Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Μηνιαίες προβλέψεις Δεκεμβρίου 2022 από την Αλίντα Κανάκη !


Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) και σας ωθεί να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο που σας περιβάλλει. Θα αναζητήσετε νέες εμπειρίες, ιδίως σε σχέση με άλλες χώρες και διαφορετικές κουλτούρες, ενδεχομένως δε να αρχίσετε να μαθαίνετε κάτι εντελώς καινούργιο. Στις προσωπικές ή φιλικές σας επαφές θα είστε πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να κατανοήσετε τις απόψεις του συνομιλητή σας, απαλλαγμένοι από θέσφατα και δογματισμούς. Ο Ερμής θα βρίσκεται τις πρώτες μέρες Δεκεμβρίου στον 9ο  ηλιακό σας οίκο για να μετακινηθεί στις 13/12 στον 10ο οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος). Μέσα στις πρώτες μέρες του μήνα θα έχετε κάποια νέα και πρωτότυπη ιδέα, για την ανάπτυξη της οποίας θα αφιερώσετε αρκετό χρόνο. Αναζητήστε συμμάχους στην προσπάθεια σας προς τα μέσα του μήνα και παρουσιάστε τις ιδέες σας, γιατί μπορεί να θελήσουν να σας στηρίξουν. Τις τελευταίες μέρες δεν αποκλείεται να βρείτε εθελοντές που θα προσφερθούν να στηρίξουν αμισθί την προσπάθεια σας.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά 

Η Αφροδίτη θα περάσει μετά τις 10 του μήνα στον 10ο ηλιακό σας οίκο, μια θέση που μόνο ρομαντισμό δεν εμπνέει. Η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στον τομέα της καριέρας και η συναισθηματική ζωή των αδέσμευτων μπορεί να αναζωογονηθεί μέσα από μια ερωτική σχέση που ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα από το εργασιακό περιβάλλον. Κάποιο άτομο επίσης με επιρροή στον επαγγελματικό σας χώρο ίσως να δώσει ώθηση στην καριέρα σας. Δεν αποκλείονται ωστόσο με την διέλευση αυτή να ξεκινήσουν συναισθηματικές σχέσεις με άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Η Πανσέληνος στο ζώδιο των Διδύμων στις 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να φέρει αλλαγές που θα αφορούν τις επαφές και τον τρόπο επικοινωνίας με τον κόσμο γύρω σας. Η Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στο ζώδιο σας θα σας βοηθήσει να προωθήσετε τους στόχους σας. Είναι ένα φεγγάρι που θα σας προτρέψει να σπείρετε τους καινούργιους σπόρους, εκμεταλλευόμενοι καινούργιες ευκαιρίες, ώστε να θερίσετε τους καρπούς των προσπαθειών σας σε κάποιο μελλοντικό χρονικό σημείο.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 4, 8, 12, 17, 22, 27, 31

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 2, 6, 10, 14, 19, 24, 29

 

 

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση) και μπορεί το διάστημα αυτό να συνειδητοποιήσετε ότι βασανίζεστε από κάποιες εμμονές. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την πηγή που τις γεννά, παρά να κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας. Ίσως δε να αισθανθείτε την επείγουσα ανάγκη να καθαρίσετε σε βάθος τον χώρο σας και να πετάξετε πράγματα που έχετε μαζέψει και που ουσιαστικά σας είναι άχρηστα. Ο Ερμής θα βρίσκεται κατά τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη στον 8ο ηλιακό σας οίκο, για να περάσει στις 13/12 στο ζώδιου του Αιγόκερου και στον 9ο οίκο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια). Τα περάσματα αυτά δεν θα είναι τα πιο εύκολα ή ευχάριστα για το ζώδιο σας και συνιστάται να είστε προσεκτικοί, ιδίως στις αρχές του μήνα. Προς τα μέσα του μήνα ίσως αισθανθείτε ότι έχετε γνωστικά κενά στην δουλειά σας και να αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια σεμινάρια ή εξειδικευμένα μαθήματα για να τα καλύψετε.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης σας, θα μετακινηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στον 9ο ηλιακό οίκο και από τη θέση αυτή θα σας έλκει το εξωτικό και άγνωστο. Αυτό ισχύει τόσο για τα αντικείμενα διακόσμησης του χώρου σας, όσο και για τα άτομα που θα σας προσελκύσουν ερωτικά. Το διάστημα αυτό δεν είναι απίθανο να ερωτευθείτε ένα άτομο που προηγουμένως δεν το θεωρούσατε ελκυστικό. Σχέσεις με άτομα από διαφορετική χώρα είναι πιθανές, καθώς και με άτομα με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Τον έρωτα της ζωής σας μπορεί επίσης να συναντήσετε κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, μια και η διέλευση αυτή γεννά την επιθυμία για αποδράσεις και ταξίδια.

