Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Νέα Σελήνη 22 Μαΐου 2020 Της δημιουργίας αλλά και της παραπληροφόρησης από την Αλίντα Κανάκη !



Η Νέα Σελήνη του Μαΐου είναι στις 20:38 τοπική ώρα, στις 22 του μήνα, στις 2ο 04΄του ζωδίου των Διδύμων. Μια Νέα Σελήνη στους Διδύμους εκδηλώνει την ανάγκη για αλλαγές αλλά και για μια πιο αυθόρμητη συμπεριφορά. Είναι ένα φεγγάρι που φέρνει ευκολία στην επικοινωνία, αμεσότητα στις επαφές και ευφράδεια λόγου. Μοιράζεστε με μεγαλύτερη ευκολία τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας με τους γύρω σας, παρόλα αυτά κρατάτε και κάποιες αποστάσεις ασφαλείας από τον κόσμο. Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή, η απόσταση αυτή που έχουμε ανάγκη για να αισθανόμαστε ασφαλείς, να μην γυρίσει σε ψυχρότητα και απομακρύνει τους ανθρώπους από δίπλα μας. Είναι σημαντικό να βρούμε τη χρυσή τομή στην επικοινωνία μας.

Η Νέα Σελήνη του Μαΐου φέρνει μια περίοδο ενεργοποίησης, μετά την μακρά περίοδο καραντίνας. Είναι καιρός πιά να επιστρέψουμε στις δουλειές μας, να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε να ξαναχτίζουμε από την αρχή. Ενδεχομένως να θέσουμε νέους μεσοπρόθεσμους ή μακροχρόνιους στόχους, υπό το φως της πανδημίας και των αλλαγών που έφερε στην ζωή μας. Με αρκετούς όμως πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ήδη σε ανάδρομη κίνηση, ας έχουμε υπόψη μας ότι η πρόοδος θα είναι ενδεχομένως βασανιστικά αργή. Ευτυχώς όμως για μας, ο Κρόνος μας δίνει υπομονή και επιμονή να ξαναχτίσουμε ότι πρέπει να ανοικοδομηθεί.

Η όψη που δίνει μια πιο αισιόδοξη χροιά στο νέα αυτό φεγγάρι είναι το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Κρόνο. Υπό την επιρροή του γινόμαστε πιο υπεύθυνοι, σοβαροί και ευσυνείδητοι στο έργο μας, ρεαλιστές στους στόχους, με κοινή λογική και πρακτικό πνεύμα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε κάποια βήματα προόδου μέσα από μια προαγωγή, εάν έχουμε μια εξαρτημένη θέση εργασίας, μια επιτυχημένη συμφωνία εάν είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή και την αναγνώριση των ικανοτήτων μας στο εργασιακό μας περιβάλλον ή στον επαγγελματικό μας κύκλο.

Αν και η πρόοδος είναι δεδομένο ότι θα είναι αργή, το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας θα θέσει τα θεμέλια για μια θετική πορεία με διάρκεια στο χρόνο. Και όταν θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά τα πρώτα αποτελέσματα, θα έχουμε μια τόνωση της αυτοπεποίθησης μας και την αίσθηση της σχετικής ασφάλειας να επιστρέφει στην ζωή μας. Και καθώς το νέα φεγγάρι είναι στους Διδύμους, είναι μια πολύ καλή εποχή να συνάψουμε νέους φιλικούς δεσμούς και να βρούμε νέους συνεργάτες. Στις προσωπικές μας σχέσεις θα υπάρχει πίστη, αφοσίωση αλλά και ένα καρμικό δέσιμο με τον σύντροφό μας, οι δε επαφές μας με δημόσιες αρχές θα είναι πρακτικές και επωφελείς.

