Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Λέων - Eτήσιες αστρολογικές προβλέψεις - 2021 - Μια αντισυμβατική χρονιά !


 

Γενική εικόνα

 

Το γενικό ωροσκόπιο του 2021 υπόσχεται στο ζώδιο σας ένα έτος γεμάτο εκπλήξεις! Παρά όμως αυτόν τον γενικό χαρακτηρισμό, δεν θα είναι όλα μυστηριώδη και απρόβλεπτα. Ως ζώδιο της φωτιάς θα είστε κατά την διάρκεια της χρονιάς αυτής απρόσβλητοι από τις αρνητικές δονήσεις της Σελήνης, καθώς ο κυβερνήτης σας, ο Ήλιος, θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο πλανητικά και θα σας προστατέψει αισθητά, σταθεροποιώντας σε σημαντικό βαθμό την όλη κατάσταση. Στον επαγγελματικό τομέα θα είστε σε θέση να απορροφήσετε σε σχετικά γρήγορο διάστημα τους κραδασμούς από τις συνεχείς αλλαγές και αναπροσαρμογές και να βρείτε τον βηματισμό σας, ενώ στα συναισθηματικά σας, ακόμη και οι πιο απρόβλεπτες καταστάσεις μπορεί να έχουν μια αίσια, σχεδόν προβλέψιμη κατάληξη.

 

Δεν θα κυλίσει όμως τίποτε χωρίς την δική σας συμμετοχή και έντονη προσπάθεια, γι’ αυτό προετοιμαστείτε για μια γεμάτη χρονιά. Η προσπάθεια που θα καταβάλετε θα πρέπει να είναι έντονη, καθώς ο Κρόνος θα αποδειχτεί ένας σκληρός αντίπαλος του ζωδίου σας, ειδικά με τις όψεις που θα σχηματίσει κατά την διάρκεια της χρονιάς με τον Πλούτωνα. Όψεις που θα φέρουν αρκετό παρασκήνιο και ίντριγκα στη ζωή σας, τις οποίες για να αντιπαρέλθετε με επιτυχία, θα πρέπει να κινητοποιηθείτε και να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο υποστηρικτών, το δικό σας λόμπι.

 

Οι πρώτοι τρείς μήνες του έτους είναι καθοριστικής σημασίας για σας, καθώς θα πρέπει να κάνετε κάποια πολύ σημαντική επιλογή, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την μελλοντική σας πορεία. Τα διλλήματα θα αφορούν κατά κύριο λόγο τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες, καθώς τα συναισθηματικά σας θα διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο μέσα στο 2021. Ίσως να χρειαστεί να μετακομίσετε σε άλλη περιοχή της χώρας ή ακόμη και στο εξωτερικό, λόγω της ενδιαφέρουσας θέσης εργασίας που θα σας προσφερθεί, ίσως όμως και να αποφασίσετε ότι έχε φτάσει η ώρα να ανοίξετε την δική σας επιχείρηση και να παλέψετε ανεξάρτητοι πιά για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Είναι η περίοδος που θα έχετε ότι χρειάζεται για να κυνηγήσετε το όνειρό σας: θα έχετε την ενέργεια που χρειάζεται, το κίνητρο, αλλά θα αισθάνεστε και ασφαλείς να προσπαθήσετε. Δεν χρειάζεται πάντοτε να αναζητάτε εναλλακτικές λύσεις σε ζητήματα που ενσκήπτουν, παρά να κάνετε μερικές μικρές αλλά ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις και θα έχετε καταφέρει το βέλτιστο! Μην ακούτε τους γύρω σας και μην παρασύρεστε σε δράσεις που θα σας βγάλουν από τον δρόμο σας. Γιατί κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα από εσάς τις συνθήκες και τα δεδομένα σε όλη τους την έκταση. Απλά πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, να διδαχτείτε από τα λάθη σας και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις εγκαίρως. Το παρασκήνιο ας μην σας απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί όσο λιγότερα γνωρίζετε, τόσο πιο απερίσπαστοι θα είστε.

 

Το δεύτερο τρίμηνο θα είναι αρκετά πιο ήρεμο και με θετικές προοπτικές για το ζώδιο σας, αλλά οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν θα είναι πιο θεμελιώδεις. Μην αρνηθείτε την βοήθεια που μπορεί να σας προσφέρουν, από όποια πλευρά και αν προέρχεται, γιατί το πιο πιθανό είναι να την χρειαστείτε. Ίσως να ήταν σκόπιμο να εξετάσετε και το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας, που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στην παρούσα φάση να ανασάνετε.

