Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Αστρολογικές προβλέψεις - Β΄ Εξάμηνο 2020 A time to remember…




Καθώς το πρώτο εξάμηνο αυτής της ασυνήθιστα δύσκολης και σκληρής χρονιάς προχωρά γοργά στο τέλος του, δεν μένει παρά να αναρωτιόμαστε όλοι μας, τι να μας περιμένει άραγε στην γωνία. Τι θα ζήσουμε ακόμη, καθώς τα γεγονότα έρχονται με ταχύτητα φωτός και ανατρέπουν πορείες ζωής δεκαετιών μέσα σε λίγες στιγμές. Από την μία έχουμε την πανδημία, που πολλοί ανάμεσα μας θεωρούν ότι είναι μια εφεύρεση των κυβερνόντων για να καταστείλουν την ελευθερία των εθνών, ενώ άλλοι τόσοι τρέμουν την πιθανότητα νοσηλείας. Από την άλλη έχουμε την οικονομική κρίση που έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και κανείς δεν είναι σε θέση να πει με ακρίβεια ποια και πως θα είναι η επόμενη μέρα.

Ταυτόχρονα διαθέτουμε μια στρατιά αυταρχικών, ανίκανων, φαντασμένων και απόλυτα διεφθαρμένων πολιτικών προσώπων που κυριαρχούν στην διεθνή πολιτική σκηνή που ταράζουν τα ύδατα και δημιουργούν κρίσεις, χωρίς να έχουν καμία απολύτως συναίσθηση των πεπραγμένων τους και των συνεπειών των πράξεων τους. Και ας μην ξεχνάμε την μανία της φύσης, με τις φωτιές, τις πλημμύρες, τους ανεμοστρόβιλους ή τους σεισμούς που φροντίζουν να μας θυμίζουν σε μόνιμη βάση, πόσο μικροί και ανυπεράσπιστοι είμαστε απέναντι στα στοιχεία της φύσης. Ζούμε δηλαδή ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δυνατών συγκινήσεων, που δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα.

Την στιγμή που γράφεται το άρθρο αυτό βρισκόμαστε καταμεσής του καλοκαιρινού διαδρόμου εκλείψεων, που κατ εξαίρεση την χρονιά αυτή είναι τριπλές, λες και μας έλλειπαν οι συγκινήσεις. Η δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη της 21ης  Ιουνίου είναι η δεύτερη στην σειρά και πραγματοποιείται στο ζώδιο του Καρκίνου, ένα ζώδιο που φιλοξενεί και τον Ερμή αυτή τη χρονική περίοδο, ανάδρομο μετά τις 19 του μήνα. Ο Ερμής από τη θέση του αυτή αναμένεται να αυξήσει αισθητά τη ροή της αρνητικής ενέργειας, να φέρει εντάσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ακόμη και ανατροπές κυβερνήσεων, πολιτικών συστημάτων ή πολιτευμάτων σε κάποιες χώρες. Παλιά και ανεπίλυτα ζητήματα οικονομίας και γραφειοκρατίας θα επανέλθουν στο προσκήνιο με επιτακτικό τρόπο και θα απαιτήσουν άμεσες δράσεις, καθώς η πραγματικότητα δεν θα αφήνει περιθώρια εφησυχασμών και η κατάσταση θα επιδεινώνεται με την ώρα. Τα δημόσια ταμεία θα παραμένουν άδεια, μεγάλες και κερδοφόρες μέχρι πρότινος επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας, τραπεζικά ιδρύματα θα αποσταθεροποιηθούν και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χάσουν κάποιοι τις αποταμιεύσεις τους.

Η ηλιακή έκλειψη στον Καρκίνο προαναγγέλλει μια νέα πραγματικότητα, μέσα όμως από την καταστροφή του παλιού μοντέλου διαβίωσης και βιοπορισμού που θα φέρει σε πολλούς από εμάς. Θα κυριαρχήσει σε μεγάλο βαθμό φόβος για την φυσική και οικονομική μας επιβίωση, για την οικογένεια και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, το σπίτι μας και την ασφάλεια μας. Οι πιο ευαίσθητοι ή ανυπεράσπιστοι ανάμεσα μας θα υποφέρουν από ανασφάλειες και θα κινδυνεύσουν να πέσουν σε βαριά κατάθλιψη. Μεταξύ των χωρών που θα αισθανθούν ιδιαίτερα βαριά την ενέργεια της έκλειψης αυτής, ανήκουν η Ρωσία, η Λευκορωσία, η Κίνα, η Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ, η Κορέα, η Ινδία και η Γερμανία.   

