Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Πανσέληνος στους Ιχθείς της 21 Σεπτεμβρίου - Μηνύματα αισιοδοξίας πριν το χάος ! Από την Αλίντα Κανάκη


 

Η Πανσέληνος του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στις 21 Σεπτεμβρίου, στις 02:54 τοπική ώρα και βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες των Ιχθύων (28ο 13΄). Είναι το φεγγάρι της συγκομιδής κατά τους ιθαγενείς της βορείου Αμερικής, γιατί συμπίπτει με την περίοδο της συγκομιδής, κυρίως του καλαμποκιού.

Μια Πανσέληνος στο ζώδιο των Ιχθύων συνοδεύεται από μεγαλύτερη ευαισθησία, καθώς το ζώδιο αυτό του νερού χαρακτηρίζεται για τον έντονο συναισθηματικό του κόσμο. Είναι όμως και ένα μεταφυσικό ζώδιο, και γι’ αυτό τα φεγγάρια στους Ιχθείς φέρνουν μια σχετική αφύπνιση ως προς το περιβάλλον και τον κόσμο που βρίσκεται γύρω μας. Είναι ένα φεγγάρι που θα προμηνύει συναισθηματικές ανασφάλειες αλλά και παθητικότητα, καθώς θα περιμένουμε να δούμε που οδηγούνται οι καταστάσεις, πριν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε. Είναι μια Πανσέληνος παρόλα αυτά που ευνοεί την δημιουργικότητα ή την πνευματική αναζήτηση, μια και μπορούμε να επωφεληθούμε από την μεγάλη φαντασία των Ιχθύων, κυβερνήτης των οποίων είναι ο Ποσειδώνας, ο άρχοντας των ονείρων και των ψευδαισθήσεων.

Η παρούσα Πανσέληνος είναι σε γενικές γραμμές ένα φεγγάρι που μεταφέρει μηνύματα αισιοδοξίας. Προσφέρεται για εκπόνηση νέων σχεδίων, για επαγγελματικές επαφές και συμφωνίες, νομικά ζητήματα, ερευνητικά έργα αλλά και ταξίδια, καθώς διαδραματίζουν θετικό ρόλο οι όψεις που σχηματίζουν ο Ερμής και ο Δίας προς την Πανσέληνο, αλλά και η σύνοδος τους με απλανείς αστέρες που έχουν θετική σε γενικές γραμμές σημειολογία.

Η Πανσέληνος σχηματίζεται μόλις μια ώρα μετά το ευεργετικό τρίγωνο Ερμή-Δία, που χρωματίζει το φεγγάρι αυτό με αισιοδοξία, καλή τύχη, γενναιοδωρία και θετικά νέα, αλλά και μερικές ώρες πριν την φθινοπωρινή ισημερία της 22 Σεπτεμβρίου. Στις δευτερεύουσες όψεις της Πανσελήνου ανήκει μια αντίθεση με τον Άρη και μια σύνοδος με τον Ποσειδώνα, που όμως απέχουν αρκετά από το να είναι ακριβείας, άρα και η επιρροή τους είναι σχετικά περιορισμένη.

Ο τρίτος δεκανός των Ιχθύων, με κυβερνήτη του αστερισμού τον Ποσειδώνα και κυβερνήτη του δεκανού τον Άρη, συνδέεται με ληστείες, επιθέσεις και βιασμούς, λεηλασίες στην θάλασσα και την ξηρά, ακραία καιρικά φαινόμενα που γεννούν κινδύνους από το νερό, σκληρότητα, βαρβαρότητα και απανθρωπιά των σωμάτων ασφαλείας ή των στρατευμάτων.

Η 28η μοίρα των Ιχθύων σηματοδοτεί ένα δύσκολο πέρασμα της ανθρωπότητας μέσα από άγνωστα και απάτητα μονοπάτια, με απρόβλεπτα εμπόδια και αιφνίδιες αλλαγές δεδομένων. Συνιστάται να μένουμε πιστοί στους στόχους και τις επιδιώξεις σας, ανεξάρτητα από τις αντιξοότητες που θα συναντήσουμε στην πορεία μας, και να πάρουμε αποστάσεις από τις τρέχουσες καταστάσεις που θα βιώνουμε, ώστε να έχουμε μια πιο σφαιρική αντίληψη των γεγονότων.

