Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις Μαΐου 2021


 

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο δεύτερος οίκους του ωροσκοπίου σας, που αφορά τα χρήματα, τα αγαθά και τα αισθήματα θα είναι ενεργοποιημένος το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου, λόγω της διέλευσης του Ήλιου μέσα από αυτόν. Οι περισσότεροι του ζωδίου σας θα επικεντρώσουν την προσοχή τους, στο πως να εξασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική τους επιβίωση, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. Ίσως βρείτε κάποια πρόσθετη πηγή εισοδήματος από μια δεύτερη δουλειά, μπορεί και να σας προσφερθεί μια καλύτερη θέση ή μια θέση ευθύνης στην επιχείρηση που απασχολείστε με υψηλότερες απολαβές. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θα καταφύγουν στα ψώνια, μόνο και μόνο για να ξεχαστούν και να επιβεβαιωθούν μέσα από τις καταναλωτικές τους δαπάνες. Ο Ερμής θα συνεχίσει μέχρι και τις 05.05 την διέλευση του από τον 2ο οίκο σας, στον τομέα των μετρητών και των ακινήτων, για να περάσει μετά στον 3ο οίκο. Η επιτυχία είναι στο πλευρό όσων απασχολούνται στο εμπόριο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα εμπόδια αίρονται σταδιακά, τουλάχιστον το ξεκίνημα του μήνα. Στην συνέχεια του Μαΐου η επικοινωνία και οι επαφές είναι αυτές που μπορούν να σας εξασφαλίσουν κάποιες καινούργιες συνεργασίες, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Μπορεί επίσης να έχτε κάποιες εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην δουλειά σας.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Τον Μάιο θα βρίσκεται και η Αφροδίτη το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 3ο  οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς), μια θέση που θα σας προικίσει με ιδιαίτερη γοητεία, όταν θα επικοινωνείτε με τους γύρω σας, ιδιαίτερα με το αντίθετο φύλο. Αυτό θα οδηγήσει νομοτελειακά σε νέες ρομαντικές γνωριμίες και αρκετά ραντεβού. Και μέσα από τις καινούργιες αυτές επαφές, υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο να συναντήσετε το άλλο σας μισό. Με την θέση αυτή της Αφροδίτης γεννώνται πολύ συχνά ρομαντικές σχέσεις μεταξύ στενών φίλων. Για όσους είναι ήδη σε μόνιμη σχέση ή είναι παντρεμένοι, οι πειρασμοί την περίοδο αυτή θα είναι πολλοί και μεγάλοι. Εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τη σχέση ή το γάμο σας, καλά θα κάνετε να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Η ανάγκη σας όμως για οικογενειακή ηρεμία και αρμονία ίσως υπερισχύσει το διάστημα αυτό και απολαύσετε μια ήρεμη περίοδο με το ταίρι σας.

 