 

Η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 8 Δεκεμβρίου ενεργοποιεί τον 2ο ηλιακό σας οίκο, τον οίκο των οικονομικών σας, κάτι που προϊδεάζει για έκτακτα έξοδα. Μπορεί όμως να έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε αγορές που ονειρευόσασταν εδώ και καιρό. Περιοριστείτε ωστόσο στις οικονομικές σας δυνατότητες! Η Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στον Κριό θα φέρει άγχος και δυσαρέσκεια για κάποιες υποθέσεις ρουτίνας Αισθάνεστε την ανάγκη να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και μπορεί να το καταφέρετε μέσα από μια νέα δραστηριότητα ή ένα καινούργιο χόμπι.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 5, 9, 15, 20, 24, 28

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 3, 7, 13, 17, 22, 26, 30

 

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο 7ος ηλιακός σας οίκος (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμοι) ενεργοποιείται στις τρεις πρώτες εβδομάδες του μήνα από την διέλευση του Ήλιου και καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να εστιάσετε στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις σας. Δεν πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας σαν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, αλλά σαν μέρος ενός συνόλου, κοινωνικού, επαγγελματικού, ακόμη και στην προσωπική σας ζωή. Οφείλετε να βρείτε τον βηματισμό σας με το ταίρι σας και να επιλύσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν με κοινή συναίνεση. Στην προσπάθεια αναθέρμανσης της σχέσης σας, μην παραλείπετε ένα ρομαντικό δείπνο που θα μαλάκωνε τον σύντροφό σας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας με την διέλευση αυτή μπορούν να εντοπίσουν την αιτία της έλλειψης συντρόφου στην ζωή τους και να αποφασίσουν κάποιες κινήσεις που θα τους βοηθούσαν να ξεφύγουν από την μοναξιά τους. Ο Ερμής βρίσκεται στις αρχές του μήνα στον 7ο ηλιακό σας οίκο, για να περάσει στην συνέχεια στις 13 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 8ο  οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση). Μέσα στον μήνα συνιστάται να κάνετε προσεκτικό οικονομικό προγραμματισμό, ειδικά εάν έχετε την δική σας επιχείρηση και να αναπτύξετε νέες στρατηγικές. Σύμμαχός σας θα είναι η οξεία διαίσθηση που διαθέτετε, η οποία θα σας επιτρέπει να «διαβάζετε» τους συνομιλητές σας, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να σας παραπλανήσουν ή να σας εξαπατήσουν.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη μετακινείται στις 10 Δεκεμβρίου στον 8ο ηλιακό σας οίκο και θα σας κινήσει την περιέργεια για άτομα που θα σας φαίνεται ότι κρύβουν κάτι μυστήριο. Θα προσελκύσετε επίσης την προσοχή ατόμων που είναι πολύ ρηχοί και κενοί, τους οποίους όμως θα απομακρύνετε αμέσως από κοντά σας. Οι δεσμευμένοι θα βιώσουν με την διέλευση αυτή την εμβάθυνση της συναισθηματικής τους σχέσης, αλλά και την αναζωογόνηση της ερωτικής τους ζωής. Οι σεξουαλικές σας επαφές θα γίνουν πιο συχνές, καθώς και πιο έντονες.

 

Η Πανσέληνος στις 8 Δεκεμβρίου στο ζώδιο σας σηματοδοτεί για σας την έναρξη ενός νέου κύκλου ή ενός νέου εξελικτικού σταδίου στην ζωή σας. Χρειάζεται να εξετάσετε και να αποφασίσετε με κριτική ματιά, τι θα αφήσετε πίσω σας και τι θα κρατήσετε στο νέο σας ταξίδι που ξεκινάει. Η Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στον Κριό θα σας βοηθήσει να αποπληρώσετε χρέη ή θα σας επιστρέψουν χρήματα που σας χρωστούσαν. Είναι ευκαιρία να απαλλαγείτε από την ζωή σας από ότι δεν λειτουργεί πια, ώστε να δημιουργήσετε χώρο για το νέο.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 2, 8, 12, 18, 22, 26, 31

