Χαρακτηριστικά γνωρίσματα Ζωδίων !

ΚΡΙΟΣ

21 Μαρτίου - 20 ΑπριλίουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΑΡΗΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
1ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΦΩΤΙΑ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ
ΦΥΣΗ
ΘΕΤΙΚΗ - ΑΡΣΕΝΙΚΗ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΗΛΙΟΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΚΡΟΝΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΙ, ΜΥΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΡΟΣΩΠΟ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΔΡΑΣΗ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΔΥΝΑΜΗ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΗ, ΓΡΑΝΑΤΗΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΣΙΔΗΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΟΥΛΙΠΑ

Με τον Κριό ανοίγει ο ζωδιακός κύκλος. Με κυβερνήτη τον Άρη, ο Κριός κυβερνά και τον Πρώτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, o Κριός καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου. Το ζώδιο απέναντι από τον Κριό είναι ο Ζυγός.

Το ζώδιο του Κριού συνδέεται με τον μύθο του Ιάσονα και με την εκστρατεία για το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Μέρη του σώματος που κυβερνά το ζώδιο του Κριού είναι το κεφάλι, ο εγκέφαλος, τα μάτια, το πρόσωπο και οι μύες.

Πολλές είναι οι αρετές που μπορούν να αποδοθούν σε ένα άτομο που γεννήθηκε κάτω από τον αστερισμό αυτό:  Είναι τολμηρό, αυθόρμητο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και ενέργεια, παθιασμένο και γενναίο, ανεξάρτητο και δυναμικό, παράλληλα όμως και ευαίσθητο και με ετοιμότητα πνεύματος. Μπορεί να είναι πρωτοπόρο, ασυγκράτητο και με επιχειρηματικές ικανότητες. Είναι έξυπνο και αντιλαμβάνεται γρήγορα τις καταστάσεις που συμβαίνουν τριγύρω του, αλλά επειδή βιάζεται να δράσει πολλές φορές οδηγείται σε λανθασμένες κινήσεις, καθώς δεν έχει εξετάσει προσεκτικά όλες τις λεπτομέρειες πριν κινηθεί.

Επιβιώνει στις δύσκολες καταστάσεις, είναι παρά πολύ δυναμικό, αντέχει τις ταλαιπωρίες και προσπαθεί πάντα να είναι σε ετοιμότητα για να μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια που συναντά στο δρόμο του.

Στην εργασία του, του αρέσει να έχει ελευθερία κινήσεων, είναι οργανωτικός, έχει επιχειρηματικό μυαλό και προσπαθεί να προβάλλει με επιτυχία τα ταλέντα και τις πρωτοποριακές του ιδέες. Πετυχαίνει καλύτερα σε θέσεις που μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και αποφάσεις μόνος του, του αρέσει να δουλεύει σε χώρους που υπάρχει θόρυβος, φωνές και πολυκοσμία

Στα οικονομικά του είναι λιγάκι σπάταλος και πρέπει πάντα να προσέχει πως διαχειρίζεται τα χρήματά του. Τον έρωτα θέλει να τον απολαμβάνει σε όλο του μεγαλείο! Αισθάνεται κατακτητής και θέλει να έχει πάντα το πάνω χέρι, να επιβάλλεται στον σύντροφό του!

Στα μείων ενός Κριού θα πρέπει να καταλογιστούν ο εριστικός του χαρακτήρας, η αυταρχικότητα και ο υπέρμετρος εγωισμός του, η ευερεθιστότητα και η ανυπομονησία του.
Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


ΤΑΥΡΟΣ
20 Απριλίου - 21 ΜαΐουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
2ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΓΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΑΘΕΡΟ
ΦΥΣΗ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ - ΘΗΛΥΚΗ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΣΕΛΗΝΗ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ – ΑΡΗΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΟΥΡΑΝΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΦΑΡΥΓΓΑΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ, ΛΕΜΦΙΚΟ,  ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ, ΣΥΚΩΤΙ, ΛΑΙΜΟΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΡΩΜΑ
ΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΠΛΕ, ΡΟΖ ΣΜΑΡΑΓΔΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, ΠΕΙΣΜΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΔΥΝΑΜΗ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΛΑΠΙΣ ΛΑΖΟΥΛΙ, ΟΨΙΔΙΑΝΟΣ, ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ, ΝΕΦΡΙΤΗΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΧΑΤΗΣ, ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΧΑΛΚΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΟΥΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΚΡΙΝΟΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΑ


Με κυβερνήτη του την
Αφροδίτη, ο Ταύρος κυβερνά τον Δεύτερο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Ταύρος καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 20 Απριλίου μέχρι τις 21 Μαΐου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Ταύρο είναι ο Σκορπιός.

Ως σύμβολο, ο αστερισμός του Ταύρου παριστάνει το λευκό Ταύρο που βοήθησε τον Δια να αρπάξει την νεαρή Ευρώπη που έπαιζε με τις φίλες της στις ακτές της πατρίδας της Φοινίκης και να την μεταφέρει στην Κρήτη. Κατά μία άλλη εκδοχή, ο ίδιος ο Δίας μεταμορφώθηκε σε Ταύρο, για να αρπάξει την όμορφη Ευρώπη.

Ο Ταύρος κυβερνά την άνω και κάτω γνάθο, τα αυτιά, την γλώσσα, τον λαιμό, τον λάρυγγα, τον θυρεοειδή αδένα, τις φωνητικές χορδές και τις αμυγδαλές.

Αν είστε Ταύρος σίγουρα αγαπάτε τις ανέσεις της ζωής! Σημαντικά για εσάς είναι το καλό φαγητό, ένα ωραίο σπίτι, τα ταξίδια και η διασκέδαση. Μπορεί να είστε αξιόπιστοι στις ανθρώπινες σχέσεις, καλόκαρδοι, τρυφεροί, στοργικοί, επιεικείς και γενναιόδωροι αλλά και φιλήδονοι. Η σταθερότητα και η ασφάλεια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σας και η ευαισθησία σας μπορεί να βρει την έκφραση της μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Λατρεύετε το θέατρο, την μουσική, δεν σας αρέσει η φασαρία και αν θέλει κανείς να σας ευχαριστήσει, ικανοποιείστε με ένα πολύ καλό και ποιοτικό φαγητό! Καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες φαγητού, είστε λαίμαργοι και αυτό είναι ένα μείον για την υγεία σας. Για σας έχουν μεγάλη σημασία τα υλικά αγαθά, αγωνίζεστε να φτάσετε στην κορυφή και να πετύχετε τις υψηλές σας φιλοδοξίες.

Νιώθετε μεγάλη ανασφάλεια όσον αφορά στα χρήματα. Χρειάζεστε οικονομική σταθερότητα στη ζωή σας και κάνετε τα πάντα για να την αποκτήσετε. Θέλετε να έχετε μια σταθερή πορεία στη ζωή σας και όταν σας τυχαίνουν εμπόδια και ανατροπές, δεν είστε τόσο ευέλικτοι όπως κάποια άλλα ζώδια. Έχετε όμως υπομονή και επιμονή, είστε ισορροπημένοι, δύσκολα νευριάζετε, αλλά αν σας πιέσουν πολύ, οι εκρήξεις θυμού σας είναι παροιμιώδεις!

Είστε αξιόπιστοι και έμπιστοι,  αγαπάτε πολύ τους φίλους σας και ποτέ δεν τους εξαπατάτε! Στην ερωτική σας ζωή είστε σταθεροί. Ξετρελαίνεστε με το ξεκίνημα ενός νέου ειδυλλίου και είστε ονειροπόλοι. Όταν ερωτεύεστε εξιδανικεύετε το ταίρι σας. Η ευαισθησία σας είναι κάτι περισσότερο από σεξουαλική επιθυμία. Η αγάπη είναι τρυφερή και μπορεί να διαρκέσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Κτητικοί και ζηλιάρηδες, αλλά πολύ δοτικοί και αφοσιωμένοι, φροντίζετε να υπάρχουν όλες οι ανέσεις και να περνάτε καλά μαζί, όπου και αν πηγαίνετε.

