Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Πλανητικές διελεύσεις και όψεις Δεκεμβρίου 2020 από την Αλίντα Κανάκη !


Έφτασε και ο Δεκέμβριος και μαζί με αυτόν το τέλος ενός ακόμη κύκλου ζωής, ενός ακόμη ηλιακού έτους. Δεν νομίζω να λυπάται απολύτως κανείς μας για το τέλος του 2020, καθώς ήταν ένα από τα πιο έντονα έτη, γεμάτο κυρίως από δυσάρεστα γεγονότα, δύσκολες στιγμές, με πολλές εντάσεις, αβεβαιότητα και φοβίες για την επιβίωση μας και για την επόμενη μέρα. Δυστυχώς όμως, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν στις μεταβατικές εποχές και θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το δεδομένο αυτό. Τα αντιμετώπισαν αναρίθμητες γενιές προγόνων μας στην μακραίωνη εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας, θα τα αντιμετωπίσουμε και εμείς και θα τα ξεπεράσουμε.

Τον Δεκέμβριο ο Άρης θα συνεχίσει την πορεία του μέσα από το ζώδιο που κυβερνά, τον Κριό, σε ορθή πλέον κίνηση. Θα μας δώσει δύναμη και ενέργεια να προχωρήσουμε με αυτοπεποίθηση στην εκπλήρωση των στόχων μας. Ακόμη και οι δύσκολες όψεις που θα σχηματίσει κατά την διάρκεια του μήνα θα μας δώσουν επιπλέον δύναμη και το πείσμα που χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα και εμπόδια. Το παν είναι να πιστεύουμε στις δυνατότητες και τις ικανότητες μας και η επιτυχία θα έρθει!

Μέσα στον Δεκέμβριο θα περάσουν Δίας και Κρόνος στον Υδροχόο και θα σχηματίσουν σύνοδο στην πρώτη μοίρα του ζωδίου. Η σύνοδος αυτή συμβαίνει κάθε 20 χρόνια και ονομάζεται η Μεγάλη Σύνοδος στην αστρολογία, καθώς σηματοδοτεί κάθε φορά την έναρξη ενός νέου κύκλου οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, που χρωματίζεται ανάλογα με το ζώδιο που η συνάντηση τους λαμβάνει χώρα. Η συνάντηση τους θα πραγματοποιηθεί σε ένα ζώδιο του αέρα, για πρώτη φορά μετά από πολλούς αιώνες και αναμένεται να σημάνει την απαρχή για πολλές και σημαντικές αλλαγές που θα διαμορφώσουν σταδιακά την Νέα Εποχή για την ανθρωπότητα.

Η επιρροή του Υδροχόου στην μετάβαση αυτή μας υποδεικνύει τους τομείς της ζωής μας που θα αλλάξουν ριζικά, με σκοπό την δημιουργία μιας πιο ελεύθερης κοινωνίας στην Εποχή του Υδροχόου. Οι αλλαγές αναμένεται να αναμορφώσουν την κοινωνική και οικονομική σφαίρα των δραστηριοτήτων μας, καθώς και την φιλοσοφία διαχείρισης των πόρων του πλανήτη μας. Πρωτοπόροι στην νέα αυτή πορεία αναμένεται να είναι οι χώρες, οι περιοχές του πλανήτη ή οι πόλεις που ζωδιακά ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου, χαράζοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες, προς ένα νέο άλμα στον πολιτισμό, με συλλογική προσπάθεια, αλλά σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ατομικότητα του κάθε πολύτιμου μέλους τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις όψεις του μήνα, που θα διαμορφώσουν το τοπίο μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Την πρώτη μέρα του μήνα οι δονήσεις από την Πανσέληνο-έκλειψη Σελήνης στους Διδύμους της 30 Νοεμβρίου θα συνεχίσουν να είναι πολύ έντονες, σηματοδοτώντας μια συναισθηματικά τεταμένη περίοδο.

Στις 1 Δεκεμβρίου 2020 περνάει ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη και θα υπάρξουν πολλά επείγοντα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν και σημαντικός φόρτος εργασίας. Όγκος αλληλογραφίας, πολλές και αντικρουόμενες ειδήσεις, παράλληλα με όγκο εγγράφων μπορεί να μας αποσυντονίσει και να χάσουμε τον έλεγχο σε κρίσιμες υποθέσεις. Προσοχή στις ειδήσεις, γιατί μπορεί να μεταφέρουν εσφαλμένες εκτιμήσεις ή να είναι εσκεμμένα παραπλανητικές!

