Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πανσέληνος στον Κριό στις 2 Οκτωβρίου 2020 Ένα (ακόμη) δύσκολο φεγγάρι... από την Αλίντα Κανάκη !


Τα μεσάνυχτα της 1 προς 2 Οκτωβρίου, στις 00:05:15 τοπική ώρα, έχουμε την πρώτη από τις δύο Πανσελήνους του μήνα, στις 09ο 08΄ του Κριού. Κατά τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής, η Πανσέληνος αυτή ονομάζεται επίσης της «Συγκομιδής», καθώς βρισκόμαστε στην φάση της συγκομιδής της γεωργικής παραγωγής πριν την έλευση του χειμώνα.

Με μία Πανσέληνο στον Κριό κυριαρχεί το αίσθημα της αβεβαιότητας, το οποίο όμως μπορεί να γίνει η κινητήρια δύναμη μας και το ερέθισμα που χρειαζόμαστε για να ενεργοποιηθούμε και να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα μας ταλαιπωρούν μια ώρα αρχύτερα. Δεν χρειάζεται όμως να ρισκάρουμε ή να θυσιάσουμε το τελικό αποτέλεσμα στο βωμό της βιασύνης. Καλό θα ήταν να μειώσουμε λίγο τις ταχύτητες και να αφιερώσουμε λίγη περισσότερη σκέψη πριν από την ανάληψη της δράσης.

Μια Πανσέληνος στο ζώδιο του Κριού είναι πάντα επίφοβη, γιατί ο χάρτης της κυβερνάται από τον Άρη, ένα πλανήτη που εκπροσωπεί την φωτιά και τον πόλεμο, την ένταση, τις συγκρούσεις και τις συμπλοκές, είναι συνδεδεμένος με τα ατυχήματα, την εγκληματικότητα, τις αναταραχές αλλά και τις ασθένειες. Και μια που γίνεται λόγος για ασθένειες και ατυχήματα, τα πιο ευαίσθητα σημεία μας το διάστημα αυτό θα είναι όργανα ή συστήματα που κυβερνούν ο Κριός και ο Άρης, όπως είναι το κεφάλι, τα δόντια, η γλώσσα, το αίμα, οι αρτηρίες, η χοληδόχος κύστη και το πέος.

Η Πανσέληνος αυτή στον άξονα Κριού-Ζυγού αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο των ζωδίων του Κριού, του Ζυγού, του Αιγόκερου και του Καρκίνου. Είναι μια Πανσέληνος που δεν την συνοδεύουν πολλές όψεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη. Λαμβάνει χώρα στην 9η μοίρα του Κριού, που κατά κανόνα φέρνει επαναληπτικά γεγονότα. Η κλασσική αντίθεση Ήλιου/Σελήνης που έχουμε στις Πανσελήνους, ενεργοποιεί αυτή τη φορά τον 10ο οίκο, που στην κοσμική αστρολογία αντιπροσωπεύει τον λαό και την οικονομία. Άρα τα επαναληπτικά αυτά γεγονότα θα έχουν άμεση επίπτωση στο ευρύ κοινό και στην οικονομία.

Ο Άρης, κυρίαρχος πλανήτης της Πανσελήνου και στην φάση αυτή ανάδρομος, συνοδευόμενος από τον αστροειδή Έρις, τετραγωνίζουν την πολυαστρία (σύνοδο Κρόνο-Πλούτωνα-Δία) στον Αιγόκερω, στον 7ο οίκο, μια όψη διαρκείας από τον Αύγουστο, που έχει την κορύφωση της στις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά θα συνεχίσει να επηρεάζει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, ώσπου να αρχίσουν να απομακρύνονται οι πλανήτες και να σπάσει ο σχηματισμός. Η όψη αυτή είναι υπεύθυνη για τις απογοητεύσεις διαρκείας που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και που μας οδηγούν πολλές φορές σε εκρήξεις θυμού και συμπλοκές. Φέρνει επίσης καθυστερήσεις, ανυπομονησία και περιορισμούς, χαρακτηριστικές ενέργειες τόσο του Άρη όσο και του Κρόνου.