Ανάμεσα στα θετικά που θα φέρει ωστόσο η ηλιακή έκλειψη είναι η αφύπνιση του πατριωτισμού σε πολλές χώρες του δυτικού κυρίως κόσμου, που ασπάστηκε χωρίς δεύτερη σκέψη την παγκοσμιοποίηση και τις ανοιχτές χώρες και κοινωνίες. Και ο πατριωτισμός ξυπνάει, όταν συνήθως η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο! Είναι η χρονική στιγμή που θα ωθήσει πολλούς να αφήσουν την ασφάλεια του σπιτιού τους και να βγουν στους δρόμους, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και τα ιδανικά της, πολεμώντας το διεφθαρμένοι πολιτικό, οικονομικό και διοικητικό κατεστημένο, ελπίζοντας να φέρουν αλλαγές που θα ανακουφίσουν την ζωή των πιο ευάλωτων των κοινωνιών μας. Και τα κινήματα αυτά θα γιγαντώνονται και θα οργανώνονται καθώς θα προχωρά το δεύτερο εξάμηνο συντελώντας με τον δικό τους τρόπο στην ανατροπή της πραγματικότητας μας. Γιατί μέσα από τα κινήματα αυτά θα γεννηθούν και θα λάμψουν οι νέοι ηγέτες, που θα αναλάβουν τα ινία πολλών χωρών την επόμενη μέρα, στην εποχή του Υδροχόου.

Η έκλειψη θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και πέρα από την οικονομική δυσπραγία, θα υπάρξουν μεγάλες ανησυχίες και προβληματισμοί με την διαρκή εισβολή λαθρομεταναστών στην χώρα, αλλά και τις μεγάλες προστριβές με τις γειτονικές χώρες, καθώς θα προσπαθούμε απελπισμένα να οριοθετήσουμε την ΑΟΖ μας, τρέχοντας ως συνήθως πίσω από τις εξελίξεις. Είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει σε κάποιο από αυτά μια θετική εξέλιξη ή έστω και κάποιο βήμα προόδου.

Ο Δίας, ο πλανήτης της επέκτασης, της ευημερίας και της γενναιοδωρίας, περνάει μια χρονιά κάθε 12 χρόνια, αποδυναμωμένος, σε φάση παρακμής. Και η χρονιά αυτή είναι το 2020 αυτή τη φορά. Μόνο που φέτος η εικόνα του θα είναι ακόμη πιο θλιβερή, καθώς 3 φορές μέσα στο 2020 θα σχηματίσει σύνοδο με τον καταστροφικό Πλούτωνα στο ζώδιο του Αιγόκερου. Η δεύτερη συνάντηση των δύο πλανητών είναι προγραμματισμένη στις 30 Ιουνίου, και είναι η χρονική στιγμή που η οικονομική πραγματικότητα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε πολλές χώρες του κόσμου. Θα υπάρξει κατάρρευση εθνικών νομισμάτων, χρηματιστηριακών δεικτών και κρίση στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Ορισμένες χώρες ενδέχεται να θέσουν επί τάπητος στο τέλος του μήνα ζητήματα που σχετίζονται με τις οικονομικές συνέπειες της καραντίνας, καθώς θα αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στην στήριξη αποφάσεων και στην λήψη νέων μέτρων που θα αποβλέπουν στην ανακούφιση των πολιτών και της αγοράς από την πανδημία.

Ιούλιος 2020

Η σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω στις 5 Ιουλίου 2020 θα φέρει στην επιφάνεια προβλήματα στον εργασιακό χώρα, με προστριβές με ανώτερους και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ή έντονο άγχος λόγω αυξημένων ευθυνών. Όσοι δεν κάνουν την δουλειά τους ευσυνείδητα, πολύ πιθανό να χάσουν τη θέση τους και να βρεθούν τις δύσκολες αυτές εποχές να ψάχνουν για δουλειά. Είναι ένας επικίνδυνος μήνας για τους ηλικιωμένους και χρειάζεται αρκετή προσοχή στην υγεία τους. Οι παλιοί δεσμοί, οι επαφές και οι επιχειρήσεις ενδέχεται να εξομαλυνθούν  για λίγο με την επάνοδο του Ερμή σε ορθή φορά. Ωστόσο, δεν υπάρχει αρκετή σταθερότητα για να ξεκαθαρίσουν οριστικά θέματα από το παρελθόν.