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 5, 10, 11, 20, 24, 28

 

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος ενεργοποιεί το μεγαλύτερο μέρους του Δεκεμβρίου τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υγεία, εργασία και υπηρεσίες),  συνιστώντας να εστιάσετε στην δουλειά και στην ευημερία σας. Θα είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνετε, θα είστε περήφανοι για την δουλειά σας και θα προσπαθείτε να έχετε υπό τον έλεγχο σας και το παραμικρό, για να αποφύγετε λάθη και παραλήψεις. Οι ανησυχίες ωστόσο για την ευημερία των αγαπημένων σας δεν θα λείψουν. Ζητήματα υγείας ίσως να σας απασχολήσουν, δικά σας ή των δικών σας ανθρώπων. Ο Ερμής θα συνεχίσει κατά τις πρώτες μέρες του μήνα να κινείται μέσα από τον 6ο ηλιακό σας οίκο, για να περάσει στις 13 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 7ο οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμοι και συνεργασίες). Επικεντρωθείτε στην δουλειά σας τουλάχιστον κατά το πρώτο μισό του μήνα και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα ψηλά γράμματα τυχόν συμφωνιών που θα κληθείτε να υπογράψετε. Το δεύτερο μέρος του μήνα θα κυλίσει με πολλές επαφές και συζητήσεις με έναν επαγγελματικό συνεργάτη, με τον οποίο έχετε διαφορές απόψεων. Ίσως να σας εκπλήξει η εξέλιξη των συνομιλιών, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να αμβλύνει την σκληρή του στάση και να θελήσει να δει τα ζητήματα και από την δική σας πλευρά.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη μετακινείται στον 7ο ηλιακό σας οίκο στις 10 Δεκεμβρίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του μήνα. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για τις προσωπικές σας σχέσεις, καθώς ο εγωισμός σας είναι δαμασμένος και θα επικρατεί ισορροπία. Θα είστε έτοιμοι όχι μόνο να συμβιβαστείτε, αλλά και να αποδεχτείτε πλήρως τις απόψεις του συντρόφου σας. Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ειρηνική και εξαιρετικά ζεστή. Εάν υπήρξαν συγκρούσεις με το ταίρι σας στο παρελθόν, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ξεπεραστούν. Οι μοναχικοί του ζωδίου σας έχουν την πιθανότητα να πραγματοποιήσουν μια μοιραία γνωριμία, ενώ όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση, ενδεχομένως να αποφασίσουν να δεσμευτούν με τα δεσμά του γάμου.

 

Η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 8 Δεκεμβρίου θα σας οδηγήσει στην εσωστρέφεια και στην ανάγκη απομόνωσης και ανασυγκρότησης. Με την οξεία διαίσθηση που διαθέτετε το διάστημα αυτό ανακαλύπτετε μακροχρόνια μυστικά. Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 23 Δεκεμβρίου σηματοδοτεί μια ευνοϊκή περίοδο για την έναρξη νέων σχέσεων, ρομαντικών ή επαγγελματικών. Αποτελεί δε την ιδανική χρονική περίοδο για την υπογραφή συμβάσεων ή συμβολαίων.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 6, 11, 15, 19, 23, 27

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 4, 8, 13, 17, 21, 25, 29

 

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος ενεργοποιεί μέσα στον Δεκέμβριο τον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά) και θα σας παρακινήσει από την θέση του αυτή να δώσετε βαρύτητα στην δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας, να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας, να την εκφράσετε όμως ακόμη και μέσα από την δουλειά σας, κάτι που θα σας αναζωογονήσει. Η συγγραφή, ο χορός ή η ζωγραφική μπορεί να φέρουν πέρα από ευχαρίστηση και αναγνωρησιμότητα.  Σημαντική πηγή χαράς και ευχαρίστησης θα αποτελεί επίσης η επαφή σας με τα παιδιά ή με άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ δεν αποκλείεται η κατάκτηση επάθλων στον αθλητισμό ή στον ερωτικό στίβο. Ο Ερμής θα βρίσκεται στις αρχές του μήνα στον 5ο οίκο σας, για να περάσει στην συνέχεια στις 13/12 στον 6ο οίκο. Μέσα στον μήνα θα έχετε την μοναδική ικανότητα να εστιάζετε την προσοχή σας στην λεπτομέρεια και να κατανοήσετε τι είναι αυτό που κάνουν καλύτερα από εσάς οι ανταγωνιστές σας. Ιδιαίτερης σημασίας θα αποδειχτεί ο σχεδιασμός και η οργάνωση των δράσεων σας, αν και κάποιες λεπτομέρειες ίσως να διαφύγουν της προσοχής σας. Νέες ευκαιρίες μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους, που θα σας δώσουν την ευκαιρία να δοκιμάσετε διαφορετικές δεξιότητες ή ταλέντα που διαθέτετε και συνιστάται να τις αδράξετε!