Στα αρνητικά σας είναι ότι μπορείτε να γίνετε εύκολα πεισματάρηδες και ισχυρογνώμονες, άκαμπτοι στις απόψεις σας, κτητικοί προς το ταίρι σας, γκρινιάρηδες με οτιδήποτε σας συμβεί, ενώ έχετε μια ροπή προς την απληστία αλλά και την τεμπελιά.
Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!ΔΙΔΥΜΟΙ

21 Μαΐου - 21 Ιουνίου
ΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΕΡΜΗΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
3ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΑΕΡΑΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ
ΦΥΣΗ
ΘΕΤΙΚΗ ΑΡΝΗΤΙΚΗ (διπλή φύση )
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΔΙΑΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΙΧΘΥΕΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΔΟΝΤΙΑ, ΟΣΤΑ, ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΧΕΡΙΑ, ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΩΜΟΙ, ΝΕΥΡΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΒΡΑΧΙΟΝΕΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΧΡΩΜΑ
ΚΙΤΡΙΝΟ, ΣΤΑΧΤΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΦΙΛΑΥΤΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΤΡΕΛΟΣ, ΕΡΗΜΙΤΗΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΑΧΑΤΗΣ, ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ, ΚΙΤΡΙΝΗΣ, ΒΗΡΥΛΛΟΣ, ΤΥΡΚΟΥΑΖ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΡΑΦΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΠΥΡΙΤΙΚΑ ΑΛΑΤΑ, ΥΔΡΟΧΛΩΡΙΚΟ ΚΑΛΙΟ


Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης των Διδύμων και με την σειρά τους κυβερνούν τον Τρίτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, οι Δίδυμοι καταλαμβάνονται από τον Ήλιο από τις 21 Μαΐου μέχρι τις 21 Ιουνίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. Το ζώδιο απέναντι από τους Διδύμους είναι ο Τοξότης.

Οι Δίδυμοι συνδέονται με τα δίδυμα αδέλφια Κάστορα και Πολυδεύκη  της ελληνικής μυθολογίας. Οι Διόσκουροι όπως είναι γνωστοί, ήταν παιδιά (δίδυμα) του Δία και της Λήδας και αδέλφια της ωραίας Ελένης.

Οι Δίδυμοι κυβερνούν το νευρικό μας σύστημα, την τραχεία, τους ώμους, τα χέρια και τα δάχτυλα, τα άνω πλευρά και τους πνεύμονες. 

Ο Ερμής, ο θεός της επικοινωνίας, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο έναν Δίδυμο. Σαφώς και μιλάτε στο τηλέφωνο μέχρι την αυγή και το διαδίκτυο μοιάζει να εφευρέθηκε για να ικανοποιήσει την ακόρεστη ανάγκη σας για επικοινωνία. Ένας Δίδυμος είναι από πνευματώδης έως διανοούμενος, γοητευτικός αλλά και αδέσμευτος, κοινωνικός, γοητευτικός και επιδέξιος. Έχει ανοιχτό μυαλό, είναι ευέλικτος στην ζωή του, έχει μεγάλη ενεργητικότητα και είναι συνεχώς απασχολημένος.

Διπλής φύσης ζώδιο, μπορεί συγχρόνως να καταπιάνεται με πολλά και διαφορετικά πράγματα και να τα βγάζει πέρα με επιτυχία χωρίς να μπλοκάρει. Οι Δίδυμοι πρέπει να μορφώνονται για να μπορούν να καλλιεργήσουν σωστά το μυαλό τους και να θέσουν υψηλούς στόχους, που σχεδόν πάντα τους πετυχαίνουν με άνεση. Αν δεν καλλιεργήσουν το μυαλό τους, τότε έχουμε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα: Είναι απατεώνες, ψεύτες, πάντα κοιτάνε πως να βγάλουν εύκολα χρήματα με οποιοδήποτε τρόπο, απλά για να περνούν καλά χωρίς ιδανικά και στόχους.

Στην επαγγελματική τους ζωή είναι καλοί συνεργάτες, έχουν δίψα για μάθηση, πρωτοποριακές ιδέες, δεν τους αρέσει όμως να φορτώνονται με πολλές ευθύνες, αν και γνωρίζουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν άνετα. Στην διαχείριση των χρημάτων τους είναι σπάταλοι. Τους αρέσει να περνούν καλά, να διασκεδάζουν, να πηγαίνουν εκδρομές με τους φίλους τους, αφού για τους Δίδυμους ζωή σημαίνει ελευθερία κινήσεων, απόλαυση, διασκέδαση, χωρίς ευθύνες και υποχρεώσεις. Και στον έρωτα είναι άστατοι! Δύσκολα μπαίνουν σε καλούπια, είναι όμως συναισθηματικοί και αν θέλει κάποιος να τους «κλέψει» την καρδιά θα πρέπει να γοητεύσει πρώτα το μυαλό τους. Θέλουν ο σύντροφος τους να είναι εύστροφος, ανοιχτόμυαλος και μορφωμένος, για να μπορούν να συζητούν τα πάντα μαζί του.

Στα μειονεκτήματα του καταγράφονται ο άστατος χαρακτήρας του, η διπροσωπία, η επιπολαιότητα και αναποφασιστικότητα, η ασυνέπεια και η απερισκεψία, η φλυαρία και ο νευρικός του χαρακτήρας.


Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


ΚΑΡΚΙΝΟΣ

22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου
ΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
4ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΝΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ
ΦΥΣΗ
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΗ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΔΙΑΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΚΡΟΝΟΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΑΡΗΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΣΤΟΜΑΧΙ, ΘΩΡΑΚΑΣ, ΣΠΛΗΝΑΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ
ΧΡΩΜΑ
ΛΕΥΚΟ, ΑΣΗΜΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΒΑΘΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ, ΑΦΟΣΙΩΣΗ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΑ, ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΤΡΕΛΟΣ, ΕΡΗΜΙΤΗΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ, ΣΜΑΡΑΓΔΙ, ΖΑΦΕΙΡΙ, ΒΗΡΥΛΛΟΣ, ΟΠΑΛΙΟ, ΚΟΡΑΛΛΙ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΑΣΗΜΙ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΡΑΦΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΓΑΡΔΕΝΙΑ, ΚΡΙΝΟΣ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ


Ο Καρκίνος κυβερνά τον Τέταρτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου και κυβερνήτης του είναι η Σελήνη.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Καρκίνος καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 22 Ιουλίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου. Το ζώδιο απέναντι από τον Καρκίνο είναι ο Αιγόκερως.

Κατά την ελληνική μυθολογία, ο Καρκίνος είχε σταλεί από τη θεά Ήρα στην προστατευόμενη της Λερναία Ύδρα, ως βοηθός της εναντίον του Ηρακλή. Έτσι, ο παμμεγέθης Καρκίνος παρενοχλούσε τον Ηρακλή κατά τη φοβερή του μάχη εναντίον της Ύδρας.

Ο Καρκίνος κυβερνά τα κάτω πλευρά του ανθρώπινου σώματος, το στήθος, το στέρνο, το στομάχι και το πάγκρεας.