Η παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική κρίση θα βαθαίνει σταδιακά. Έρχεται έντονη επιδείνωση του κλίματος και αντιπαραθέσεις στη διεθνή πολιτική αρένα. Πιθανές είναι κάποιες στρατιωτικές συγκρούσεις  και προκλητικές ενέργειες πολιτικών προσώπων που θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Η αγορά των ακινήτων θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες δυσκολίες στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, καθώς η οικονομική κρίση θα επηρεάσει τον τομέα αυτό καταλυτικά. Τα προγραμματισμένα ταξίδια αυτόν τον μήνα είτε δεν θα πραγματοποιηθούν, είτε θα συνοδεύονται από μεγάλες δυσκολίες, σε μια έντονα νευρική ατμόσφαιρα.

Η αγορά εργασίας θα παγώσει καθώς θα υπάρξει ένα μεγάλο  κύμα απολύσεων. Οι πιο ευάλωτες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει στην παγκόσμια αγορά τους τελευταίους μήνες θα καταστραφούν. Όμως παρά την ταραχώδη κοινωνική κατάσταση και την δύσκολη προσαρμογή στην πραγματικότητα που διαμορφώνεται, πολλοί άνθρωποι θα σηκώσουν τα μανίκια τους, συνειδητοποιώντας ότι δεν έχουν να περιμένουν από κανένα και από πουθενά και θα συνεχίσουν να παλεύουν για ζητήματα που είχαν σχεδιάσει ή προγραμματίσει τον Απρίλιο. Από την άποψη αυτή, ο Ιούλιος μπορεί να γίνει πολύ θετικός και παραγωγικός επαγγελματικά, με μελλοντικά κέρδη!

Αύγουστος 2020


Στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο όλα θα καταλαγιάσουν και θα εξελίσσονται πιο ήρεμα, παρά την πιθανότητα στρατιωτικής σύρραξης σε κάποιες περιοχές του πλανήτη, όπου υπάρχουν ενεργές εστίες έντασης μεταξύ γειτονικών χωρών. Θα υπάρξουν επίσης έκτακτα συμβάντα, όπως δασικές πυρκαγιές μεγάλης έντασης και έκτασης, εκρήξεις και ατυχήματα.

Αυτό το μήνα πολλοί θα αλλάξουν θέση εργασίας, θα μετακινηθούν για λόγους επαγγελματικούς ή θα ξεκινήσουν νέες συνεργασίες. Παλιά σχέδια θα επαναξιολογούν υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας, θα γεννηθούν νέες ιδέες και προς στιγμή θα ξεχαστούν οι δυσάρεστες και δύσκολες μέρες της άνοιξης, με τους περιορισμούς και την αβεβαιότητα που επικρατούσε. Οι πιο δημιουργικοί θα είναι σε θέση να δρομολογήσουν νέα τολμηρά σχέδια. Όσοι αναλάβουν με τόλμη ένα μεγάλο έργο, επενδύσουν σε επιχειρήσεις ή συνάψουν μακροπρόθεσμες συμβάσεις συνεργασίας την περίοδο αυτή, θα κερδίσουν μακροχρόνια. Χαμένοι θα είναι όλοι εκείνοι, που αυτόν τον ενεργητικά θετικό και παραγωγικό μήνα, τον καλύτερο ίσως της χρονιάς που διανύουμε, θα προτιμήσουν τις διακοπές και την ξεκούραση αντί για τη δουλειά!