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο ζώδιο σας και στον 1ο οίκο, αυτόν της προσωπικότητα σας, κάτι που θα σας φέρει στο προσκήνιο των δράσεων. Τώρα θα είστε από κάθε άποψη πανέτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για ότι συμβαίνει στην ζωή σας και να αναλάβετε δράση. Για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει να εργαστείτε πραγματικά σκληρά, κάτι που όμως δεν σας τρομάζει. Τα εμπόδια που ενδεχομένως εμφανιστούν στον δρόμο σας θα είστε έτοιμοι να τα ξεπεράσετε με σχετική άνεση. Κατά την διάρκεια του μήνα σας χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα να κατακτήσετε τους στόχους σας. Οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα πάνε χαμένες και θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, των οποίων θα κερδίσετε τον θαυμασμό. Ο Ερμής θα συνεχίσει να βρίσκεται στην αρχή του Μαΐου στον 1ο οίκο σας, αυτόν που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα σας, ενώ μετά τις 05.05 θα περάσει στον 2ο οίκο σας, όπου θα συναντηθεί αργότερα με την Αφροδίτη. Είναι καιρός για μάθηση και διεύρυνση των γνώσεων μας στο γνωστικό μας αντικείμενο! Εάν έχετε τη δική σας επιχείρηση, σκεφτείτε νέους τρόπους προβολής των δραστηριοτήτων σας ή συνεργαστείτε με μια νέα διαφημιστική εταιρία, ώστε να ξεφύγετε από τα γνωστά και τετριμμένα. Ίσως συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι υπάρχει και πιο εύκολο μονοπάτι να κινηθείτε επαγγελματικά και να κάνετε μια απότομη αλλαγή πορείας για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας σε ζητήματα χρημάτων τον μήνα αυτό, γιατί θα σας οδηγήσει αξιόπιστα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Στον αισθηματικό τομέα θα είναι ένας καλό μήνας ο Μάιος. Οι παντρεμένοι ή όσοι έχουν μια μακροχρόνια σχέση αναμένεται να απολαύσουν ένα μήνα αρμονικό, με τη σχέση τους να γίνεται πιο ζεστή και εγκάρδια. Λόγω της θέσης της Αφροδίτης στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, ίσως να βελτιωθούν τα οικονομικά του ζευγαριού από την αυξημένη οικονομική συμβολή του συντρόφου, κάτι που σαφώς θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα άγχη της καθημερινότητας. Και στον ερωτικό τομέα η διαφορά θα είναι εμφανής, καθώς θα υπάρξει αναθέρμανση της σεξουαλικής σας ζωής με το ταίρι σας. Όσο για τις αδέσμευτους, η Αφροδίτη θα φροντίσει να έχετε μια αρκετά έντονη κοινωνική και σεξουαλική ζωή, με τις γνωριμίες και αρκετά φλερτ. Θα σας διδάξει επίσης να μην δίνετε βαρύτητα στην οικονομική επιφάνεια του ατόμου που σας ενδιαφέρει, γιατί υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα στην ζωή από το χρήμα και το κοινωνικό status.

 

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας (μυστικά, απόκρυφα, όνειρα και ψυχολογία) και το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο να επανεξετάσετε τις προσκολλήσεις σας σε άτομα, αντικείμενα ή συνήθειες και να αναθεωρήσετε. Ότι έχει κλείσει τον κύκλο του θα πρέπει να μείνει στο παρελθόν και κάποια κεφάλαια της ζωής σας θα κλείσουν από μόνα τους. Το διάστημα αυτό θα ήταν καλό να μην ξεκινήσετε τίποτε καινούργιο. Χρησιμοποιήσετε τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα για να επανεξετάσετε τα μελλοντικά σας σχέδια, να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, ώστε να είστε πανέτοιμοι για δράση, όταν στο τελευταίο δεκαήμερο θα περάσει ο Ήλιος στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Ο Ερμής θα συνεχίσει την πρώτη βδομάδα του μήνα την πορεία του μέσα από τον 12ο οίκο σας (φόβοι, παρασκήνια, μυστικά και απόκρυφα) και στις 05.05 περνάει στον 1ο οίκο, όπου θα συμπορευτεί αργότερα με την Αφροδίτη. Τις πρώτες μέρες θα υπάρξει ιδιαίτερα αναπτυγμένη φαντασία και έντονη πνευματική δραστηριότητα. Εάν κάνετε χρήση των γνωριμιών σας, θα μπορέσετε το διάστημα αυτό να πετύχετε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την καριέρα σας. Στη συνέχεια του μήνα κυριαρχεί η επιθυμία σας για απόκτηση νέων γνώσεων, που να μπορούν να σας οδηγήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στον στόχο σας.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Το πρώτο δεκαήμερο η Αφροδίτη βρίσκεται στον 12ο ηλιακό σας οίκο, μέχρι να περάσει στις 09.05 στον 1ο. Η συναισθηματική ζωή των δεσμευμένων και παντρεμένων που δεν αντιμετωπίζει κάποια σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας ή συμβίωσης, αναμένεται να είναι ήρεμη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή συμβάντα. Η διέλευση ωστόσο της Αφροδίτης από τον 12ο οίκο φέρνει πολλές φορές κάποιο είδους μυστικού ρομάντζου, μια σχέση που την σκεπάζει το μυστήριο ή που θα πρέπει να παραμείνει κρυφή. Όσοι δεσμευμένοι θα εμπλακούν το διάστημα αυτό σε μια παράλληλη μυστική σχέση παίζουν με την φωτιά, γιατί η δράση τους αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και θα φέρει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα με τον σύντροφό τους, αν όχι το τέλος της μόνιμης σχέσης τους. Οι αδέσμευτοι μπορεί να εμπλακούν σε μια σχέση που δεν θα τους αντιπροσωπεύει και να βιώσουν μια ακόμη απογοήτευση. Γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή προσοχή το διάστημα αυτό. Όταν περάσει η Αφροδίτη στον 1ο ηλιακό σας οίκο, τα φώτα της ράμπας πέφτουν πλέον επάνω σας και απολαμβάνετε την προσοχή και τον θαυμασμό των γύρω σας.