 

Ο Κρόνος θα σας προκαλέσει τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους το τρίμηνο αυτό, καθώς θα φέρει μπροστά σας τις λανθασμένες επιλογές του παρελθόντος και θα είστε εν πολλοίς υποχρεωμένοι να ασχοληθείτε με την επίλυση πολύ σοβαρών προβλημάτων που προέκυψαν από αυτές. Το χειρότερο πράγμα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν να πέσετε ψυχολογικά και να παραδοθείτε αμαχητί ή ακόμη χειρότερα, να δράσετε απερίσκεπτα και υπό το κράτος πανικού. Σκεφτείτε δημιουργικές λύσεις και θα έχετε καλές πιθανότητες επιτυχίας!

 

Κατά το τρίτο τρίμηνο πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα βιώσουν μια ριζική αλλαγή στην ζωή τους, είναι όμως δύσκολο να προβλεφθεί, πια σφαίρα της ζωής σας θα αφορά. Πιθανότατα όμως θα έχει άμεση σχέση με τις αποφάσεις που έχετε λάβει ή τους εσωτερικούς δαίμονες που σας κατατρώνε και δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε μπροστά. Είναι η καταλληλότερη περίοδος να έρθετε αντιμέτωποι με τις φοβίες σας, τις πληγές του παρελθόντος σας, όποιες και αν είναι, και να διώξετε τα φαντάσματα που στοιχειώνουν την ζωή σας.

 

Παράλληλα όμως με τους προσωπικούς σας δαίμονες, θα πρέπει να δίνετε μάχες σε πολλαπλά επίπεδα αυτή την χρονική περίοδο. Εάν έχετε κάνει το προηγούμενο διάστημα αλλαγές στην επαγγελματική σας ζωή, θα έχετε να παλέψετε με τις δυσκολίες προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Το ταίρι σας θα αποτελέσει ένα σημαντικό στήριγμα στην προσπάθεια σας αυτή, αλλά μην περιμένετε οικονομική βοήθεια, ακόμη και αν διαθέτει προσωπικούς πόρους που θα μπορούσαν να σας διευκολύνουν να πραγματοποιήσετε τις επενδύσεις που έχετε ανάγκη. Και στην ευρύτερη οικογένεια σας αναμένονται κάποια πιθανά έντονα προβλήματα ή διαμάχες που θα σας απασχολήσουν. Δεν θα έχετε την πολυτέλεια να εστιάσετε σε ένα ζήτημα τη φορά και θα πρέπει να διαχειριστείτε σειρά προβλημάτων σε όλο σχεδόν το φάσμα των δραστηριοτήτων σας. Δεν θα σας λείπουν όμως ούτε η φυσική δύναμη, ούτε και η ικανότητα να ανταπεξέλθετε στις δύσκολες συνθήκες.

 

Το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους που θα επεκταθεί και μέσα στον Ιανουάριο του 2022 θα είναι ένα διάστημα απολογισμών των δραστηριοτήτων σας και των αποφάσεων που λάβατε κατά την διάρκεια του έτους. Τώρα θα είναι πλέον αργά να κάνετε αλλαγές πορείας και αναπροσαρμογές, τουλάχιστον όμως θα μπορέσετε να δείτε τους καρπούς των προσπαθειών σας να ολοκληρώνονται. Και από την άποψη αυτή, θα είστε οι μόνοι από τον ζωδιακό που θα έχει μια σαφή εικόνα για το που βρίσκεται και που κατευθύνεται. Πολλές δράσεις θα ολοκληρωθούν όσο πλησιάζουμε στο τέλος του έτους και ότι δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ολοκληρωθεί, θα έχει λάβει πλήρη μορφή.

Θα είναι επίσης η χρονική στιγμή που θα πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για τα επαγγελματικά σας. Εάν είστε ευχαριστημένοι με την μέχρι στιγμής πορεία σας, δεν έχετε παρά να θέσετε νέους στόχους για την χρονιά που ακολουθεί. Εάν όμως κρίνετε ότι πρέπει να αλλάξετε κατεύθυνση γιατί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η μέχρι στιγμής πορεία σας, τώρα σας προσφέρεται η ευκαιρία να σχεδιάσετε εκ νέου, να ανοίξετε νέους επαγγελματικούς ορίζοντες.

 

Τα ζητήματα υλικής φύσης αναμένεται να επιλυθούν αρκετά εύκολα, σε αντίθεση με τα θέματα προσωπικών σχέσεων που θα χρειαστούν περισσότερη προσοχή και αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια. Το σημαντικό είναι να βρίσκεστε εκεί που θέλετε να είστε, επαγγελματικά ή συναισθηματικά, και όχι να καταναγκάζεστε ή να συμβιβάζεστε. Αυτό είναι και το μήνυμα του έτους. Απαλλαγείτε από τα δεσμά σας και ακολουθήστε το όνειρό σας.

 

Μέσα στο 2021 οι Λέοντες θα έχουν εξαιρετικά αρμονικές σχέσεις με τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες), θα βρουν έμπνευση στα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι), θα αντιμετωπίσουν προκλήσεις από ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθύες) και θα μπερδευτούν από τον πραγματισμό των ζωδίων της γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους).

