Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Εργασιακές ανατροπές προ των πυλών! Εκλείψεις Ιούνιος 2020 από την Αλίντα Κανάκη




Βρισκόμαστε στην καρδιά μιας περιόδου μεγάλων, πρωτόγνωρων αλλαγών σε πολλαπλά επίπεδα, που μας προετοιμάζουν σταδιακά για το καινούργιο περιβάλλον και τις νέες συνθήκες που θα κληθούμε να ζήσουμε και να λειτουργήσουμε. Στα πλαίσια αυτά, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας, που αφορά την επαγγελματική μας ασχολία, τείνει να αλλάξει οριστικά μορφή.

Ανάλογα και με την επαγγελματική ασχολία του καθένα, άλλοι θα πρέπει να προσαρμόσουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στα νέα δεδομένα, άλλοι θα καταστεί αναγκαίο να αλλάξουν χώρο δουλειάς, άλλοι ίσως αναγκαστούν να αναζητήσουν την τύχη τους σε μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα ή σε ένα νέο εργοδότη, το σίγουρο πάντως είναι, ότι πολλοί θα κληθούν πιά να δουλέψουν εξ αποστάσεως, κάνοντας χρήση όλων των σύγχρονων όπλων που μας δίνει η τεχνολογία της εποχής. Ο Ιούνιος είναι ένας μήνας αλλαγών σε επαγγελματικό επίπεδο για κάποια από τα ζώδια του ζωδιακού, που επηρεάζονται από συγκεκριμένες όψεις. Για αυτούς, οι αλλαγές βρίσκονται προ των θυρών.

Τα κύρια αστρολογικά γεγονότα του μήνα που θα επηρεάσουν τον επαγγελματικό τομέα κάποιων είναι οι δύο εκλείψεις που θα πραγματοποιηθούν. Η μερική σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουνίου πραγματοποιείται στον Τοξότη και αναμένεται να φέρει αλλαγές και αναπροσαρμογές στα επαγγελματικά των Τοξοτών και των Ιχθύων. Αλλαγές που συμβαίνουν επάνω σε μια έκλειψη σπάνια έχουν θετική τροπή. Είναι αλλαγές όμως που κυοφορούνταν για αρκετό καιρό και τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.

Τα πιθανά σενάρια προβλέπουν κάποιοι να χάσουν τη θέση εργασίας τους και κάποιο άλλοι να υποβιβαστούν. Σαφώς και ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι δυσάρεστο, αλλά είναι ο τρόπος που επιλέγει το Σύμπαν να μας ωθήσει σε μια καινούργια κατεύθυνση, σε μια νέα διέξοδο που να μας ταιριάζει καλύτερα και να μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε προσωπικά και επαγγελματικά. Ελεύθεροι επαγγελματίες ίσως να χάσουν μια ομολογουμένως πετυχημένη επιχείρηση, που όμως μπορεί να έπαψε εδώ και καιρό να τους δίνει χαρά και όρεξη για δημιουργία. Όποια και αν είναι η τροπή των γεγονότων, θα πρέπει να κάνετε μια πολύ συνειδητή επιλογή: Είναι ανώφελο να αναμασάτε το παρελθόν και να κλαίτε τη μοίρα σας. Σηκώστε τα μανίκια και δραστηριοποιηθείτε για να χτίσετε τον καινούργιο σας κόσμο.

Στις 21 Ιουνίου ακολουθεί η μερική ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο, με ισχυρή επιρροή από τον Βόρειο Δεσμό. Η πυξίδα στρέφεται τώρα προς τους Καρκίνους και Ζυγούς, που θα βιώσουν ανάλογες με τους Τοξότες και Ιχθύες αλλαγές στην καριέρα τους. Δεν θα πρέπει όμως να μεμψιμοιρείτε. Εάν χάσετε τη δουλειά σας την περίοδο αυτή, σημαίνει ότι κάτι καλύτερο σας περιμένει, μια νέα εμπειρία που θα σας οδηγήσει στην πρόοδο και την ευημερία.

