Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου της 10ης Ιουνίου Της προδοσίας, των σκανδάλων, της βίας και των καταστροφών από την Αλίντα Κανάκη !


Η Νέα Σελήνη του Ιουνίου 2021 πραγματοποιείται στις 10 του μήνα και συνδυάζεται με μια δακτυλιοειδή ηλιακή έκλειψη που κλείνει τον κύκλο των καλοκαιρινών εκλείψεων του έτους. Πραγματοποιείται στις 13:52 τοπική ώρα και λαμβάνει χώρα στις 19ο 46΄ στο ζώδιο των Διδύμων. Η έκλειψη αυτή βρίσκεται σε σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή, σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και για τον λόγο αυτό θα φέρει αρκετές ψυχολογικές αναταράξεις, καθώς και προβληματικές επικοινωνίες, σε ένα κλίμα γενικής παραπλάνησης.

Η έκλειψη θα είναι ορατή σαν δακτυλιοειδής στις ανατολικές περιοχές του Καναδά, στην Γροιλανδία και στην ανατολική Σιβηρία, ενώ σαν μερική ηλιακή έκλειψη από τις Ανατολικές Πολιτείες των Η.Π.Α., το μεγαλύτερο τμήμα του Καναδά, τον Βόρειο Ατλαντικό, καθώς και την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, και τις Βόρειες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ασίας. Αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν τέσσερα λεπτά και θα επηρεάσει τα γεγονότα τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες.

Μια Νέα Σελήνη στους Διδύμους εκδηλώνεται με την ανάγκη μας για αλλαγές και την εκδήλωση του αυθορμητισμού μας. Τα συναισθήματα μας μπορούμε το διάστημα αυτό να τα εκφράσουμε πιο εύκολα και να τα μοιραστούμε με τους γύρω μας. Γινόμαστε πιο ομιλητικοί και επικοινωνιακοί, οι επαφές μας όμως είναι πολλές φορές επιφανειακές. Από άποψη υγείας, μια σελήνη στους Διδύμους κάνει πιο ευάλωτα τα μέρη του σώματός μας και τα συστήματα που κυβερνά ο αστερισμός, και αυτά είναι οι ώμοι και τα χέρια, το αναπνευστικό σύστημα και οι νευρικοί σύνδεσμοι που αφορούν τις αισθητήριες και κινητικές δεξιότητες μας, που θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι εκλείψεις στα ζώδια του αέρα είναι δυνατές, διότι πολλές φορές φέρνουν κοινωνικές αναταραχές, εξεγέρσεις, καταστροφές, πανίσχυρα καιρικά φαινόμενα, όπως έντονες ή και καταστροφικές καταιγίδες, δυνατούς ανέμους ή ακόμη και ασθένειες ή λοιμώξεις, ανάλογα με τις όψεις που τις συνοδεύουν. Σαν αστρολογικά φαινόμενα δε, λειτουργούν οι εκλείψεις σαν επιταχυντές των γεγονότων που κυοφορούνται για καιρό. Οπότε το διάστημα που ακολουθεί θα πρέπει να δούμε σειρά γεγονότων να ξεδιπλώνονται, καθώς βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο και σχεδιάζονται από κάθε πλευρά δράσεις και μελλοντικά σχέδια.

Ο ωροσκόπος της έκλειψης βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, κυβερνήτης της οποίας είναι επίσης ο Ερμής! Η Παρθένος είναι γνωστή για την τελειομανία της, την ανάγκη της για διαφάνεια, καθώς και για την προσήλωση της σε ζητήματα υγείας.

