Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

2021 - Στον αστερισμό του Υδροχόου!


Ο αστερισμός του Υδροχόου διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην νέα χρονιά και αναμφίβολα θα αφήσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο 2021 και πέρα από αυτό! Σαν ζώδιο έχει αρσενική ενέργεια και χαρακτηριστικά του είναι η δύναμη, η σταθερότητα, η εξελικτική ανάπτυξη και η οικοδόμηση του νέου στα σταθερά θεμέλια των προηγούμενων εμπειριών. Η ενέργεια του μετουσιώνεται σε δυναμική, θυελλώδη σχεδόν εξωστρέφεια, ενώ το στοιχείο του αέρα, του προσδίδει το χαρακτηριστικό της αστάθειας, αλλά και μιας παντοδύναμης και πανταχού παρούσας αρχής! Δεν έχει όρια, δεν δέχεται περιορισμούς. Η περίοδος του Υδροχόου συνδέεται με την αναζήτηση των ευκαιριών, που θα μας επιτρέψουν όχι απλά να διαχειριστούμε τα προβλήματα, αλλά να τα επιλύσουμε και να τα ξεπεράσουμε. Αγαπά σαν ζώδιο την ελευθερία, και το πιο πολύτιμο δώρο που προσφέρει στην ανθρωπότητα είναι η ελπίδα της λύτρωσης!

Με το πέρασμα μας στην Εποχή του Υδροχόου και την κυριαρχία του στοιχείου του αέρα, η εστίαση μας αλλάζει. Ανατέλλει μια εποχή με έντονη  κοινωνικότητα, πνευματικότητα, διάχυτη πληροφορία και ανώτερες ψυχικές και πνευματικές δονήσεις. Το υλικό στοιχείο που κυριάρχησε τα τελευταία 200 χρόνια περνάει στο περιθώριο και στο προσκήνιο έρχεται η πληροφορία! Η κοινωνία ή η κοινότητα σαν έννοιες θα αποκτήσουν διαφορετική διάσταση, περνώντας από την ομοιομορφία και την έννοια του συνόλου που οφείλει να υποταχθεί στην κυρίαρχη κουλτούρα ή την προεξάρχουσα προσωπικότητα (Παγκοσμιοποίηση!), στην λειτουργία τους σαν συστήματα στήριξης της πολυφωνίας και ανάδειξης της προσωπικότητας και ατομικότητας του ατόμου. Οι εγωιστικές και υλιστικές κοινωνίες μας θα περάσουν σταδιακά στο παρελθόν, το πολιτικό σύστημα που τροφοδοτεί τις ανισότητες θα κλείσει τον κύκλο του και την θέση τους θα πάρουν πιο σοσιαλιστικές μορφές διακυβέρνησης (με την ορθή αυτή τη φορά έννοια της λέξης) και πιο αλτρουιστικές κοινωνίες.

 


Η Νέα Εποχή που ανατέλλει θα φέρει μεγάλες αλλαγές τόσο στον εσωτερικό μας κόσμο, νοητικό και πνευματικό, όσο και στον εξωτερικό, στην κοινωνία και το περιβάλλον. Η γνώση θα είναι διαθέσιμη σε όλους μας, χάρη στο διαδίκτυο που διαθέτουμε και άλλες, πολύ πιο προηγμένες μορφές τεχνολογίας που έπονται. Δεν θα υπάρχουν μυστικά και εικασίες, παρά μια απόλυτη διαφάνεια! Ο υλικός και ο πνευματικός κόσμος θα έρθουν σε μια καλύτερη ισορροπία και μέσα από μια αγαστή συνεργασία και συμπόρευση ύλης και πνεύματος, τεχνολογίας και διάνοιας, θα κατακτήσουμε μια νέα πνευματικότητα και θα ανακτήσουμε σε ένα σημαντικό βαθμό την χαμένη αίσθηση των αξιών.

Η γενική εικόνα του έτους δείχνει ότι το 2021 είναι μια μεταβατική χρονιά, μια χρονιά αναταραχών, αλλαγών και μεταμόρφωσης ! Οι τιτάνες του ηλιακού μας συστήματος, ο Δίας και ο Κρόνος, πέρασαν από τα τέλη του 2020 στον αστερισμό του Υδροχόου και σχηματίζουν μέσα στο 2021 σημαντικές όψεις μεταξύ τους. Μέσα στον Δεκέμβριο του 2020 σχημάτισαν την πρώτη Σύνοδο της Νέας Εποχής, μια σπάνια σύνοδο απόλυτης ακρίβειας, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο που θα διαρκέσει 200 έτη. Η σύνοδος αυτή αποτελεί την πύλη και το πέρασμα μας σε μια νέα λεωφόρο, που θα καθορίσει την πορεία της ανθρωπότητα για τους δύο αιώνες που θα ακολουθήσουν.

