Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Ανάδρομος Άρης στον Κριό (11 Σεπτεμβρίου – 14 Νοεμβρίου2020) από την Αλίντα Κανάκη !


 

Ο Άρης βρίσκεται σε στάση στις 9 Σεπτεμβρίου στις 28ο 07’ του Κριού και γυρίζει ανάδρομος στις 11 του μήνα για το επόμενο δίμηνο, συνοδεύοντας σχεδόν ολάκερο το ηλιακό σύστημα, με εξαίρεση τον Ερμή και την Αφροδίτη, στον χορό των ανάδρομων κινήσεων. Θα βρεθεί και πάλι σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος στις 14 Νοεμβρίου στις 15ο13΄ του Κριού.

Ο Άρης, ο θεός του πολέμου, είναι ο πλανήτης που συμβολίζει την δύναμη, το θάρρος, ενδεχομένως την επιθετικότητα και την βιασύνη, αλλά και την ερωτική κατάκτηση και ερωτική πράξη. Στον Κριό που βρίσκεται αυτή την χρονική περίοδο είναι στο σπίτι του, καθώς είναι ο κυβερνήτης του ζωδίου, και βγάζει όλα του χαρακτηριστικά του με πλήρη ένταση. Ανάδρομος είναι για περίπου 80 μέρες κάθε δύο χρόνια (για την ακρίβεια κάθε περίπου 26 μήνες) και φέτος συνδυάζει την ανάδρομη πορεία του με δύσκολες όψεις, τετραγωνίζοντας την πολυαστρία στον Αιγόκερω.

Σε έναν ανάδρομο Άρη συνιστάται να αναβάλλουμε σημαντικές δράσεις, να κλείσουμε μια διαμάχη που χρονίζει, να οργανώσουμε την στρατηγική μας για μια μελλοντική μας διεκδίκηση ή να τελειώσουμε τεχνικές εργασίες που έχουμε αφήσει στην μέση. Θα πρέπει να αποφύγουμε να ξεκινήσουμε μια διαμάχη ή μια διεκδίκηση το δίμηνο αυτό, να μην πάρουμε αποφάσεις εν θερμώ, να μην προχωρήσουμε σε αγορές ακινήτων ούτε να ξεκινήσουμε μια ανακαίνιση, αλλά και να μην ξεκινήσουμε μια αθλητική δραστηριότητα ή μια δίαιτα.

Ο ανάδρομος Άρης φέρνει συνήθως ξεσπάσματα θυμού και την αποκάλυψη απωθημένων, ενώ η αναβλητικότητα είναι ένα συχνό φαινόμενο σε μια τέτοια περίοδο. Τα σχέδια μας φρενάρουν, το ίδιο και τα πάθη μας, που δεν μπορούμε να τα εκφράσουμε με την ίδια ευκολία. Και φέτος θα είναι λίγο πιο έντονα τα συμπτώματα αυτά, λόγω του τετραγώνου που σχηματίζει με τον Κρόνο. Την επιρροή του ανάδρομου Άρη θα την βιώσουν εντονότερα τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, αλλά και όσοι έχουν σημαντικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στα δύο αυτά ζώδια στο γενέθλιο χάρτη τους.

Ο ανάδρομος Άρης απαιτεί προσεκτικές κινήσεις και σοβαρή σκέψη πριν από την δράση, τόσο σε ζητήματα που αφορούν την σεξουαλική μας ζωή ή την σεξουαλική πράξη αυτή καθ εαυτή, όσο και σε άλλους τομείς της ζωής μας. Περασμένες επώδυνες καταστάσεις της ζωής μας μπορεί να επανέλθουν στην μνήμη μας και να μας ταλαιπωρήσουν, επαναφέροντας τον πόνο σαν να ήταν χθες. Κατά την διάρκεια όμως του διμήνου αυτού, πολλές φορές ο Άρης μας βγάζει τα αρνητικά του χαρακτηριστικά με ένταση, όπως είναι ο θυμός, τα βίαια ξεσπάσματα, την επιθετικότητα, την σεξουαλική βία και την κακοποίηση.

Ας δούμε όμως τι μας επιφυλάσσει η φετινή ανάδρομη πορεία του Άρη, με τις όψεις που την συνοδεύουν. Η κύρια πλανητικό όψη αφορά το τετράγωνο με τον Κρόνο, που διατηρείται σε ένα εύρος τριών μοιρών από τις 15 Αυγούστου και αναμένεται να σπάσει ο σχηματισμός αυτός στις 9 Οκτωβρίου. Το τετράγωνο θα είναι ακριβές στις 29 Σεπτεμβρίου, με τους δύο πλανήτες σε ανάδρομη κίνηση.

Η όψη αυτή είναι υπεύθυνη για καθυστερήσεις, για ανυπομονησία, περιορισμούς, εκνευρισμούς και απογοητεύσεις. Οι επιθυμίες σας μπορεί να είναι έντονες το διάστημα αυτό, αλλά θα είναι δύσκολο να τις εκφράσετε με ένα τρόπο που θα οδηγήσει στην αποδοχή ή την επιτυχία. Όσο πιο έντονα θα προσπαθείτε να πραγματοποιήσετε αυτά που θέλετε, τόσο περισσότερες αντιστάσεις θα συναντάτε. Ίσως να βρείτε εμπόδια από τους ανωτέρους σας,  που θα φράζουν τον δρόμο σας προς την επιτυχία, ίσως όμως και οι συνθήκες των ημερών να μην επιτρέπουν την πραγματοποίηση των ονείρων σας. Για όλους μας η περίοδος αυτή αποτελεί μια ακόμη άσκηση υπομονής και εγκαρτέρησης, σκληρής δουλειάς και επιμονής, μέχρι να ευνοήσουν οι συνθήκες και να κατακτήσουμε αυτό που δικαιούμαστε.