 

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα διέρχεται τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μαρτίου τον 11ο ηλιακό σας οίκο (ομάδες, φίλοι, κοινωνία) και τονίζει τις κοινωνικές και φιλικές σας σχέσεις. Ο φιλικός και κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται, νέα πρόσωπα μπαίνουν στην ζωή σας και δίνουν μια νότα ανανέωσης. Είναι επίσης το διάστημα που θα πρέπει να επενδύσετε στην ομαδική εργασία για να φέρετε καλύτερα αποτελέσματα στην δουλειά σας. Ακόμη και για την υλοποίηση προσωπικών έργων, ίσως να χρειαστεί το διάστημα αυτό να προσφύγετε σε άλλα άτομα για βοήθεια ή στήριξη. Ο Ερμής θα βρίσκεται τις πρώτες μέρες του μήνα στον 11ο οίκο (ομάδες, φιλίες, κοινωνική δράση) και στις 05/05 θα περάσει στον 12ο. Στην αρχή του μήνα θα είναι ευνοϊκές οι συνθήκες να προωθήσετε κάποια από τα έργα σας ή να υλοποιήσετε επιχειρηματικά σχέδια που βρίσκονται ήδη στα σκαριά. Μετά τις 5 Μαΐου το κλίμα αλλάζει κάπως και ευνοεί περισσότερο τις συζητήσεις και τον προγραμματισμό δράσεων, παρά την πράξη. Θα είναι η ιδανική χρονική στιγμή να κάνετε μια αναδρομή στην καριέρα σας και να αξιολογήσετε την πορεία σας, εντοπίζοντας λανθασμένες επιλογές, ώστε να τις αποφύγετε στο μέλλον.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη θα διέρχεται κατά το πρώτο δεκαήμερο το 11ο σπίτι του ωροσκοπίου σας, για να περάσει μετά τις 09/05 στον 12 οίκο, συναντώντας τον Ερμή. Οι δεσμευμένοι του ωροσκοπίου σας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες ή εμπόδια στην συναισθηματική ή οικογενειακή τους ζωή. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν φιλικές παρέες. Όσο για τους αδέσμευτους, το πρώτο δεκαήμερο προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες να γνωρίσετε κάποιο άτομο που θα σας ενδιαφέρει και να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, το άτομο αυτό μπορεί να βρίσκεται στον εργασιακό ή επαγγελματικό σας περιβάλλον και το διάστημα αυτό να αποφασίσετε να το προσεγγίσετε. Η συνέχεια του μήνα δεν προσφέρεται για νέες γνωριμίες και καινούργιους έρωτες, καθώς το μυστικό και το μυστήριο μπορεί να κυριαρχεί στην σχέση και να υπάρξουν αργότερα μεγάλες εκπλήξεις, πιθανές αποκαλύψεις και απογοητεύσεις.

 

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Στον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος) θα βρίσκεται ο Ήλιος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μαΐου και θα διακατέχεστε από την ανάγκη να αναγνωρίσουν την δουλειά σας, να ξεχωρίσετε από τους συναδέλφους σας και να αποκτήσετε φήμη στον χώρο σας. Στον αγώνα σας όμως για αναγνώριση, στην κατάκτηση δύναμης και εξουσίας, δεν θα σας περνάει από το μυαλό, ότι θα φορτωθείτε με πολλές περισσότερες ευθύνες και να σηκώσετε μεγαλύτερο φόρτο δουλειάς. Η δουλειά, σας απορροφά απόλυτα το διάστημα αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην οικογενειακή σας ζωή λόγω της παραμέλησης των καθηκόντων  σας. Τις πρώτες μέρες του μήνα θα βρίσκεται ο Ερμής στον 10ο οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος), για να περάσει στις 05.05 στον 11ο οίκο, συναντώντας αργότερα την Αφροδίτη. Το πρώτο πενθήμερο θα είναι ιδανικό για να σκεφτείτε ζητήματα που αφορούν την καριέρα σας, όπως είναι οι μελλοντικές προοπτικές στην δουλειά που βρίσκεστε ή τι θα πρέπει να κάνετε για να προωθήσετε το έργο σας. Όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα αυτή την χρονική περίοδο να εκπονήσουν νέες στρατηγικές για να πετύχουν ευκολότερα τους στόχους τους. Στην συνέχεια του μήνα η επικοινωνία δεν είναι το δυνατό σας σημείο, μπορεί όμως να έχετε κάποιες εξαιρετικές ιδέες για ορισμένα κοινά ή συλλογικά έργα. 