Αναφορικά με τις κύριες όψεις που συνοδεύουν την έκλειψη και τους πλανήτες που εμπλέκονται σ’ αυτή, είναι αδιαμφησβήτητο  το γεγονός, ότι ο ανάδρομος Ερμής διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο, καθώς θα βρίσκεται σε σύνοδο με Ήλιο και Σελήνη. Η σύνοδος αυτή δίνει έκφραση στις σκέψεις μας, τονώνει τις επικοινωνίες και ωθεί τα ταξίδια μικρών αποστάσεων. Η αλληλεπίδραση μας με άτομα του κύκλου μας, στενού και ευρύτερου, αυξάνεται το διάστημα αυτό, με αποτέλεσμα να έχουμε μια πολυάσχολη κοινωνική ζωή. Εάν ο Ερμής ήταν σε ευθεία πορεία, θα ενίσχυε με την όψη αυτή την επικοινωνία και τις κοινωνικές μας δεξιότητες και θα μας προέτρεπε να σκεφτούμε ορθολογικά. Καθώς όμως είναι ανάδρομος και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, θα βιώσουμε αρκετή σύγχυση και θα είμαστε ευάλωτοι σε εξαπατήσεις.

Ο Ερμής κυβερνά το εμπόριο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οτιδήποτε σχετίζεται με τον γραπτό λόγο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάθε μορφής, τα ταξίδια και τους ταξιδιώτες, αλλά και την διπλωματία, τις διαπραγματεύσεις, τις διαβουλεύσεις, τις συνομιλίες και τις δημόσιες ομιλίες. Με τον Ερμή ανάδρομο και υπό την σκιά της έκλειψης, αναμένουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα σε κάθε μορφής επικοινωνία και στα μέσα μεταφοράς, όπου ενδέχεται να προκύψουν βλάβες ή απρόοπτα συμβάντα. Το διεθνές εμπόριο θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και εμπόδια, η παιδεία θα βρεθεί στον μάτι του κυκλώνα των αλλαγών, ενώ οι διακρατικές σχέσεις θα παρουσιάσουν εντάσεις. Και καθώς κυβερνά ένα ζώδιο με δυαδική φύση, που φιλοξενεί την έκλειψη, ένα ζώδιο που διχάζει και διαιρεί, μπορεί να φέρει αντιπαραθέσεις σε κάθε δυνατό επίπεδο σε τομείς που κυβερνά ο Ερμής, και κυρίως σε ζητήματα ελευθερίας λόγου και μετακινήσεων, καθώς και «αδέξιων» επεμβάσεων στην παιδεία, ιδίως στην ανώτατη εκπαίδευση.

Η ηλιακή έκλειψη σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, μια όψη που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ζωτικότητα μας, ιδίως εάν πρέπει να εργαστούμε σκληρά και για πολλές ώρες, ενώ μας κάνει να αισθανόμαστε ανασφαλείς για την κάθε μας κίνηση. Είναι το διάστημα, υπό την επιρροή της όψης, που θα κυριαρχεί η ανεντιμότητα γύρω μας και ενδέχεται να πέσουμε θύματα εξαπάτησης, μια και η κρίση μας δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά.

Τα μυστικά είναι πολύ πιο εύκολο να αποκαλυφθούν τις μέρες αυτές και να εκτεθούμε, όπως και τα κατά συνθήκη ψέματα που συνηθίζουμε να λέμε με ελαφρά συνείδηση, που μπορούν όμως να μας φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση. Θα πρέπει να αποφύγουμε την εξιδανίκευση ατόμων που δεν γνωρίζουμε καλά, γιατί μπορεί να βρεθούμε μπλεγμένοι χωρίς να το καταλάβουμε ακόμη και σε σκάνδαλα. Η όψη αυτή βάλλει και την υγεία μας, κάνοντας μας επιρρεπείς σε δηλητηριάσεις ή μολύνσεις που δεν θα είναι εύκολο να διαγνωστούν, και ως εκ τούτου να υπάρξει λανθασμένη διάγνωση και ακατάλληλη θεραπεία.

