Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Μερική ηλιακή έκλειψη της 21 Ιουνίου 2020 από την Αλίντα Κανάκη !



Η δακτυλιοειδής έκλειψη ηλίου της 21ης Ιουνίου αποτελεί την δεύτερη στην σειρά έκλειψη της τριπλέτας των εκλείψεων του καλοκαιριού και πραγματοποιείται ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου. Η μερική ηλιακή έκλειψη-Νέα Σελήνη πραγματοποιείται στις 09:41 τοπική ώρα, στις 0ο  21΄ του Καρκίνου και θα είναι ορατή από τις χώρες της Κεντρικής Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Νότιας Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ως ένα νέο φεγγάρι που χρωματίζεται από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του Καρκίνου, η έκλειψη αυτή θα φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που έχουν σχέση με το σπίτι και την οικογένεια, τις ρίζες, αλλά και την πατρίδα σαν έννοια, τα κράτη και ζητήματα ασφαλείας. Το αίσθημα της ασφάλειας σχετίζεται την περίοδο αυτή με τον προσωπικό μας χώρο, εκεί που στεγάζουμε την οικογένεια και τον έρωτα μας. Είναι το ασφαλές μας καταφύγιο, όπου βρίσκουμε ηρεμία και ανάπαυση, γαλήνη και ισορροπία. Την περίοδο αυτή ωστόσο μπορεί να είμαστε επιρρεπείς σε συναισθηματικές διακυμάνσεις, με μια έντονη ροπή στην θλίψη.

Ένα από τα πράγματα που έρχεται να μας διδάξει μια ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο είναι να μην παίρνουμε τα πάντα κατάκαρδα και κυρίως, να μάθουμε συγχωρούμε! Να συγχωρέσουμε τον εαυτό μας για πράγματα που βαραίνουν την συνείδηση μας ή για τις κακές μας επιλογές, και βέβαια να συγχωρέσουμε τους γύρω μας. Η συγχώρεση μπορεί να μας απελευθερώσει από περίεργα δεσμά που δεν φανταζόμασταν ότι φέρουμε και να μας επιτρέψει να στρέψουμε το βλέμμα μας στο αύριο, όπου και ανήκει.

Λάθη που θα γίνουν την περίοδο της έκλειψης θα έχουν μακροχρόνιες συνέπειες και ίσως με τον καιρό αποκτήσουν ένα πιο μόνιμο χαρακτήρα, για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσει ή τις αποφάσεις μας. Θα δοκιμαστούν σχέσεις, γάμοι και έρωτες τις μέρες αυτές και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Κάποιοι μεταξύ μας ωστόσο ίσως αποφασίσουν να κλείσουν κάποια κεφάλαια της ζωής τους, καθώς αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτε να τους προσφέρουν πλέον.

Μια δευτερεύουσας σημασία όψη 150ο με τον Κρόνο συνοδεύει την έκλειψη και φέρνει μια ανισορροπία μεταξύ του τι θέλουμε να κάνουμε και τι πρέπει να γίνει. Υπό την έννοια αυτή η αυτοέκφραση μας ίσως να παρεμποδιστεί από ορισμένους περιορισμούς ή από υποχρεώσεις μας. Οι έννοιες «περιορισμός» και «ελευθερία» ίσως να αποκτήσουν μια διαφορετική διάσταση με την έκλειψη και θα κληθούμε να προσαρμοστούμε τάχιστα στις νέες συνθήκες. Και καθώς μια έκλειψη πάντοτε αυξάνει την ένταση, θα απαιτηθεί από μας πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση και αρκετή υπομονή.

Η μερική ηλιακή έκλειψη της 21 Ιουνίου επηρεάζει περισσότερο τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) των πρώτων ημερών, καθώς όμως πραγματοποιείται στην πρώτη μοίρα του Καρκίνου, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστα και τα μεταβλητά ζώδια (Διδύμους, Παρθένου, Τοξότες και Ιχθύες) των τελευταίων ημερών. Οι εκλείψεις που πραγματοποιούνται σε παρορμητικά ζώδια είναι γνωστό ότι φέρνουν γεγονότα που εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς και ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ μια έκλειψη σε ζώδιο του νερού, όπως είναι ο Καρκίνος, φέρνει δύσκολα γεγονότα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο.

Τις μέρες γύρω από την έκλειψη είναι έντονο το ενδεχόμενο να έχουμε πολλές βροχές, ζημιές από πλημμύρες, θανάτους από πνιγμό, ατυχήματα σε θάλασσες, λίμνες ή ποτάμια ή ακόμη και βλάβες σε δίκτυα υδροδότησης ή υδραυλικές εγκαταστάσεις. Ως προς την πανδημία του κορωνοϊού, τις μέρες αυτές ίσως να αυξηθεί η θνησιμότητα των πασχόντων από την νόσο.

Οι συνέπειες μια έκλειψης είναι πολύ πιο έντονες στις χώρες, όπου είναι ορατή. Χώρες που θα βρεθούν στο επίκεντρο των δυνάμεων της φύσης θα είναι μεταξύ άλλων η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Κογκό, η Αιθιοπία, το Πακιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Και όταν αναφερόμαστε σε δυνάμεις της φύσης, δεν εννοούμε μόνο το υγρό στοιχείο ή τα έντονα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τις τεκτονικές μετατοπίσεις, καθώς οι εκλείψεις έχουν την δύναμη να ενεργοποιούν σεισμικά ρήγματα και να προκαλούν καταστροφικούς σεισμούς.

Και καθώς η έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου και οι Η.Π.Α. ανήκουν στο ζώδιο αυτό και την περίοδο που διανύουμε βρίσκονται στο επίκεντρο μιας αρνητικής δημοσιότητας, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τις πιθανές εξελίξεις στην χώρα. Η έκλειψη δεν αναμένεται να ευνοήσει τον Πρόεδρο, την κυβέρνηση ή την εικόνα της χώρας διεθνώς, και ούτε πρόκειται να αμβλύνει το κύμα δυσαρέσκειας και αντίδρασης. Αναμένονται επίσης πρόσθετα προβλήματα σε διεθνείς υποθέσεις και αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις των Η.Π.Α., που θα φέρουν μεγάλη αναστάτωση. Και η αναστάτωση αυτή θα έχει άμεση επίδραση στο εμπόριο της χώρας αλλά και στην χρηματιστηριακή της αγορά. Καθώς όμως οι Η.Π.Α. απέχουν αισθητά από την πορεία της παρούσας έκλειψης, οι συνέπειες της μπορεί να γίνουν αισθητές σε βάθος χρόνου, ίσως και πέραν του εξαμήνου.

Αλίντα Κανάκη






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.