Σεπτέμβριος 2020


Θα είναι πιθανώς ο χειρότερος μήνας του έτους και θα μας πιάσει εξ απήνης, μετά από ένα χαλαρό Αύγουστο. Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα, ο Άρης θα βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Κρόνο, προκαλώντας απογοητεύσεις, συγκρούσει, ένταση και σειρά προβλημάτων. Το ξεκίνημα του μήνα ωστόσο θα επικρατεί αισιοδοξία, θα υπάρχει αρκετή κινητικότητα στην πολιτική σκηνή και αρκετές προσπάθειες από τον επιχειρηματικό κόσμο να ανακάμψουν από ένα πολύ δύσκολο πρώτο εξάμηνο.

Στις 8 με 9 Σεπτεμβρίου όμως, με το πέρασμα και του Άρη σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος, συναντώντας άλλους επτά ανάδρομους πλανήτες τις μέρες αυτές (ορθόδρομοι θα είναι μόνο ο Ερμής και η Αφροδίτη), κάτι που  από μόνο του είναι απίστευτο, τα πάντα θα σταματήσουν απότομα. Μπορεί αυτή η απόλυτη παράλυση να οφείλεται σε μια μεγάλης έντασης ή έκτασης πολεμική σύρραξη, μπορεί όμως κάλλιστα να οφείλεται σε ένα δεύτερο παγκόσμιο lockdown λόγω της επιθετικής έξαρσης του Covid-19 μετά την χαλάρωση των μέτρων με τις θερινές διακοπές και τις μετακινήσεις πληθυσμών. Τα σύνορα θα κλείσουν σταδιακά για μια φορά ακόμη, η κάθε χώρα θα προσανατολιστεί στην δική της επιβίωση και θα εισέλθουμε σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή για συνασπισμούς κρατών όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η αμοιβαία στήριξη και η συνεργασία θα αποτελούν πλέον κενό γράμμα με την εμβάθυνση της κρίσης. Τόσο τα κράτη όσο και οι πολίτες δεν θα έχουν να περιμένουν βοήθεια από πουθενά τη φορά αυτή.

Το δεύτερο lockdown σε διάστημα λίγων μηνών θα φέρει πολλά λουκέτα σε επιχειρήσεις, αθρόες απολύσεις, ανεργία, ανέχεια, κατεστραμμένες καριέρες και χαμένα όνειρα.  Νομίσματα θα υποτιμηθούν, ο πληθωρισμός θα εκτιναχθεί και η έλλειψη τροφίμων θα γίνει σύντομα αισθητή. Η αγωνία για το αύριο και η αγανάκτηση για τους κυβερνώντες θα ωθήσει πολλούς σε μαζικές διαδηλώσει διαμαρτυρίας, που κάθε άλλο παρά ειρηνικές δεν θα είναι. Θα υπάρχει έντονος θυμός και επιθετικότητα στην ατμόσφαιρα, τροφοδοτούμενοι από τον ανάδρομο Άρη και την αντίθεση του με τον Κρόνο.


Οκτώβριος  2020

Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας εξαιρετικά απρόβλεπτος! Το ξεκίνημα του, τις μέρες γύρω από τις 4 Οκτωβρίου, θα είναι εξαιρετικά φορτισμένο το κλίμα, με έντονο στρες που θα πυροδοτήσουν οι ξαφνικές και απρόβλεπτες αλλαγές που θα φέρουν οι πλανητικές όψεις. Οι ειδήσεις από τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη σαφώς και δεν θα βοηθούν καθόλου στην διατήρηση της ηρεμίας. Στα μέσα δε Οκτωβρίου η επανάληψη της συνόδου Δία-Κρόνου-Πλούτωνα που παρατηρήθηκε στα μέσα Μαρτίου θα επιβαρύνει επιπρόσθετα την γενική εικόνα.

Ο ανάδρομος Άρης είναι πανίσχυρος από το ζώδιο του, τον Κριό, και το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα στις 9 του μήνα θα οδηγήσει σε έξαρση τις ιογενείς λοιμώξεις, ενώ δεν αποκλείονται καταστροφές κάθε πιθανής μορφής. Είναι η περίοδος του χρόνου που θα δούμε να επαναλαμβάνονται κατά πάσα πιθανότητα οι μαζικές καραντίνες και ο εγκλεισμός των πληθυσμών που παρατηρήθηκε την άνοιξη, καθώς η εξάπλωση της πανδημίας αναμένεται να είναι εξαιρετικά επιθετική. Ίσως όμως η αφορμή για το μαζικό κλείσιμο των κοινωνιών να αφορά κάτι εντελώς νέο, που δεν διαφαίνεται ακόμη στον ορίζοντα. Γεγονός πάντως είναι ότι θα επανέλθουν οι αυστηροί και άκαμπτοι περιοριστικοί κανόνες στην ζωή μας στο μεγαλύτερο τμήμα του πλανήτη. Τα προγραμματισμένα ταξίδια θα αναβληθούν για μια ακόμη φορά, ενώ επιχειρήσεις που ξεκίνησαν τους καλοκαιρινούς μήνες θα αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα στην λειτουργία τους.

