Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Οκτώβριος 2020 Πλανητικές όψεις και διελεύσεις από την Αλίντα Κανάκη !


 

Το φθινόπωρο προχωρά και το τέλος ενός απίστευτα δύσκολου χρόνου είναι επιτέλους ορατό. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μήνας θα είναι εύκολος, κάθε άλλο μάλιστα. Όσο η γραμμή του τερματισμού πλησιάζει, τόσο θα τρέχουν οι εξελίξεις με μεγαλύτερη ταχύτητα. Το κύριο πλανητικό γεγονός του μήνα θα είναι η ορθοδρόμηση του Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η πλανητική αυτή μετάβαση αναμένεται να επισπεύσει το τέλος του οικονομικού μοντέλου που βιώσαμε τις τελευταίες δεκαετίες, και μαζί με αυτό θα έρθουν γεωπολιτικές μεταβολές ευρείας κλίμακας. Ο φιλελεύθερος καπιταλισμός θα αποτελέσει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα παρελθόν και από τα οικονομικά του συντρίμμια θα γεννηθούν οι νέες οικονομικές θεωρίες που θα κυριαρχήσουν την Εποχή του Υδροχόου.

Θα βιώσουμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή, πλην όμως απίστευτα δύσκολη, καθώς τα γεγονότα που θα διαδραματίζονται θα είναι περίπλοκα αλλά και αντιφατικά. Ο τροχός της αλλαγής παρόλα αυτά δεν είναι δυνατόν να σταματήσει, ούτε και να παρεμποδιστεί πλέον. Και καθώς ο παρόν κύκλος του Πλούτωνα οδεύει προς την ολοκλήρωση του, που τοποθετείται χρονικά περίπου σε 12-15 χρόνια, μπορούμε το διάστημα αυτό να περιμένουμε μια ριζική αναμόρφωση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος, αλλά και μια ευρεία γεωπολιτική αλλαγή, με την ολοκλήρωση του «αυτοκρατορικού» κύκλου των ΗΠΑ. Ο κόσμος και οι μεγάλες δυνάμεις του σήμερα θα μεταμορφωθούν ριζικά και νέες γεωπολιτικές ισορροπίες με πολλαπλά περιφερειακά κέντρα αναμένεται να πάρουν την θέση των σημερινών υπερδυνάμεων.

Ο Δίας, ορθόδρομος και αυτός πλέον, πλησιάζει όλο και περισσότερο προς την σύνοδο του με τον Κρόνο και την έξοδο του από το ζώδιο του Αιγόκερου. Στις τελευταίες μοίρες του στον Αιγόκερω θα ενορχηστρώσει την διαδικασία της τελικής κατεδάφισης του χρεωκοπημένου μας οικονομικού μοντέλου και του ξεπερασμένου και προβληματικού γεωπολιτικού συστήματος των ημερών μας. Το καθεστώς του άγριου καπιταλισμού και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης τελειώνει. Έφτασε το τέλος των ημερών που η ανθρώπινη ελευθερία αποτελεί μια έννοια χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και που ο καθένας μας, όσο ψηλά και αν βρίσκεται στην ιεραρχία, αποτελεί απλά ένα ακόμη γρανάζι στο σύστημα που πολτοποιεί τα πάντα. Στην Εποχή του Υδροχόου που θα ανατείλει σε λίγο θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας, την προσωπικότητα μας, την δημιουργικότητα μας, και θα πρέπει να αποδεχτούμε τις αλλαγές που έρχονται, χωρίς φοβίες, αναστολές και αμφιβολίες, γιατί θα μας αναγεννήσουν.

Ας δούμε όμως τις όψεις και τις διελεύσεις του μήνα πιο αναλυτικά:

1-2 Οκτωβρίου έχουμε την Πανσέληνο στον Κριό, με τον Ήλιο στον Ζυγό. Τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο είναι πολύ πιθανές κάποιες συγκρούσεις σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Ένας ζηλιάρης σύντροφος θα μπορούσε να μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Το κυριότερο όμως είναι τα προβλήματα που θα προκύψουν στις επαγγελματικές μας συνεργασίες. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν έντονες συγκρούσεις με συνεργάτες για θέματα εργασίας, η αθέτηση υποχρεώσεων από ένα συνεργάτη ή η παραβίαση μια συμφωνίας συνεργασίας.