Καθώς η Πανσέληνος-Έκλειψη συνέβη στον άξονα των σταθερών αστέρων Aldebaran και Antares, είναι πολύ πιθανό τις μέρες που θα ακολουθήσουν να υπάρξουν καταστροφές από έντονες καιρικές συνθήκες. Ανώμαλες και βαριές χιονοπτώσεις σε περιοχές μπορούν να προκαλέσουν οδικά ατυχήματα αλλά και διακοπές στην ηλεκτροδότηση ή προβλήματα στις συγκοινωνίες και επικοινωνίες.

8 Δεκεμβρίου 2020

Η Αφροδίτη στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού μπορεί να επισπεύσει την εκδήλωση τοπικών οικονομικών κρίσεων. Σε προσωπικό επίπεδο θα χρειαστεί προσοχή στις δαπάνες μας, καθώς τα έξοδα μας αναμένεται να υπερβούν τα αντίστοιχα έσοδα. Αποφύγετε νέα επιχειρηματικά ανοίγματα αυτές τις μέρες και κυρίως, μην μπαίνετε στον πειρασμό δανεισμού, όσο και να καίγεστε για νέα κεφάλαια.

15 Δεκεμβρίου 2020

Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Τοξότη, ενώ ο Χείρων γυρίζει ορθόδρομος στον Κριό. Είναι μια μέρα που προσφέρεται για την επίλυση αμφιλεγόμενων ζητημάτων ή νομικών διαφορών. Από σήμερα ξεκινάει μια περίοδος που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του έτους, κατά την οποία θα έχετε την δυνατότητα να επανεξετάσετε εκκρεμότητες, να επιλύσετε ζητήματα που χρονίζουν και να προχωρήσετε στην εκτέλεση εκκρεμών συμβάσεων. Θα υπάρξει η δυνατότητα να ακολουθήσετε δύο παράλληλες κατευθύνσεις σε τομείς της ζωής σας, αλλά θα πρέπει να καθορίσετε τις προτεραιότητες σας.    

 

16 Δεκεμβρίου 2020

Νέα Σελήνη-Ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη σήμερα και θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα μηνύματα της μέρας. Ίσως να σας δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα που σας απασχολούσαν. Η μέρα είναι επίσης ιδιαίτερα θετική για προσευχή και διαλογισμό, για ενασχόληση με την πνευματική μας σφαίρα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τον υλικό μας κόσμο. Από άποψη υγείας θα χρειαστεί προσοχή το συκώτι, τα οστά και οι μυς των μηρών, οι αρθρώσεις του ισχίου, οι οσφυϊκοί σπόνδυλοι και της μυς της κάτω πλάτης. Είναι μια έκλειψη που θα είναι ορατή στο νότιο ημισφαίριο, στη Χιλή, την Αργεντινή και στα νοτιοδυτικά τμήματα της Αφρικής.

17 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κρόνος εγκαταλείπει τον Αιγόκερω, περνάει στον Υδροχόο και σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου. Καλούμαστε να επεξεργαστούμε τα πλάνα και τους στόχους μας για την νέα δεκαετία, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και να κάνουμε λεπτομερή προγραμματισμό των επόμενων βημάτων μας σε επιχειρηματικό επίπεδο. Σήμερα αλλά και τις μέρες που ακολουθούν ίσως να υπάρξουν σε κάποιες περιοχές ισχυροί παγετοί, χιονοθύελλες και έντονες καταιγίδες, εξ αιτίας των οποίων θα επικρατούν δύσκολες δυνήθηκες στην κυκλοφορία των οχημάτων.

19 Δεκεμβρίου 2020

Ο Δίας περνάει και αυτός στον Υδροχόο, αφήνοντας πίσω του το ζώδιο του Αιγόκερου και τον συνωστισμό πλανητών που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια! Με το πέρασμα του στον Υδροχόο ευνοεί την ανάπτυξη και την επέκταση, τις επαφές για μεγάλα έργα πνοής, την συμμετοχή μας σε επιχειρηματικούς ομίλους ή ομάδες επαγγελματικών, ανάλογα με την απασχόληση του καθένα. Ξεκινάει η εποχή που θα υλοποιηθούν μεγάλης κλίμακας διεθνή έργα με την συνδρομή και συμμετοχή πολυεθνικών ομάδων. Σε προσωπικό επίπεδο θα πρέπει στο εξής να επενδύσουμε στην βελτίωση των δεξιοτήτων μας, στην επαγγελματική και όχι μόνο εκπαίδευση μας και στην σταδιακή μετάβαση μας σε ένα εντελώς νέο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία να συνοδεύσουμε το κύμα των πρωτοπόρων, γιατί δεν θα θέλαμε να ξεμείνουμε πίσω, καθώς οι εξελίξεις θα τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς.