Η κύρια επιρροή όμως της Πανσελήνου αυτής έρχεται από τον Ουρανό και τις ασταθείς όψεις που σχηματίζει και που θα μας απασχολήσουν για αρκετό χρονικό διάστημα. Διαμορφώνεται μια χιαστί όψη μεταξύ Ουρανού και Ήλιου, που προκαλεί μια απίστευτη φόρτιση και ηλεκτρισμό της ατμόσφαιρα, που μπορεί να μας φανεί ίσως και τρομακτική, ανάλογα με τα γεγονότα που θα διαμορφωθούν τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο. Γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι ο Ουρανός είναι απρόβλεπτος, άρα μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, και τα γεγονότα θα εξελίσσονται αστραπιαία!

Με τον Ήλιο στην 9η μοίρα του Ζυγού και τον Ουρανό στην 9η μοίρα του Ταύρου, μια μοίρα που χαρακτηρίζει τις απώλειες, η χιαστί αυτή όψη τετραγωνίζει τον ωροσκόπο της Πανσελήνου, που είναι στην 9η μοίρα του Καρκίνου! Η άμεση ή έμμεση εμπλοκή των Άρη, Κρόνου, Πλούτωνα και Ουρανού στις όψεις της Πανσελήνου δεν προμηνύουν ιδιαίτερα ευχάριστα γεγονότα. Αναμένονται περιορισμοί (Κρόνος), και εξ αιτίας αυτών ενδεχομένως βίαιες διαμαρτυρίες και έκρυθμες καταστάσεις, πυροδοτούμενες από έναν αντιδραστικό Άρη και έναν επαναστάτη Ουρανό. Τα δυσάρεστα περιστατικά θα αυξηθούν, η εγκληματικότητα επίσης, θα υπάρξουν πολλά ατυχήματα και θα παρατηρηθεί μια επιδείνωση του οικονομικού κλίματος διεθνώς. 

Η αντίδραση κατά των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες λόγω του Covid-19 ή με αφορμή αυτόν θα κλιμακώνονται και οι λαοί θα ζητούν περισσότερη ελευθερία έκφρασης, κινήσεων και μετακίνησης, στρεφόμενοι κατά κυβερνήσεων και των ΜΜΕ που εκφράζουν ή στηρίζουν τις κυβερνητικές επιλογές. Η επανάσταση ήρθε και θα μείνει για κάποιο τουλάχιστον χρονικό διάστημα, μέχρι να καταφέρει καίρια πλήγματα στο σύστημα που καταρρέει. Η Σελήνη, ο Άρης αλλά και η Έρις μας οδηγούν σε οργισμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ αντίπαλων πόλων!

Σε ατομικό επίπεδο θα δυσκολευτούμε πολύ με την Πανσέληνο της 2 Οκτωβρίου, καθώς θα δεχτούμε πολύ μεγάλη πίεση, την οποία δεν θα μπορούμε να απωθήσουμε ούτε να αποφύγουμε. Μπορεί αυτή να προέρχεται από απρόσμενα γεγονότα ή από άτομα που ασκούν εξουσία επάνω μας (όπως για παράδειγμα προϊστάμενοι ή διευθυντές σε ένα εργασιακό επίπεδο) και θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε κάποια βασικά και ουσιαστικά πράγματα στην ζωή μας. Ίσως όμως να αφορά και ένα νέο lock down και τους ασφυκτικούς περιορισμούς που θα βιώσουμε για μια ακόμη φορά. Όπως και να έχει όμως και ότι και να συμβεί, καλό θα ήταν να είμαστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο όσο γίνεται πιο ανώδυνα. Όσοι αντισταθούν στις επιβαλλόμενες και αναπόφευκτες αλλαγές αυτές, ίσως να τις βιώσουν πολύ πιο οδυνηρά, ίσως όμως να χάσουν και κάποιες ευκαιρίες.