 

 Ας εξετάσουμε τώρα τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και τον ρόλο που θα διαδραματίσει η παρούσα διέλευση τους για το ζώδιο σας μέσα στο 2021: 

 

Κρόνος στον Υδροχόο (2020-2023)

 

Το τελικό πέρασμα του Κρόνου στα τέλη του 2020 στον Υδροχόο και στον 7ο ηλιακό σας οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμος) θα είναι για το ζώδιο σας κάτι σαν αποκάλυψη! Θα αισθανθείτε ότι μετά από κάποια χρόνια θα μπορέσετε και πάλι να δείτε το φως του Ήλιου σε όλη του την μεγαλοπρέπεια, σαν να φεύγει ένα βαρύ πέπλο από πάνω σας, που δεν είχατε καν καταλάβει ότι σας κάλυπτε. Αν και ο Κρόνος θα βρίσκεται τα χρόνια που ακολουθούν ακριβώς απέναντι από το ζώδιο σας και δεν θα είναι ιδιαίτερα φιλικός απέναντι σας, εν τούτοις δεν θα συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με την διέλευση του μέσα από τον Αιγόκερω!

 

Τα χρόνια που προηγήθηκαν, με τον Κρόνο κολλημένο στο γήινο ζώδιο του Αιγόκερου, πολλοί από σας κατάλαβαν τι θα πει σκληρή δουλειά με όλη τη σημασία της έννοιας. Η επιτυχία και η απογοήτευση διαδεχόταν η μία την άλλη, σε μια συνεχή εναλλαγή σκηνικού και συναισθημάτων και ίσως βρεθήκατε περισσότερες από μια φορές στο χείλος του γκρεμού. Ήταν ένας ατέλειωτος και δύσκολος αγώνας, με κάθε νέα δοκιμασία να είναι ακόμη πιο δύσκολη και απαιτητική από την προηγούμενη. Κάποιες φορές ίσως να αισθανόσαστε ότι όλες σας οι προσπάθειες ήταν μάταιες, καθώς δεν μπορούσατε να πετύχετε αυτό που επιθυμούσατε.

 

Όλα αυτά τώρα έχουν περάσει και άφησαν παρακαταθήκη πολλές και χρήσιμες εμπειρίες ζωής! Με τον Κρόνο να τακτοποιείται για τα επόμενα χρόνια στον Υδροχόο, εάν ζώδιο του αέρα και αρκετά πιο φιλικό προς το δικό σας στοιχείο, θα αισθανθείτε μια απέραντη ανακούφιση. Θα μπορέσετε να δείτε ξεκάθαρα πιά τον κόσμο που σας περιβάλει, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα σας ικανοποιήσει αυτό που θα δείτε. Ίσως οι διαπιστώσεις που θα κάνετε να σας οδηγήσουν να αποβάλλετε κάποια άτομα από την ζωή σας, είτε πρόκειται για φιλικά πρόσωπα, είτε για τον σύντροφό σας.

 

Η προσωπική επαφή και οι διαπροσωπικές σχέσεις αποκτούν άλλη διάσταση για το ζώδιο σας και θα πραγματοποιήσετε σημαντικές αλλαγές στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή. Σημαντικό νέο στοιχείο της νέας θέσης του Κρόνου, είναι η ακαταμάχητη ανάγκη σας να υπερασπιστείτε όσο ποτέ άλλοτε την ανεξαρτησία σας, χωρίς όμως να αποκοπείτε τελείως από το περιβάλλον σας. Η εξεύρεση της ισορροπίας αυτής θα είναι και η πρόκληση των καιρών για σας.

 

Ουρανός στον Ταύρο (2019-2025)

 

Ο επαναστάτης Ουρανός θα συνεχίσει και αυτή τη χρονιά τον άχαρο και άκομψο χορό του με τον πείσμονα και άκαμπτο Ταύρο, επηρεάζοντας από την θέση του αυτή τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον τομέα που είναι υπεύθυνος για την καριέρα και την επαγγελματική σας καταξίωση, την φήμη που απολαμβάνετε, καθώς και τους στόχους και φιλοδοξίες σας. Μέσα στο 2021 προβλέπεται να υπάρξει μια αλλαγή στην καριέρα σας, στην δημόσια παρουσία σας ή στην εικόνα που προσλαμβάνουν οι άλλοι για σας. Και οι αλλαγές που φέρνει ο Ουρανός είναι ξαφνικές και απρόσμενες!

