Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Κινέζικο ωροσκόπιο 2021 - Το έτος του μεταλλικού Βουβαλιού από την Αλίντα Κανάκη !

 


Ένα έτος σκληρής δουλειάς και αποφασιστικής δράσης

Η κινέζικη πρωτοχρονιά πέφτει για το 2021 στις 12 Φεβρουαρίου, εισάγοντας μας στο έτος του λευκού μεταλλικού Βουβαλιού, ένα έτος που θα εκπνεύσει στις 30 Ιανουαρίου 2022. Το μεταλλικό στοιχείο του 2021 είναι της ενέργειας Yin και παίρνει την σκυτάλη από το μεταλλικό ποντίκι, που άνοιξε ένα νέο 12ετή κύκλο το 2020.

Το Βουβάλι είναι το δεύτερο μετά το Ποντίκι ζώδιο του κινέζικου ζωδιακού και σαν ζώδιο αντιπροσωπεύει την δύναμη μέσα από την υπακοή, την γαλήνη και ηρεμία, την ακεραιότητα και την εργατικότητα. Η χρονιά που ακολουθεί θα απαιτήσει από μας πίστη και αφοσίωση, σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πειθαρχία.

Κατά την παραδοσιακή κινέζικη αστρολογία, το μεταλλικό Βουβάλι είναι ένα ζώδιο δικαιοσύνης, ηθικής, καλών συνηθειών, πατριαρχίας, δομής και τάξης, σεβασμούς προς τους άλλους, σκληρής δουλειάς και αποφασιστικότητας. Είναι κοινή πεποίθηση μεταξύ των κινέζων, πως με τον μεταλλικό Βουβάλι να ευλογεί την χρονιά, το πνεύμα υπερισχύει της καρδιάς, η λογική του συναισθήματος. Οι Ινδουιστές πιστεύουν ότι το βόδι αντιπροσωπεύει την ευημερία και είναι συνδεδεμένο επίσης με την λατρεία των Βραχμάνων. Με την θυσία του σαν πρόσφορο επιδιώκουν να διατηρήσουν την κοσμική τάξη.

Στην  συνείδηση των παραδοσιακών κινέζων είναι επιτακτική η ανάγκη να επιτύχει κανείς στα σχέδια που επιλέγει να υλοποιήσει. Και όταν το Βουβάλι βάλει έναν στόχο, δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την προσπάθεια του μέχρι να καταφέρει να τον υλοποιήσει. Είναι ένας φυσικός ηγέτης που μπορεί να φτάσει μέχρι τα άκρα για να ολοκληρώσει αυτό που επιδιώκει. Και καθιστά σαφές μέσα από την όλη του στάση, ότι αυτός είναι ο αρχηγός, το παράδειγμα προς μίμηση. Το Βουβάλι είναι συνώνυμο επίσης της γεωργικής παραγωγής και ο μήνας του είναι ο Ιανουάριος.

Οι ενέργειες ενός έτους μεταλλικού Βουβαλιού προωθούν την σταθερότητα, την ισορροπία και την ευημερία των βραχυπρόθεσμων σχεδίων. Θα είναι εξαιρετικής σημασίας να σχεδιάσετε πολύ προσεκτικά τις δράσεις σας πριν να ξεκινήσετε οτιδήποτε μέσα στο 2021, έτσι ώστε να μην κάνετε λανθασμένες κινήσεις με τα πρώτα βήματα, που θα καταδικάσουν από την αρχή μια προσπάθεια. Το Βουβάλι είναι ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό ζώο, που μπορεί κανείς να βασίζεται επάνω του ανά πάσα στιγμή. Για τον λόγο αυτό το 2021 είναι ένα έτος συνώνυμο της σκληρής δουλειάς, της αποφασιστικότητας, της δύναμης και της αντοχής, μια χρονιά που μπορείτε να πετύχετε αυτά που επιδιώκετε στην ζωή. Το Βουβάλι εγγυάται επίσης σπουδαίες οικονομικές επιδόσεις στις προσπάθειες σας κατά την διάρκεια του 2021, μια χρονιά που μπορεί να φέρει αυξημένα κέρδη και υλική ευημερία.