Η Πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον 9ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου, έναν οίκο που αφορά τα νομικά θέματα, τα δικαστήρια και τους δικαστές, την θρησκεία, το κλήρο και το θρησκευτικό συναίσθημα των λαών, την επιστήμη και την ανώτατη εκπαίδευση. Αφορά επίσης την ναυτιλία, το εμπόριο, τις διεθνείς σχέσεις και τις εμπορικές συναλλαγές σε διεθνές επίπεδο, τομείς στους οποίους αναμένεται να βιώσουμε γεγονότα, που μπορεί να είναι ξαφνικά και απρόβλεπτα, τις βδομάδες που ακολουθούν.

Ας εξετάσουμε όμως αναλυτικά τις όψεις της Πανσελήνου. Αναμφισβήτητα η κυριότερη όψη του φεγγαριού αυτού είναι το τρίγωνο Ερμή-Δία. Είναι μια πολύ θετική όψη που φέρνει καλή τύχη και θετικές ειδήσεις. Με την θετική μας σκέψη και το ένστικτό μας να λειτουργεί αποτελεσματικά, η όψη αυτή έχει θετικό αντίκτυπο στην έρευνα, στις σπουδές, στον σχεδιασμό των επαγγελματικών μας δράσεων αλλά και σε επίπεδο κοινωνικοποίησης. Μέσα από μια προοδευτική ματιά στον κόσμο και τα τεκταινόμενα μπορούμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας και να αποκτήσουμε καινούργιες και πολύ χρήσιμες γνώσεις. Ιδιαίτερη εύνοια θα απολαύσουν όσοι δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η θρησκεία ή η φιλοσοφία, ασχολούνται με την νομική επιστήμη ή τις ξένες γλώσσες. Είναι επίσης μια πολύ καλή όψη για να προγραμματίσει ή να πραγματοποιήσει κανείς ένα μακρινό ταξίδι.

Ο Ερμής σχηματίζει επίσης ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια δύσκολη όψη, που όμως είναι ασθενέστερη από το τρίγωνο Ερμή-Δία, και άρα μικρότερης επιρροής. Είναι εν τούτοις μια όψη που θα φέρει έντονες συζητήσεις ή ακόμη και αντιπαραθέσεις, αλλά και προβληματισμό. Εάν προσπαθήσετε να επιβάλετε τις απόψεις σας ή να εξαναγκάσετε κάποιους να ακολουθήσουν τις επιθυμίες σας, θα υπάρξουν αντιδράσεις και εντάσεις ή ακόμη και συγκρούσεις. Το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα φέρνει συχνά εξτρεμιστική δράση, ενώ παράλληλα οι θεωρίες συνομωσίας διαδίδονται σαν φωτιά. Αποτελεί ωστόσο μια πολύ καλή όψη για την επιστημονική ή την αστυνομική έρευνα και την επίλυση μυστηρίων.

Στην κοσμική αστρολογία το τρίγωνο Ερμή-Δία, συνδυασμένο με το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα παραπέμπουν σε εντάσεις, εξτρεμισμό, και αντικρουόμενες απόψεις. Οικονομικές απώλειες είναι πολύ πιθανές και θα σκάσουν φούσκες στα χρηματιστήρια ή στις οικονομίες χωρών. Θα πρέπει να αναμένουμε μια γενική αστάθεια, αποκαλύψεις κρυφών δράσεων και μια γενική δυσαρέσκεια της εργατικής τάξης, που αναμένεται να κορυφωθεί σε μελλοντικό χρονικό διάστημα.

Παράλληλα με το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα έχουμε και τον σχηματισμό ενός ημιεξαγώνου Δία-Πλούτωνα, που αμβλύνει τις επιπτώσεις του τετραγώνου και δίνει μια θετική χροιά στα γεγονότα. Η όψη Δία-Πλούτωνα συνοδεύεται συνήθως από αύξηση επιρροής, πνευματική και προσωπική ανάπτυξη, υλική ευημερία και επαγγελματική πρόοδο.

Η ευρεία σύνοδος Σελήνης-Ποσειδώνα μαρτυρά ότι η κατάσταση είναι εύθραυστη από κάθε άποψη, ενώ η αντίθεση Ήλιου-Ποσειδώνα επισημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ψυχικά ευάλωτοι, έρμαια της κυβερνητικής προπαγάνδας και του παραπλανητικού κόσμου που παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει κανείς να βρει την ψυχική του ισορροπία, να αποβάλει το εσωτερικό του χάος, για να μπορέσει να διακρίνει ψήγματα της πραγματικότητας.