Και καθώς τα ψέματα και τα μυστικά μπορούν να αποκαλυφθούν με μεγαλύτερη ευκολία κάτω από αυτές τις πλανητικές συγκυρίες, μπορεί να δούμε αποκαλύψεις που έχουν σχέση με την πανδημία που μας μαστίζει, καθώς και ψέματα ή μυθεύματα που συνειδητά κατέκλισαν τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, που είχαν σκοπό να μας χειραγωγήσουν και όχι να διαφυλάξουν την υγεία μας. Μεγάλα μυθεύματα θα καταρρεύσουν και θα απομυθοποιηθούν πράγματα και καταστάσεις, καθώς οι αποκαλύψεις που θα γίνουν τους μήνες που έρχονται θα σοκάρουν με το παρασκήνιο πίσω από τα αποφάσεις. Όλα θα πρέπει να έρθουν στην επιφάνεια και να αποκαλυφθούν, μια και η Εποχή του Υδροχόου απαιτεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής. Πρέπει να περάσουμε από το στάδιο της απομυθοποίησης και της αποκαθήλωσης των ειδώλων, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πύλες που θα μας οδηγήσουν στο αύριο.  

Το τετράγωνο ανάδρομου Ερμή-Ποσειδώνα θα είναι υπεύθυνο για το παραμορφωτικό κάτοπτρο, μέσα από το οποίο θα βλέπουμε τον κόσμο, και αναμένεται να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τις επαφές, τις συνομιλίες, τις διαπραγματεύσεις κάθε επιπέδου, καθώς και τις εμπορικές ή επιχειρηματικές συναλλαγές. Είναι μια όψη που προκαλεί ανασφάλειες, σύγχυση, παρεξηγήσεις και κυρίως εξαπατήσεις. Τα σκάνδαλα και οι προδοσίες είναι πάρα πολύ πιθανά το διάστημα που ακολουθεί και γι’ αυτό θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα νώτα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η όψη μας κάνει επίσης επιρρεπείς στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ή στην καταφυγή σε παραισθησιογόνα, οπότε θα πρέπει να προσέχουν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαρτήσεων.

Το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα είναι αρκετά ισχυρό, με τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες να βρίσκονται στα ζώδια που κυβερνούν και με τον Ερμή ανάδρομο να δημιουργεί επιπλέον προβλήματα. Ο Ποσειδώνας, που εμπλέκεται και στις δύο καλοκαιρινές εκλείψεις, ιδίως όμως στην ηλιακή της 10 Ιουνίου, φέρνει μια πρόσθετη βαριά ατμόσφαιρα, με την ασάφεια και θολούρα που φέρνει στην ζωή μας, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε κοσμικό. Ευνοεί την διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, καθώς και των fake news, αλλά και των συκοφαντιών. Μπορεί όμως να αποκαλύψει βαθιά θαμμένα μυστικά και ψέματα, που θα μας κάνουν να αισθανθούμε ότι ζούσαμε σε μια ψευδαίσθηση, που μόλις κατέρρευσε…

Το τετράγωνο Έκλειψης-Ερμή-Ποσειδώνα ενεργοποιεί τον 9ο και τον 6ο ηλιακό οίκο, οι οποίοι στην κοσμική αστρολογία αφορούν ο μεν 9ος  το δικαστικό σύστημα και την νομοθετική εξουσία, τον κλήρο και το θρησκευτικό συναίσθημα, την ανώτατη εκπαίδευση, το εμπορικό ναυτικό και τις διακρατικές εμπορικές συναλλαγές, ενώ ο 6ος αφορά τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσης, την εργατικό τάξη, την δημόσια υγεία και τα σώματα ασφαλείας. Είναι μια όψη που θα έχει διεθνή επιρροή και θα μπορούσε να φέρει προβλήματα και μια γενική αστάθεια στην διεθνή πολιτική σκηνή και στο διεθνές εμπόριο, να υπάρξουν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα στρέφονται κατά των εργατικών δικαιωμάτων και θα γίνουν αιτία για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων, να υπάρξουν διεθνείς νομικές διενέξεις, δυσφημήσεις και αποκαλύψεις σκανδάλων ή προδοσιών.