Οι συγκυρίες θα είναι τέτοιες, που θα μας είναι πολύ δύσκολο να σκεφτούμε εποικοδομητικά και να βρούμε λύσεις σε προβλήματα. Ακόμη και η σύγχρονη τεχνολογία δεν θα μπορεί να μας προφέρει διεξόδους. Θα υπάρξει επανάληψη του τετραγώνου Αφροδίτης-Ποσειδώνα που μας επηρέασε τον Μάιο και Ιούνιο, μόνο που αυτή τη φορά η Αφροδίτη θα είναι ορθή ενώ ο Ποσειδώνας ανάδρομος. Υπό την επιρροή του τετραγώνου θα έχουμε έξαρση στις απάτες, ηλεκτρονικές ή μη, του αλκοολισμού και της χρήσης ναρκωτικών, της ουτοπίας και της παραπλάνησης. Οικονομικά προβλήματα, δυσκολίες στην διεθνή διακίνηση εμπορευμάτων, χρηματιστηριακή αστάθεια και προβλήματα στην αγορά των πετρελαιοειδών συνθέτουν ένα πολυσύνθετο πάζλ που κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει που μπορεί να μας οδηγήσει.

Με ανάδρομο Ουρανό, ταυτόχρονα με άλλους πέντε πλανήτες, οι εξελίξεις είναι απρόβλεπτες και ραγδαίες και απαιτούνται συνεχείς ελιγμοί και επαγρύπνηση, απλά για να κρατήσουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό και να μην πνιγούμε… Εκείνο ωστόσο που φαίνεται να είναι δεδομένο, είναι η οριστική κατάρρευση του παρόντος οικονομικού συστήματος. Μετά από δεκαετίες κυριαρχίας του καπιταλισμού στην παγκόσμια οικονομία, το τέλος του θα είναι τόσο ξαφνικό και απρόβλεπτο, όσο και αυτό του υπαρκτού σοσιαλισμού μερικές δεκαετίες νωρίτερα. Και το χάος που θα αφήσει πίσω του τεράστιο…

Νοέμβριος  2020

Με περιορισμένες δυνατότητες κινήσεων ή μετακινήσεων, καταιγίδα νέων και σκληρών φορολογικών μέτρων σε πολλές χώρες, περιορισμένες δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας λόγω της καλπάζουσας ανεργίας και μια πιθανή δραματική κατάρρευση της πετρελαϊκής αγοράς και της αγοράς φυσικού αερίου να επιβαρύνει επιπρόσθετα τα πορτοφόλια μας διαμορφώνεται το τοπίο τον Νοέμβριο. Οι έλλειψη οικονομικών πόρων θα είναι έντονη για πολλούς πολίτες σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, πολύ πιο έντονη από αυτή του Απριλίου, ενώ δεν είναι απίθανο να παρατηρηθεί και πραγματική ανέχεια, ίσως και πείνα σε πολλές κοινωνίες.

Είναι ωστόσο ο μήνας που θα γεννήσει τις νέες προοδευτικές και επαναστατικές ιδέες, πάνω στις οποίες θα δομηθεί η νέα οικονομική πραγματικότητα της επόμενης μέρας! Τα προβλήματα που έφερε στην επιφάνεια το 2020 θα αρχίσουν επιτέλους να επιλύονται αργά αλλά σταθερά, με ένα νέο, εποικοδομητικό τρόπο. Για κάποιους από εμάς, ο Νοέμβριος θα είναι ένας αποφασιστικός μήνας. Μια επιχειρηματική ιδέα που γεννήθηκε τον Απρίλιο και σχεδιάστηκε μέσα στο καλοκαίρι μπορεί να δρομολογηθεί με επιτυχία τον Νοέμβριο, ειδικά εάν η οικονομική αυτή δραστηριότητα αφορά το διαδίκτυο και έχει πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά, παρά το εμφανώς δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον της στιγμής.

