Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Οκτώβριος 2020 Ενεργειακά αποθέματα οι βιορυθμοί από την Αλίντα Κανάκη !


Τον Οκτώβριο δεν θα αντιμετωπίσουν όλοι δυσκολίες και αποτυχίες, γιατί ορισμένα προβλήματα θα μπορέσουμε ή θα μας επιτρέψουν οι συμπαντικές δυνάμεις να τα παρακάμψουμε ή να τα υπερκεράσουμε. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό ωστόσο του μήνα θα είναι η έλλειψη ενέργειας που θα αισθανόμαστε πολλοί από μας στην καθημερινότητα μας, λόγω της ανάδρομης κίνησης του Άρη. Ακόμη και αν πιεστούμε ή πιέσουμε καταστάσεις για να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα, κινδυνεύουν να υπάρξουν τόσα πολλά λάθη και παραλείψεις, που μπορεί να χρειαστεί να ξαναγίνουν από την αρχή, όταν ο Άρης γυρίσει στην ορθή του φορά.

Ο Άρης θα σχηματίζει επίσης τετράγωνο με τον Κρόνο καθ όλη την διάρκεια του μήνα, μια όψη που μας ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο. Ο Κρόνος, όντας σε στάση ένα μέρος του Οκτώβρη για να ορθοδρομήσει, θα «παγώσει» την ήδη υποτονική δραστηριότητα των ανθρώπων. Αποτέλεσμα των όψεων αυτών είναι να ανταπεξερχόμαστε μετά βίας τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να προγραμματίσουμε τον Οκτώβρη έντονες δραστηριότητες, όπως είναι οι επιχειρηματικές συνομιλίες, επισκευές χώρων, έναρξη δράσεων ή αθλητικές δραστηριότητες όταν έχουμε βλέψεις σε ρεκόρ, όλες εκείνες δηλαδή τις δράσεις που αποσκοπούν στο να κατατροπώσουν ανταγωνιστές ή εχθρούς ή να πρωταγωνιστήσουμε, για τις οποίες χρειαζόμαστε αποθέματα ενέργειας και δυνάμεων.

Οι λοιποί πλανήτες θα είναι κατά το μήνα αυτό σχετικά αδύναμοι, καθώς θα είναι σε πτώση, ο Ήλιος κατά το πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του μήνα, η Αφροδίτη σχεδόν ολόκληρο τον Οκτώβριο, οι Δίας και Ουρανός καθ όλη τη διάρκεια του μήνα, ενώ ο Ερμής θα βρεθεί μέσα στον Οκτώβριο σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος. Οι μόνοι πλανήτες που μπορούν να μας παρέχουν ανενόχλητοι την ενέργεια τους είναι ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας.

Αλλά ο Κρόνος δίνει αντοχή και όχι δύναμη. Μας διδάσκει να έχουμε υπομονή και να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες. Ο δε Ποσειδώνας μας δίνει τα όπλα να ξεχνιόμαστε και να προσφέρουμε στον εαυτό μας κάποιες στιγμές ξεγνοιασιάς και ανάπαυλας. Σε συνδυασμό δε οι δύο αυτοί πλανήτες μπορούν να μας παρέχουν κάποια σημαντική βοήθεια. Ο Κρόνος θα ενισχύσει το πνεύμα μας και θα μας δώσει μια σταθερότητα στις πράξεις που επηρεάζει ο πλανήτης, ενώ ο Ποσειδώνας μπορεί να μας δώσει έμπνευση. Και με την  κατάλληλη έμπνευση, και ο πιο ανίσχυρος και αδύναμος άνθρωπος είναι ικανός για πολλά.

Το πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα μας δώσει έμπνευση και εύνοια το εξάγωνο Δία-Ποσειδώνα, που θα φέρει κοινωνικά επιτεύγματα στους Αιγόκερους. Θα έχουν ενεργητικότητα, κινητικότητα και επιτυχία, την οποία θα τους χαρίσει ο Κρόνος που φιλοξενείται στο ζώδιο τους, παράλληλα με υπομονή και προνοητικότητα, καθαρά Κρόνια χαρακτηριστικά. Θα χειριστούν υποθέσεις που θα έχουν μακροχρόνια προοπτική και τα αποτελέσματα των χειρισμών τους θα φανούν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και μετά από χρόνια.

Ένα τρίγωνο Κρόνου-Αφροδίτης θα προσφέρει στα ζώδια που κυβερνώνται από την Αφροδίτη (Ταύρους και Ζυγούς) καθώς και στους Παρθένους ενέργεια για μακροχρόνιες δράσεις. Θα αισθανθούν ότι διαθέτουν την δύναμη να ασχοληθούν με κάτι σοβαρό που έχει μακροχρόνιες προοπτικές, όπως μια επιχειρηματική συνεργασία ή ένα εμπορικό έργο που θα αποφέρει εισοδήματα κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον.

Στις 27 Οκτωβρίου έχουμε μια σύνοδο Σελήνης-Ποσειδώνα στους Ιχθείς, που θα δώσει φτερά στην διαίσθηση των Ιχθύων και θα απογειώσει την φαντασία τους. Υπό την επιρροή της όψης κάποιοι ίσως καταφέρουν να δουν και να διαγνώσουν τις άυλες αποχρώσεις των γεγονότων, τις μυστικές και κρυφές πλευρές της πραγματικότητας, με αποτέλεσμα, η γνώση αυτή να τους επιτρέψει να κινούνται με άνεση, παρακάμπτοντας τα εμπόδια και πετυχαίνοντας με ευκολία τους στόχους τους.

Τέλος, άλλες ισχυρές πηγές ενέργειας του μήνα είναι οι Πανσέληνοι της 2 και 31 Οκτώβρη, η πρώτη στον Κριό και η δεύτερη στον Ταύρο. Οι Πανσέληνοι του μήνα θα προσθέσουν ενέργεια στους τομείς εκείνους της καθημερινότητας μας, για τους οποίους είναι υπεύθυνοι ο Κριός και ο Ταύρος. Την μεγαλύτερη έκρηξη ενέργειας θα βιώσουν οι Κριοί στις 1 με 2 του μήνα, καθώς η Πανσέληνος πραγματοποιείται τα ξημερώματα της 2ας Οκτωβρίου, ενώ οι Ταύροι στις 31 Οκτωβρίου. Αυτές τις μέρες θα καταφέρουν να προωθήσουν πράγματα που δεν κατάφερναν να ολοκληρώσουν ή να προωθήσουν τους προηγούμενους μήνες.

Οι Κριοί θα ήταν καλό να αποφύγουν την σπατάλη της ενέργειας τους με την πολυδιάσπαση της προσοχής τους κατά την Πανσέληνο στο ζώδιο τους. Καλό θα ήταν να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, θέτοντας προτεραιότητες. Η Πανσέληνος στον Ταύρο στις 31 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή του Ουρανού, μπορεί να φέρει κεφαλαιώδους σημασίας και κυρίως ξαφνικές αλλαγές στις ζωές κάποιων Ταύρων. Όσοι αδράξουν τις μοναδικές ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν και κινηθούν άμεσα, θα έχουν απίστευτες αλλαγές στην ζωή τους, που θα τις βιώσουν μάλιστα άμεσα, λόγω της εμπλοκής του Ουρανού!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.