Η Πανσέληνος αυτή δεν σχηματίζει σύνοδο με μεγάλους απλανείς αστέρες, ωστόσο δεν θα μπορέσαμε να αγνοήσουμε μια ευρεία σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Algenib από τον αστερισμό που Πήγασου. Ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο, τέκνο κατά την ελληνική μυθολογία της Μέδουσας και του Ποσειδώνα, είναι ένας από τους αστερισμούς που καθιέρωσε ο Πτολεμαίος και θέσπισε ως ένα από τους 88 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση. Αστρολογικά είναι συνδεδεμένος αφενός με την φιλοδοξία, τον ενθουσιασμό και την διαίσθηση, αφετέρου δε με την ματαιοδοξία, τα πείσματα και τα νάζια αλλά και την κακή τύχη.

Ο απλανής αστέρας Αλντζενίμπ (Algenib) ή ο γ (γάμμα) του Πηγάσου, είναι ο τέταρτος πιο φωτεινός αστέρας του αστερισμού και εύκολα ορατός με γυμνό μάτι. Ο Αλτζενίμπ, που στα αραβικά σημαίνει «πλευρό», είναι ένας γαλανόλευκος υπογίγαντας αστέρας, με περίπου την 9πλάσια μάζα του Ήλιου μας και την 5πλάσια διάμετρο του, σε απόσταση 390 έτη φωτός από εμάς.

Αστρολογικά έχει κάποιες ποιότητες του Ερμή και κάποιες άλλες του Άρη, όπως είναι τα μεγάλα αποθέματα ενέργειας, η μαχητικότητα αλλά και η καταστροφική του φύση. Είναι συνδεδεμένος με τις κακές συνήθειες, παρακμιακή ηθική και εριστικό χαρακτήρα. Στις θετικές του εκφάνσεις προικίζει με διεισδυτικό μυαλό, αποφασιστικότητα και ευχέρεια λόγου, ιδίως μπροστά σε μεγάλο κοινό, ποιότητες που σαφώς παραπέμπουν στον Ερμή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση που έχουμε ευρεία σύνοδο του Αλτζενίμπ με την  Πανσέληνο θα μπορούσαμε να περιμένουμε την έκπτωση κάποιων σημαντικών προσώπων από το αξίωμα τους και την ατίμωση της φήμης τους λόγω σκανδάλων που θα έρθουν στην επιφάνεια, μια πιθανή εξορία ή την φυγή για να γλυτώσει κάποιος τις συνέπειες των πράξεων του, καθώς και προβλήματα υγείας. Καλό θα ήταν να προσέχει κανείς τις μέρες αυτές τις γραπτές αποδείξεις που αφήνει πίσω του ή τα πειστήρια των όχι και τόσο νόμιμων πράξεων του, γιατί μπορεί να τον βάλουν σε μπελάδες.

Σε γενικές γραμμές θα υπάρχει κάποια ανησυχία και μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα τις βδομάδες που θα ακολουθήσουν, οι οποίες θα οδηγήσουν σε μεγάλες εντάσεις και κρίσεις τόσο σε κοσμικό, πολιτικοστρατιωτικό επίπεδο, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Θα υπάρξουν ανατροπές, θα υπάρξει απομόνωση, θα υπάρξει και διακοπή ! Συνθήκες που υπογράφηκαν πρόσφατα, διεθνείς ή διμερείς, θα περιπέσουν σύντομα και εκ των πραγμάτων σε αχρηστία, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστούν ειδήσεις για πραξικοπήματα ή αιφνίδιες στρατιωτικές επιθέσεις σε περιοχές της υφηλίου που παρατηρούνται εντάσεις τον τελευταίο καιρό. Και βέβαια, σαν όλες τις Πανσελήνους, υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για εκδήλωση σεισμών, ενώ ένα φεγγάρι στον Κριό ενεργοποιεί το στοιχείο της φωτιάς! Βραχυκυκλώματα, φωτιές, εμπρησμοί, πυρκαγιές και εκρήξεις ηφαιστείων δεν θα πρέπει να μας παραξενέψουν καθόλου τις μέρες αυτές.

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.