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Τον 6ο οίκο σας ενεργοποιεί με την διέλευση της η Αφροδίτη μετά τις 10 Δεκεμβρίου, το κομμάτι της ζωής σας που έχει σχέση με την δουλειά, την υγεία και τις υπηρεσίες γενικότερα. Θα σας απορροφήσουν τα καθημερινά καθήκοντα και υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί μέσα στον μήνα να φροντίσετε τον σύντροφό σας πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Μπορεί η ανάγκη ανιδιοτελούς προσφοράς στον σύντροφό σας να είναι πραγματική, υπάρχει όμως και κάποιο ενδεχόμενο να σας χειραγωγεί, οπότε έχετε το νου σας. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας ίσως να ρίξετε το διάστημα αυτό μια πιο προσεκτική ματιά σε έναν συνάδελφο σας και να αρχίσετε να αισθάνεστε καινούργια συναισθήματα απέναντι του.

 

Η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 8 Δεκεμβρίου αποτελεί για το ζώδιο σας την ιδανική χρονική στιγμή να τερματίσετε μια μακροχρόνια διαμάχη. Επιθυμίες σας μπορούν να πραγματοποιηθούν και τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα. Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 23 Δεκεμβρίου εγείρει ζητήματα που άπτονται της καριέρας, της υγείας, της καθημερινότητας ή των κατοικίδιων σας. Ίσως να μην συμβεί κάποιο συγκεκριμένο συμβάν, αλλά να θελήσετε εσείς οι ίδιοι να επιφέρετε αλλαγές στους τομείς αυτούς.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 3, 8, 13, 17, 22, 26, 30

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 6, 10, 15, 19, 24, 28

 

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα τον 4ο ηλιακό σας οίκο, κάτι που υποδεικνύει ότι θα σας απασχολήσουν ζητήματα οικογένειας και σπιτιού. Γίνεται επιτακτική για σας η ανάγκη το διάστημα αυτό να νοιώσετε οργανικό κομμάτι της οικογένειας με την στενότερη ή την ευρύτερη της έννοια. Επισκέψεις στα πάτρια εδάφη, στην πόλη ή την περιοχή που πέρασε κανείς τα παιδικά του χρόνια δεν θα πρέπει να αποκλειστούν. Μπορεί επίσης να εμπλακείτε ενεργά στην  διευθέτηση διαφορών μεταξύ συγγενών, ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Ο Ερμής θα βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα και μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου στον 4ο ηλιακό σας οίκο, για να περάσει ακολούθως στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 5ο οίκο σας (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά). Τον μήνα αυτό κάποιοι από εσάς ίσως να σκεφτείτε να δημιουργήσετε μια οικογενειακή επιχείρηση ή να συνεργαστείτε με κάποιον συγγενή ή με το ταίρι σας. Στα μέσα του μήνα με τον Ερμή να διέρχεται τον 5ο οίκο, θα έχετε οικονομική εύνοια και θα μπορούσατε να φανείτε τυχεροί σε επενδύσεις σε χρηματιστηριακές αξίες. Επαγγελματικά ευνοημένοι του μήνα είναι όσοι από το ζώδιο σας ασχολούνται με την ψυχαγωγία ή με το εμπόριο παιδικών ρούχων ή παιχνιδιών.

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη ενεργοποιεί τον 5ο ηλιακό σας οίκο μετά τις 10 Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να ζουν τις ιδανικές συνθήκες στην σχέση τους το διάστημα αυτό. Θα ξέρετε ακριβώς πως να κάνετε τον σύντροφό σας ευτυχισμένο και θα απολαμβάνετε μαζί δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας ανανεώνουν. Οι μοναχικοί του ζωδίου σας θα βιώσουν κάποιες ερωτικές περιπέτειες μέσα στον μήνα, ίσως να είναι λίγο πιο δραματικοί από ότι συνήθως, δεν θα έχουν όμως δυσκολία να κατακτήσουν αυτό που θέλουν.