Το καινούργιο φεγγάρι είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την μάθηση και την διδασκαλία. Θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε από την γνώση και την εμπειρία των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων ή να πάρουμε σημαντικά μαθήματα από άτομα σε θέσεις εξουσίας. Θα μπορούσαμε όμως να διαδραματίσουμε και τον ρόλο του μέντορα και καθοδηγητή σε άτομα νεότερης ηλικίας, με το να τους μεταβιβάσουμε γνώσεις και πρακτικές συμβουλές, τα όποια ψήγματα σοφίας αποκομίσαμε στην επαγγελματική σας πορεία μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς όμως για μας, το νέο φεγγάρι του Μάιου συνοδεύουν και κάποιες δύσκολες όψεις που χρειάζονται προσοχή και επαγρύπνηση. Μια τέτοια όψη είναι το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα που είναι υπεύθυνη για μια σύγχυση που θα επικρατεί αναφορικά με τις πληροφορίες που θα καταφτάνουν στα αυτιά μας.  Καλό είναι να ελέγχουμε την εγκυρότητα των πληροφοριών, ειδικά εάν πρόκειται για κάτι σημαντικό για την προσωπική, οικογενειακή ή επαγγελματική μας ζωή. Εάν πρέπει να χειριστούμε σημαντικές επαγγελματικές συμφωνίες ή αντιμετωπίζουμε νομικά ζητήματα το διάστημα αυτό, συνιστάται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναζητάμε την συνδρομή ειδικών. Το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα είναι υπεύθυνο πολλές φορές για εξαπατήσεις, δολιότητα και σκάνδαλα.

Και ας μη ξεχνάμε ότι παραμένει ισχυρό και σε πλήρη ανάπτυξη το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, με την Αφροδίτη σε ανάδρομη κίνηση, που φέρνει όλες μας τις ανασφάλειες στην επιφάνεια. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό μας μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στις σχέσεις μας αλλά και σε κακή χρήση των οικονομικών μας πόρων. Φροντίστε το διάστημα αυτό να είστε απόλυτα σίγουροι για τους όρους των συμφωνιών που υπογράφετε για να αποφύγετε απώλεια χρημάτων. Σε συναισθηματικό επίπεδο, θα υπάρχει η τάση να θεοποιούμε μια νέα ρομαντική γνωριμία, με αποτέλεσμα να εκθέτουμε τον εαυτό μας σε μελλοντικές μεγάλες απογοητεύσεις και συναισθηματικό πόνο.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Νέα Σελήνη σχηματίζει σύνοδο με τον απλανή αστέρα Αλκυόνη του αστερισμού των Πλειάδων, που μόνο θετική σημειολογία δεν έχει. Η Αλκυόνη είναι συνδεδεμένη με θλίψη, τραγωδίες και πένθος. Κυβερνά τη βάση του λαιμού και τις κεντρικές νευρολογικές συνδέσεις του ανθρώπινου σώματος. Ο δε αστερισμός των Πλειάδων συνδέεται με γεγονότα που επηρεάζουν την οικογενειακή ζωή και η παρούσα πλανητική τους θέση σε σχέση με το φεγγάρι υποδηλώνει αύξηση των θανάτων. Η σύνοδος της Νέας Σελήνης με την Αλκυόνη αναμένεται να αυξήσει τα ατυχήματα με τραυματισμούς στο πρόσωπο, προβλήματα στην όραση, ασθένειες και θανάτους από επιδημίες, αύξηση των ατυχημάτων και των επιθέσεων με μαχαίρια και όπλα, αποκεφαλισμούς και ναυάγια πλοίων.

Εάν συσχετίσουμε τις όψεις που συνοδεύουν την Νέα Σελήνη με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, που αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε αυτή τη χρονική περίοδο, θα πρέπει να αναμένουμε στα τέλη Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου αύξηση των κρουσμάτων αλλά και των θανάτων. Τα τετράγωνο τόσο του Ερμή όσο και της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα φουντώνουν την παραπληροφόρηση, την προπαγάνδα, τις φήμες και τις θεωρίες συνομωσίας, με αποτέλεσμα η κοινωνικοποίηση και ο συνωστισμός να μας εκθέτει σε μεγαλύτερους κινδύνους μόλυνσης από τον ιό και σε μια πιθανή νοσηλεία με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Και ας μη ξεχνάμε ότι μια ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας θα φέρει μια καινούργια περίοδο περιορισμών που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα τόσο για τις δουλειές μας όσο και για την ψυχολογία μας. Γι αυτό, είτε πιστεύουμε στην ύπαρξη του ιού είτε όχι, καλό θα ήταν να μην προκαλέσουμε την τύχη μας για το καλό όλων μας.

Αλίντα Κανάκη
          


         




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.