Μια ακόμη όψη που κορυφώνεται λίγο μετά την ηλιακή έκλειψη θα ασκήσει ισχυρή επιρροή στα γεγονότα της περιόδου, και δεν είναι άλλη από το περίφημο τετράγωνο ανάδρομου Κρόνου-Ουρανού, που γίνεται ακριβείας στις 14 Ιουνίου και για την οποία έχουν γραφτεί πάρα πολλά, καθώς είναι η κυρίαρχη όψη του έτους. Είναι μια όψη που αναμένεται να φέρει στην παρούσα φάση για μια ακόμη φορά αιφνίδιες περιοριστικές αλλαγές στην ζωή μας. Η απογοήτευση δε από τους περιορισμούς που θα επιβληθούν μπορεί να οδηγήσει σε εντάσεις και ξεσπάσματα βίας. Είναι όμως κυρίως και πάνω απ’ όλα η όψη που επηρεάζει την οικονομία και αναμένεται να επιταχύνει μέσα στους επόμενους μήνες την οικονομική κατάρρευση κρατών και επιχειρήσεων, μια και τα άδεια ταμεία δεν πρόκειται να γεμίσουν και οι ελπίδες για ανάκαμψη μέσα στο 2021 θα εξανεμίζονται, όσο περνάνε οι μήνες. Αντίθετα μάλιστα, το δεύτερο στη σειρά τετράγωνο του έτους προβλέπεται να φέρει την βαθύτερη οικονομική ύφεση των τελευταίων πολλών δεκαετιών…

Ο Κρόνος είναι ανάδρομος από τις 23 Μαΐου στο ζώδιο του Υδροχόου και βρίσκεται στον 5ο ηλιακό οίκο του χάρτη της έκλειψης, που αφορά την διασκέδαση, την δημιουργικότητα, την τύχη, καθώς και τις σχέσεις του κράτους με τα παιδιά. Σχηματίζει δε τρίγωνο με την έκλειψη, που όμως δεν είναι ακριβείας, και γι’ αυτό δεν μπορεί να μας βοηθήσει να αφομοιώσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τις αλλαγές που έχουμε μπροστά μας. Ίσως όμως να δείξει ανοχή στις παρεκτροπές μας, εάν προσπαθήσουμε να παρακάμψουμε τους αυστηρούς κανόνες που έχουν επιβληθεί, κυρίως στα ταξίδια και στην διασκέδαση.

Η τελευταία σημαντική όψη κατά την διάρκεια της έκλειψης είναι η αντίθεση Άρη-Πλούτωνα μεταξύ του 4ου και του 11ου οίκου, μια όψη που συνοδεύεται από δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις. Ο 4ος οίκος αντιπροσωπεύει στην κοσμική αστρολογία οτιδήποτε έχει σχέση με την γη και τα κτίσματα, από την γεωργική παραγωγή μέχρι και τις σεισμικές δονήσεις και τις καιρικές συνθήκες. Αντιπροσωπεύει δε την αντιπολίτευση. Ο δε 11ος οίκος αφορά το κοινοβούλιο και το υπουργείο δικαιοσύνης, τις φιλικές σχέσεις του κράτους με άλλες χώρες, την πολεμική αεροπορία και τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Η αντίθεση αυτή μας προϊδεάζει για προβλήματα στους κοινοβουλευτικούς κύκλους και στα πολιτικά κόμματα, με πιθανές διασπάσεις ή και διαλύσεις κομμάτων, ενώ θα προκύψουν ζητήματα που θα αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι επίσης μια όψη που φέρνει πολεμική ένταση, υπό την επιρροή της δε έχουμε αυξημένη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, καθώς και δασικές πυρκαγιές.