Η ασφάλεια και η καλοπέραση είναι τα κυρίαρχα  ζητούμενα για τη ζωή ενός Καρκίνου. Οτιδήποτε είναι αυτό που οριοθετεί την ασφάλεια του είναι απαραίτητο για την ευτυχία τους.  Ένας Καρκίνος είναι νοσταλγικός και ευαίσθητος, τρυφερός και συμπονετικός, ρομαντικός και εξαρτώμενος από το ταίρι του. Είναι προσεκτικός στις κινήσεις του, γιατί αισθάνεται ευάλωτος, είναι έξυπνος και πολυμήχανος εκεί που χρειάζεται, επίμονος πολλές φορές για την επίτευξη των στόχων του.

Το έντονο ενδιαφέρον του για τους άλλους τον κάνει υπερπροστατευτικό με τους αγαπημένους του ανθρώπους. Σαν χαρακτήρας είναι εσωστρεφής και συντηρητικός, ενώ βάζει πολύ ψηλά το σπίτι και την οικογένεια. Είναι επίσης εύθυμος άνθρωπος και του αρέσουν τα ακριβά πράγματα και οι ανέσεις. Λειτουργεί με βάση το συναίσθημα και όχι τη σκέψη. Αγαπά τους φίλους του και κάνει όλα τους τα χατίρια, ενώ ο στόχος της ζωής του είναι η εργασία και η τίμια απόκτηση χρημάτων. Είναι όμως αρκετά ντροπαλός και απεχθάνεται τα φώτα της δημοσιότητας.

Είναι σπιτόγατος και του αρέσει να απολαμβάνει την θαλπωρή και την ηρεμία του σπιτιού του, που είναι και το μόνο μέρος που τον κάνει να νιώθει ασφάλεια. Θέλει να έχει τον δικό του χώρο, να μην του πειράζουν ποτέ τα πράγματα του γιατί εκνευρίζεται. Κυκλοθυμικός, ανασφαλής, παρορμητικός και γενικότερα δύσκολος χαρακτήρας, αν θέλει κανείς να τον γνωρίσει καλύτερα πρέπει να τον κάνει να νιώσει ασφάλεια για να μπορέσει να αρχίσει να ανοίγεται. Και θα πρέπει να γνωρίζει ότι λατρεύει την μητέρα του!!!
Στα οικονομικά, του αρέσει να αγοράζει δωράκια για τους δικούς του  ανθρώπους, να ικανοποιεί τις απαιτήσεις τους και να τους βλέπει ευτυχισμένους. Του αρέσει πάρα πολύ το καλό φαγητό και θα πρέπει να προσέχει, γιατί είναι επιρρεπής στο να πάρει πολλά κιλά. Στα συναισθηματικά του είναι πολύ τρυφερός, στοργικός και υπερπροστατευτικός με το έτερο του ήμισυ.

Τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες, έχουν την τάση να αφιερώνουν όλη τους τη ζωή στον αγαπημένο τους φίλο. Είναι ιδανικοί συνεργάτες, αν αισθάνονται ότι αγαπιούνται, ή οι πιο φοβεροί άνθρωποι, εάν πάσχουν από έλλειψη αγάπης.

Θα μπορούσε να είναι ο τέλειος σύντροφος, εάν έλλειπαν οι κρίσεις πανικού που τον καταλαμβάνουν, η περίεργη κτητικότητα και ο υπερβολικός προστατευτισμός του, καθώς και ο αντιδραστικός και κυκλοθυμικός του χαρακτήρας.Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

ΛΕΩΝ

23 Ιουλίου - 23 ΑυγούστουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΗΛΙΟΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
5ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΦΩΤΙΑ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΑΘΕΡΟ
ΦΥΣΗ
ΑΡΣΕΝΙΚΟ - ΘΕΤΙΚΟ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΟΥΡΑΝΟΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΚΑΡΔΙΑ, ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΠΛΑΤΗ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ
ΧΡΩΜΑ
ΚΙΤΡΙΝΟ, ΧΡΥΣΑΦΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΔΥΝΑΜΗ, ΗΓΕΜΟΝΙΑ, ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ, ΕΠΙΔΕΙΞΙΜΑΝΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΗΛΙΟΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΧΡΥΣΟΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΖΙΡΓΚΟΝΙ, ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΤΙΓΡΗ, ΤΟΠΑΖΙ, ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΧΡΥΣΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΦΩΣΦΟΡΟΣ, ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΘΕΪΚΟ ΚΑΛΙΟ

Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του και κυβερνά τον Πέμπτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Λέων καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από το Λέοντα είναι ο Υδροχόος.

Το ζώδιο του Λέοντα συμβολίζει το λιοντάρι της Νεμέας, που κατά την ελληνική μυθολογία γεννήθηκε από την ένωση της Χίμαιρας με τον Όρθρο, γιο του Τυφώνα και της Έχιδνας.

Μέρη του σώματος που κυβερνά ο Λέων είναι η καρδιά, η αορτή, η σπλήνα,  το άνω τμήμα της πλάτης και η σπονδυλική στήλη.

Όπως ο κυβερνήτης του Ήλιος είναι το επίκεντρο του Ηλιακού μας συστήματος, έτσι και το Λιοντάρι θέλει να είναι το επίκεντρο του δικού του «συστήματος», να ακτινοβολεί και να σαγηνεύει. Είναι ενθουσιώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση, ζωηρός και πρόσχαρος, με ζεστή καρδιά και τρυφερά αισθήματα. Είναι γενναιόδωρος με τους ανθρώπους και καλός εραστής. Είναι αξιοπρεπής, έχει καλλιτεχνικές ανησυχίες και συνήθως κομψός.

Ένας Λέοντας αρέσκεται στο να πρωτοτυπεί, ενώ κυριαρχεί μέσα του ένα ισχυρό αίσθημα αξιοπρέπειας και γενναιοδωρίας. Το έντονα ανεπτυγμένο αίσθημα δικαιοσύνης και τιμιότητας που τον διακρίνει, τον κάνει πιστό φίλο, με ισχυρό το συναίσθημα του φιλότιμου και της αυτοθυσίας. Είναι έξυπνος, τολμηρός, περήφανος, ενεργητικός και εύκολα γίνεται το επίκεντρο της προσοχής, έχοντας έμφυτη την ικανότητα να τα πηγαίνει καλά με όλους. Είναι όμως λιγάκι δύσκολο να συγχρονιστείτε με ένα Λιοντάρι, αν το δικό σας ταμπεραμέντο να είναι διαφορετικό. 

Είναι σκληρός διαπραγματευτής στα επαγγελματικά του, αυθεντικός, αφοσιωμένος στα καθήκοντα του και στο έργο που του αναθέτουν τα βγάζει πάντα πέρα, αφού δεν έχει μάθει ποτέ να χάνει. Επιδιώκει να κατέχει θέσεις εξουσίας, καθώς θέλει να νιώθει αρχηγός. Είναι δραστήριος και έξυπνος επιχειρηματίας ή στέλεχος σε μεγάλη εταιρία. Επειδή είναι λάτρης της καλοπέρασης και γενικότερα του αρέσει η πολυτέλεια στη ζωή του, έχει κακή σχέση με τα χρήματα. Αν θέλει να ικανοποιήσει το «εγώ» του δεν λογαριάζει πόσο θα ξοδέψει, αρκεί να αποκτήσει αυτό που θέλει. Σαν επιχειρηματίας ρισκάρει στη δουλειά του και επενδύει τα χρήματα του για να πετύχει τους στόχους του.

Στα αισθηματικά, του αρέσει να φλερτάρει έντονα το αντίθετο φύλο, να μαγνητίζει τα βλέμματα των άλλων με το ανανεωμένο του παρουσιαστικό. Μέσα σε μια σχέση είναι ιππότης, φροντίζει τον σύντροφο του και του παρέχει όλες τις ανέσεις. Αγαπάει με φλογερό πάθος και απεχθάνεται την πίεση, τον έλεγχο και τις ζήλιες.