Στις 2 Οκτωβρίου περνάει η Αφροδίτη στην Παρθένο και ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος και αρκετά ζεστός. Η ηπιότητα και η γλυκιά ατμόσφαιρα θα αντανακλάται και στις ανθρώπινες σχέσεις, χαρακτηρίζοντας την περίοδο που ακολουθεί σαν ρομαντική, γεμάτη συναίσθημα και τρυφερότητα. Είναι μια εξαιρετική περίοδος για τις προσωπικές μας σχέσεις, αλλά και για την ενίσχυση του οργανισμού μας και την θωράκιση του έναντι των επερχόμενων κρυωμάτων και γριπών του χειμώνα.

Ο Πλούτωνας βρίσκεται σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή του φορά στις 4 Οκτωβρίου. Πέρα από όσα αναφέραμε στον πρόλογό μας, τις μέρες αυτές μπορούμε να περιμένουμε την ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων ή ηφαιστείων, καθώς και την πιθανότητα συνδυασμού τους με άλλης μορφής έντονα φυσικά φαινόμενα

Ο Ερμής εισέρχεται στις 14 Οκτωβρίου στην τελευταία ανάδρομη πορεία του για το 2020 στο ζώδιο του Σκορπιού. Η αναστροφή αυτή μπορεί να φέρει απότομες αλλαγές στον καιρό και έντονα καιρικά φαινόμενα. Όπως σε κάθε ανάδρομη πορεία του Ερμή, θα υπάρξουν προβλήματα στην ανταλλαγή πληροφοριών, στα ηλεκτρονικά συστήματα, στα ταξίδια και στην διακίνηση των εμπορευμάτων. Προγραμματίστε εκ νέου σοβαρές σας συνομιλίες ή επαγγελματικά ταξίδια, εκτός της περιόδου ανάδρομης κίνησης του, που λήγει στις 3 Νοεμβρίου. Το διάστημα αυτό των 2,5 περίπου εβδομάδων ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να φέρει ατυχήματα από ανθρώπινη αμέλεια που θα προκαλέσουν καταστροφές και εκπομπές επιβλαβών αερίων στην ατμόσφαιρα και την διάχυση τους σε μεγάλες επιφάνειες με την κυκλοφορία των ανέμων.

Η Νέα Σελήνη είναι στον Ζυγό τον Οκτώβριο και θα πραγματοποιηθεί στις 16 του μήνα. Είναι ένα φεγγάρι που ευνοεί την ομαλοποίηση των σχέσεων, προσωπικών ή επαγγελματικών. Θα φέρει όμως έντονα καιρικά φαινόμενα, με παγετούς και ξαφνικά κρύα  που μπορεί να έχουν διάρκεια.

Στις 22 Οκτωβρίου περνάει ο Ήλιος στο ζώδιο του Σκορπιού. Ενεργειακά είναι η ιδανική εποχή για την προετοιμασία του σώματος για την μετάβαση μας στον χειμώνα. Είναι ευεργετικές οι βόλτες και οι πεζοπορίες στην φύση, είναι επίσης ενδεχομένως απαραίτητη η αναπροσαρμογή της δίαιτας μας και η ένταξη της άσκησης στην καθημερινότητα μας.

Η Αφροδίτη περνάει στον Ζυγό στις 28 Οκτωβρίου, που θα φέρει την βελτίωση των οικονομικών μας και σταθεροποίηση της χρηματοοικονομικής σφαίρας για λίγες μέρες. Η θέση της αυτή στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι ευεργετική και ευνοεί την επίλυση χρόνιων διαφωνιών ή προβλημάτων.

Και η τελευταία όψη του μήνα αφορά την δεύτερη Πανσέληνο του μήνα, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 του μήνα και θα είναι στον Ταύρο, με τον ΄Ήλιο στον Σκορπιό και σε σύνοδο με τον Ουρανό. Η εμπλοκή του Ουρανού στην Πανσέληνο επισπεύδει τα γεγονότα και μπορούμε βάσιμα να περιμένουμε τοπικές οικονομικές κρίσεις, αλλά και ένα νέο κύμα οικονομικής αστάθειας σε παγκόσμια κλίμακα. Για τα διεθνή χρηματιστήρια θα είναι μια μαύρη βδομάδα και τα κυρίαρχα οικονομικά κέντρα των ημερών μας θα δεχτούν ισχυρούς κλυδωνισμούς. Η Πανσέληνος όμως αναμένεται να φέρει επίσης άσχημες καιρικές συνθήκες, προβλήματα στις οδικές μεταφορές, διακοπές ρεύματος και βλάβες σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Από άποψη υγείας, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στον λαιμό, τις φωνητικές χορδές, τον θυρεοειδή αδένα και τις αμυγδαλές, όργανα και συστήματα που ελέγχει ο Ταύρος.

Καλό μας  μήνα, με ψυχραιμία και γρήγορα αντανακλαστικά!

Αλίντα Κανάκη

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.