Το τετράγωνο Ήλιου-Άρη στις 6 Ιουνίου ενισχύει τις φιλοδοξίες των Παρθένων, που αποζητούν την προσοχή των εργοδοτών τους, θέλουν να τους δοθούν περισσότερες ευθύνες ή αρμοδιότητες και αξιώνουν μια ηγετική θέση στην δουλειά. Θα ενεργοποιηθούν για να δείξουν ότι αξίζουν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον, και σε κάποιες περιπτώσεις θα το πετύχουν. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να μην καταφέρουν αυτό που επιδιώκουν. Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείονται αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, που θα οδηγήσουν σε σκέψεις για παραίτηση και αναζήτηση άλλης θέσης εργασίας. Ευτυχώς για τους Παρθένους, η επιρροή της όψης διαρκεί  το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου, και μέχρι να έρθει η Δευτέρα θα τους έχουν φύγει τα νεύρα και θα έχουν προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Αλλιώς θα έψαχναν για δουλειά.

Από τις 19 Ιουνίου και μετά, καθώς αρχίζει να σχηματίζεται η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στον Αιγόκερω, που θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου, θα οδηγήσει πολλούς Κριούς στην αναζήτηση μιας νέας δουλειάς. Η σύνοδος λαμβάνει χώρα στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου τους, αυτόν που αντιπροσωπεύει την καριέρα, την επαγγελματική φήμη και καταξίωση, τις φιλοδοξίες και το κοινωνικό status. Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα σε αυτό τον τομέα του ωροσκοπίου υποδεικνύει την πιθανότητα ή την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα πολύ σημαντικό project που θα τον απογειώσει μελλοντικά.

Σε μια διαφορετική εκδοχή, η σύνοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει κάποιους από τους εκπροσώπους του ζωδίου σας να αξιώσουν καλύτερες προοπτικές εξέλιξης και αμοιβής από τους εργοδότες τους, γιατί είναι πεπεισμένοι ότι το αξίζουν. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα τους βγει η στρατηγική αυτή και ίσως να ψάχνουν από την επόμενη για δουλειά. Κάποιοι άλλοι δε, ενδεχομένως να αναγκαστούν από τις συνθήκες να αναζητήσουν έναν καινούργιο εργοδότη, γιατί η επιχείρηση που τους απασχολούσε μπορεί να περιορίσει λόγω συνθηκών το προσωπικό της ή να πτωχεύσει. Δεν πρέπει να χάνετε ωστόσο το κουράγιο σας, γιατί έχετε πολλά προσόντα, και αν τα αξιοποιήσετε σωστά, μπορείτε να θέσετε τις βάσεις για μια πολύ πετυχημένη καριέρα, με σταθερή και ανοδική πορεία.

Πέρα από τα πέντε «τυχερά» ζώδια του μήνα, που θα πρέπει εκ των πραγμάτων να έρθουν αντιμέτωποι με την καινούργια πραγματικότητα και να πραγματοποιήσουν αλλαγές στην επαγγελματική τους ζωή, αργά ή γρήγορα θα περάσουμε όλοι μας από το στάδιο αυτό, καθώς ο τροχός των αλλαγών έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι ψυχολογικά για το ενδεχόμενο αυτό και ας αναζητούμε από τώρα πιθανές διεξόδους. Γιατί αν μας δίνουν κάτι θετικό οι τόσοι ανάδρομοι πλανήτες την περίοδο αυτή, είναι η δυνατότητα να αξιολογήσουμε την μέχρι τώρα πορεία μας, να επανεξετάσουμε τις προοπτικές μας και να σχεδιάσουμε το μέλλον μας σε νέα βάση, αξιοποιώντας στο έπακρο και το παραμικρό μας προσόν, γεγονός που μπορεί να μας απογειώσει επαγγελματικά, όταν γυρίσουν οι πλανήτες στην ορθή τους φορά.

Αλίντα Κανάκη
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.