Πολλές φορές όμως γίνεται αλαζονικός, υπερφίαλος και αυταρχικός, πεισματάρης και εγωιστής, υπερβολικός, δραματικός έως και παράφορος στην συμπεριφορά του.Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


ΠΑΡΘΕΝΟΣ

24 Αυγούστου - 23 Σεπτεμβρίου
ΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΕΡΜΗΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
6ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΓΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ
ΦΥΣΗ
ΘΗΛΥΚΟ - ΑΡΝΗΤΙΚΟ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΕΡΜΗΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - ΔΙΑΣ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΕΝΤΕΡΟ, ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ,ΚΟΙΛΙΑ, ΧΕΡΙΑ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ
ΧΡΩΜΑ
ΘΑΛΑΣΣΙ, ΛΕΥΚΟ, ΚΙΤΡΙΝΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΦΕ, ΛΑΔΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΑΝΑΛΥΩ, ΚΡΙΤΙΚΗ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΣΜΟΣ, ΜΙΚΡΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΔΥΝΑΜΗ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΙΑΣΠΙΣ, ΤΟΠΑΖΙ, ΖΑΦΕΙΡΙ, ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ, ΜΑΓΝΗΤΙΤΗΣ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΟΥΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΓΑΡΔΕΝΙΑ, ΠΑΝΣΕΣ, ΛΟΥΪΖΑ, ΥΑΚΙΝΘΟΣ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΦΩΣΦΟΡΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΣ, ΘΕΪΚΟ ΚΑΛΙΟ

Η Παρθένος είναι υπό την σκέπη του Ερμή και κυβερνά τον Έκτο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου, το οίκο της υγείας. Συχνά οι Παρθένοι διαπρέπουν στον χώρο της ιατρικής και γενικότερα στον χώρο της υγείας.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, η Παρθένος καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου. Το ζώδιο απέναντι από την Παρθένο είναι οι Ιχθείς.

Κατά την Ελληνική Μυθολογία το ζώδιο της Παρθένου συμβολίζει την Περσεφόνη, την κόρη του Δία και της Δήμητρας.

Η Παρθένος κυβερνά το νευρικό σύστημα και το κατώτερο πεπτικό.

Οι οργανωτικές του ικανότητες είναι το ατού του χαρακτήρα του, μπορεί όμως να τρελάνει άνθρωπο με την υπέρμετρη οργανωτικότητα του. Είναι συντηρητικός στις επιλογές του, μεθοδικός, αναλυτικός και προσεκτικός στις κινήσεις του, πρακτικός στις επιλογές του, επιμελής, ευσυνείδητος, αξιόπιστος και ακριβής. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σοφός, λιτός, γεμάτος κατανόηση, πνευματώδης και ευφυής, ίσως και διορατικός.

Δίνει μια διαφορετική εικόνα του εαυτού του στον κόσμο, από ότι είναι στην πραγματικότητα, αφού ξέρει καλά να κρύβεται με το να εμφανίζεται απόμακρος και πολύ σοβαρός απέναντι στους άλλους. Είναι ο καλύτερος υπάλληλος, γιατί ό,τι και αν του αναθέσει κανείς, θα το βγάλει εις πέρας με επιτυχία. Αγαπά την εργασία και φημίζεται για τις υπηρεσίες του προς τους άλλους. Αφιερώνεται στη δουλειά του και είναι λεπτολόγος και αναλυτικός. Είναι ντροπαλός και ιδιαίτερα πιστός σε φίλους και συνεργάτες.

Εργάζεται σκληρά παραπάνω ώρες από ότι πρέπει, αφού θέλει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και να τα τακτοποιεί όλα. Ορισμένες φορές όμως κολλάει σε λεπτομέρειες, καθώς αναλύει τα πάντα, και σε πράγματα που δεν είναι αναγκαία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον προσπερνούν οι ευκαιρίες που του παρουσιάζονται. Απογοητεύεται πολύ εύκολα όταν βλέπει ότι μπλοκάρονται ή ανατρέπονται τα σχέδια του και κλείνεται στον εαυτό του.

Στα οικονομικά του, ένας Παρθένος κάνει συνετή διαχείριση των χρημάτων του, αποφεύγοντας περιττές σπατάλες και έξοδα. Σε σύγκριση με άλλα ζώδια έχει την φήμη του τσιγκούνη. Στην συναισθηματική του ζωή είναι από τα πιο ευγενικά ζώδια, αποφεύγοντας χωρισμούς και εντάσεις, διότι ζει περισσότερο για την αγάπη, την τρυφερότητα, τις χαρές του πνεύματος και όχι της ύλης.

Θεωρεί το πάθος του έρωτα σαν μια αδυναμία της ψυχής, που θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική. Έχει την τάση να αναλύει τα συναισθήματά του και προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις αμφιβολίες του με ορθολογική συμπεριφορά.  Αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στον ερωτικό τομέα. Αν η καρδιά του χτυπήσει δυνατά, θα του πάρει κάποιο χρονικό διάστημα για να σκεφτεί και να λάβει αποφάσεις για το μέλλον του. Είναι γκρινιάρης και δεν ευχαριστιέται με τίποτα, όταν δεν έχει τα κέφια του, και αυτό κουράζει τους γύρω του. Δύσκολα θα δείτε ένα Παρθένο να χορεύει, αντιθέτως του αρέσει να συζητά με τους άλλους στους χώρους διασκέδασης που συχνάζει.

Στα σημαντικότερα μειονεκτήματα του, πέρα από την γκρίνια και την μικροβιοφοβία του, συγκαταλέγεται το ότι είναι τελειομανής και μπορεί να γίνει κυνικός και σκληρός με τους γύρω του.
Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


ΖΥΓΟΣ

24 Σεπτεμβρίου - 23 ΟκτωβρίουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
7ος ΟΙΚΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΑΕΡΑΣ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ

ΦΥΣΗ
ΘΕΤΙΚΗ – ΑΡΣΕΝΙΚΗ

ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΚΡΟΝΟΣ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΑΡΗΣ

ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΝΕΥΡΑ, ΜΕΣΗ, ΝΕΦΡΟΥΣ, ΑΫΠΝΙΑ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ

ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΧΡΩΜΑ
ΡΟΖ, ΠΡΑΣΙΝΟ, ΓΑΛΑΖΙΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΑΡΜΟΝΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΖΗΛΟΤΥΠΙΑ

ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΑΡΜΑ, ΔΙΑΒΟΛΟΣ

ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΟΠΑΛΙΝΑ, ΔΙΑΜΑΝΤΙ, ΚΙΤΡΙΝΗΣ, ΑΒΕΝΤΟΥΡΙΝΗΣ

ΜΕΤΑΛΛΟ
ΧΑΛΚΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΡΑΦΑΗΛ

ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ, ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΚΑΛΙΟ


Με κυβερνήτη του την Αφροδίτη, ο Ζυγός κυβερνά τον Έβδομο Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Ζυγός καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 24 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 23 Οκτωβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Οκτωβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από το Ζυγό είναι ο Κριός.

Μυθολογικά o Ζυγός σχετίζεται με τη Θεία Δίκη και με την Νέμεσις. Για τους Αιγύπτιους σήμαινε την κρίση των ψυχών ενώπιων του Άνουβι, όπου η καρδιά ζυγιζόταν, κι αν ήταν ελαφρύτερη ενός πτερού οδηγούνταν ενώπιον του Όσιρι. Αν ήταν βαρύτερη, καταστρεφόταν από την Αμμούτ. Αν το βάρος της καρδιάς εξισορροπούσε, τότε η ψυχή μετενσαρκωνόταν, ώστε να λάβει τα απαραίτητα γι' αυτήν μαθήματα και να μπορέσει να εξελιχθεί.