 

Ίσως να μην μπορέσετε να πραγματοποιήσετε όσα σχεδιάζατε στην επαγγελματική σας δραστηριότητα, γιατί ενδεχομένως να μεσολαβήσουν κάποια γεγονότα που θα τα καταστήσουν τα σχέδια σας πλέον ανεπίκαιρα. Μπορεί να ξεκινήσετε να ασχολείστε με ένα τελείως διαφορετικό αντικείμενο, ακολουθώντας μια διαφορετική πορεία ή ενδεχομένως να αλλάξετε εργοδότη, τόπο εργασίας, κλπ. Όπως και να το φέρουν οι συνθήκες, τα επαγγελματικά σας θα αλλάξουν αισθητά, αν όχι ριζικά μέσα στο 2021 και θα περάσετε σε πιο αντισυμβατικούς τρόπους εργασίας, που θα σας ενθουσιάσουν! Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας κάτι εντελώς νέο και να παράγετε κάτι πρωτότυπο, χρήσιμο στο κόσμο.

 

Οι αλλαγές θα συμβούν γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε, χάνοντας τον ύπνο σας, εξετάζοντας τα πιθανά μελλοντικά σενάρια. Μέσα στην χρονιά αυτή μπορεί να γίνετε επιχειρηματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, ειδικά εάν έχετε βαρεθεί να έρχεστε σε αντιπαράθεση με όλους εκείνους που κατέχουν ηγετική θέση στην επιχείρηση που απασχολείστε. Γιατί ο επαναστάτης Ουρανός πυροδοτεί το φλογερό σας ταπεραμέντο και αρνείστε να λαμβάνετε εντολές από άτομα που θεωρείτε ότι δεν αξίζουν τα αξιώματα που κατέχουν. Η επιλογή του να γίνετε επιτέλους το αφεντικό του εαυτού σας είναι μια σοφή επιλογή!

 

Μέσα στο 2021 θα έχετε στιγμές δημιουργικής έμπνευσης που θα προσομοιάζει με στιγμές φώτισης! Θα έχετε απόλυτα σαφή εικόνα του τί θέλετε να δημιουργήσετε και πως να πετύχετε το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις αμφισβητήσεις των συναδέλφων ή συνεργατών σας. Επικεντρώστε τις δυνάμεις σας στην υλοποίηση του οράματος σας, αδιαφορώντας για το παρασκήνιο. Μην φοβάστε να αναλάβετε τα ινία και να οδηγήσετε την κούρσα, γιατί και όραμα θα έχετε, και την ικανότητα να ηγηθείτε. Μην πέσετε όμως στην παγίδα να λαμβάνετε αποφάσεις από μόνοι σας, αγνοώντας την διοίκηση της επιχείρησης που εργάζεστε, για να μην δυναμιτίσετε οι ίδιοι την προσπάθεια και υποθηκεύσετε το μέλλον σας. Η δυνατότητα εκδήλωσης πρωτοβουλιών είναι μεν εξαιρετικά σημαντική για σας μέσα το 2021, καθώς και η σχετική ανεξαρτησία στο επαγγελματικό σας περιβάλλον, αλλά μην γίνεστε προκλητικοί εάν είστε υπάλληλοι μιας επιχείρησης.

 

Ποσειδώνας στους Ιχθείς (2011-2026)

 

Συνεχίζοντας την πορεία του μέσα από το ζώδιο των Ιχθύων, ο Ποσειδώνας θα διέρχεται και φέτος τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, έναν οίκο που είναι υπεύθυνος για τους γενικούς οικονομικούς πόρους, τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και για την ζωή και τον θάνατο σαν αναπόσπαστο μέρος του κύκλου της ζωής. Αγγίζοντας φέτος την 23η μοίρα των Ιχθύων, του πιο μυστικιστικού από όλα τα ζώδια, θα αυξήσει δραματικά την μυστικιστική του επίδραση στο ζώδιο σας. Μην σας φανεί καθόλου παράξενο εάν έχετε φέτος έντονες μεταφυσικές εμπειρίες με άτομα που έχουν εγκαταλείψει τον μάταιο τούτο κόσμο ή που ετοιμάζονται για το τελευταίο ταξίδι τους. Όποια και αν είναι τα πιστεύω σας και όποιες και αν είναι οι μέχρι στιγμής εμπειρίες σας, η μεταφυσική αυτή εμπειρία θα σας συγκλονίσει, εάν έχετε τελικά την δυνατότητα να βιώσετε κάτι τόσο μυστηριακό.

 

Ένα σημαντικό τμήμα της ζωή σας που επηρεάζει ο Ποσειδώνας από τον 8ο οίκο σας είναι τα οικονομικά, που έχουν όμως σχέση με επενδύσεις, κληρονομικά, δάνεια, συμβόλαια  ή την διαχείριση χρημάτων των άλλων. Το 2021, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο του μυστικισμού της χρονιάς, μπορεί να φτάσει στα χέρια σας μια κληρονομιά, απολαμβάνοντας ενδεχομένως οικονομικά οφέλη, μπορεί όμως να κληρονομήσετε και χρέη που δεν είχατε προβλέψει. Γιατί η διέλευση του Ποσειδώνα μέσα στο 2021 μπορεί να αποκαλύψει μυστικά, κρυφές πληροφορίες, σκοτεινές δραστηριότητες, ειδικές περιστάσεις που αγνοούσατε, κλπ. Μπορεί επίσης να βρεθείτε αντιμέτωποι με απάτες ή μια προσπάθεια υπεξαίρεσης, που θα σας αναγκάσουν να τις  αντιμετωπίσετε δυναμικά για να δικαιωθείτε.

