Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Νέα Σελήνη 1ης Φεβρουαρίου στον Υδροχόο II Το φεγγάρι των ανατροπών και του έρωτα


Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στις 1 του μήνα, στις 12ο 19’ του Υδροχόου και κορυφώνεται σαν φαινόμενο στις 07:45 τοπική ώρα. Συμπίπτει με την Κινεζική Πρωτοχρονιά και την έναρξη ενός νέου ετήσιου κύκλου, αυτή την φορά στον Μαύρο Τίγρη, με στοιχείο του το νερό.

Σε ένα φεγγάρι στον Υδροχόο είναι συνηθισμένο να είναι τα συναισθήματα μας περίπλοκα, καθώς δημιουργεί την ανάγκη για έντονη συναισθηματική ελευθερία. Αισθανόμαστε καλύτερα, πραγματικά συντονισμένοι με τον εαυτό μας και με τον ψυχικό μας κόσμο, όταν βρισκόμαστε σε μεγάλες συναθροίσεις ατόμων, καθώς απελευθερωνόμαστε από αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι η ζήλια και ο θυμός, και από τις ενδόμυχες φοβίες μας και ισορροπούμε.

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στον δεύτερο δεκανό του Υδροχόου, που συνδέεται με ληστείες, βιασμούς, σεισμούς και ανέχεια. Ο δωδέκατος οίκος του χάρτη της Σελήνης είναι εξαιρετικά ενεργοποιημένος, καθώς φιλοξενεί μια πολυαστρία αποτελούμενη από Ήλιο, Σελήνη, Ερμή, Κρόνο, και Πλούτωνα, γεννώντας ανησυχίες για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα μας την επόμενη μέρα του Covid-19. Και αυτό γιατί ο 12ος οίκος απεικονίζει τις κρυφές συμφωνίες που δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ, τους κρυφούς εχθρούς μας, αλλά και τους χώρους υποχρεωτικού εγκλεισμού, όμως είναι οι φυλακές, τα αναμορφωτήρια και τα νοσοκομεία. Είναι σαν να μας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το φεγγάρι αυτό, ότι εάν δεν δράσουμε τώρα, εάν δεν διεκδικήσουμε δυναμικά αυτά που μας στέρησαν, εάν δεν εκδιώξουμε τους τυράννους μας, ώστε να φοβηθούν οι θρασύδειλοι πάτρωνες στους που κρύβονται στην ανωνυμία, θα βρεθούμε σε μια αιώνια φυλακή, από την οποία δεν θα μπορέσουμε να αποδράσουμε ποτέ.   

Η στενή σύνοδος Κρόνου με τον Ωροσκόπο της Νέας Σελήνης που είναι στον Υδροχόο υποδηλώνει αύξηση της ανεργίας, απώλειες οικονομικής φύσης με τομείς όπως το εμπόριο, αλλά και κακή σωματική και ψυχική υγεία. Παράλληλα, έχουμε ακόμη σε εξέλιξη το πάντα παρόν ψυχαναγκαστικό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, που μας υποχρεώνει να συμμορφωθούμε με την πορεία που χαράσσουν οι άλλοι για μας, είτε μας αρέσει ή είτε όχι. Είναι όμως και μια όψη που παράγει ή ξεσκεπάζει σκάνδαλα που αφορούν την υγεία ή σχετικά με τον Covid-19 και την διαμορφούμενη κατάσταση, τόσο εγχώρια όσο και παγκόσμια. Είναι η όψη που θα φέρει ή έφερε ήδη σε κάποιες χώρες την κατάρρευση του συστήματος υγείας από τους παραλογισμούς των κυβερνόντων, αλλά τελικά και την πτώση και την ατίμωση όσων θεωρούν ότι επιτελούν τώρα θεάρεστο έργο, μετατρέποντας την ζωή μας σε κόλαση.

Η ευχάριστη νότα των όψεων της Νέας Σελήνης, πέρα από το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που θα εξετάσουμε στην συνέχεια, έρχεται από τον Δία στους Ιχθείς σε συγκλίνων τρίγωνο με τον Άρη, που προαναγγέλλει την διάνοιξη νέων δρόμων, μέσα από τα οποία θα μπορέσουν να εκφραστούν καινούργια ιδανικά  στην πολιτική και κοινωνική ζωή, μετά την έκθεση της σαπίλας και της πλήρους αποσύνθεσης των ημερών μας. Είναι η όψη που θα μας ωθήσει στο να παλέψουμε για το αύριο που αξίζουμε σαν ανθρωπότητα, ακυρώνοντας το ζοφερό μέλλον που οραματίζονται οι δυνάστες μας για εμάς. Και εάν αδράξουμε την ευκαιρία και επιτέλους αντιδράσουμε, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να καθυστερήσουμε ή και να ανατρέψουμε τα σχέδια των λίγων.    