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα στον 10ο ηλιακό σας οίκο, για να περάσει στις 09.05 στον 11ο οίκο (ομάδες, φιλίες, κοινωνική δράση). Η θέση της Αφροδίτης θα αυξήσει την επιθυμία των Λιονταριών να φανούν, να λάμψουν και να ξεχωρίσουν με κάθε τρόπο, κάνοντας τους πολλές ρηχούς και εγωκεντρικούς. Την προσοχή των ελεύθερων προσελκύουν το διάστημα αυτό περίεργα ή ασυνήθιστα άτομα, που θα εκφράσουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον και ίσως να δελεαστείτε από ένα γοητευτικό περιτύλιγμα. Ακόμη και πολλοί δεσμευμένοι ή παντρεμένοι του ζωδίου σας θα λοξοκοιτάξουν, θα φλερτάρουν, ίσως και να προχωρήσουν σε σύντομες περιπέτειες, με όλη αυτή την ερωτική ατμόσφαιρα να τους περιβάλλει. Σύντομα όμως θα συνέλθουν, γιατί ίσως συνειδητοποιήσουν ότι το ξένο είναι πιο γλυκό, αλλά σαν το γνώριμο δεν είναι τίποτε, ή γιατί μπορεί να τους γεννηθεί η υποψία, ότι ο σύντροφός τους, τους κρύβει κάτι.

 

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του Μαΐου στον 9ο ηλιακό σας οίκο (εξερεύνηση, εκπαίδευση, ταξίδια) και το διάστημα αυτό πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα επενδύσουν στην εκπαίδευση τους και στην απόκτηση νέων γνώσεων ή επαγγελματικών δεξιοτήτων. Είναι μια περίοδος κατανόησης του κόσμου γύρω σας, μέσα από εξερεύνηση νέων γνωστικών μονοπατιών, καθαρά διανοητικών. Κάποιο μεταξύ σας θα ενδιαφερθούν για κάποιο είδος πνευματικής διαδικασίας, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνδέεται με θρησκευτικές παραδόσεις, σε κάποιες άλλες όμως με new age κινήματα αφύπνισης. Ο Ερμής διέρχεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα τον 9ο οίκο τους ωροσκοπίου σας (ανώτατη εκπαίδευση, εξερεύνηση και ταξίδια), για να περάσει μετά στον 10ο. Τις πρώτες μέρες του μήνα θα πρέπει να ασχοληθείτε με επαγγελματικά προβλήματα που δεν καταφέρατε να λύσετε τον Απρίλιο ή να επαναδιαπραγματευθείτε με συνεργάτες από το εξωτερικό τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Τον Μάιο θα έχει αρκετές ευκαιρίες να απογειώσετε την καριέρα ή την επιχείρηση σας, αρκεί να κινηθείτε έγκαιρα και οργανωμένα.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα διέρχεται η Αφροδίτη τον 10ο οίκο σας (καριέρα και δημόσιος βίος) , όπου και θα συμπορευτεί με τον Ερμή. Σύμφωνα με τις γενικές αστρολογικές προβλέψεις, ευνοούνται σχέσεις με άτομα από τον εργασιακό χώρο ή με άτομα που έχουν δύναμη και εξουσία και μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική σας εξέλιξη. Συχνά μια τέτοια διέλευση φέρνει συναισθηματικές σχέσεις με άτομα με μεγάλη διαφορά ηλικίας ή από ανώτερο κοινωνικό στρώμα. Οι σχέσεις και οι γάμοι που προκύπτουν έχουν τα προφανή οφέλη, δεν υποκινούνται όμως από αυτά, αλλά από την πραγματική και ειλικρινή αγάπη.