 

Εκείνο που πραγματικά θα πρέπει να προσέξετε μέσα στο 2021, επειδή θα συμβαίνουν πολλά και καθοριστικής σημασίας στην ζωή σας, είναι να μην αμελείτε τις πληρωμές σας. Λογαριασμοί, ασφάλειες, φόροι θα πρέπει να πληρώνονται αμέσως για να αποφύγετε περιττούς πονοκεφάλους. Γιατί στο σημείο που θα βρίσκεται ο Ποσειδώνας στο ωροσκόπιο σας, μπορεί να φέρει και μια αδύναμη θέληση και να αρχίσετε να παραμελείτε τις υποχρεώσεις σας.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω (2008-2024)

 

Όσο ο Πλούτωνας, ο άρχοντας του κάτω κόσμου, διανύει την πορεία του μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου, κινείται στον 6ο ηλιακό σας οίκο, που επιγραμματικά ευθύνεται για την υγεία σας, τις υπηρεσίες που προσφέρετε στους γύρω σας, τις συνθήκες εργασίας σας και τις σχέσεις σας με το ζωικό και φυτικό βασίλειο. Όντας στις τελευταίες μοίρες του ζώδιο που τον φιλοξενεί, ίσως να βιώσετε κατά την διάρκεια του 2021 μια σημαντική αλλαγή στην σχέση σας με τα κατοικίδια. Ίσως να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο που πάντοτε θέλατε, ίσως όμως οι περιστάσεις να σας φέρουν κοντά σε ένα κατοικίδιο και να αλλάξετε την οπτική σας επί του θέματος.

 

Η διέλευση του Πλούτωνα μέσα από τον 6ο οίκο σας θα αλλάξει φέτος με ουσιαστικό τρόπο την καθημερινότητα της επαγγελματικής σας ζωής, θα αλλάξει όμως και την πορεία της υγείας και της φυσικής σας κατάστασης. Τα δύο αυτά στοιχεία δε είναι αλληλένδετα, καθώς αναμένεται να επηρεάσουν το ένα το άλλο. Μπορεί δηλαδή η υγεία σας να υπαγορεύσει μια αλλαγή επαγγελματικής πορείας ή και το αντίθετο, η νέα επαγγελματική σας δραστηριότητα να απαιτήσει μια βελτίωση της φυσική σας κατάσταση.

 

Η φλογερή σας φύση πάντως απαιτεί την διατήρηση της καλής σας υγείας, καθώς οι υπερβολές τόσο στο βάρος όσο και στην φυσική δραστηριότητα μπορούν να σας βλάψουν. Και ένα λιοντάρι που δεν αισθάνεται καλά στο πετσί του, βρυχάται για να αμυνθεί. Τίποτε όμως δεν θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς, από ένα δυνατό και υγειές σώμα. Φροντίστε λοιπόν την καλή σας φυσική κατάσταση, εντάσσοντας τακτική άσκηση στις δραστηριότητες σας και αλλάζοντας προς το υγιεινότερο τις διατροφικές σας συνήθειες.

 

Και επειδή ο Πλούτωνας έχει άμεση σχέση με την πνευματική διάσταση της ζωής μας, η πορεία του μέσα στο 2021 μπορεί να οδηγήσει πολλούς εκπροσώπους του ζωδίου σας σε πιο πνευματικά μονοπάτια. Μέσα στην δύνη των αλλαγών που σας περιμένουν μέσα στην χρονιά αυτή, μπορεί να αλλάξει και η στάση σας απέναντι στην ζωή και το πεπρωμένο! Και κάποια στιγμή, κοιτάζοντας την μέχρι τώρα πορεία σας, να αναρωτηθείτε, πόσο αφελείς ήσασταν και πόσο λάθος διαχειριστήκατε την ζωή σας και τις ευκαιρίες που είχατε.

