Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Σεπτέμβριος 2020 Προβλέψεις για τη σεισμική δραστηριότητα του μήνα ! Aπό την Αλίντα Κανάκη σε συνεργασία με τον Δημήτρη Χρυσοσπάθη Καθηγητή Αστροφυσικής του Κέμπριτζ !


 

Από έναν πλούσιο σε γεγονότα πάσης φύσης μήνα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν γεωφυσικά φαινόμενα, όπως σεισμοί μεγάλης έντασης και εκρήξεις ηφαιστείων για να ολοκληρώσουν την εικόνα του πάζλ. Είναι κάτι που απευχόμαστε, αλλά η δυναμική του έτους μας έδειξε μέχρι στιγμής ότι θα πρέπει να περιμένουμε τα πάντα και να μην μας εκπλήσσει τίποτε.

Οι πλανητικές όψεις και διελεύσεις του μήνα που μας φέρνουν πιό κοντά στο ενδεχόμενο εκδήλωσης ενός σεισμού ή μιας έκρηξης ηφαιστείου μέχρι τα τέλη του μήνα είναι η ακόλουθες:

Η Πανσέληνος (2/9) και η Νέα Σελήνη (17/9) και 3 μέρες πριν και μετά είναι η σταθερή αξία σε κάθε μήνα και το αναφέρουμε συνεχώς, σε κάθε παραπλήσιο άρθρο μας.

Μια όψη που αναμένεται να επηρεάσει καθ όλη την διάρκεια του μήνα τον πλανήτη μας και να δημιουργήσει εξαιρετικές πιέσεις στον φλοιό του είναι το τετράγωνο του Άρη με την πολυαστρία στον Αιγόκερω (Δία, Κρόνο, Πλούτωνα). Άλλωστε η διέλευση του Δία από τον Αιγόκερω μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου ενεργοποιεί το στοιχείο της γης, σε συνδυασμό και με τον Ουρανό από τον Ταύρο, και φέρνει μια πολύ πιο έντονη προδιάθεση σε σύγκριση με άλλες χρονιές για την εκδήλωση σεισμών και την έκρηξη ηφαιστείων. Είναι κάτι άλλωστε που το βιώνουμε στη χώρα μας καθημερινά, με εκδήλωση μέτριων και ισχυρών σεισμών, πιθανά αρκετούς περισσότερους από κάθε άλλο έτος.

Τον μήνα αυτό έχουμε επίσης και αρκετές αναστροφές πλανητών, που έρχονται να προσθέσουν τη δυναμική τους σε μια ήδη τεταμένη γεωλογικά πραγματικότητα. Και οι αναστροφές αυτές είναι οι ακόλουθες:

Στις 10 Σεπτεμβρίου γυρίζει ο Άρης ανάδρομος στον Κριό. Η επικινδυνότητα της κίνησης του αυτής διαρκεί 7 μέρες πριν και άλλες τόσες μετά την αναστροφή.

Στις 13 Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε στάση για να επιστρέψει στην ορθή κίνηση ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Η επιρροή της κίνησης του αυτή διαρκεί 10 μέρες πριν και μετά το γεγονός.

Παρόμοια, στις 29 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στην ορθή πορεία του και ο Κρόνος, ο άλλος γίγαντας του ηλιακού μας συστήματος, με μια χρονική ακτίνα επιρροής και αυτός 10 μέρες πριν και μετά.

Οι δευτερεύουσες επιρροές, που έρχονται όμως να επιβαρύνουν το σύστημα, είναι το πέρασμα του Ερμή στον Ζυγό (5/9) και ακολούθως στον Σκορπιό (27/9), η μετακίνηση της Αφροδίτης στον Λέοντα (6/9) και του Ήλιου στον Σκορπιό (22/9)!

Σύμφωνα με τις αστρολογικές προβλέψεις του μήνα, ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές για την εκδήλωση φαινομένων (σεισμών ή εκρήξεων ηφαιστείων - τσουνάμι) είναι τα νησιά της Ιαπωνίας, το νησί Ιάβα της Ινδονησίας, η Νέα Ζηλανδία, οι δυτικές ακτές της Βορείου Αμερικής, η Ισλανδία και οι Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, η Ελλάδα, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Αρμενία, το Ιράκ και το Ιράν της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου-Μέσης Ανατολής, και τελικά η περιοχή Ινδίας-Πακιστάν (Ιμαλάια) και η Μιανμάρ.

Με την ελπίδα οι μέρες του Σεπτέμβρη να κυλήσουν όσο ανέφελα μπορούν, ευχόμαστε καλό μήνα!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.