Η κύρια όψη της Νέας Σελήνης είναι ένα τετράγωνο με τον Ουρανό, μια δύσκολη όψη που μας αναγκάζει σε προσαρμοστικότητα στην αλλαγή, ανοιχτό μυαλό σε κάθε νέο ενδεχόμενο και υψηλή αυτογνωσία. Δεν φέρνει όμως μόνο δυσκολίες η όψη αυτή του Ουρανού με την Νέα Σελήνη, αλλά και ευκαιρίες που θα κάνουν την εμφάνιση τους με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Η σχετικά σκληρή όψη τετραγώνου Σελήνης-Ουρανού αμβλύνει ωστόσο αρκετά με το τρίγωνο που σχηματίζει ο Ουρανός με την Αφροδίτη και μπορεί να φέρει συναρπαστικά καινούργια ειδύλλια ή να αναγεννήσει την συναισθηματική μας ζωή. Δεν είναι επίσης καθόλου απίθανα κάποια οικονομικά οφέλη από το τρίγωνο αυτό!  Ας δούμε όμως τις όψεις πιο αναλυτικά:

Το τετράγωνο Σελήνης-Ουρανού αναμένεται να φέρει εντάσεις, συγκρούσεις και κρίσεις, κυρίως λόγω των ταχέως μεταβαλλόμενων συνθηκών που θα υπάρξουν. Είναι μια όψη που μας κάνει νευρικούς, απρόβλεπτους στις αντιδράσεις μας, παρορμητικούς, συχνά απερίσκεπτους, με λίγα λόγια αρκετά επαναστάτες. Οι παρορμητικές δράσεις μας μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, ίσως όμως να φέρουν εντάσεις, διαμαρτυρίες, εκρήξεις αγανάκτησης, ακόμη και επαναστάσεις. Η ελευθερία και η ατομικότητα μας μπορεί να αμφισβητηθούν με την όψη αυτή, αλλά από την άλλη φέρνει αποφασιστικότητα και τόλμη να εκφράσουμε τον πραγματικό μας εαυτό, να εκφραστούμε ελεύθερα, πηγαίνοντας κόντρα σε κάθε προσπάθεια φίμωσης μας. Κάτι τέτοιο όπως μπορεί να φανταστεί κανείς μπορεί να οδηγήσει πάρα πολύ εύκολα σε συγκρούσεις, που κάποιες φορές δεν μπορεί να έχουν αίσιο τέλος, ειδικά εάν είναι με ανωτέρους μας στην δουλειά. Ας καταπιέσουμε λοιπόν τον επαναστάτη χωρίς αιτία που κρύβουμε μέσα μας και ας προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την αβεβαιότητα των ημερών μας με ευελιξία, εφευρετικότητα και πρωτοπορία. Αντί να συγκρουστούμε, γραπωμένοι από το παλιό και το γνώριμο, ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας στις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν και που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ζωή μας.

Το τρίγωνο από την άλλη Αφροδίτης-Ουρανού λειτουργεί στην Νέα αυτή Σελήνη σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης, καθώς θα φέρει ευχάριστες εξελίξεις στα ερωτικά μας αλλά και πιθανές χαρές στην τσέπη μας. Είναι μια όψη που μπορεί να γεννήσει νέους έρωτες ή να μας ωθήσει στην αναζήτηση νεών εμπειριών στην ερωτική μας ζωή, με το να εξερευνήσουμε περιοχές της σεξουαλικότητας μας που δεν τολμούσαμε πριν, και μέσα από την νέα αυτή γνώση ή εμπειρία να φέρουμε μια αναγέννηση στην ερωτική μας ζωή, είτε είμαστε ελεύθεροι, είτε δεσμευμένοι. Και καθώς το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού είναι ισχυρότερο στον χάρτη της Νέας Σελήνης από το τετράγωνο Σελήνης-Ουρανού, μας παρέχει διεξόδους να διοχετεύσουμε τον υποβάλλοντα ενθουσιασμό μας ή το επαναστατικό μας πνεύμα σε πιο ήπιες και παραγωγικές διαδικασίες ή πιο ευχάριστες ασχολίες από τις συγκρούσεις και τους διαπληκτισμούς.

Είναι σαν να μας τονίζει το πλανητικό σκηνικό, ότι η απάντηση σε όλα μας τα ερωτήματα σαν ανθρώπινο είδος βρίσκονται σε μια και μοναδική λέξη: στην αγάπη! Στην αγάπη για τον εαυτό μας, για τον πλησίον μας, για τον πλανήτη μας και όλα τα έμβια όντα που φιλοξενεί. Μέσα από την αγάπη μπορούμε να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο να αγωνιστούμε για το καλύτερο αύριο που δικαιούμαστε να ελπίσουμε. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το καλύτερο αύριο δεν θα έρθει από μόνο του, αλλά επειδή θα το οραματιστούμε, θα το επιδιώξουμε και θα το υλοποιήσουμε, όχι για προσωπικό μας όφελος, αλλά για το καλό όλων μας. Ας σηκώσουμε τα μανίκια και ας το κάνουμε πράξη!!!

Αλίντα Κανάκη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.