Ο Άρης μπορεί να μην σχηματίζει στην παρούσα φάση ισχυρές όψεις με την Σελήνη, αλλά η συμβολή του στα γεγονότα θα είναι υπολογίσιμη, καθώς κυβερνά τον τρίτο δεκανό των Ιχθύων, όπου σχηματίζεται η Πανσέληνος. Βρίσκεται σε ευρεία αντίθεση με την Σελήνη, καθώς εισέρχεται στην τρίτη μοίρα του Ζυγού, μια θέση που δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Από την άποψη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει το κλειδί που θα ξεκλειδώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των ημερών μας, πολύ πιθανόν μέσα από δικαστικές αποφάσεις. Ο Άρης θα ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στις καταστάσεις και μέσα από την αλλαγή του τρόπου σκέψης των ανθρώπων, που θα επέλθει σταδιακά καθώς θα διέρχεται μέσα από το ζώδιο του Ζυγού, θα φέρει πιθανά μέσα στον Οκτώβριο σαρωτικές αλλαγές. Ο Άρης είναι αποφασισμένος στην παρούσα θέση να εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο και είναι πρόθυμος να παλέψει σκληρά γι’ αυτό. Ακόμη και με διαιρεμένες κοινωνίες, μπορεί να φέρει ένα θετικό αποτέλεσμα.  

Την Πανσέληνο αυτήν την συνοδεύουν κάποιες σημαντικές όψεις με απλανείς αστέρες. Το φεγγάρι βρίσκεται σε σύνοδο με τον β’ (βήτα) του Πηγάσου, ή όπως αλλιώς ονομάζεται Scheat, έναν ερυθρό γίγαντα και το δεύτερο σε φωτεινότητα αστέρι του αστερισμού. Βρίσκεται στην δεξιά επάνω γωνία του  μεγάλου ορθογώνιου κύριου σχηματισμού του αστερισμού και στην αστρολογία συνδέεται με ανησυχία, απώλεια ή απόκτηση φίλων μέσα από την κριτική, αλλά και κινδύνους ατυχημάτων στο νερό.

Η σύνοδος Σελήνης- Scheat στην τριακοστή μοίρα των Ιχθύων είναι σε θέση να προκαλέσει ακραία ατυχήματα, φόνους, αυτοκτονίες αλλά και πνιγμούς. Εξαιρετικά περιορισμένη είναι η θετική επιρροή του Scheat, και αφορά μόνο εκείνους, που θα είναι σε θέση να δεχτούν και να μετουσιώσουν την σκοτεινή ενέργεια του σε δημιουργική έκφραση. Σε γενικές γραμμές ο αστερισμός του Πήγασου δίνει ακραία φιλοδοξία, ματαιοδοξία, αβάσιμο ενθουσιασμό και κακή κρίση, ενώ προκαλεί δυσάρεστα γεγονότα που αφορούν τα πλοία και τους ωκεανούς, παράλληλα με έντονες αλλαγές καιρικών συνθήκων.

Ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον α΄(άλφα) της Παρθένου, τον Spica, τον φωτεινότερο αστέρα του αστερισμού της Παρθένου και έναν από τους φωτεινότερους του νυχτερινού ουρανού. Πρόκειται για έναν διπλό αστέρα με ελλειπτική μεταβλητή τροχιά, τόσο κοντά μεταξύ τους, που δίνουν σχήμα αυγού. Ο μεγαλύτερος από τους δύο αστέρες του δυαδικού συστήματος είναι ένας γαλάζιος γίγαντας και διαχωρίζεται από τον δεύτερο μόνο από το φάσμα του. O Spica είναι συνώνυμος στην αστρολογία με την τάξη, την ευφυία, μια ευρηματική φύση, δίνει εύνοια σε κληρικούς αλλά και άτομα σε θέσεις ευθύνης και εξουσίας και φέρνει κέρδη από επενδύσεις.