 

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Με τον Ήλιο στο 8 σπίτι σας (σεξ και πάθη) κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, η ανάγκη σας για το νέο, το ασυνήθιστο και το πρωτόγνωρο είναι μεγάλη. Θέλετε να γνωρίσετε σε βάθος καινούργια πράγματα, να βιώσετε μη συμβατικές καταστάσεις, να ξεφύγετε από την μονότονη πραγματικότητα σας και να γνωρίσετε άγνωστες για σας πτυχές της ζωής. Μπορεί να ασχοληθείτε με την αυτό-βελτίωση σας το διάστημα αυτό, επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια να διεισδύσετε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ίσως δε, να σας προσελκύουν άγνωστοι και απαγορευμένοι τομείς της ζωής, μεταφυσικά ζητήματα ή οι αποκρυφιστικές τέχνες. Και καθώς το πνεύμα ξυπνά και οι γνώσεις γίνονται πιο βαθιές και ουσιαστικές, γεννάται η ανάγκη για αλλαγές στην ζωή σας που θα συμβάλλουν στην πνευματική σας ανάπτυξη. Ο Ερμής θα βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σεξ και πάθη), για να περάσει στις 05.05 στον 9ο, όπου και θα υποδεχτεί την Αφροδίτη λίγες μέρες αργότερα. Η αρχή του μήνα είναι ιδανική με την θέση αυτή του Ερμή για όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην επιχείρηση τους. Θα μπορέσετε ευκολότερα να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση από κάποια τράπεζα ή να βρείτε έναν επενδυτή. Το υπόλοιπο του μήνα μπορεί να στρέψετε την προσοχή σας στην διεύρυνση των γνώσεων σας αναφορικά με το γνωστικό σας αντικείμενο. Ευνοούνται επίσης οι επαγγελματικές επαφές με το εξωτερικό, που θα μπορούσαν να φέρουν πολλά υποσχόμενες καινούργιες συνεργασίες.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Και η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, ξυπνώντας την διάθεση σας για εξερεύνηση και περιπέτεια. Οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας θα πρέπει να βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε την ανάγκη σας αυτή, δοκιμάζοντας μια καινούργια δραστηριότητα με το ταίρι σας που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την ρουτίνα. Για στην αντίθετη περίπτωση θα βαριέστε και θα πέφτετε ψυχολογικά. Όσο για τους αδέσμευτους, το διάστημα αυτό θα τους προσελκύουν άτομα από διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, πρόσωπα που έχουν μια ασυνήθιστη δραστηριότητα ή έχουν έναν αντισυμβατικό, ασυνήθιστο τρόπο ζωής που μπορούν να τους προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες ζωής. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι και οι κλασσικές σχέσεις σας προκαλούν πλήξη και ανία και αναζητάτε κάτι που θα σας ταξιδέψει, έστω και νοητικά. 

 

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα περάσει τις τρείς πρώτες βδομάδες του μήνα στον 7ο ηλιακό σας οίκο (συνεργασίες, συνεταιρισμοί, γάμοι) τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για να μπορέσετε να πετύχετε τα όσα επιθυμείτε. Και η σχέση σας σε συναισθηματικό επίπεδο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο το διάστημα αυτό, καθώς η επιρροή τους συντρόφου σας αυξάνεται σημαντικά. Ίσως σε κάποιες επαγγελματικές σας προσπάθειες να χρειαστείτε την στήριξη ή την ενεργή συμμετοχή του. Εάν είστε αδέσμευτοι, την στήριξη αυτή μπορεί να σας την προσφέρει μια ισχυρή επαγγελματική συμμαχία ή μια δυνατή φιλία. Ο Ερμής θα διέρχεται τις πρώτες μέρες του μήνα τον 7ο οίκο σας (συνεταιρισμοί, συνεργασίες, γάμος) για να περάσει μετά τις 5 Μαΐου στον 8ο, όπου θα υποδεχτεί την Αφροδίτη λίγο αργότερα. Την πρώτη βδομάδα του μήνα έχετε πολλές πιθανότητες και ευκαιρίες να επιλύσετε προβλήματα συνεργασίας που σας ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό, ερχόμενοι σε συμφωνία με συνεργάτες ή συνεταίρους. Η μετακίνηση του Ερμή στον 8ο  οίκο σας θα οξύνει το μυαλό σας, θα σας κάνει αρκετά πιο αναλυτικούς στην σκέψη και θα σας βοηθήσει από την θέση του αυτή να καταστρώσετε στρατηγικές ανάπτυξης της επαγγελματικής σας δραστηριότητας.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Και η Αφροδίτη θα διέρχεται τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, γεννώντας σας την επιθυμία για περιπέτεια και ανανέωση της σεξουαλικής σας ζωής. Οι δεσμευμένοι θα αισθανθούν έντονα το βάρος της ρουτίνας το διάστημα αυτό, ειδικά στην σεξουαλική τους ζωή, και θα θελήσουν να δώσουν μια νέα πνοή, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης. Θα αισθάνονται όμως και κάποιες ανασφάλειες, με αποτέλεσμα να κρύβουν επιμελώς τα βαθύτερα συναισθήματά τους από τον σύντροφό τους. Οι αδέσμευτοι αναζητούν την περίοδο αυτή σχέσεις που να είναι συναρπαστικές και σεξουαλικά εκρηκτικές και όπου βρουν τον συνδυασμό αυτό θα ρίξουν άγκυρα, τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα.   