Ο Ζυγός σαν ζώδιο κυβερνά την οσφυϊκή χώρα και τα νεφρά.

Εξωτερικά ο Ζυγός έχει ένα ευχάριστο πρόσωπο και παρουσιαστικό, είναι ένα άτομο με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, ισορροπημένο, ερωτιάρικο, γοητευτικό και πρόσχαρο. Έχουν συχνά μια καλλιτεχνική προδιάθεση, είναι εξευγενισμένος, ρομαντικός, ιδεαλιστής, με μια ποιητική φύση. Θεωρείται άτομο ισορροπημένο, ευγενικό και πρόσχαρο, με ανεπτυγμένη την διπλωματία και με ροπή προς την υπεκφυγή, δίκαιο, συμπονετικό και διορατικό. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ο Ζυγός είναι ο φίλος που θα ζυγίσει τις καταστάσεις και θα σας βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης.

Ο Ζυγός παρουσιάζει εναλλαγές στη διάθεση του, είναι ανασφαλής και καθυστερεί να πάρει αποφάσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνει σημαντικές ευκαιρίες στη ζωή του. Είναι πάρα πολύ καλός διπλωμάτης, πρόσχαρος, δίκαιος, διαθέτει πολύ καλό γούστο, καλλιτεχνική φύση και περιποιείται πολύ τον εαυτό του. Προσπαθεί πάντα να είναι αντικειμενικός και εξετάζει αναλυτικά τις καταστάσεις, καθώς θέλει να είναι δίκαιος απέναντι σε όλους και σε όλα. Δεν του αρέσουν οι σκληρές δουλειές, λειτουργεί καλά σε χώρους που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις, αφού χειρίζεται καλά το λόγο και έχει σωστά επιχειρήματα που μπορούν να πείσουν τους άλλους. Φροντίζει πάντα για την εικόνα του και προωθεί έξυπνα τα ταλέντα του, για να εισπράττει πάντα την αναγνώριση και τον θαυμασμό των άλλων.

Στα οικονομικά του ξοδεύει χρήματα για την γκαρνταρόμπα του, αφού πάντα ακολουθεί την τελευταία λέξη της μόδας. Του αρέσει η καλοπέραση και όπου και αν πηγαίνει φροντίζει να υπάρχουν όλες οι ανέσεις που θέλει. Στα συναισθηματικά του είναι τρυφερός, ιδιαίτερα αγαπησιάρης με το ταίρι του, αφοσιωμένος σύντροφος, και σκοπός του είναι να κρατά πάντα τις ισορροπίες μέσα στη σχέση του. Τα όποια προβλήματα τα επιλύει με συζήτηση.

Ο Ζυγός αποτελεί ένα είδος γέφυρας μεταξύ της Παρθένου και του Σκορπιού, ένα πέρασμα από την διανοητικά προσανατολισμένη Παρθένο στον συναισθηματικά οριζόμενο Σκορπιό. Ισορροπεί τόσο στην διάνοια, όσο και στο συναίσθημα, χωρίς ιδιαίτερες παλινωδίες. Η αγάπη σπάνια έρχεται με την πρώτη ματιά γι αυτόν! Νιώθει έντονα την ανάγκη για επιβεβαίωση από τον περίγυρό του και θα τον προσελκύσει αρχικά ένα ωραίο πρόσωπο ή μια πολύ καλά οργανωμένη κοινωνική ζωή. Για να επισημοποιήσει μια σχέση με ένα γάμο, θα πρέπει να καλύπτεται τόσο συναισθηματικά, όσο και να τον βολεύει η σχέση αυτή. Κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου επιδεικνύει απίστευτη ανοχή, προκειμένου να μην διασαλέψει τα κεκτημένα του και τις ισορροπίες.

Στα μείων του καταγράφονται οι επιπόλαιες σχέσεις του, ο μαλθακός και αδρανής του χαρακτήρας, η αναποφασιστικότητα του και η τάση του να είναι εύπιστος.
Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


ΣΚΟΡΠΙΟΣ

23 Οκτωβρίου - 22 ΝοεμβρίουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
8ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΝΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΑΘΕΡΟ
ΦΥΣΗ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ - ΘΗΛΥΚΗ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΟΥΡΑΝΟΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΣΕΛΗΝΗ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΓΕΝΝΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ, ΠΑΧΥ ΕΝΤΕΡΟ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ
ΧΡΩΜΑ
ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΣΚΟΥΡΟ ΑΣΗΜΙ, ΒΙΟΛΕΤΙ, ΜΑΥΡΟ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΕΓΩ ΕΠΙΘΥΜΩ ,ΕΞΥΠΝΑΔΑ,ΤΑΧΥΤΗΤΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΩΝ, ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ, ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΤΡΕΛΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΤΟΠΑΖΙ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΜΑΥΡΟΣ ΑΧΑΤΗΣ, ΓΡΑΝΑΤΗΣ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΣΙΔΗΡΟΣ, ΜΑΓΝΙΤΗΣ, ΠΛΟΥΤΩΝΙΟ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΟ
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΘΕΪΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΘΕΪΚΟ ΝΑΤΡΙΟ


Με κυβερνήτη τον Πλούτωνα και κυρίαρχο του Όγδοου Οίκου του Ζωδιακού Κύκλου, ο Σκορπιός είναι συχνά καλός επιχειρηματίας, όταν οι συνθήκες το ευνοήσουν.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Σκορπιός καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Σκορπιό είναι ο Ταύρος.

Κατά την Ελληνική Μυθολογία ο Σκορπιός ήταν ακόλουθος της θεάς Άρτεμης και ο οποίος κατ΄ εντολή της φόνευσε τον Ωρίωνα. Συμφώνα και με μια άλλη μυθολογική εκδοχή, ο Σκορπιός έγινε η αιτία της κατακεραύνωσης του Φαέθωνα από τον Δία.
Το ζώδιο του Σκορπιού κυβερνά το ουροποιητικό σύστημα, τον προστάτη, την ουροδόχο κύστη και τα γεννητικά όργανα.

Οι Σκορπιοί είναι τύποι μυστηριώδεις, βαθιά δύσπιστοι και απρόβλεπτοι στις αντιδράσεις τους. Είναι οξυδερκείς, διαισθητικοί και ευφάνταστοι, παθιασμένοι, γοητευτικοί και σέξι. Είναι δυναμικοί και επίμονοι στην επίτευξη των στόχων τους, αλλά παράλληλα ευαίσθητοι και συναισθηματικοί. Είναι ισχυροί αλλά και φοβισμένοι. Πολλοί Σκορπιοί εργάζονται στον τομέα της ιατρικής, μια και ο Σκορπιός συμβολίζει την αναγέννηση.

Είναι έντονα συναισθηματικοί, γεμάτοι πάθος και αισθησιασμό. Επειδή είναι σταθερό ζώδιο, οι Σκορπιοί είναι από τους πιο αφοσιωμένους και πιστούς φίλους του ωροσκοπίου. Έχουν θάρρος κι εφευρετικότητα και τα βγάζουν εύκολα πέρα ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Είναι αρκετά ερευνητικοί και τους ελκύουν ιδιαίτερα τα μυστήρια και η μεταφυσική. Δεν αυτοδιαφημίζονται, ενώ παράλληλα απεχθάνονται τις πολλές ερωτήσεις και οικειότητες. Δεν ανοίγονται εύκολα στον περίγυρο τους και είναι πολύ δύσκολο να τους καταλάβει κανείς, αφού ξέρουν να κρύβουν καλά τα συναισθήματα τους και υψώνουν ένα τείχος, για να προστατευτούν και να μην τους εκμεταλλευτεί κανείς. 