 

Λέων 2021 – Συναισθηματικά

 

Συναισθηματικά θα είστε αρκετά θωρακισμένοι μέσα στο 2021, καθώς η Σελήνη θα έχει αμυδρή επίδρασης τα ζώδια της φωτιάς, κάτι που θα σας προφυλάξει από ξαφνικές εκρήξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν αναταράξεις στην συναισθηματική σας ζωή. Την χρονιά αυτή δεν υπάρχουν όψεις ή πλανήτες που να περιορίζουν τις επιλογές σας και να σας αναγκάζουν να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη πορεία. Για σας το δεδομένο αυτό της ελεύθερης επιλογής θα αποτελέσει μια φρέσκια πνοή αέρα στην ζωή σας! Θα έχετε άπειρες εναλλακτικές λύσεις στην διάθεση σας, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την σχέση σας, αρκεί να ενεργείτε από κοινού με το ταίρι σας. Οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία και την πλανητική εύνοια να βελτιώσετε σε σημαντικό βαθμό την σχέση σας και να την ενισχύσετε, ενώ οι ελεύθεροι κινδυνεύουν να χαθούν στο δρόμο, εάν δεν έχουν σαφή προσανατολισμό και προτεραιότητες.  

 

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα πρέπει να επανεξετάσετε τις προοπτικές των προσωπικών σας σχέσεων κάθε μορφής και επιπέδου και ίσως να χρειαστεί να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για κάποιες από αυτές. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι ενδεχομένως να βιώσουν μια κρίση, που όμως θα μπορέσετε να την ξεπεράσετε σχετικά σύντομα και ανέφελα, εάν επικοινωνήσετε επί της ουσίας με τον σύντροφό σας. Θα είναι ένα είδος δοκιμασίας για να σας δώσει την ευκαιρία να έρθετε σε πραγματική επαφή με τα συναισθήματα σας και να χαράξετε την μελλοντική σας πορεία. Όσο για τους αδέσμευτους, εάν δεν έχετε σαφείς κατευθυντήριες γραμμές και ξεκαθαρισμένες απόψεις για το τι θέλετε από την ζωή ή από ένα ταίρι, θα χαθείτε σε ανούσιες και εφήμερες σχέσεις.

 

Το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα έχετε όλοι οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας την ευκαιρία να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην συναισθηματική σας ζωή, εάν και εφόσον το επιλέξετε. Πολλά θα εξαρτηθούν τώρα από το πόση εκτίμηση τρέφεται για τον σύντροφό σας, εάν είστε δεσμευμένοι, και πόσο αφοσιωμένοι είστε στα παιδιά σας. Όσοι από σας δεν εκτιμούν αυτό που τους προσφέρει η οικογένεια τους, το ταίρι τους και οι απόγονοι τους, θα βρεθούν σε πραγματικά δύσκολη θέση! Εάν αισθάνεστε ότι απομακρυνθήκατε με τον καιρό οι σύντροφοί μεταξύ σας, βρείτε τρόπους να καλύψετε την απόσταση που σας χωρίζει, πριν γίνει το χάσμα αγεφύρωτο. Είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος να εξομολογηθείτε τα πραγματικά σας συναισθήματα, γιατί θα εκτιμηθούν και η εξομολόγηση σας αυτή θα συμβάλει καταλυτικά στην μεταστροφή ενός αρνητικού κλίματος. Το φθινόπωρο και ο χειμώνας του 2021 είναι ιδανικές περίοδοι για την  τέλεση ενός γάμου, την σύλληψη και την απόκτηση ενός παιδιού.

 

Τα πιο συμβατά ζώδια για σας είναι μέσα στο 2021 οι Κριοί, οι Δίδυμοι, οι Ζυγοί και οι Τοξότες. Με Κριούς και Τοξότες μπορείτε να δημιουργήσετε απαράμιλλες σχέσεις, αρκεί να αφήσετε και οι δύο πλευρές την περηφάνεια σας έξω από την σχέση. Με Ζυγούς και Διδύμους, ζώδια που είναι εξ ίσου ενθουσιώδη με σας, οι σχέσεις αναμένεται να είναι ισορροπημένες, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον.

 

Λέων 2021 - Επαγγελματικά

 

Η καριέρα σας θα περάσει από αρκετές δοκιμασίες μέσα στο 2021 αλλά το τέλος της διαδρομής υπόσχεται μια αξιόλογη ανταμοιβή. Γιατί θα έχετε την ευκαιρία, όχι μόνο να κατακτήσετε μια θέση εργασίας που εποφθαλμιούσατε, αλλά να αυξήσετε και το εισόδημά σας. Εστιάστε στις δεξιότητες και ικανότητες σας, στην εμπειρία και τα τυπικά σας προσόντα, μην παραμελείτε όμως και τους άλλους, του εξωγενείς παράγοντες, που μπορούν να φανούν χρήσιμοι στην προώθηση της καριέρας σας. Γιατί τα πάντα θα είναι υπολογίσιμα την χρονιά αυτή. Οι δεξιότητες σας όμως είναι αυτές που θα σας εξασφαλίσουν την δουλειά που θέλετε. Η χρονιά αυτή προσφέρεται επίσης να ξεκινήσετε μια δική σας επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα, απαλλάσσοντας σας από δεσμεύσεις και περιορισμούς που είχατε με την υπαλληλική σας ιδιότητα.