 

Με την Πανσέληνο στους Διδύμους στις 8 Δεκεμβρίου μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι οι προσπάθειες σας απέδωσαν καρπούς και είστε πλέον πιο δημοφιλείς ή διαθέτετε μεγαλύτερη εξουσία. Αναλογιστείτε ωστόσο εάν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η προσπάθεια. Η Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στον Κριό θα φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που αφορούν τον ρομαντισμό και την ψυχαγωγία. Αφιερώστε χρόνο στο ταίρι σας, κοινωνικοποιηθείτε εάν είστε αδέσμευτοι και διασκεδάστε!

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 6, 11, 16, 20, 24, 28

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 4, 8, 13, 18, 22, 26, 31

 

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Τις τρείς πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου φιλοξενείται ο Ήλιος στον 3ο ηλιακό σας οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και θα υπάρξει αυξημένη πνευματική δραστηριότητα. Σας ελκύει κάθε μορφής επικοινωνία και οι εργασίες που σχετίζονται με επαφές με κόσμο. Είναι για σας ένας μήνας κινητικότητας και δράσης και κάποιοι του ζωδίου σας ίσως να χρειαστεί να μετακινηθούν ή να ταξιδέψουν για τις ανάγκες της δουλειάς τους. Από τις μετακινήσεις δε αυτές θα αποκομίσουν νέες εμπειρίες που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον. Ο Ερμής θα βρίσκεται κατά τις πρώτες μέρες του μήνα στον 3ο οίκο, για να περάσει στις 13 Δεκεμβρίου στον 4ο (οικογένεια, ρίζες και παιδιά). Ίσως να αποφασίσετε να παρακολουθήσετε στις αρχές του μήνα κάποια σύντομης διάρκειας μαθήματα ενημέρωσης πάνω στα δρώμενα της δουλειά σας, ενώ οι επαφές σας με πελάτες θα είναι πολλές. Προς τα μέσα του μήνα που έρχεται στο προσκήνιο η οικογένεια, αυτό μπορεί να σημαίνει για την επαγγελματική σας ζωή ότι θα υπάρξει ένα σύντομο διάστημα εργασίας από το σπίτι, ότι ενδεχομένως να ξεκινήσετε μια συνεργασία με συγγενείς ή να αναλάβετε την διαχείριση της οικογενειακής σας επιχείρησης. Ιδέες θα έχετε πολλές μέσα στον μήνα λόγω της γόνιμη φαντασία σας, δεν θα είστε ωστόσο πρόθυμοι να εμπιστευθείτε απόψεις ή ιδέες τρίτων

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Ο 4ος ηλιακός σας οίκος ενεργοποιείται από την Αφροδίτη μετά τις 10 του μήνα, ο τομέας της ζωής σας που σχετίζεται με την οικογένεια και την οικογενειακή σας εστία. Εάν είστε σε μόνιμη σχέση, τότε θα διανύσετε μέσα στον μήνα αυτό μια αρκετά ήρεμη περίοδο. Θα αφιερώσετε αρκετό χρόνο και ενέργεια να δημιουργήσετε ένα ειρηνικό και άνετο περιβάλλον για σας και την οικογένεια σας. Θα απολαύσετε ενδεχομένως τον ρόλο του οικοδεσπότη ή της οικοδέσποινας, υποδεχόμενοι φίλους και συγγενείς. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας δεν θα έχουν ιδιαίτερη όρεξη για εξόδους και επαφές, αλλά θα προτιμήσουν την άνεση και θαλπωρή του χώρου τους, με αποτέλεσμα να περιοριστούν αισθητά οι πιθανότητες τους για μια νέα γνωριμία.

 

Η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 8 Δεκεμβρίου θα σας προβληματίσει, καθώς θα αναλογιστείτε προς τα που κατευθύνεται η ζωή σας και ίσως να μην μείνετε ευχαριστημένοι από την διαπίστωση σας. Μπορεί να επανεξετάσετε ως εκ τούτου μελλοντικά σχέδια και στρατηγικές. Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 23 Δεκεμβρίου από την άλλη αναμένεται να εγείρει ζητήματα σπιτιού, οικογένειας ή καταγωγής. Κάποιοι θα κάνουν μια πρόταση γάμου, κάποιοι θα μετακομίσουν, για άλλους θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην οικογενειακή τους ζωή.  