Η έκλειψη βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με δύο αστερισμούς, αυτούς του Ηνίοχου και του Ωρίωνα. Ο αστερισμός του Ηνίοχου είναι φύσης Άρη-Ερμή και τον χαρακτηρίζει επιχειρηματικό πνεύμα, μαχητικότητα, επιθετικότητα, συνδέεται όμως και με καταστροφές, ιδίως τώρα που βρίσκεται σε σύνοδο με την ηλιακή έκλειψη, καθώς ενεργοποιεί σεισμικά ρήγματα ή επιταχύνει ηφαιστειακές εκρήξεις. Σαν αστερισμός ωστόσο θεωρείται θετικός, μια και χαρίζει αυτοπεποίθηση, ενδιαφέρον για κοινωνικά και εκπαιδευτικά ζητήματα, για την εκπαίδευση και την ανατροφή των νέων, αλλά και αγάπη για την ζωή στην φύση, μακριά από τα αστικά κέντρα.

Ο αστερισμός του Ωρίωνα είναι ο αστερισμός του πολέμου, προκαλεί εξεγέρσεις και χαρίζει δύναμη και θάρρος. Ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στην γεωργία και προκαλεί τρομερές καταιγίδες και ισχυρές βροχές. Ο αστερισμός του Ωρίωνα χαρίζει μια ισχυρή και αξιοπρεπή φύση, επιτυχία στο εμπόριο και ιδιαίτερα από ταξίδια ή από συναλλαγές με το εξωτερικό, αλλά ευθύνεται και για την ασυνέπεια, την αλαζονεία, την βία, την ασέβεια, τον κίνδυνο προδοσίας και τις δηλητηριάσεις.

Η ηλιακή σύνοδος της 10ης Ιουνίου θα βρίσκεται σε ακριβή σύνοδο με τον σταθερό αστέρα Bellatrix, τον γ (γάμα) του Ωρίωνα, έναν τεράστιο κυανόλευκο αστέρα, τον τρίτο φωτεινότερο του αστερισμού και από τους πιο φωτεινούς του νυχτερινού ουρανού. Η ονομασία του προέρχεται από την λατινική γλώσσα και σημαίνει «πολεμίστρια». Συνδέεται με τις μυθικές Αμαζόνες και είναι φύσης Άρη και Ερμή. Δίνει μεγάλο θάρρος αλλά και την εμμονή να καταπολεμά κανείς καταστάσεις που είναι αρνητικές, ακόμη και αν είναι μάταιος ή χαμένος ο αγώνας. Ο σταθερός αστέρας συνδέεται με μεγάλη κοινωνική ή στρατιωτική τιμή, φήμη, πλούτο, αλλά και τον κίνδυνο ξαφνικής ατίμωσης  ή ατυχημάτων που προκαλούν τύφλωση ή καταστροφή. Χαρίζει οξύ πνεύμα και την ικανότητα για γρήγορες αποφάσεις, στρατηγικό μυαλό, οργανωτικές ικανότητες και διακρίσεις. Υπό την επιρροή του όμως η μαχητικότητα και η τόλμη μπορούν να πάρουν την όψη μιας απερίσκεπτης επιθετικότητας. Η δε τιμή και η φήμη που φέρνει ο αστέρας, αντιμετωπίζεται πάντοτε με μίσος και φθόνο.

Η σύνοδος του Bellatrix με τους Ήλιο και Σελήνη, καθώς και το γεγονός ότι ενεργοποιείται από την έκλειψη, καθιστά ιδιαίτερα σημαντική την επιρροή του, μπορούμε δε να περιμένουμε αναποφασιστικότητα στην λήψη αποφάσεων και στην δράση, ευμετάβλητη συμπεριφορά ή και μεταβαλλόμενες συνθήκες, πλούτο και τιμές, λαγνεία, ματαιοδοξία, σπατάλη, αλλά τελική καταστροφή, ατυχήματα, τύφλωση, ασθένεια, πυρετούς ή βίαιους θανάτους.