 

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι μάλλον μια πολυάσχολη και πολυδιάστατη περίοδος για τα επαγγελματικά σας. Ανατέλλει μια περίοδος επικών ευκαιριών και επιτευγμάτων για το ζώδιο σας, εάν καταφέρετε να ακολουθήσετε την φυσική ροή των γεγονότων, προσαρμοζόμενοι τάχιστα στις συνθήκες της εποχής, και το όνειρό σας. Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορεί να καταλήξετε σε τραγικές αποτυχίες. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες του ζωδίου σας είναι καιρός να σκεφτούν μια νέα κατεύθυνση στις δραστηριότητες τους και να επεκτείνουν την παραγωγή τους. Μην παραλείπετε να εκσυγχρονίσετε τον τεχνολογικό σας εξοπλισμό και γενικότερα το τεχνικό κομμάτι της δουλειάς σας. Όσοι από σας έχουν μια υπαλληλική θέση εργασίας, μην υποπίπτετε σε διοικητικά σφάλμα, αγνοώντας τις οδηγίες της διοίκησης, θεωρώντας ότι με τον δικό σας τρόπο θα φέρετε καλύτερα αποτελέσματα. Γιατί θα αποτελέσματα μπορεί να είναι καλύτερα, αλλά η απειθαρχία δεν συγχωρείται εύκολα. Δεν θα αποτελούν τα πάντα ευκαιρίες και θετικές προοπτικές για να προωθήσετε την καριέρα σας.

 

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 θα είναι αρκετά πιο ήρεμο, με λιγότερες προκλήσεις για την καριέρα σας. Ίσως επειδή οι αλλαγές που απαιτούνται θα έχουν δρομολογηθεί ήδη από το πρώτο εξάμηνο και στο δεύτερο μισό του έτους απλά θα συνεχιστεί η πορεία που έχει χαραχθεί πρόσφατα. Όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, καλό θα ήταν να έχετε το νου σας σε παλιούς συνεταίρους ή συμμάχους, γιατί σας περιμένει μια καθόλου ευχάριστη έκπληξη από την πλευρά τους. Φροντίστε επίσης την ψυχική σας υγεία και μην αφήνετε την κατάθλιψη να υποσκάψει την υγεία και την καριέρα σας. Όσο για όσους έχουν μια υπαλληλική εργασιακή σχέση, καλό θα ήταν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε ένα αντικείμενο τη φορά, για να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προσπαθήστε να πείσετε τους προϊσταμένους σας ότι είστε ικανοί αλλά και αξιόπιστοι, άξιοι της εμπιστοσύνης τους. Εάν το καταφέρετε, η τύχη θα είναι με το μέρος σας και η ανταμοιβή αξιόλογη!

 

Εάν θα έπρεπε να εντοπίσουμε κάποια συγκεκριμένα θετικά χρονικά διαστήματα του έτους, το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες και σχετικά λίγα εμπόδια ή προβλήματα. Ειδικά ο Μάιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός, καθώς μπορείτε να κατακτήσετε ότι ονειρευόσαστε. Προαγωγές ή νέες θέσεις εργασίες μπορεί επίσης να έρθουν το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου!  

 

Λέων 2021 - Οικονομικά

 

Το οικονομικό ωροσκόπιο του 2021 προβλέπει ότι θα πρέπει να κάνετε κάποιες θυσίες μέσα στην χρονιά αυτή, χωρίς όμως να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε κάποια κρίσιμη κατάσταση. Ο Ήλιος, ο κυβερνήτης σας και κυρίαρχος τους μήνες που ακολουθούν στο ουράνιο στερέωμα, σας κάνει αρκετά πιο προσαρμοστικούς στις νέες συνθήκες από αλλά ζώδια του ζωδιακού, δίνοντας σας έτσι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Είναι η κατάλληλη χρονιά να υλοποιήσετε έργα, που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζαν απαγορευτικά. Μην αναλαμβάνετε όμως περιττούς οικονομικούς κινδύνους! Το πορτοφόλι σας ωστόσο θα κινδυνεύει περισσότερο μέσα στο 2021 όχι από ατυχείς επενδύσεις, όσο από την προσωπική σας ζωή, ιδίως από αποφάσεις που θα πάρετε υπό την επήρεια έντονων συναισθημάτων της στιγμής. Ακούστε την φωνή της λογικής, συμβουλευτείτε φίλους και οικογένεια, για να μην κάνετε τραγικά λάθη.