Δεν θα πρέπει να σας καταβάλλουν και να σας απογοητεύουν οι προηγούμενες, ενδεχομένως ατυχείς εμπειρίες σας, γιατί πραγματικά έχετε την δυνατότητα να πετύχετε κάτι σπουδαίο στη ζωή. Και την χρονιά αυτή θα μπορέσετε να αποδείξετε στον εαυτό σας αλλά και στους γύρω σας, ότι έχετε την δυνατότητα να υλοποιήσετε οτιδήποτε βάλετε στο μυαλό σας.

 


 

 Μέταλλο Yin για το 2021

Με βάση την ερμηνεία της παραδοσιακής αστρολογίας και του Feng  Shui, το μέταλλο είναι ένα υλικό που συμβολίζει την ανθεκτικότητα, την διάρκεια, την αντίσταση και την αφοσίωση. Δείχνει επίσης την σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητα, καθώς και την προσφορά το ατόμου στην κοινωνία. Το Yinστοιχείο είναι συνδεδεμένο αστρολογικά με τον πλανήτη Αφροδίτη της δυτικής αστρολογίας, εποχή του είναι το φθινόπωρο, φέρνει ξηρασία και συμβολίζει την δύση. Χρώμα του είναι το λευκό, κυβερνά τις πικάντικες μυρωδιές και γεύσεις και σε σχέση με το ανθρώπινο σώμα, συνδέεται με τους πνεύμονες.

Χρώματα Feng Shui για το 2021

Τα τυχερά χρώματα για το 2021 είναι το πράσινο και το κόκκινο. Αυτά τα δύο χρώματα εξισορροπούν τις ενέργειες των πέντε στοιχείων του κινεζικού ωροσκοπίου σύμφωνα με την ανατολική κοσμολογία και τοFeng Shui. Το πράσινο αντιπροσωπεύει στο στοιχείο του ξύλου, ενώ το κόκκινο το στοιχείο της φωτιάς. Μπορείτε να αυξήσετε την τύχη σας, χρησιμοποιώντας αξεσουάρ ή διακοσμητικά που να περιέχουν αυτά τα δύο χρώματα.

Υγεία για το 2021

Το κινέζικο έτος του μεταλλικού Βουβαλιού μας τονίζει ότι μέσα στο 2021 θα είναι εξαιρετικής σημασίας για την υγεία μας η τακτική έκθεση μας στον καθαρό αέρα και η πρόσβαση μας σε καθαρό νερό. Ο συνδυασμός μέταλλο με Yinκυβερνά τους πνεύμονες και είναι υψίστης σημασίας να προφυλάξει κανείς το αναπνευστικό του σύστημα από λοιμώξεις.

Επαγγελματικά και οικονομικά για το 2021

Για το 2021 προβλέπεται ότι αυτοί που εργάζονται σκληρά και με αποφασιστικότητα, θα ανταμειφτούν για τις προσπάθειες τους. Οι οκνηροί δεν αναμένεται να ευνοηθούν από την θεά τύχη, γιατί ότι και να κάνουν, με μισή καρδιά δεν θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Συνιστάται να είστε δημιουργικοί, πρακτικοί, να εκμεταλλευτείτε τα ταλέντα και τις δεξιότητες σας για να μπορέσετε να προωθήσετε την καριέρα σας.

Συναισθηματικά και κοινωνικά για το 2021

Το 2021 θα πρέπει να είστε διαθέσιμοι για τους οικείους και την οικογένεια σας με την ευρύτερη έννοια. Το ζώδιο του Βουβαλιού εκτιμά το γεγονός ότι η οικογένεια είναι σημαντικός παράγοντας στην ζωή κάποιου. Μια από τις βασικές προτεραιότητες σας θα πρέπει να είναι να εξασφαλίσετε τις σπουδές των απογόνων σας με την απρόσκοπτη χρηματοδότηση τους, όσο δύσκολες και αν είναι οι οικονομικές συνθήκες που έχετε να αντιμετωπίσετε. Γιατί η οικογένεια είναι πέρα και πάνω από όλα, κατά τις συντηρητικές τουλάχιστον αξίες του ζωδίου του Βουβαλιού. Οι παντρεμένοι ίσως να πρέπει να σκεφτούν την επέκταση της οικογένειας τους, καθώς το Βουβάλι λατρεύει την γέννηση απογόνων, αρσενικών ή θηλυκών, χωρίς να κάνει διακρίσεις.

Καλή, Ειρηνική, Δημιουργική και Γόνιμη Χρονιά!

Αλίντα Κανάκη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.