Συνοψίζοντας την δακτυλιοειδή ηλιακή έκλειψη της 10ης Ιουνίου θα πρέπει να τονίσουμε ότι αποτελεί συνέχεια της ολικής σεληνιακής της 26ης Μαΐου, και για τον επιπλέον λόγο ότι οι όψεις που την συνοδεύουν είναι παραπλήσιες της σεληνιακής έκλειψης. Ολοκληρώνει και οριστικοποιεί δράσεις που ξεκίνησαν με την πρώτη έκλειψη και κλείνει κύκλους στο διάστημα που ακολουθεί. Δυστυχώς και αυτή τη έκλειψη συνοδεύεται από δυσμενείς εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα, στο εσωτερικό και στις διεθνείς σχέσεις, με εντάσεις, έξαρση βίας, ατυχήματα και βίαιους θανάτους.

Η πολιτική πόλωση και η πιθανότητα διάσπασης πολιτικών κομμάτων είναι πολύ πιθανή, οι περιορισμοί, τα αντιλαϊκά μέτρα και η ανελευθερία θα συνεχιστούν, ενώ η πανδημία αναμένεται να φτάσει στο τέλος της μέσα στα χρονικά όρια της επιρροής της έκλειψης. Μέχρι τότε όμως, το πρόγραμμα των μαζικών εμβολιασμών και τα προτεινόμενα πιστοποιητικά θα συνεχίσουν να διχάζουν τις κοινωνίες και να προκαλούν έντονες αντιπαραθέσεις.

Η ανεντιμότητα, η εξαπάτηση, τα ψέματα, η παραπληροφόρηση και κυρίως η προδοσία που φέρνουν το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα, το τετράγωνο έκλειψης-Ποσειδώνα και η σύνοδος έκλειψης-Ωρίωνα ελπίζουμε να μην μας στοιχίσει στα ανοιχτά εθνικά ζητήματα, ενώ ο καιρός και γενικότερα η φύση αναμένεται να παρουσιάσει βίαια ξεσπάσματα, με έντονα καιρικά φαινόμενα, καταστροφές, καθώς και έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Πιο επικίνδυνες να πληγούν, κυρίως από κάποιας μορφής τεκτονική δραστηριότητα είναι οι περιοχές του πλανήτη, πάνω από τις οποίες θα περάσει η δακτυλιοειδής έκλειψη, καθώς θα δεχτούν το μεγαλύτερο ενεργειακό φορτίο (Αλάσκα, Γροιλανδία, Ισλανδία και Βόρειος Ατλαντικός, Ρωσική Άπω Ανατολή και Βόρεια Κίνα), δεν θα πρέπει όμως να αισθάνονται ασφαλείς οι υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, ιδίως εάν φιλοξενούν στα εδάφη τους ώριμα σεισμικά ρήγματα ή ηφαίστεια που παρουσιάζουν αυξημένη δραστηριότητα την περίοδο αυτή.

Τέλος, οι οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφωθούν υπό την επιρροή του τετραγώνου Κρόνου-Ουρανού, θα είναι πιο ζοφερές από ποτέ άλλοτε. Τα άδεια ταμεία κρατών και επιχειρήσεων θα οδηγήσουν σε χρεωκοπίες, κλείσιμο επιχειρήσεων και σε αύξηση της ανεργίας μέσα στο εξάμηνο που ακολουθεί και το οποίο επηρεάζεται από τον διάδρομο εκλείψεων του καλοκαιριού. Ας οργανωθούμε λοιπόν όσο καλύτερα μπορούμε, ακόμη και σε συλλογικό επίπεδο, ας οπλιστούμε με υπομονή, ας μηχανευτούμε έξυπνες λύσεις να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση και να ξεκινήσει δειλά να φαίνεται η ανάκαμψη των οικονομιών μετά το τέλος του 2021 και το άνοιγμα του νέου κύκλου ζωής.   


Αλίντα Κανάκη

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.