 

Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα είναι από οικονομικής άποψης αρκετά ενδιαφέρον, γιατί θα καταφέρετε τους στόχους σας, ίσως και μέσα από εναλλακτικές λύσεις που θα αναζητήσετε. Αυτό ισχύει περισσότερο για όσους έχουν μια εξαρτημένοι θέση εργασίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να θέσουν άμεσο στόχο τον εκσυγχρονισμό τους και την συνεχή τους εξέλιξη, ώστε να καταφέρουν όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά και να μεγαλουργήσουν. Έχετε την δυνατότητα και τις ευκαιρίες μέσα στο 2021 να επενδύσετε στην πρωτοπορία και να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Η κατάσταση ωστόσο ίσως να περιπλακεί από τα προβλήματα στην προσωπική σας ζωή, οπότε θα πρέπει να αποφασίσετε, τι από τα δύο είναι σημαντικότερο για σας και να αφιερώσετε εκεί τον χρόνο και την προσοχή σας.

 

Το δεύτερο μέρος του έτους θα είναι αδιαμφισβήτητα πιο θετικό για την τσέπη σας, αν και η συνολική δυναμική θα είναι την περίοδο αυτή αισθητά μειωμένη. Το διάστημα αυτό, όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, εάν συνασπιστείτε με συναδέλφους μπορείτε να πετύχετε πολύ καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα, από ότι εάν επιχειρούσατε μεμονωμένα. Είναι η ώρα να κάνετε επενδύσεις και να αναζητήσετε ενδεχομένως νέες διεξόδους, έχοντας όμως πάντοτε κατά νου, ότι το καινούργιο μπορεί να είναι πολλές φορές το παλιό που έχουμε στο μεταξύ λησμονήσει. Εάν εργαστείτε σκληρά το διάστημα αυτό, τα κέρδη που θα αποκομίσετε μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλα.

 

Ως προς τις πιο ευνοϊκές περιόδους του έτους, από τον Μάιο και μετά η ροή χρημάτων γίνεται αρκετά πιο ομαλή και τα σχέδια σας αναφορικά με τα οικονομικά σας μπορούν να πραγματοποιηθούν πολύ πιο εύκολα πλέον. 

 

Λέων 2021 – Υγεία

 

Το 2021 θα είναι για τον τομέα της υγείας σας μια σχετικά ουδέτερη χρονιά, που όμως θα έχει τις δικές τις ιδιαιτερότητες. Καθώς ανήκετε στα ζώδια της φωτιάς, θα χρειαστεί κάποιον έλεγχο στα συναισθήματά σας, γιατί αυτή θα είναι η αχίλλεια πτέρνα σας. Να διαφυλάσσετε την υγεία και την καλή φυσική σας κατάσταση ως κόρη οφθαλμού, γιατί ένα κρυολόγημα που θα σας ρίξει στο κρεβάτι για μερικές μέρες, μπορεί μέσα στο 2021 να σας στερήσει την δυνατότητα να πραγματοποιήστε ένα όνειρο ζωής, γιατί θα χάσετε την ευκαιρία. Τόσο απλά θα είναι τα πράγματα. Εάν είστε προσεκτικοί και ήρεμοι, οι κίνδυνοι ασθενειών ή ατυχημάτων ελαχιστοποιούνται. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί κατά την διάρκεια της άνοιξης από ατυχήματα που θα οφείλονται στην αμέλεια σας. όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τον αθλητισμό, μην περιμένετε επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης, δεν θα είστε όμως και σε κακό επίπεδο.

 

Κατά το πρώτο μισό του έτους θα έχετε την ευκαιρία, όσοι αντιμετωπίζετε μακροχρόνια προβλήματα υγείας, είτε να απαλλαγείτε από αυτά, είτε να μειώστε αισθητά την επιβάρυνση που αυτά φέρνουν στην καθημερινότητα σας. είναι η περίοδος σταθεροποίησης και βελτίωσης της υγείας σας, που θα διαρκέσει μέχρι τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Η θετική θέση του Ήλιου δε απέναντι στο ζώδιο σας θα σας επιτρέψει να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση.

 

Το δεύτερο μισό του 2021 θα είναι για την υγεία σας αρκετά πιο ήρεμο από τους προηγούμενος μήνες, αλλά θα υπάρξουν και κάποιοι κίνδυνοι που θα πρέπει να προσέξετε. Η επιρροή της Σελήνης αυξάνει το διάστημα αυτό, εξασθενώντας σας ψυχικά και φέρνοντας  συναισθηματική αστάθεια, παράγοντες που μπορούν να έχουν άμεση επίπτωση στην υγεία και την φυσική σας κατάσταση. Αναζητήσετε λύσεις και πέρα από την κλασική ιατρική, και ίσως βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Γιατί θα πρέπει να έχετε κατά νου, ότι στο τέλος του χρόνου σας περιμένει κάποιο πολύ σημαντικό γεγονός, που θα απαιτήσει την καλύτερη δυνατή φυσική αλλά και ψυχική σας κατάσταση!

 

Καλή και δημιουργικά χρονιά!

Ευτυχισμένο το 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.