Επαγγελματικά είναι σκληροί επιχειρηματίες, θέλουν ακράδαντες αποδείξεις για να πεισθούν για κάτι, είναι εγωιστές, ευέξαπτοι και θέλουν πάντα να έχουν το πάνω χέρι στη ζωή τους. Δεν δέχονται διαταγές ούτε προσβολές, αντιθέτως δίνουν, και έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από τους άλλους. Δεν συγχωρούν τα λάθη των άλλων, αφού δεν τα ξεχνούν ποτέ και φροντίζουν να τους τα θυμίζουν. Όσον αφορά στο χειρισμό των οικονομικών τους αναζητούν συνέχεια νέες πηγές εισοδημάτων, που θα τους προσφέρουν μακροχρόνια οφέλη, αφού τους αρέσει να ξοδεύουν χρήματα για την καλοπέραση τους. Θέλουν να έχουν οικονομική σταθερότητα, για να μπορούν να προσφέρουν μια άνετη ζωή στον εαυτό τους και στους δικούς τους ανθρώπους. Ρισκάρουν σε επενδύσεις όταν έχουν κάνει προηγουμένως σοβαρή έρευνα αγοράς, ώστε να μην έχουν απώλειες ή ζημιές.

Στα ερωτικά τους είναι άστατοι, καθώς ο Σκορπιός είναι το σύμβολο του σεξ και ζουν και ανανεώνονται μέσα από αυτό. Διαθέτουν έντονο μαγνητισμό, κάνουν πολυτάραχη ζωή, βιώνοντας έντονα πάθη! Έχουν εκρήξεις ζήλιας και είναι κτητικοί απέναντι στον σύντροφο τους. Έχουν επίσης μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους καθώς γνωρίζουν ότι είναι ελκυστικοί και γοητευτικοί. Έχουν αυτοπεποίθηση και ανεξάρτητη φύση και δρουν σύμφωνα με αυτό που λέει η καρδιά τους.

Όταν ερωτεύονται, ερωτεύονται σοβαρά και με πάθος, ζητώντας από το σύντροφο τους ανταπόκριση και αμοιβαία αισθήματα. Είναι ζηλιάρηδες και καχύποπτοι με το ταίρι τους, ενώ σαν οικογενειάρχες θεωρούνται σοβαροί, σταθεροί και στοργικοί, με έντονα συναίσθηση συνέπειας και φροντίδας για τα μέλη της οικογενείας τους.


Τα μειονεκτήματα τους ωστόσο πολλά, όσα και οι χάρες τους! Οι Σκορπιοί γίνονται ζηλότυποι, επικριτικοί, επιθετικοί, βασανιστικοί και πολλές φορές εκδικητικοί. Είναι εκ φύσεως μυστικοπαθείς, είναι άκαμπτοι στα πιστεύω τους και τα ξεσπάσματα της οργής τους παροιμιώδη!
Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


ΤΟΞΟΤΗΣ

22 Νοεμβρίου - 21 ΔεκεμβρίουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΔΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
9ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΦΩΤΙΑ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ
ΧΡΩΜΑ
ΑΣΠΡΟ, ΜΩΒ, ΘΑΛΑΣΣΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΤΥΡΚΟΥΑΖ , ΔΙΑΜΑΝΤΙ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ, ΒΙΟΛΕΤΑ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΜΗΡΟΙ, ΓΟΦΟΙ, ΡΑΧΙΑΙΟΙ ΜΥΣ, ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ, ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ, ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΙ, ΠΟΔΙΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΣΦΥΑΛΓΙΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ , ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ, ΝΕΥΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ, ΜΥΕΣ ΣΤΕΛΕΧΗ (ΤΕΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ)

Ο Δίας είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη και κυβερνά τον Ένατο Οίκο του  φυσικού Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Τοξότης καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 16 Δεκεμβρίου έως τις 14 Ιανουαρίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Τοξότη είναι οι Δίδυμοι.

Το ζώδιο του Τοξότη παριστάνει τον προστάτη του κυνηγιού και των κυνηγών Κένταυρο Χείρωνα, γιο του Κρόνου, που τον γέννησε με την Ωκεανίδα Φιλύρα, αφού μεταμορφώθηκε σε άλογο.

Ο Τοξότης κυβερνά  τα μέρη του σώματος όπως  είναι το ήπαρ, τους γοφούς, τους μηρούς, την λεκάνη και το μηριαίο οστό.

Ο Αγαπημένος καθηγητής σας μπορεί να  είναι ένας Τοξότης, καθώς το φόρτε τους είναι η διδασκαλία και η εκπαίδευση σε όλους τους τομείς. Όταν δεν ταξιδεύουν μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, θα τους βρείτε στα πέρατα του γης, προσπαθώντας  να αποκρυπτογραφήσουν άλλους πολιτισμούς.

Ο Τοξότης είναι ενθουσιώδης, τολμηρός και ανοιχτόμυαλος, οραματιστής και ιδεαλιστής, με βαθιά πνευματικότητα, καλό χιούμορ και εύθυμο χαρακτήρα.  Είναι από φύση ειλικρινής και αισιόδοξος, ανήσυχος και ανεξάρτητος. Αν θέλετε να κερδίσετε την καρδιά ενός Τοξότη θα πρέπει να μην του στερήσετε ποτέ την ελευθερία και να μην προσπαθήσετε να τον βάλετε σε καλούπια, γιατί τότε θα τον χάσετε, αφού ο χαρακτήρας του είναι λίγο τυχοδιωκτικός… Στα αισθηματικά τους είναι φλογεροί, έντιμοι με τις σχέσεις τους, δεν τους αρέσουν οι ζήλιες και η κτητικότητα και θέλουν να έχουν την ελευθερία τους.

Έχουν ανοιχτούς ορίζοντες και αντιλαμβάνονται τελείως διαφορετικά κάποια πράγματα για την ζωή. Δεν τους αρέσει να ζουν με «πρέπει» και κανόνες. Ζουν ανέμελα στην καθημερινότητά τους, αναζητώντας συνέχεια την αλήθεια. Δεν μπορούν να προγραμματίσουν και πάντα αποφασίζουν την τελευταία στιγμή τι θα κάνουν. Σωστά τους χαρακτηρίζουν ως τους φιλοσόφους του ζωδιακού, καθώς πάντα «ψάχνονται» για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους.

Τους ταιριάζουν περισσότερο επαγγέλματα που έχουν ελαστικό ωράριο,  έχουν σχέση με ταξίδια, με δημιουργία και γενικότερα με αυτά που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν με χαλαρούς ρυθμούς. Στα οικονομικά τους είναι λίγο άστατοι, αφού δεν υπολογίζουν το χρήμα και δύσκολα μπαίνουν στη διαδικασία της αποταμίευσης.

Στα μειονεκτήματα τους καταλογίζονται η οκνηρία, η απειθαρχία και η απροσεξία τους. Μπορεί να γίνουν αλλόκοτοι στην κοινωνική τους συμπεριφορά, μόνο και μόνο για να προκαλέσουν, ενώ κάποιες στιγμές γίνονται αφελείς και κάποιες άλλες χαρακτηρίζονται από κομπασμό. Μπορεί να γίνουν απερίσκεπτοι και σπάταλοι, υπερβολικοί, ευερέθιστοι και ανυπόμονοι.


Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

22 Δεκεμβρίου - 20 ΙανουαρίουΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
10ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΓΗ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ
ΕΞΑΡΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΑΡΗΣ
ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΖΩΔΙΟΥ
ΣΕΛΗΝΗ
ΠΤΩΣΗ ΖΩΔΙΟΥ
ΣΕΛΗΝΗ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΔΟΝΤΙΑ, ΟΣΤΑ, ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ, ΑΚΟΗ, ΣΠΛΗΝΑ, ΓΟΝΑΤΑ, ΚΝΗΜΕΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΤΡΙΤΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ
ΧΡΩΜΑ
ΜΑΥΡΟ, ΣΚΟΥΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟ, ΚΑΦΕ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΟΥΡΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ, ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ    
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΤΡΕΛΟΣ, ΕΡΗΜΙΤΗΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΟΝΥΧΑΣ, ΡΟΥΜΠΙΝΙ, ΓΡΑΝΙΤΗΣ, ΜΑΥΡΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ
ΜΕΤΑΛΛΟ
ΜΟΛΥΒΔΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΟΥΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΚΙΣΣΟΣ, ΠΑΠΑΡΟΥΝΕΣ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΜΕΤΑΛΟ            
ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΑΛΑΤΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
ΦΩΣΦΟΡΙΚΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΦΘΟΡΙΟΥΧΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ


Ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Αιγόκερου, ενώ κυβερνά τον Δέκατο  Οίκο του Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Αιγόκερως καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Αιγόκερω είναι ο Καρκίνος.

Οι Πλατωνικοί ονόμαζαν τον Αιγόκερω «Πύλη των Θεών», γιατί πίστευαν ότι οι ανθρώπινες ψυχές, μετά το θάνατο των ανθρώπων, περνούσαν από το ζώδιο αυτό πριν φτάσουν στον ουρανό. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ωστόσο, ο Αιγόκερως είναι ο Αιγίπαν, γιος του Δία και της Αίγης (συζύγου του τραγοπόδαρου θεού Πάνα). Από αυτούς τους δυο πήρε και το όνομά του (Αίγη + Παν).

Ο Αιγόκερως κυβερνά μέρη τα του σώματος που έχουν σχέση με τα οστά και την σκελετική δομή, τις αρθρώσεις, τα γόνατα και τα δόντια.

Δύσκολα μπορείτε να αποσπάσετε από τους Αιγόκερους ένα μυστικό! Έχουν λίγους και καλούς φίλους ,που τους εμπιστεύονται και συζητούν μαζί τους τα σχέδια και τις ιδέες για το μέλλον τους. Είναι σταθεροί χαρακτήρες, ο κυβερνήτης τους Κρόνος τους δίνει αντοχές, να επιβιώνουν μέσα από τις δυσκολίες και τα προβλήματα που τους παρουσιάζονται. Αγωνίζονται σκληρά μέχρι να υλοποιήσουν τις υψηλές τους φιλοδοξίες και να φτάσουν στην κορυφή.

Οι Αιγόκεροι  είναι πειθαρχημένοι, εργάζονται σκληρά και συχνά τελειώνουν την δουλειά τους πριν εκπνεύσει η διορία που τους έχει δοθεί.  Οργανωτικοί και υπεύθυνοι, βάζουν σε ένα πρόγραμμα τις υποχρεώσεις τους και κινούνται με βάση αυτό. Μπροστά σε μια αποτυχία δεν το βάζουν κάτω! Αντιθέτως ανασυγκροτούν τις δυνάμεις τους και επαναπροσδιορίζουν τους στόχους τους, σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα που επικρατούν στη ζωή τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στα λόγια του κόσμου, γι΄ αυτό φροντίζουν πολύ την δημόσια εικόνα τους.

Η ζωή είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για έναν Αιγόκερω, και γι αυτό είναι παραδοσιακός και συντηρητικός, σοβαρός, συνετός και πρακτικός. Είναι αντικειμενικός κριτής, διακριτικός στις κοινωνικές του επαφές, αξιόπιστος φίλος και με σπουδαίο χιούμορ. Είναι εργατικός και επιμελής και χαρακτηρίζεται από διάρκεια και επιμονή. Στα οικονομικά κάνει συνετή διαχείριση των χρημάτων του, αφού θέλει να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  ασφάλεια και σταθερότητα στη ζωή του.

Στα συναισθηματικά δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός στο ταίρι του και χρειάζεται χρόνο να ανοιχτεί. Ασκεί αυστηρή κριτική και θέλει το ταίρι του να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις και τα θέλω του. Πολλές φορές βάζει σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά του, όταν πρόκειται για την δουλειά του και την επαγγελματική του καταξίωση.

Στα αρνητικά του ζωδίου καταλογίζεται ότι μπορεί να γίνει ψυχρός και απόμακρος, άκαμπτος στις απόψεις του και αυστηρός στην κρίση του. Ο εγωισμός του τον κάνει συχνά σκληρό, ενώ έχει μια ροπή στην γκρίνια, την απαισιοδοξία και την μοιρολατρία.
Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!ΥΔΡΟΧΟΟΣ

20 Ιανουαρίου - 19 Φεβρουαρίου
ΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
12ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΑΕΡΑΣ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΣΤΑΘΕΡΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΙ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ
ΧΡΩΜΑ
ΓΑΛΑΖΙΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΤΡΕΛΟΣ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΖΑΦΕΙΡΙ , ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Yang
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΡΑΦΑΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ


Ο Ουρανός είναι ο κυβερνήτης του Υδροχόου και κυβερνά τον Ενδέκατο Οίκο του  φυσικού Ζωδιακού Κύκλου.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, ο Υδροχόος καταλαμβάνεται από τον Ήλιο από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου. Το ζώδιο απέναντι από τον Υδροχόο είναι ο Λέων.

Στην Ελληνική μυθολογία ο Υδροχόος συμβολίζει τον Γανυμήδη που τον άρπαξε ο Δίας για να τον κάνει οινοχόο του στον Όλυμπο και να παίρνουν από τα χέρια του αυτός κι οι άλλοι θεοί το κρασί και το νέκταρ. Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη ζήλια της Ήρας, αλλά και της κόρης της Ήβης, η οποία κατείχε μέχρι τότε την θέση της οινοχόου των Θεών. Οι συνεχείς πιέσεις των δυο γυναικών ανάγκασαν τον Δία να μεταμορφώσει τον νεαρό ευνοούμενό του στον αστερισμό του Υδροχόου.

Ο Υδροχόος κυβερνά  το κυκλοφορικό σύστημα, τους αστραγάλους, την Αχίλλεια πτέρνα και τις κνήμες.

Είναι σταθερό ζώδιο του αέρα, πρόκειται για δυναμικές προσωπικότητες, είναι ανοιχτόμυαλοι, επικοινωνιακοί, θέλουν πάντα να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους και να ενημερώνονται για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο! Εάν έχετε κάτι ενδιαφέρον να πείτε, θα κερδίσετε σίγουρα την προσοχή του Υδροχόου! Το αν όμως θα καταφέρετε να διατηρήσετε την προσοχή του, είναι άλλο θέμα!  Ο Υδροχόος είναι ανοιχτός σε εδάφη που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί. Το νέο και ασυνήθιστο, το καινοτόμο και το πρωτότυπο φαίνεται να προσελκύει την προσοχή του.

Είναι άτομα εκκεντρικά, αντισυμβατικά και ανεξάρτητα. Κυβερνήτης τους ο Ουρανός που τους προσδίδει γοητεία, ανεξαρτησία και επαναστατικότητα, καθώς δεν μπορούν να νιώσουν ποτέ ότι τους στερούν την ελευθερία! Είναι πολύ δοτικοί, προσφέρουν την βοήθεια τους στον κόσμο, αγαπάνε πολύ τους φίλους τους και είναι πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουν.