 

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 6ο οίκο σας (υπηρεσίες, υγεία και εργασία), σηματοδοτώντας ένα πολύ θετικό μήνα για την καριέρα σας. Ενεργοποιηθείτε, αναλάβετε ευθύνες και εάν έχετε την ευκαιρία ή την δυνατότητα, ένα ηγετικό ρόλο στην δουλειά σας. Προσέξτε όμως τα κουτσομπολιά και τα σχόλια που θα γίνονται πίσω από την πλάτη σας, γιατί μπορεί να σας βλάψουν κάποια άτομα. Είναι ένας μήνας που σας κάνει πιο φιλόδοξους, οι οργανωτικές σας ικανότητες βρίσκονται στο απόγειο τους, και είστε σε θέση να διευθετήσετε με επιτυχία ακόμη και το πιο δύσκολο πρόβλημα. Προσέξτε επίσης την υγεία σας, γιατί είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποιο ζήτημα με τις παρούσες πλανητικές συγκυρίες. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Ο Ερμής θα κινείται στο ξεκίνημα του Μαΐου στον 6ο οίκο σας (υπηρεσίας, εργασία και υγεία), για να περάσει στην συνέχεια, στις 05.05 στον 7ο οίκο. Τις πρώτες μέρες του μήνα το μυαλό σας θα είναι ακάματο, θα εστιάζετε στις λεπτομέρειες και θα δίνετε προσοχή ακόμη και στα μικρότερα πράγματα. Αυτός θα είναι και ο λόγος της πρόσθετης σας νευρικότητας και της έντονης κούρασης που θα έχετε. Το υπόλοιπο του μήνα το πρόγραμμα σας αναμένεται να είναι αρκετά πιο ελαφρύ, αφήνοντας σας χρόνο να διαπραγματευτείτε με συνεργάτες, προμηθευτές ή συνεταίρους.

   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 7ο οίκο, φέρνοντας στο προσκήνιο την σχέση ή τον γάμος σας, όσοι είστε σε μόνιμη σχέση. Είναι το διάστημα που ο ρόλος του συντρόφου σας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα στην ζωή σας, σε κάποιες φορές και για την επαγγελματική σας επιβίωση ή εξέλιξη. Διαφωνίες θα υπάρχουν μεταξύ των συντρόφων, η Αφροδίτη όμως από την θέση της αυτή φροντίζει να βρεθούν συναινετικές λύσεις που να δημιουργούν ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον. Όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση, το διάστημα αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε ή να αποδεχτείτε μια πρόταση γάμου ή να παντρευτείτε σε μια τελετή αστραπή. Όσο για τους αδέσμευτους, το βάρος της μοναξιάς θα είναι αρκετά μεγάλο τον Μάιο, οι πολλές σας όμως επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν θα αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια να κοινωνικοποιηθείτε και να γνωρίσετε κόσμο.

