Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Γαμήλιο ταξίδι και ζώδια




Υπάρχουν κάποιες μοναδικές στιγμές στην ζωή, την ανάμνηση των οποίων κουβαλάμε για τις δεκαετίες που ακολουθούν, καθώς ανοίγουν νέους κύκλους στην ζωή μας. Μια τέτοια στιγμή είναι και ο γάμος! Η γαμήλια τελετή συμβολίζει τη μετάβαση από την εργένικη στην έγγαμη ζωή, αποτελεί όμως και το τέλος μιας πολύ κουραστικής, δαπανηρής και αγχώδους περιόδου προετοιμασίας που οδηγεί στην τελετή. Και μετά έρχεται το ταξίδι του μέλιτος…

Πολλοί νεόνυμφοι αποζητούν την ξεκούραση και την χαλάρωση στις μέρες που ακολουθούν την γαμήλια τελετή, άλλοι επιλέγουν ρομαντικούς προορισμούς, μερικοί ενθουσιάζονται με εξωτικά μέρη και κάποιοι θέλουν την περιπέτεια. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που η επιλογή του προορισμού δεν είναι αυτή που θα θέλαμε ή θα φανταζόμασταν και αντί να περάσουμε μοναδικές στιγμές με τον/την σύζυγό μας, καταλήγουμε να καυγαδίζουμε.

Ο άρθρο αυτό αποτελεί ένα είδος οδηγού για γαμήλια ταξίδια, καθώς μέσα από τα ζωδιακά χαρακτηριστικά προτείνει προορισμούς. Επειδή όμως δεν είμαστε μόνοι σε ένα ταξίδι του μέλιτος, καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν και τις ανάγκες του συντρόφου μας και να καταλήξουμε σε έναν προορισμό που να ικανοποιεί και τους δύο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το ταξίδι μας ανά την υφήλιο.


Κριός

Ο Κριός έχει απύθμενα αποθέματα ενέργειας και ασυγκράτητο ενθουσιασμό, οπότε η ιδέα και μόνο να βρεθεί σε μια παραλία για μερικές μέρες, όπου δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να ξαπλώνει και να κολυμπάει αποτελεί κάτι σαν κόλαση. Χρειάζεται την περιπέτεια και απολαμβάνει τη δράση που να ωθεί τα όρια του. Ένας ιδανικός προορισμός για μήνα του μέλιτος για έναν Κριό θα ήταν το Μάτσου Πίτσου στο Περού ή το Ανγκόρ Βατ της Καμπότζης που συνδυάζουν μοναδικούς προορισμούς και μια δόση ελεγχόμενης περιπέτειας.


Ταύρος

Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που εκτιμάει την ομορφιά και την αρμονία, λατρεύει το καλό φαγητό και τις ανέσεις του. Εάν θέλεις να τον ταλαιπωρήσεις, να τον εκνευρίσεις και να τον κάνεις να μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή, πάρ τον μαζί σου σε ένα ταξίδι περιπέτειας στην Ασία ή την Αφρική. Για έναν Ταύρο ο ιδανικός γαμήλιος προορισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει μια σταθερή και άνετη διαμονή, να μπορεί να απολαύσει σε χαλαρούς ρυθμούς ήρεμες βόλτες, εξερευνώντας μια πόλη και να έχει τη δυνατότητα να κάθεται και να απολαμβάνει τη θέα και τις τοπικές λιχουδιές ανά πάσα στιγμή. Κάτι σαν τη Ρώμη, το Παρίσι ή την Πράγα ας πούμε.


Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι είναι κοινωνικοί, επικοινωνιακοί, χαρισματικοί, απολαμβάνουν τη ζωή και τις καινούργιες εμπειρίες, έχουν όμως και πολλές διακυμάνσεις στην ψυχολογία τους. Το ιδανικό ταξίδι του μέλιτος θα ήταν για τους Διδύμους σε ένα προορισμό που να έχει να προσφέρει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, ώστε να μην βαρεθεί, αλλά και να μπορεί να επιλέξει την δραστηριότητα της μέρας ανάλογα με τα κέφια της στιγμής. Ιδανικοί προορισμοί γι αυτούς θα ήταν η Βαρκελώνη ή η Νέα Υόρκη! Προσφέρουν τόσο πολλές δυνατότητες, που είναι αδύνατον να βαρεθεί κανείς ή να πλήξει.


Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι οι σπιτόγατοι του ζωδιακού. Δεν είναι από τα άτομα εκείνα που θα απολάμβαναν την περιπέτεια ή τις εξωτικές εκδρομές, καθώς κουβαλάνε αρκετές φοβίες και ανασφάλειες. Δεν είναι οι άπληστοι ταξιδιώτης που θα πρέπει να επισκεφτούν την κάθε πέτρα για να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους ή για να μπορούν να κοκορευτούν ότι το είδαν και εκείνο. Για τους Καρκίνους είναι αρκετό να απολαύσουν την ηρεμία και την χαλαρή ατμόσφαιρα με τον/την σύντροφό τους. Ιδανικός προορισμός θα ήταν το Τιρόλο στις Αυστριακές Άλπεις, με τα λιβάδια, τα ρυάκια ή τις λιμνούλες του και τα γραφικά χωριά του. Ή εναλλακτικά τα υπέροχα γραφικά χωριά της Λίμνης Γκάρντα στην βόρεια Ιταλία, στους πρόποδες των Ιταλικών Άλπεων.


Λέων

Για τα λιοντάρια τι να πούμε. Θέλουν να φαίνονται, να ξεχωρίζουν, να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και του θαυμασμού. Στα ταξίδια τους επιλέγουν προορισμούς που να είναι γνωστοί και δημοφιλείς για την πολυτέλεια τους, την ξεχωριστή τους ατμόσφαιρα και τον καλό κόσμο που φιλοξενούν. Στην Κυανή Ακτή της Νότιας Γαλλίας θα αισθανόταν σαν στο σπίτι τους, με τις μοναδικές γκαλερί, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τις βίλλες και τα γιοτ των εκατομμυρίων. Μόντε Κάρλο, Νίκαια, Κάνες, Αντίμπ, Σαν Τροπέ! Απλά παράδεισος! Μην σας κάνει εντύπωση όμως εάν επιλέξουν ένα σαφάρι στην Τανζανία, καθώς θα έρθουν πιο κοντά στην άγρια φύση που κρύβουν μέσα τους, με την ελπίδα να δουν από κοντά το σύμβολό του ζωδίου τους.


Παρθένος

Οι Παρθένοι είναι άτομα με έντονη περιέργεια, αγαπούν την τάξη και το πρόγραμμα και λατρεύουν την καθαριότητα. Ο προγραμματισμός ενός γαμήλιου ταξιδιού είναι γι αυτούς εξ ίσου συναρπαστική εμπειρία με το ίδιο το ταξίδι. Ένα ταξίδι στην Ελβετία σαφώς και θα τους ικανοποιούσε βαθύτατα, γιατί και ομορφιές διαθέτει, και τάξη και καθαριότητα. Μια εναλλακτική πρόταση θα ήταν μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική. Όλα οργανωμένα και στην ώρα τους, θα γνωρίσουν μια μοναδική περιοχή του κόσμου, απολαμβάνοντας παράλληλα και τις ανέσεις ενός κρουαζιερόπλοιου.



Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι άτομα που λατρεύουν την ομορφιά και την αρμονία, το πάντρεμα ετερόκλιτων στοιχείων και τα διάφορα πρόσωπα της ζωής. Για ένα γαμήλιο ταξίδι θα μπορούσαν να επιλέξουν το Μπαλί της Ινδονησίας που συνδυάζει την χαλάρωση και το μασάζ με την περιπέτεια και τις ασιατικές αγορές. Η γνωριμία με έναν εντελώς διαφορετικό πολιτισμό θα τους ενθουσιάσει και θα τους γοητεύσει. Εναλλακτικά θα μπορούσε να παρουσιάσει ενδιαφέρον και η Λισαβώνα, καθώς είναι μια αρμονική και ήρεμη πόλη, σαγηνευτική και ρομαντική, με μια μοναδική κουλτούρα και απίστευτα ευγενικούς κατοίκους.


Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι περιπετειώδεις, τολμηροί και περίεργοι, έτοιμοι να ανακαλύψουν τον κόσμο και να έρθουν σε επαφή με ξένες και άγνωστες κουλτούρες. Ένα ταξίδι του μέλιτος με μικρή ή μηδαμινή δράση ή ενδιαφέροντα πράγματα να εξερευνήσει θα τους κούραζε μέσα στις πρώτες μέρες. Και καθώς τους προσελκύει το μυστήριο, ένας ιδανικός προορισμός θα ήταν το Μεξικό, όπου μεταξύ άλλων θα έρθουν σε επαφή με τους εξαφανισμένους πολιτισμούς των Αζτέκων και των Μάγια. Μια ενδιαφέρουσα πρόταση αποτελεί επίσης και το Βερολίνο, που με την dark και underground ατμόσφαιρά του, ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία τους.


Τοξότης

Οι Τοξότες είναι οι ταξιδιώτες του ζωδιακού! Λατρεύουν τα ταξίδια και δεν χάνουν ευκαιρία να αποδράσουν, να αποκτήσουν καινούργιες εμπειρίες και να έρθουν σε επαφή με άγνωστες κουλτούρες ή πολιτισμούς. Δεν τους αρέσει να μένουν σταθερά ή για πολλές μέρες στο ίδιο σημείο, οπότε ένα ιδανικό γαμήλιο ταξίδι θα ήταν ένα round trip στην Ανδαλουσία, στην Τοσκάνη ή στην Ρομαντική Οδό της Γερμανίας. Ικανοποιούν με τον τρόπο αυτή την ανάγκη τους για περιπέτεια, απολαμβάνουν την φύση της εκάστοτε περιοχής και γνωρίζουν μια καινούργια τοποθεσία κάθε μέρα. Επειδή όμως είναι πιθανό να έχουν ταξιδέψει ήδη αρκετά και να έχουν καλύψει όλου στους κλασσικούς προορισμούς, μια μοναδική εμπειρία προσφέρει για αυτούς η Ισλανδία, με την άγρια ομορφιά της χώρας, τις μοναδικές δραστηριότητες και το μαγευτικό Βόρειο Σέλας!


Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι άτομα υπεύθυνα, σοβαρά και εξαιρετικά οργανωτικά. Η οργάνωση ενός μήνα του μέλιτος σε πολλαπλούς διαδοχικούς προορισμούς είναι το όνειρό τους αλλά και μια πρόκληση που με χαρά αναλαμβάνουν. Ένα Ιταλικό Πανόραμα θα τους πρόσφερε την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ιταλίας, να εξερευνήσουν τις πόλεις της και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τις μοναδικές μακαρονάδες, τα εκλεκτά κρασιά και τα θεσπέσια παγωτά της. Και για τους πιο τολμηρούς, γιατί όχι και ένα ταξίδι στην Λατινική Αμερική, στην Βραζιλία, την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. Μια μοναδική εμπειρία και ένα ταξίδι ζωής!


Υδροχόος

Οι Υδροχόοι αγαπούν επίσης την περιπέτεια, γοητεύονται από το μυστήριο, το διαφορετικό, το άγνωστο και αποζητούν την γνώση και τις εμπειρίες. Δεν τους ενδιαφέρει εάν ένας προορισμός είναι κοσμοπολίτικος, ονομαστός ή της μόδας. Εκείνο που τους τραβάει είναι η μοναδική ατμόσφαιρα που μπορεί να τους προσφέρει, να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους και να ζήσουν κάτι εντελώς ξεχωριστό. Τέτοιοι προορισμοί θα μπορούσαν να είναι η Ινδία ή η Αίγυπτος, χώρες με μακραίωνη ιστορία, μοναδικά μνημεία και ξεχωριστή κουλτούρα. Δεν τους ενοχλεί το χάος των πόλεων, ο συνωστισμός ή τα πολύβουα πλήθη. Όλα είναι μια εμπειρία… 


Ιχθείς

Οι Ιχθείς είναι άτομα ευαίσθητα, με βαθύ συναισθηματικό κόσμο αλλά και απύθμενη φαντασία. Δεν είναι και πολύ της περιπέτειας και προτιμούν να χαλαρώσουν σε μια παραλία με τις ώρες με ένα βιβλίο και να απολαύσουν ένα κοκτέιλ στην ξαπλώστρα τους, θαυμάζοντας της φύση και τα υπέροχα νερά. Ιδανικός γαμήλιος προορισμός θα ήταν για τους Ιχθείς οι Μαλδίβες,  οι Σεϋχέλλες ή τα Resort στα νησιά Φίτζι. Όλα οργωμένα εκ των προτέρων, τα πάντα στα χέρια τους και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να απολαύσουν τις στιγμές και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας
  



  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.