Πολλοί από εμάς μπορεί να βιώσουν δραματικές αλλαγές στην ζωή τους και η μοίρα τους να αλλάξει οριστικά από τις 13 Νοεμβρίου και μετά. Η δε μερική σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους στις 30 Νοεμβρίου θα μας αναγκάσει να επιλέξουμε πορεία ζωής. Όσοι είναι απρόθυμοι και αρνητικοί απέναντι στις αλλαγές και αποφασίσου να ακολουθήσουν την πεπατημένη, θα είναι οι χαμένοι των ημερών. Η έκλειψη αυτή δε, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια νέες πληροφορίες για την προέλευση και την φύση του Covid-19, που θα βοηθήσει αποφασιστικά στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων καταπολέμησης και θεραπείας της ασθένειας, ενώ δεν αποκλείονται τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα εργαστηριακών ερευνών για την παραγωγή εμβολίων.        

Δεκέμβριος 2020

Η ανασφάλεια θα κυριαρχεί παντού, ένας διάχυτος φόβος για την επιβίωση και το τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Σε πολλές χώρες του πλανήτη θα υπάρξει μια έντονη προσπάθεια χειραγώγησης των μαζών, ώστε να διατηρηθεί η παρούσα άρχουσα τάξη στην εξουσία και σε κάποιες περιπτώσεις θα το καταφέρει, με βραχύβια όμως αποτελέσματα. Η ολική ηλιακή έκλειψη της 14ης Δεκεμβρίου στον Τοξότη θα μας δείξει τον νέο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και θα αναδείξει τις καινούργιες προοπτικές που γεννιούνται. Σχεδόν ταυτόχρονα με την έκλειψη, στις 17 Δεκεμβρίου, περάνει επιτέλους ο Κρόνος στον Υδροχόο και δύο μέρες μετά τον ακολουθεί ο Δίας.

Οι διελεύσεις αυτές προοιωνίζουν αλλαγές στα ανώτερα επίπεδα εξουσίας, αλλαγές που θα προέλθουν είτε από εκλογικές διαδικασίες ή θα επιβληθούν από τις μάζες, ως αποτέλεσμα μαζικών κινημάτων διαμαρτυριών ή εκτεταμένων ταραχών. Στις 21 του μήνα δε, θα συμβεί η πολυαναμενόμενη συνάντηση των γιγάντων του ηλιακού μας συστήματος, η σύνοδος Δία-Κρόνου στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου, μια όψη που σηματοδοτεί το πέρασμα του πλανήτη μας στην νέα εποχή του Υδροχόου. Ταυτόχρονα δε, θα έχουμε την σύνοδο της Μαύρης Σελήνης με τον ανάδρομο Ουρανό.

Η μετάβαση του Κρόνου στον Υδροχόο θα επηρεάσει περισσότερο εκείνους που έχουν πλανήτες στον Υδροχόο αλλά και χώρες που κυβερνώνται από αυτό το ζώδιο, όπως είναι η Ρωσία, ο Καναδάς, η Σερβία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Στις χώρες αυτές θα συμβούν εκτεταμένες αλλαγές που θα αποβούν μελλοντικά εξαιρετικά θετικές, αλλά στην αρχική τους φάση θα έχουν χαρακτηριστικά θεραπείας-σοκ! Και για να δώσουμε κάποιο μέτρο των διαφαινόμενων αλλαγών, αρκεί να ανατρέξουμε στα γεγονότα της περιόδου 1991-1994, που πέρασε για τελευταία φορά ο Κρόνος από το ζώδιο του Υδροχόου. Μόνο που αυτή τη φορά οι συνέπειες της διέλευσης του δεν θα είναι τόσο σκληρές, καθώς θα συνοδεύεται από τον Δία, που θα μετριάσει την επίδραση του Κρόνου σε σημαντικό βαθμό.