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 3, 7, 12, 17, 21, 25, 29

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 5, 9, 15, 19, 23, 27

 

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Τις τρεις πρώτες βδομάδες του μήνα θα βρίσκεται ο Ήλιος στον 2ο ηλιακό οίκο του ζωδίου σας, τον κατεξοχήν οικονομικό οίκο του ωροσκοπίου. Τώρα η προσοχή σας θα στραφεί στα αποκτήματα σας, στην περιουσία και στην γενικότερη οικονομική σας κατάσταση. Η διέλευση αυτή του Ήλιου θα σας κάνει την περίοδο αυτή πιο γενναιόδωρους με τους γύρω σας. Μπορεί να σας κάνει όμως και λίγο πιο θεατρίνους αναφορικά με τις συναισθηματικές σας σχέσεις και να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το ταίρι σας για να βελτιώσετε την δική σας εικόνα. Ο Ερμής θα περάσει τις πρώτες μέρες του μήνα στον 2ο ηλιακό σας οίκο, τον οίκο των οικονομικών σας, για να περάσει ακολούθως στις 13/12 στον 3ο  (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς) . Το πρώτο μέρος του μήνα ευνοεί την αύξηση της κερδοφορίας ή των εισοδημάτων σας μέσα από έξυπνες ιδέες ή λύσεις, θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικοί στην διαχείριση σας. Από την άλλη, τώρα θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να σας αναγκάσουν να κάνετε κάτι που δεν θέλετε. Το δεύτερο μισό του μήνα θα μπορούσατε εάν είστε επιχειρηματίες ή ελεύθεροι επαγγελματίες, να προγραμματίσετε την έναρξη μιας διαφημιστικής καμπάνιας της επιχείρησης σας μέσα από το διαδίκτυο και να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση.    

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη βρίσκεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα στον 2ο ηλιακό σας οίκο, για να περάσει στις 10/12 στον 3ο   οίκο. Όσο θα βρίσκεται στον 2ο οίκο, στον οίκο των οικονομικών σας, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αυξήσετε το εισόδημα σας, ίσως από πηγές που θα εμφανιστούν χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο η αύξηση του εισοδήματος σας να συνδέεται με ένα χρηματικό δώρο που θα λάβετε από το ταίρι σας. Δυστυχώς όμως τα θαύματα διαρκούν λίγο… Εάν είστε αδέσμευτοι, χρησιμοποιήστε την εξυπνάδα και την ευγλωττία σας για να γοητεύσετε το αντικείμενου του πόθου σας. Γεγονός είναι ότι μέσα στον μήνα θα έλκεστε από άτομα που έχουν πνευματικά ενδιαφέροντα ή είναι πνευματικά καλλιεργημένα, με τους οποίους θα μπορέσετε να βρείτε με μεγαλύτερη ευκολία κοινό έδαφος συζητήσεων. 

 

Η Πανσέληνος στις 8 Δεκεμβρίου στους Διδύμους ίσως να ρίξει φως σε ζητήματα διαχείρισης του κοινού ταμείου που τηρείτε με το ταίρι σας. Είναι μια καλή χρονική στιγμή να κλείσετε οικονομικές εκκρεμότητες, ενώ για κάποιους μπορεί το φεγγάρι να φέρει μια κληρονομιά. Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 23 Δεκεμβρίου φέρνει στην επιφάνεια θέματα επικοινωνίας και επαφών με τους στενούς σας φίλους και συγγενείς. Ίσως να αλλάξουν κάποιες καταστάσεις στην ζωή σας που θα σας υποχρεώσουν να αναπροσαρμόσετε ανάλογα την συχνότητα ή τον τρόπο επικοινωνίας με τα άτομα αυτά.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 5, 10, 16, 20, 24, 28

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 3, 7, 13, 18, 22, 26, 30

 