Θετικοί, αισιόδοξοι αλλά και πεισματάρηδες, γιατί μερικές φορές κολλάνε στις ιδέες που έχουν και δύσκολα αλλάζουν γνώμη. Διαθέτουν καλή μνήμη, είναι πανέξυπνοι και ετοιμόλογοι, αφού ξέρουν να χειρίζονται άψογα το λόγο, είναι σταθεροί στις απόψεις τους και αποδέχονται τα λάθη τους. Είναι πολύ κοινωνικοί, ευγενείς, φιλικοί και πιστοί, παρόλα αυτά απρόβλεπτοι στην συμπεριφορά τους. Χαρακτηρίζονται από έντονη πνευματικότητα και μερικές φορές γίνονται απόμακροι. Έναν Υδροχόο δύσκολα τον πλησιάζεις για να σου ανοιχτεί και να σου πει τις σκέψεις και τις επιθυμίες του. Του αρέσει η μοναξιά και, ενώ μπορεί να βρίσκεται συνέχεια με κόσμο, να συζητά και να διασκεδάζει, πάντα δημιουργεί μια απόσταση από τους άλλους.

Οι Υδροχόοι έχουν πολύ ιδιαίτερο χιούμορ, ορισμένες φορές καυστικό. Λειτουργούν καλύτερα σε ομάδες στον εργασιακό τους χώρο, είναι άριστοι συνεργάτες και τους ταιριάζουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία ,με ανθρωπιστικούς κλάδους ή με την κοινωνική πρόνοια, ώστε να νιώσουν ότι προσφέρουν έργο και βοηθάνε τον κόσμο. Όσον αφορά στα οικονομικά τους, δεν δένονται με υλικά αγαθά, αφού είναι ολιγαρκείς και δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις από τη ζωή τους. Τους αρέσει όμως να φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και να τους προσφέρουν απλόχερα όλες τις ανέσεις. Στα αισθηματικά τους δύσκολα δεσμεύονται, γιατί τους αρέσει να είναι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Όταν όμως δημιουργήσουν μια σχέση είναι πιστοί και αφοσιωμένοι στο ταίρι τους.

Στα αρνητικά χαρακτηριστικά τους κατατάσσονται το ακραίο πείσμα τους, οι εξωφρενικές τους μερικές φορές απόψεις και ο φανατισμός τους. Είναι ατομιστές, παράξενοι και κάποιες φορές απαθείς.


Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!

ΙΧΘΕΙΣ

20 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου


ΠΛΑΝΗΤΗΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ
ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
12ος ΟΙΚΟΣ
ΣΤΟΙΧΕΙΟ
ΝΕΡΟ
ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ
ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
ΠΟΔΙΑ, ΑΚΡΑ, ΔΑΧΤΥΛΑ, ΛΕΜΦΑΔΕΝΕΣ
ΤΥΧΕΡΗ ΗΜΕΡΑ
ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΧΡΩΜΑ
ΣΙΕΛ, ΤΥΡΚΟΥΑΖ, ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟ, ΜΟΒ, ΑΣΗΜΙ
ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ
ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ
ΕΛΑΤΤΩΜΑ
ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ
ΚΑΡΤΑ ΤΑΡΩ
ΑΣΤΕΡΙ
ΤΥΧΕΡΟ ΠΕΤΡΑΔΙ
ΑΚΟΥΑΜΑΡΙΝΑ, ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ, ΤΥΡΚΟΥΑΖ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ
ΛΟΥΛΟΥΔΙ
ΟΡΧΙΔΕΑ, ΒΙΟΛΕΤΑ

Οι Ιχθείς  κυβερνούν τον Δωδέκατο Οίκο του  φυσικού Ζωδιακού Κύκλου και ο Ποσειδώνας είναι ο κυβερνήτης τους.

Σύμφωνα με τον τροπικό ζωδιακό, οι Ιχθύες καταλαμβάνονται από τον Ήλιο από τις 20 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Μαρτίου. Στον αστρικό ζωδιακό, ο αστερισμός καταλαμβάνεται κατά την περίοδο από τις 15 Μαρτίου έως τις 14 Απριλίου. Το ζώδιο απέναντι από τους Ιχθύες είναι ο Παρθένος.

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, οι δυο Ιχθύες είναι τα δυο δελφίνια που συνόδευαν πάντα το Θεό της Θάλασσας Ποσειδώνα στις διάφορες μετακινήσεις του. Κατά μια άλλη εκδοχή συμβολίζουν τη Θεά Αφροδίτη και τον γιο της Έρωτα, που πήραν τη μορφή ψαριών, ώστε να ξεφύγουν από τους Τιτάνες κατά την τιτανομαχία, και βούτηξαν στα νερά του Ευφράτη ποταμού για να σωθούν.

Οι Ιχθείς κυβερνούν στο ανθρώπινο σώμα τα πόδια και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτό που χαρακτηρίζει τους Ιχθείς είναι η βαθιά ευαισθησία τους. Πρόκειται για άτομα συμπονετικά, με κατανόηση για τους πλησίον τους και με απαράμιλλη αυτοθυσία. Κατά βάση είναι ντροπαλά και μυστηριώδη, παρόλα αυτά όμως έξυπνα και πνευματώδη. Είναι καλλιτεχνικές φύσεις, τόσο ευφάνταστοι, όσο και πρακτικοί στην καθημερινότητα τους.

Έχουν ανασφάλειες και φοβίες, πολλές φορές αδικαιολόγητες. Είναι αγχώδεις, νευρικοί, ευαίσθητοι και γενικότερα εμφανίζουν πολλές εναλλαγές στη διάθεσή τους. Ο κυβερνήτης τους Ποσειδώνας, τους προσδίδει έντονη γοητεία και μαγνητισμό, αγάπη για την τέχνη και τη θάλασσα, καθώς είναι το μόνο μέρος όπου νιώθουν ότι ηρεμούν.

Οραματιστές, καλόκαρδοι, με αυξημένη διαίσθηση, έχουν κλίση στο χορό, στη μόδα, στην ποίηση και είναι καλό να καλλιεργούν την καλλιτεχνική τους φύση, για να βρίσκουν διέξοδο στα έντονα και βαθιά συναισθήματα που έχουν μέσα τους. Τους αρέσει η ομαδική εργασία και συνεργάζονται καλά με τους άλλους, ιδιαίτερα όταν νιώθουν ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο. Κινούνται σε σχετικά χαλαρούς ρυθμούς και δεν τους αρέσει να τους πιέζουν. Στην πρώτη όμως αποτυχία πέφτουν ψυχολογικά και κλείνονται στον εαυτό τους. Εκεί χρειάζεται να τους στηρίξει κάποιος για να μπορέσουν να σηκωθούν ξανά.

Στα οικονομικά τους είναι σπάταλοι, καθώς ξοδεύουν τα χρήματα τους για την εμφάνιση τους, για διασκεδάσεις και ταξίδια. Πάντα αναζητούν ένα επικερδές επάγγελμα για να ζουν την άνετη ζωή που ονειρεύονται. Στον έρωτα αφήνουν το συναίσθημα να τους παρασύρει και τον απολαμβάνουν σε όλο του το μεγαλείο! Γι αυτό απογοητεύονται μετά από λίγο χρονικό διάστημα και μένουν μόνοι.

Γεύονται την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία τους και μπλέκονται πολλές φορές σε παράλληλες εφήμερες σχέσεις, καθώς μπερδεύονται με τα συναισθήματα τους. Αν όμως αγαπήσουν αληθινά τότε δίνονται ολοκληρωτικά στο έτερον ήμισυ τους και γίνονται υπερπροστατευτικοί μαζί του. Είναι πολύ τρυφεροί, ρομαντικοί, ονειροπόλοι και ανεβάζουν το σύντροφο τους στα σύννεφα.

Στα αρνητικά τους καταλογίζεται ότι είναι ασαφείς στις επιδιώξεις τους και αναποφάσιστοι και απρόσεκτοι στις κινήσεις τους. Δεν είναι δε σπάνιες οι περιπτώσεις που παρουσιάζουν συμπτώματα μοχθηρίας και δολιότητας!Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!Αλίντα Κανάκη ! 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.