Ο Δίας βιάζεται να μας ωθήσει από την νέα του θέση στον Υδροχόο στην νέα τεχνολογική εποχή και να μας κάνει κοινωνούς φρέσκων ιδεών, νέων εννοιών και καινοτόμων λύσεων που δεν μπορούσαμε προς στιγμή να φανταστούμε. Το σύντομο διάστημα που θα περάσει μέσα στο 2021 στο ζώδιο των Ιχθύων όπου θα συνυπάρξει με τον Ποσειδώνα, μπορούμε να εικάσουμε ότι θα γεννηθεί μια μικρή ψηφιακή ή τεχνολογική επανάσταση.  

Ο Κρόνος, στον οποίο οφείλουμε την απομόνωση μας λόγω του Covid-19, μας αναγκάζει να βρούμε νέες διεξόδους, ώστε να διατηρήσουμε την κοινωνική και οικογενειακή μας συνοχή, στο μέγεθος που κάτι τέτοιο είναι εφικτό, με την χρήση της τεχνολογίας. Μιας τεχνολογίας που δεν είναι καινούργια, βρήκε όμως στις μέρες μας νέα χρήση και ευρύτερη διάδοση.  

Ο Ουρανός από τον Ταύρο καταπιάστηκε από τη δική του πλευρά με την αναμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Με τις όψεις που θα σχηματίσει θα φέρει μεγάλες οικονομικές απώλειες και πτωχεύσεις, αλλά και απίστευτες ευκαιρίες και υλικά οφέλη! Στο επίκεντρο της σαρωτικής οικονομικής καταιγίδας που προβλέπεται να φέρει ο Ουρανός μέσα στο 2021, αναμένεται να βρεθούν οι χώρες που φιλοξενούν τα κέντρα εξουσίας και τις έδρες των σημαντικότερων οικονομικών ιδρυμάτων της σύγχρονης παγκόσμιας τάξης, οι δυνάμεις εκείνες δηλαδή που είναι υπεύθυνες για την θλιβερή μας πραγματικότητα.

Σκοπός του πλανήτη του απρόβλεπτου είναι να ωθήσει την ανθρωπότητα προς ένα νέο μονοπάτι οικονομικής ανάπτυξης, χωρίς να μας επιτρέψει σε καμία περίπτωση να φρενάρουμε, να ακυρώσουμε τις εξελίξεις ή να αλλάξουμε την πορεία των γεγονότων που έχουν δρομολογηθεί. Ο παλιός μας κόσμος, τουλάχιστον όσο αφορά το χρήμα, την οικονομία και τα πιστωτικά ιδρύματα, έχει φτάσει στο τέλος του και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση επανόδου μας στην προ της υγειονομικής κρίσης κατάσταση. Και το γεγονός αυτός θα γίνεται όλο και πιο εμφανές στο κάθε νέο μας βήμα μέσα στο 2021!

Το 2021 θα είναι μια χρονιά με αναταραχές και βία, φανατισμούς και τρομοκρατικά χτυπήματα αλλά και πολλά ατυχήματα. Ο επιθετικός Άρης και ο επαναστάτης Ουρανός θα φέρουν ένταση και κοινωνικές αναταραχές, που θα οφείλονται στους πολλές φορές αδικαιολόγητα αυστηρούς περιορισμούς, στην οικονομική ανέχεια αλλά και στην καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς αρκετές κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν την υγειονομική κρίση για να πάρουν ακραία αντιλαϊκά μέτρα, στην απέλπιδα τους προσπάθεια να διατηρήσουν στην ζωή ένα σύστημα που καταρρέει. 

Η οικονομική δυσπραγία λόγω της οικονομικής αδράνειας, οι όλο και μεγαλύτερη δυσαρέσκεια των κοινωνιών, που σε περιπτώσεις θα είναι από έντονη έως βίαιη, αλλά και οι μεγάλες φυσικές καταστροφές που θα πλήξουν κάποιες περιοχές του πλανήτη, θα οδηγήσουν πολλές ήδη υπερχρεωμένες χώρες σε μια κοινωνική και οικονομική αστάθεια άνευ προηγουμένου και αναπόφευκτα σε τροχιά χρεωκοπίας. Συνομοσπονδιακά κράτη ή οι συνασπισμοί κρατών (πολιτικοί, οικονομικοί ή στρατιωτικοί) αναμένεται να αντιμετωπίσουν σε κάθε νέο βήμα όλο και πιο έντονες φυγόκεντρες δυνάμεις, που μπορούν να οδηγήσουν σε διασπάσεις, μεγάλες ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα και ένα σε επικίνδυνο κενό που θα αφήσει η κατάρρευση ηγεμονικών δυνάμεων, που σε συνδυασμό με έναν πανίσχυρο Άρη μέσα στο 2021, θα μπορούσε να οδηγήσει την ανθρωπότητα πολύ κοντά σε ένα νέο μεγάλο πόλεμο.