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο σας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και στον 1ο ηλιακό οίκο, αυτόν της προσωπικότητα σας. Είναι μια διέλευση που τονίζει την ατομικότητα και βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας σας. Το διάστημα αυτό θα προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τους καθημερινούς περιορισμούς και να διεκδικήσετε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να πειραματιστείτε με την εξωτερική σας εμφάνιση ή να αλλάξετε συνήθειες και συμπεριφορές. Με την παρουσία του Ήλιου στο ζώδιο μας πολλές φορές γινόμαστε ατομικιστές και εγωκεντρικοί, αποδίδει ωστόσο καρπούς ο οπορτουνισμός και η ανάληψη ρίσκου. Η ομαδική επαγγελματική δραστηριότητα δεν σας ευνοεί αυτή την χρονική περίοδο, ούτε και το να ακολουθήσετε τις συμβουλές τρίτων. Ο Ερμής θα βρίσκεται τις πρώτες μέρες του μήνα στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό οίκο, για να περάσει στην συνέχεια, στις 13/12 στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 2ο  οίκο. Τις πρώτες μέρες του μήνα είναι πολύ πιθανό να είστε υπερδραστήριοι αλλά και υπερκινητικοί, καθώς δεν θα μπορείτε να καθίσετε στιγμή ήρεμοι. Είναι όμως και ένα χρονικό διάστημα που μπορείτε να ανοίξετε τα φτερά σας επαγγελματικά και να καταφέρετε θαύματα. Και στην συνέχεια, με το πέρασμα του Ερμή στον οίκο των οικονομικών σας, θα έχετε την δυνατότητα να συνάψετε κερδοφόρες συμφωνίες και να αυξήσετε τα εισοδήματα σας.

    

Αισθηματικά – Κοινωνικά

 

Η Αφροδίτη διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του Δεκεμβρίου τον 2ο ηλιακό σας οίκο (μετακινείται από το ζώδιο σας στον Αιγόκερω στις 10 Δεκεμβρίου), το κομμάτι της ζωής σας που σχετίζεται με τα οικονομικά σας, τα αγαθά που κατέχετε αλλά και τα συναισθήματα σας. Είναι μια περίοδος για σας, κατά την οποία είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε συναισθηματική ασφάλεια στην σχέση σας, ενώ την αγάπη και αφοσίωση σας θα την εκφράζετε μέσα από δώρα. Θα περνάτε πολύ περισσότερο χρόνο μαζί, μακριά από φίλους και παρέες, απολαμβάνοντας πλήρως την παρουσία του συντρόφου σας. Για τους ελεύθερους του ζωδίου σας, οι νέες γνωριμίες που θα έχετε, θα είναι σημαντικό να μπορούν να σας παρέχουν συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, γιατί αυτό είναι που έχετε απόλυτη ανάγκη αυτή την χρονική στιγμή.

 

Στις 8 Δεκεμβρίου έχουμε την Πανσέληνο του μήνα στους Διδύμους, η οποία αναμένεται να φέρει ρομαντισμό στην ζωή σας αλλά και κάποιες νέες επαγγελματικές συνεργασίες. Η Νέα Σελήνη στις 23/12 στον Κριό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση. Μπορεί να υπάρξουν νέες πηγές εισοδημάτων ή να δεχτείτε μια προαγωγή ή μια αύξηση μισθού.

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 4, 8, 13, 18, 22, 26, 31

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 5, 11, 16, 20, 24, 28

 