 

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Με τον Ήλιο στον 5ο γενέθλιο οίκο σας τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, αυτόν της δημιουργικότητας, του έρωτα και των παιδιών, ο Μάιος μπορεί να είναι ένας αρκετά καλός μήνας, με πολλά ευχάριστα γεγονότα για το ζώδιο σας. Οι επιθυμίες σας φαίνεται να εκπληρώνονται το διάστημα που ακολουθεί και στην δουλειά σας αναμένεται να επικροτήσουν και να επιβραβεύσουν την σκληρή σας δουλειά όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Παρόλα αυτά το πρώτο μισό του μήνα η διάθεση σας δεν είναι αυτή που πρέπει και το μυαλό σας δεν είναι στην δουλειά. Θα έχετε μια τάση να καταφεύγετε στον τζόγο, κάτι που θα πρέπει να το αποφύγετε. Το τελευταίο δεκαήμερο με τον Ήλιο στον 6ο οίκο (υπηρεσίες, υγεία) επικεντρώνετε την προσοχή σας και πάλι στα επαγγελματικά σας καθήκοντα και τα πάντα επανέρχονται στην ομαλότητα. Ο Ερμής συνεχίζει τις πρώτες μέρες του μήνα να κινείται στον 5ο οίκο σας να σας ωθήσει σε μια πιο πνευματική ενασχόληση ή να σας δώσει καινούργιες ιδέες, για το πως να μετατρέψετε μια ευχάριστη απασχόληση σας σε μια επικερδή επαγγελματική δραστηριότητα. Οι ιδέες σας δε, μπορεί να είναι τόσο πρωτοπόρες, που κάποιοι γύρω σας θα αναρωτιούνται για την σοβαρότητα σας. Μην πτοείστε όμως. Μετά τις 05.05 θα περάσει στον 6ο οίκο σας, όπου θα συναντήσει αργότερα την Αφροδίτη. Θα σας απορροφήσουν οι καθημερινές μικρές ευθύνες και η επικοινωνία σας γίνεται συχνότερη με τους συναδέλφους ή συνεργάτες. Εάν αναζητάτε ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, το διάστημα αυτό μπορεί να προσφέρει κάποιες αξιόλογες, με καλές αμοιβές.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Με την Αφροδίτη να βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρους του μήνα στον 6ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα της ζωής σας που αφορά την υγεία και την εργασία σας, ο μήνας δεν υπόσχεται πολλά από άποψη ρομαντισμού και φλερτ. Οι δεσμευμένοι και οι παντρεμένοι του ζωδίου σας θα καταπιαστούν με τις ευθύνες της οικογένειας, ίσως δε να κληθούν να αντιμετωπίσουν και κάποιες δυσκολίες που αφορούν την υγεία μελών της οικογένειας. Θα πρέπει να βρείτε χρόνο και να ισορροπήσετε τις επαγγελματικές κα τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις, εάν δεν θέλετε να διαπληκτίζεστε με το ταίρι σας για το παραμικρό.  Όσο για τους αδέσμευτους, μπορεί η παρούσα θέση της Αφροδίτης να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ερωτική σας ζωή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι και ένας τελείως άγονος μήνας. Ίσως να γεννηθεί ένα ρομαντικό ενδιαφέρον στον χώρο της δουλειάς σας.

 