Το διεθνές εμπόριο θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες, οι παγκόσμιες μετακινήσεις θα γίνονται με εξαιρετικά μεγάλες δυσκολίες και ο τουρισμός, στον οποίο πολλές χώρες έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους να γεμίζουν τα άδεια τους ταμεία, δεν θα ανακάμψει ούτε εύκολα, ούτε γρήγορα. Η υγειονομική κρίση θα αργήσει να τελειώσει, αν και με την πάροδο του χρόνου η επιθετικότητα του ιού θα εξασθενεί, ο φόβος όμως μιας αναζωπύρωσης θα μας κρατά καθηλωμένους.

Λόγω της έντονης παρουσίας του Ουρανού μέσα στην χρονιά αυτή, αλλά και των πολλών δύσκολων πλανητικών όψεων, θα πρέπει να περιμένουμε πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα και απότομες καιρικές αλλαγές, που θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσης. Οι μεγάλοι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος θα συνεχίσουν και μέσα στο 2021 να επισπεύδουν την ωρίμανση τεκτονικών φαινομένων, που αναμένεται να έχουν αρκετή ένταση και αυξημένη συχνότητα εκδήλωσης, ενώ η γεωργική παραγωγή υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι μειωμένη. 

Και καθώς ένας μεγάλος κύκλος κλείνει και οι συμπαντικές δυνάμεις κάνουν τους απολογισμούς των πεπραγμένων μας, πολλοί θα πληρώσουν την μεταβατική αυτή περίοδο το κάρμα τους. Όσοι αδίκησαν θα τιμωρηθούν, όσοι έκλεψαν θα χρεοκοπήσουν, όσοι καταχράστηκαν την εξουσία τους θα λογοδοτήσουν, ενώ τα θύματα θα δικαιωθούν, έχοντας νέες ευκαιρίες να ορθοποδήσουν. Θα καταστραφούν καριέρες, θα κηλιδωθούν υπολήψεις, θα χαθούν περιουσίες και κάποιοι θα χάσουν την ελευθερία τους. Είναι μια χρονιά που θα αποκαλυφθούν (και άλλα) σκάνδαλα, σεξουαλικά, παιδεραστίας, οικονομικά και πολιτικά, καθώς θα πέφτει σταδιακά άπλετο φως σε ότι σκιώδες και δόλιο σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής, ώστε να αποβληθεί το σαθρό, το σάπιο και το μιαρό από το σώμα των κοινωνιών, αυτό που αποτελεί απολίθωμα μιας άλλης εποχής, ανάξιο να επιβιώσει στον Νέο μας Κόσμο.

Η χώρα μας, μέρος ενός σαθρού παγκόσμιου συστήματος, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τις γενικές προβλέψεις της χρονιάς. Ίσως μάλιστα να τις βιώσουμε με μεγαλύτερη ένταση, καθώς αγαπάμε να διαιωνίζουμε προβλήματα και να κρύβουμε τα δυσάρεστα, που είναι αναρίθμητα, από την κοινή θέα. Ο Ιχθύς με ωροσκόπο Ιχθύ πρωθυπουργός μας έχει κάθε καλή πρόθεση να προχωρήσει σε καινοτόμες λύσεις, η προσκόλλησή του όμως σε μεγάλο βαθμό στο παρελθόν δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Η χώρα θα φλερτάρει για μια ακόμη φορά με το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας, οι διεθνείς σχέσεις θα είναι δύσκολες, οι συμμαχίες σαθρές και οι εντάσεις με την γείτονα συνεχείς και κλιμακούμενες. Η αδυναμία διαχείρισης των εσωτερικών και εξωτερικών κρίσεων θα γίνεται όλο και πιο αισθητή με την πάροδο του χρόνου και η δυσαρέσκεια της κοινωνίας κινδυνεύει να στραφεί αυτή τη φορά όχι μόνο κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά σύσσωμου του πολιτικού συστήματος που κυριάρχησε τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.        

Το θετικό στοιχείο των πλανητικών συγκυριών της εποχής μας είναι ωστόσο, ότι δεν θα βιώσουμε την φορά αυτή μια μακρά περίοδο παρακμής και αποσύνθεσης, που παρατηρήθηκε σε προηγούμενους ιστορικούς κύκλους της ανθρωπότητας. Η μεταβατική αυτή φάση θα ολοκληρωθεί αρκετά σύντομα λόγω της εμπλοκής του Ουρανού και η σταδιακή ανάκαμψη θα έρθει μέσα στην δεκαετία που διανύουμε. Μέχρι τότε, ας προσαρμοστούμε όσο καλύτερα μπορούμε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, χτίζοντας παράλληλα, μεμονωμένα αλλά και συλλογικά, τον νέο μας κόσμο, απαλλαγμένο από τον ζόφο και την αποφορά του χθες.  

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.