Ο Spica σε σύνοδο με τον Ερμή στην 25 μοίρα του Ζυγού δίνει επιτυχία, φήμη, πλούτο, αγάπη για την τέχνη και τις επιστήμες και θετική διάθεση, αλλά και μια αφέλεια που είναι ασυναίσθητη, άκαρπη αλλά και συχνά άδικη. Ο σταθερός αστέρας Spica είναι επίσης γνωστός για τις πνευματικές αλλά και τις θρησκευτικές του ιδιότητες, και για μια επίγνωση των καταστάσεων, πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο. Όσοι έχουν τον απλανή αυτό αστέρα στον γενέθλιο χάρτη τους κατακτούν πολύ συχνά υψηλές θέσεις σε τομείς που έχουν σχέση με θρησκείες και καθαρά πνευματικές δράσεις. Φέρνει καλή τύχη και φήμη σε επιστήμονες, συγγραφείς, καλλιτέχνες, καθώς ο αστέρας κυνηγάει την τελειότητα και ευνοεί άτομα που έχουν ευγενή αισθήματα και αγαθά κίνητρα.

O Δίας τέλος βρίσκεται σε σύνοδο με τον β΄(βήτα) του Υδροχόου, που συχνά αναφέρεται με την ονομασία Sadalsuud, μια αραβική ονομασία που σημαίνει η «επιτομή της τύχης»! Πρόκειται για έναν υπεργίγαντα κιτρινωπής ακτινοβολίας, 48 φορές μεγαλύτερο από τον Ήλιο και 2000 πιο φωτεινό, που τον χρησιμοποιούν σαν ένα σταθερό σημείο του ουρανού για να ταξινομήσουν τα άλλα αστέρια της περιοχής.  Συνδέεται με υλική και κοινωνική επιτυχία, δικαστικούς αγώνες, προβλήματα στον γάμο ή γάμους με αλλοδαπούς.

Ο Sadalsuud στις 24 μοίρες του Υδροχόου προμηνύει μεγάλη τύχη και πλούτο, ενδεχομένως όμως και μεγάλα προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν στην ατίμωση και την έκπτωση. Γιατί ο απλανής αυτός αστέρας μπορεί μεν να συνδέεται με μεγάλη τύχη, δεν πρέπει όμως να κάνει κανείς κατάχρηση των συμπαντικών δώρων του. Υπό μια έννοια, ο αστέρας Sadalsuud  σε σύνοδο με τον Δία στον Υδροχόο, είναι ο αστέρας του «πανίσχυρου πεπρωμένου», από αυτό που δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς, όσο σημαντικός και αν είναι για τα επίγεια δεδομένα!

Η Πανσέληνος της 21 Σεπτεμβρίου στους Ιχθείς συνδυασμένη με την Νέα Σελήνη της 7ης Σεπτεμβρίου στην Παρθένο, φέρνει θετικές αλλαγές, καλά νέα, ενθουσιασμό, αυτογνωσία και αυξημένες ψυχικές ικανότητες. Με ενισχυμένη την διαίσθηση μας είμαστε σε θέση να κινηθούμε με επιτυχία σε ένα ασταθές περιβάλλον με ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες και να βρούμε τον δρόμο μας προς την επιτυχία.

Ο Σεπτέμβριος είναι ήταν ήρεμος και θετικός μήνας, που μας βοήθησε να πάρουμε κάποιες ανάσες, να συγκροτήσουμε την σκέψη μας και να εκπονήσουμε να μελλοντικά μας σχέδια. Γιατί ακολουθούν κάποιοι πολύ δύσκολοι και απρόβλεπτοι μήνες μέχρι τα τέλη του χρόνου. Ο Οκτώβρης, με τους μεγάλους εξωτερικούς πλανήτες να βρίσκονται ένας μετά τον άλλο σε στάση για να γυρίσουν ορθόδρομοι, θα είναι ένας μήνας δράσης, μια και πολλές καταστάσεις που βρισκόταν στάσιμες θα ξεκλειδώσουν ξαφνικά. Δεν θα είναι όμως όλα τα γεγονότα ρόδινα, κάθε άλλο μάλιστα.

Η αντίδραση των μαζών θα κορυφώνεται με τον καιρό, η οικονομική δυσπραγία θα γίνεται όλο και πιο εμφανής και οι κυβερνήσεις θα δείχνουν το πιο σκληρό και σαδιστικό τους πρόσωπο όσο προχωράμε προς τα τέλη του 2021. Ας ετοιμαστούμε ψυχικά για την τελική πράξη του δράματος, την ανοιχτή ρήξη λαών και εξουσίας και την κατάρρευση των οικονομιών, γεγονότα δηλαδή που αρχίζουν να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα…

Αλίντα Κανάκη

 

 

   

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.