20 Δεκεμβρίου 2020

Ο Ερμής εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερου και καθώς πλησιάζει το τέλος του έτους, είναι η εποχή για έναν απολογισμό των πεπραγμένων μας. Το 2020 προστάτεψαν οι Δίας και Κρόνος σε μεγάλο βαθμό από τα χειρότερα τα ζώδια της γης (Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους) και του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς). Στο τέλος του έτους τον αντίστοιχο ρόλο διαδραμάτισε ο Άρης για τα ζώδια του αέρα (Δίδυμους, Ζυγούς και Υδροχόους) και της φωτιάς (Κριούς, Λέοντες και Τοξότες). Το 2021 με το πέρασμα Δία και Κρόνου στον Υδροχόο θα βρίσκονται στο πλευρό των ζωδίων του αέρα και της φωτιάς, κάτι που σημαίνει λιγότερη εύνοια στα ζώδια της γης και του νερού, με αρκετά εμπόδια στο δρόμο τους προς την επιτυχία. Δεν θα παλεύουν όμως μόνοι τους ενάντια στις αντιξοότητες, καθώς οι Ουρανός και Ποσειδώνας θα συνδράμουν από την πλευρά τους, ώστε να ξεπεραστούν τα ανυπέρβλητα εμπόδια και να συνεχιστεί η πορεία τους προς την ανάπτυξη και την επόμενη μέρα.

21 Δεκεμβρίου 2020

Την μέρα του χειμερινού ηλιοστασίου που σηματοδοτεί το πέρασμα του Ήλιου στο ζώδιο του Αιγόκερου, θα συμβεί η πολυαναμενόμενη Μεγάλη Σύνοδος Δία-Κρόνου στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου. Ξεκινάει την μέρα αυτή μια δημιουργική περίοδος στην ζωή μας, μια περίοδος ανάπτυξης και επέκτασης, που μας καλεί να αλλάξουμε ριζικά την ζωή μας, να αποκτήσουμε ένα νέο επίπεδο προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής συνειδητότητας και να κατακτήσουμε την προσωπική μας ελευθερία, ανακτώντας την φωνή μας σαν μονάδες που έχουν σημασία και ρόλο στην διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας. Η σύνοδος αυτή μας καλεί να απελευθερώσουμε και να εκφράσουμε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα μας και να γίνουμε οι φωτεινές και δυνατές προσωπικότητες εκείνες, αντάξιες του Πλάστη μας. Μην απατάστε όμως! Δεν θα κάνει το Σύμπαν ή οποιαδήποτε άλλη κοσμική δύναμη την δική μας δουλειά. Ως όντα με ελεύθερη βούληση, θα πρέπει να χτίσουμε οι ίδιοι το πεπρωμένο μας, να προσπαθήσουμε για την επιτυχία, να ιδρώσουμε για την κατάκτηση του δικαιώματος στην ευτυχία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να χτίζουμε το δικό μας αύριο και στο πλευρό μας θα έχουμε τις θετικές ενέργειες των πλανητών, να μας καθοδηγούν και να διευκολύνουν όπου πρέπει την μετάβαση μας αυτή.

30 Δεκεμβρίου 2020

Πανσέληνος στον Καρκίνο, με τον Ήλιο στον Αιγόκερω. Είναι μια μέρα φωτεινή, με θετική εορταστική διάθεση και ενδιαφέρουσες γνωριμίες και επαφές. Ίσως να προκύψει μια ενδιαφέρουσα επιχειρηματική ή επαγγελματική ιδέα, η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί την χρονιά που ανατέλλει και να αποφέρει άφθονους καρπούς. Καταγράψτε τις ιδέες σας και κάντε σχέδια για το 2021! Προσοχή στην υγεία σας απαιτούν οι μέρες, καθώς κοιλιά, στομάχι, λεμφικό σύστημα, περιτόναιο, κόλπος, μήτρα, ωοθήκες και μαστικοί αδένες βάλλονται την περίοδο αυτή.

Ας έχουμε μια καλή ευλογημένη νέα χρονιά, με υγεία και προπάντων θετική ενέργεια. Ας στρέψουμε το βλέμμα μας τα αστέρια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ας χαθούμε στην μαγεία και απεραντοσύνη του σύμπαντος, ας γίνουμε ένα με το Όλο και με το χαμόγελο στα χείλη και ζεστή καρδιά ας κάνουμε τις ευχές μας για το νέο έτος. Γιατί και θαύματα συμβαίνουν, και όνειρα πραγματοποιούνται, αρκεί να θελήσουμε να το πιστέψουμε…      

Ευτυχισμένο 2021!

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.