Την στιγμή της στάσης του Άρη για να γυρίσει ανάδρομος έχουμε την σύνοδο ακριβείας που σχηματίζει με τον σταθερό αστέρα Vertexαπό τον αστερισμό της Ανδρομέδας, που όμως είναι επί της ουσίας ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας με την κωδική ονομασία Μ31.

Ο αστέραςVertex συνδέεται αστρολογικά με τραυματισμούς στα μάτια και με την τύφλωση, βαριές αρρώστιες και βίαιους θανάτους. Έχει την φύση του Άρη και της Σελήνης, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά τους, όπως είναι ο περιπετειώδης χαρακτήρας, η αχαλίνωτη και βάναυση προσωπικότητα, φαυλότητα, αυθάδεια και σκληρότητα. Σε περίπτωση αρνητικών όψεων, ο Vertex μπορεί να είναι υπεύθυνος για την εκδήλωση νευρώσεων, ψυχώσεων ή εμμονικών συμπεριφορών, που συνδέονται με προηγούμενες εμπειρίες και μπορούν να εκδηλωθούν τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας από την άλλη είναι αστρολογικά συνδεδεμένος με την αγνότητα της σκέψης, την αξιοπρέπεια, την τιμή, και την αρετή. Ευνοεί την αγάπη μεταξύ των συντρόφων και συγχωρεί τους μοιχούς.  Βγάζει όμως στην επιφάνεια τους χειρότερους και πιο κρυφούς μας φόβους και έχει την τάση να μας αποθαρρύνει εύκολα και να καταθέτουμε στην πρώτη δυσκολία τα όπλα.

Πέρα και πάνω όμως από τις όψεις που συνοδεύουν την ανάδρομη πορεία του Άρη, το κυρίαρχο συμβάν των ημερών παραμένει η παρουσία τόσων πολλών ανάδρομων πλανητών, σε σημείο που να θεωρείται σπάνια. Αναμένεται να διαρκέσει μόλις λίγες μέρες, ευτυχώς, μέχρι να βρεθεί ο Δίας σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του πορεία στα μέσα του μήνα και να τον ακολουθήσουν μετά και οι υπόλοιποι εξωτερικοί πλανήτες.

Όταν έχουμε πολλούς πλανήτες ταυτόχρονα σε ανάδρομες πορείες, όλες οι δράσεις επιβραδύνουν, τίποτε δεν τελειώνει, τίποτε δεν μπορεί να βρει λύση.  Σε ατομικό επίπεδο επικρατεί αβεβαιότητα και μια ανασφάλεια που δεν ξέρουμε ακριβώς που να την αποδώσουμε, ενώ κάποιοι από μας ίσως να αισθάνονται αποκομμένοι από την πραγματικότητα ή ξένοι προς αυτήν, σαν να ζουν σε μια τελείως διαφορετική διάσταση.

Η επικοινωνία και η αλληλοκατανόηση μεταξύ ανθρώπων δυσκολεύει σημαντικά με περισσότερους από τους μισούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος ανάδρομους. Οι κακές ειδήσεις ή τα άσχημα γεγονότα είναι επίσης περισσότερα ή και μεγαλύτερης έντασης ή έκτασης. Υπάρχει βία, ψυχολογική και σωματική κακοποίηση, άσχημα ή θανατηφόρα ατυχήματα, αυτοκτονίες, αυξημένη θνησιμότητα ή και βίαιοι θάνατοι. Ο κόσμος σκληραίνει, απομονώνεται και κρύβεται στο καβούκι του, προφυλάγεται από το κακό, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιαφορία, έλλειμμα συμπόνιας και ανθρωπιάς. Είναι και μια περίοδος όμως, καθώς οι ρυθμοί της ζωής επιβραδύνουν αναγκαστικά, που ευνοεί τις εσωτερικές αναζητήσεις, την αυτογνωσία και την ωρίμανση μας.

Και καθώς ο κάθε πλανήτης κυβερνά και διαφορετικό τομέα της ζωή μας, αλλά και σχηματίζει όψεις με τους υπόλοιπους (συνόδους, αντιθέσεις, τετράγωνα, κλπ), ο μήνας αυτός ίσως να αποδειχτεί ένας από τους πιο δύσκολους που έχουμε βιώσει μέχρι στιγμής στην ζωή μας. Τα πάντα βρίσκονται στον αέρα, τα πάντα ρει!

Υπό έντονη πίεση βρίσκονται πλέον οι κοινωνικές δομές, τα οικονομικά συστήματα, οι πολιτικές δυνάμεις, οι γεωστρατηγικοί σχηματισμοί και οι ισορροπίες του παρελθόντος, ακόμη και οι δυνάμεις της φύσης, με την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, απότομων καιρικών  μεταβολών αλλά και έντονης τεκτονικής δραστηριότητας.

Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί από το πιο αναμενόμενο έως το πιο ακραίο συμβάν, σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής ή και σε πολλούς ταυτόχρονα και δεν θα πρέπει να μας προκαλεί καμία κατάπληξη. Γιατί οι μέρες αυτές είναι μοναδικές και θα πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί και ευλογημένοι που τις βιώνουμε. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας μπορεί να επιβραδύνθηκαν, αλλά οι αντίστοιχοι σε κοσμικό επίπεδο είναι πιο γοργοί από ποτέ άλλοτε, φέροντας με μεγάλες ταχύτητες κάθε στιγμή όλο και πιο κοντά το τέλος του παλιού μας κόσμου, ταυτόχρονα με την γέννηση του νέου! Και οι πλανητικές συγκυρίες δείχνουν, ότι σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία...

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.