μας.

Αλίντα Κανάκη








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.