Μέχρι να αρχίσει να διαμορφώνεται όμως η νέα πραγματικότητα, ας μην απατώμαστε, χρειάζεται χρόνος και μεγάλη προσπάθεια. Μέχρι τον Δεκέμβριο, πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού θα βιώσει εξαιρετικά σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές του συνθήκες. Πολλοί θα αναγκαστούν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση, άλλοι θα αλλάξουν καθήκοντα, ενώ πολλοί πιά θα δουλεύουν από το σπίτι, συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η εξ αποστάσεων εργασία θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα οικονομικά των εταιριών, που θα εξοικονομήσουν μεγάλα λειτουργικά έξοδα, αλλά και στους εργαζόμενους που θα αποφύγουν τις χαμένες ώρες μετακίνησης από και προς τον χώρο εργασίας. Θα βελτιώσει τα επίπεδα μόλυνσης των πόλεων, αλλά θα φέρει τεράστια αναστάτωση στην κτηματαγορά, καθώς γιγαντιαία συγκροτήματα γραφείων θα βρεθούν ξαφνικά στα αζήτητα. Οι μετακινήσεις για επαγγελματικούς λόγους θα περιοριστούν στο άμεσο μέλλον, ενώ οι διαδικασίες διέλευσης των συνόρων θα αναθεωρηθούν το διάστημα που θα ακολουθήσει, προκειμένου να αποφευκτούν φαινόμενα επανάληψης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που θα συμβούν μέχρι το τέλος της χρονιάς θα οδηγήσουν σε πολλές χώρες του πλανήτη στην εξαφάνιση της ευημερούσας μεσαίας τάξης, όπου αυτή έχει απομείνει ακόμη, με την συμπίεση των αμοιβών προς τα κάτω, οδηγώντας στην φτωχοποίηση των πληθυσμών. Θα υπάρξουν όμως μοναδικές ευκαιρίες για καινούργιες καριέρες και απόκτηση φήμης και ευημερίας μέσα από νέα μονοπάτια. Οι εκατομμυριούχοι της νέας εποχής δεν θα στηρίζουν την επιτυχία τους στην επικοινωνία και τις διασυνδέσεις τους, αλλά στο ταλέντο και τις πρωτοπόρες ιδέες τους.

Η αγορά εργασίας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια και επαγγέλματα που θα σχετίζονται με το διαδίκτυο και την νέα τεχνολογία, την αεροπλοΐα και την διαστημική, την ενέργεια και τις επικοινωνίες, την έρευνα και την εκπαίδευση, την τηλεϊατρική και τις εναλλακτικές θεραπείες, την ψυχική υγεία και την ψυχανάλυση θα γνωρίσουν τεράστια άνθιση σε ορίζοντα 20ετίας.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ασάφειας, αβεβαιότητας και αναστάτωσης θα είναι αναπόφευκτο να αναγεννηθούν για μια ακόμη φορά οι σοσιαλιστικές ιδεολογίες σε αρκετές περιοχές του πλανήτη. Το ξεκίνημα του 2021 θα φέρει αρκετές ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό, κυρίως σε περιοχές του πλανήτη που κυβερνώνται από απολυταρχικά ή αυταρχικά καθεστώτα. Δεν αποκλείονται επίσης αλλαγές στην κορυφή της εξουσίας στην Ρωσία ή και σε άλλες θεωρητικά δημοκρατικές χώρες του πλανήτη, με τον παροπλισμό της παλιάς πολιτικής γενιάς. Η εξουσία θα περάσει σταδιακά στα χέρια της γενιάς του ΄70 και του ΄80, που θα έχουν μια νέα προσέγγιση στην ζωή και θα προωθήσουν τα ιδανικά της ισότητας, της δικαιοσύνης, της αδελφοσύνης και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όσο για την οικονομική κρίση, θα δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο μέσα στο 2021, πριν αρχίσει να ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία και πάλι. Η αισιοδοξία θα επανέλθει, το ίδιο και τα χαμόγελα στα χείλη, μέχρι τότε όμως, διατηρήστε τις δυνάμεις σας, ισχυροποιήστε τους οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς σας, γιατί ενωμένοι θα μπορέσετε πολύ πιο εύκολα να περάσετε τις συμπληγάδες που θα βρεθούν στο δρόμο σας. Γιατί πρέπει να αντέξουμε, μέχρι να έρθει η αυγή…  

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.