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου από τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον οίκο που αφορά την οικογένεια, τις ρίζες και το σπίτι. Τα κύρια γεγονότα του μήνα θα έχουν σαν επίκεντρο το σπίτι σας, την οικογένεια και τα μεγαλύτερης ηλικίας μέλη της οικογένειας σας και για αυτό θα πρέπει να προσαρμόσετε τις προτεραιότητες σας. Ενδεχομένως να σας απασχολήσουν εργασίες συντήρησης ή επισκευές στο σπίτι, μπορεί όμως και λόγω έκτακτων συνθηκών να πρέπει να δουλεύετε από το σπίτ! Είναι ένα χρονικό διάστημα που λόγω της θέσης του Ήλιου θα αισθάνεστε ασφαλείς και ικανοποιημένοι με την κοινωνική σας θέση, την περιουσιακή σας κατάσταση αλλά και τα οικονομικά σας, παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής. Ο Ερμής βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας (γονική εστία και κατοικία), όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 05.05, για να  περάσει ακολούθως στον 5οοίκο. Αυξάνεται το διάστημα αυτό η συχνότητα των επαφών σας με στενούς συγγενείς και φίλους και η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ήρεμη και αρμονική. Στη πρώτη βδομάδα του μήνα, εάν υπάρξουν συνομιλίες επιχειρηματικής φύσης ή υπογραφές συμβολαίων ή συμβάσεων, συμβουλευτείτε ειδικούς πριν δεσμευτείτε. Το υπόλοιπο του Μαΐου ευνοεί την αυτό-έκφραση, την επικοινωνία και την δημιουργική αναζήτηση.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η δημιουργικότητα, ο έρωτας και τα παιδιά θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσωπικής σας ζωής κατά το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου, με την Αφροδίτη να περνάει μέσα από τον 5ο ηλιακό σας οίκο. Οι δεσμευμένοι και παντρεμένοι του ζωδίου σας θα αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας στο ταίρι σας και τους απογόνους σας, ενώ συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να κάνετε κάτι για την αναθέρμανση της σεξουαλικής σας ζωής. Είναι ωστόσο μια επικίνδυνη περίοδος για τις σχέσεις, καθώς οι πειρασμοί θα είναι πολλοί και εσείς δεν είστε πάντοτε εγκρατείς… Εάν γίνουν γνωστές κάποιες παρασπονδίες σας, ίσως να σας στοιχίσουν πολύ περισσότερο από όσο φανταζόσασταν. Η αδέσμευτοι δε, θα φαντάζουν ιδιαίτερα γοητευτικοί στα μάτια του αντίθετου φύλου, προσελκύοντας πολλούς θαυμαστές ή θαυμάστριες.

 

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και είναι μια εξαιρετική περίοδος να διευρύνετε τις γνώσεις ή να καλύψετε κενά στο γνωστικό σας αντικείμενο. Διαβάστε, ενημερωθείτε, συλλέξτε πληροφορίες που αφορούν τη δουλειά σας από όσες περισσότερες πηγές μπορείτε. Είναι όμως και μια περίοδος που γίνεστε ανήσυχοι, εξαιρετικά ενεργητικοί, επικοινωνιακοί και θα αναζητάτε την περιπέτεια σε κάθε στροφή. Προσπαθήστε ωστόσο να μην βάλετε την καριέρα σας σε περιπέτειες. Αντί να αναζητήσετε αλλαγές που μπορεί να είναι ριψοκίνδυνες, αφιερώστε τον διάστημα αυτό σε δημιουργικές αναζητήσεις που θα σας βοηθήσουν να έρθετε ένα βήμα πιο μπροστά στο αντικείμενο της εργασίας σας. Ο Ερμής συνεχίζει από τον 3ο οίκο σας (επικοινωνία, πληροφορίες, συγγενείς, αδέλφια) την πορεία του μέχρι τις 05.05, για να περάσει μετά στον 4ο οίκο. Οι πρώτες μέρες του μήνα θα είναι εξαιρετικές οι πνευματικές σας ικανότητες και η επικοινωνιακή σας δεινότητα, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν αισθητά την επαγγελματική σας πορεία. Μετά ωστόσο η προσοχή σας στρέφεται στο σπίτι και την οικογένεια, όπου ίσως να υπάρχουν κάποια ζητήματα που θα σας απασχολήσουν.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη θα διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου μέσα από το 4ο ηλιακό σας σπίτι (οικογένεια, ρίζες και καταβολές, σπίτι), που είναι μια πολύ καλή διέλευση, η οποία θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία και την γαλήνη της οικογενειακής σας εστίας. Είναι μια περίοδος που μπορεί να ασχοληθείτε αρκετά με την βελτίωση της λειτουργικότητας των χώρων του σπιτιού σας, κάνοντας κάποιες μετατροπές ή αλλάζοντας τη διακόσμηση για να ανανεωθείτε μέσα από τις αλλαγές αυτές. Πολλές φορές μια τέτοια διέλευση της Αφροδίτης προαναγγέλλει την αύξηση των μελών της οικογένειας με την έλευση ενός παιδιού. Όσο για τους αδέσμευτους, ο καιρός αυτός δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνος για καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Θα αναζητήσετε ένα άτομο ενεργό και πετυχημένο, δίπλα στο οποίο θα θεωρείτε ότι στέκεστε επάξια. Τα άτομα αυτά είναι όμως συνήθως αρκετά περίεργα, επιθετικά στις κινήσεις τους και με έντονη την αίσθηση του κυρίαρχου του παιχνιδιού, οπότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.


Αλίντα Κανάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.