Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Η Πανσέληνος του Αυγούστου 2020 με ξαφνικά και επώδυνα γεγονότα από την Αλίντα Κανάκη !



Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, ρομαντικό και ποιητικό όπως πάντα, είναι αυτή τη φορά στις 3 του μήνα, στις 18:58 τοπική ώρα και πραγματοποιείται στο ζώδιο του Υδροχόου, στις 11ο 45΄. Όταν η Πανσέληνος είναι στον Υδροχόο το συνηθέστερο είναι να αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες να έρθουμε σε αρμονία με τον συναισθηματικό μας κόσμο. Η ανάγκη μας για συναισθηματική ελευθερία είναι έντονη, ενώ η Σελήνη φέρνει στην επιφάνεια έντονα αρνητικά συναισθήματα, όπως φοβίες, θυμό και ζήλια. Είναι πολύ πιο εύκολο να κατανοήσουμε τα συναισθήματα μας και να τα θέσουμε υπό έλεγχο όταν περιβαλλόμαστε από κόσμο, βρισκόμαστε μεταξύ φίλων, συγγενών ή συνεργατών.

Όπως σε κάθε Πανσέληνο, οι όψεις που την συνοδεύουν δίνουν τα ιδιαίτερα της χαρακτηριστικά και προϊδεάζουν για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν τις επόμενες δύο βδομάδες, τουλάχιστον μέχρι την Νέα Σελήνη, αν όχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η κύρια όψη των ημερών είναι το τετράγωνο Σελήνης με Ουρανό. Ο Ουρανός είναι ο κατεξοχήν πλανήτης του απρόοπτου και του απρόβλεπτου, των ξαφνικών γεγονότων που εκτυλίσσονται με ταχύτητα και μας καταλαμβάνουν εξ απήνης, ενώ η όψη τετραγώνου μας προϊδεάζει για δύσκολες ή δυσάρεστες καταστάσεις.

Το πιο πιθανό είναι να συμβούν απρόβλεπτα και ασυνήθιστα γεγονότα που θα μας αναστατώσουν συναισθηματικά, θα μας εκνευρίσουν ή θα εκτοξεύσουν στα ύψη το άγχος μας για μια επικείμενη δυσάρεστη αλλαγή που θα επηρεάσει περισσότερο τον γυναικείο πληθυσμό, τις οικογένειες και το ευρύ κοινό. Θα είναι δύσκολο να χαλαρώσουμε και να σκεφτούμε λογικά, θα αποσπάτε η προσοχή μας πολύ εύκολα και θα έχουμε έντονες συναισθηματικές διακυμάνσεις, εκκεντρική συμπεριφορά και θα ενεργούμε αψυχολόγητα.

Ένα τετράγωνο Πανσελήνου-Ουρανού οδηγεί στην ακαταμάχητη επιθυμία για πράξεις που θα μας διεγείρουν, μια ισχυρή ανάγκη για ανεξαρτησία, μια ακόρεστη επαναστατικότητα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη δόση απερισκεψίας. Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο που αλλαγές συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες το ταχύτερο δυνατό. Η Πανσέληνος αυτή όμως δεν συνιστάται για ξαφνικές, μεγάλης κλίμακας ή απερίσκεπτες αλλαγές, γιατί οι αποφάσεις που θα πάρουμε εν θερμώ θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερο χάος στην ζωή μας από αυτό που πρέπει να διαχειριστούμε ήδη.

Λίγες ώρες μετά την Πανσέληνο έχουμε και μια αντίθεση Ερμή-Κρόνου που θα προσθέσει την ενέργεια του στο τετράγωνο Σελήνης-Ουρανού. Είναι μια όψη που οδηγεί σε αδιέξοδα, σύγκρουση συμφερόντων, ατυχήματα και περιορισμούς έκφρασης. Εάν συνδυαστεί δε με το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού της αμέσως προηγούμενης μέρας που αναμένεται να φέρει απότομες και ξαφνικές αλλαγές, αιφνίδια ανατροπή δεδομένων, ξαφνικές ενέργειες και δυσάρεστες εκπλήξεις, οι μέρες γύρω από την Πανσέληνο δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σε ατομικό επίπεδο, η αντίθεση Ερμή-Κρόνου φέρνει απαισιοδοξία και φόβο, λανθασμένους χειρισμούς θεμάτων ή διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις, που μπορούν να οδηγήσουν σε μοναξιά και θλίψη. Υπό το βάρος της όψης μπορεί να ανταλλάξουμε σκληρά λόγια, να είμαστε απότομοι, να προβούμε σε αιχμηρή κριτική, να υπάρξει συκοφαντία και ψέμα. Και με δεδομένη την αρνητική ατμόσφαιρα να πλανάται παντού γύρω μας, οι συνέπειες των πεπραγμένων θα φαίνονται δυσμενέστερες από ότι θα είναι πραγματικά.

Σε κοσμικό επίπεδο και με δεδομένο ότι υπάρχει εξαιρετικά μεγάλη ένταση μεταξύ χωρών αυτή την περίοδο, πολεμικές συγκρούσεις να μαίνονται και πολεμικές ιαχές να ηχούν, η Πανσέληνος και οι όψεις που προηγούνται ή έπονται δεν εγγυόνται για την καλύτερη δυνατή έκβαση. Ειδικά όταν θερμοκέφαλοι ηγέτες οδηγούν τις καταστάσεις στα άκρα. Είναι πολύ πιθανό να κλιμακωθεί η ένταση σε απίστευτα ύψη και ανοίξουν εν ριπή οφθαλμού νέα πολεμικά μέτωπα, ακόμη και από λανθασμένους χειρισμούς, που θα έχουν την δυναμική να οδηγήσουν σε ολέθριες συνέπειες. Ας ελπίσουμε όμως ότι η λογική θα πρυτανεύσει έστω και την τελευταία στιγμή και δεν θα χρειαστεί να βιώσουμε, παράλληλα με την οικονομική και υγειονομική κρίση και μια πολεμική σύγκρουση.

Ας σημειωθεί ότι η αντίθεση Νέας Σελήνης-Κρόνου της 20 Ιουλίου, συνδυασμένη με την αντίθεση Ερμή-Κρόνου της 3 Αυγούστου αλλά και την πολύ ισχυρή ακόμη επιρροή της τριπλέτας των εκλείψεων, απαιτεί από όλους μας καθαρό μυαλό, πολύ σκληρή δουλειά, προσήλωση, αποφασιστικότητα και επιμονή στους στόχους μας, παλεύοντας την πιθανότητα να ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο. Οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, οι δυνατότητες ελιγμών ελάχιστες και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε λανθασμένους χειρισμούς σε ένα ήδη εκρηκτικό μείγμα.

Με την ελπίδα ότι οι ανησυχίες μας θα αποδειχτούν αβάσιμες, ας απολαύσουμε με τον σύντροφό μας τον ρομαντισμό του καλοκαιριού κάτω από το αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι, και ας αφήσουμε η μαγεία του ουρανού, σύμπαν και τα λαμπερά αστέρια να ενσταλάξουν λίγη γαλήνη και αισιοδοξία στην ψυχή μας.

Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.