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα εγκατασταθεί στις τρείς πρώτες βδομάδες του μήνα στον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και ψυχολογία), σηματοδοτώντας μια δύσκολη περίοδο για σας. Η πιθανότητα να περάσετε ένα διάστημα εσωστρέφειας, όσο κοινωνικοί και αν είστε, είναι μεγάλη. Θα προτιμάτε την μοναξιά, τα ήσυχα βράδια, την συντροφιά ενός βιβλίου και θα αποφεύγετε τις θορυβώδεις, μεγάλες παρέες. Η επαγγελματική σας ζωή πιθανόν να επιβραδύνει λίγο αυτή την περίοδο, κάτι που θα ταιριάζει απόλυτα στην ψυχική σας διάθεση. Ο Ερμής θα σας ταλαιπωρήσει κάπως μέσα στον Δεκέμβριο. Η αρχή του μήνα τον βρίσκει στον 12ο οίκο σας, για να περάσει στις 13/12  στον 1ο οίκο και στο ζώδιο σας. Το πρώτο δεκαήμερο θα είναι κάπως δύσκολο και ίσως να χρειαστεί να μείνετε για λίγο μόνοι, να σκεφτείτε και να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας και να εμπιστευθείτε περισσότερο την διαίσθηση σας. Ακόμη και αν όλα φαίνονται εξωτερικά τέλεια, η εσωτερική σας φωνή θα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, και με το δίκιο της. Στην συνέχεια όμως θα είστε έτοιμοι να εξορμήσετε και να κατακτήσετε τα πλήθη. Θα έχετε ευγλωττία, θα είστε επικοινωνιακοί και θα ακτινοβολείτε αυτοπεποίθηση και ασφάλεια. Η απόλυτη εικόνα της επιτυχίας! 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στις 10 Δεκεμβρίου μετακινείται η Αφροδίτη στον 1ο οίκο σας, σ΄ αυτόν που απεικονίζει την προσωπικότητα σας, όπου και θα παραμείνει μέχρι τα τέλη του μήνα. Είναι μια περίοδος ευεργετική για την προσωπική σας ζωή, καθώς και ένα διάστημα που θα φλερτάρετε πολύ, μια και θα αισθάνεστε ιδιαίτερα γοητευτικοί. Η φιλική σας διάθεση, παράλληλα με τον ερωτισμό που εκπέμπετε, θα τραβήξει άτομα κοντά σας, οπότε εάν είστε αδέσμευτοι και θέλετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, είναι η κατάλληλη εποχή. Οι μοναχικοί του ζωδίου σας θα αναζητήσουν την αγάπη, γιατί χωρίς αυτήν μαραζώνουν. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι δε, θα έχουν έναν υπέροχο ρομαντικό μήνα.

 

Η Πανσέληνος στις 8 Δεκεμβρίου στους Διδύμους μπορεί να σας οδηγήσει να εργαστείτε πολύ σκληρότερα από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα να παρουσιάσετε σημάδια κόπωσης ή προβλημάτων υγείας. Αποφύγετε επίσης ίντριγκες και παρασκηνιακές δράσεις! Η Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στον Κριό θα σας αναγκάσει να επανεξετάσετε στόχους, να αναθεωρήσετε αξίες ζωής, με αποτέλεσμα να χαράξετε νέα πορεία. Δράσεις που θα ξεκινήσετε τώρα, θα αποφέρουν καρπούς σε έξι μήνες, στην Πανσέληνο στο ζώδιο σας!

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 5, 10, 14, 19, 23, 27

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 2, 7, 12,17, 21, 25, 29

 

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Κατά τις τρείς πρώτες βδομάδες του Δεκεμβρίου θα φωτίζει ο Ήλιος τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά τις φιλικές σας σχέσεις, τις ομάδες που δραστηριοποιείστε και την κοινωνική σας διάδραση γενικότερα. Το διάστημα αυτό θα έχετε πολλές και εξαιρετικές ευκαιρίες να αποδράσετε από την καθημερινότητα και την ρουτίνα και να διασκεδάσετε με φιλικά πρόσωπα. Είναι το διάστημα που δεν αντέχετε την μοναξιά και την κλεισούρα του σπιτιού και σας γοητεύουν ασυνήθιστα για σας πράγματα. Θα είστε πιο κοινωνικοί, θα έχετε δημιουργικές ιδέες και ίσως ασχοληθείτε με ένα φιλανθρωπικό έργο. Οι μεγαλύτερες ηλικίες του ζωδίου σας ίσως να περάσουν περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια τους, ακολουθώντας τα στις δραστηριότητες τους. Ο Ερμής θα βρίσκεται μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου στον 11ο οίκο σας, για να περάσει ακολούθως στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 12ο ηλιακό σας οίκο. Οι διελεύσεις του Ερμή δηλώνουν ότι ο μήνας αυτός ίσως να αποδειχτεί λίγο δύσκολος για το ζώδιο σας, μια και θα επικρατεί ηρεμία. Κάποιες δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ για κάποιες νέες δεν θα έχει φτάσει ακόμη η στιγμή της υλοποίησης τους. Χρησιμοποιείστε τον διαθέσιμο σας χρόνο για βελτίωση των σχεδίων σας αλλά και για προσωπική σας ενδοσκόπηση ή αξιολόγηση των μέχρι στιγμής δράσεων σας. 

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει στις 10 Δεκεμβρίου στον 12ο οίκο σας (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και ψυχολογία), όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του μήνα. Από την θέση της αυτή αγγίζει τον βαθύτερο συναισθηματικό σας κόσμο. Μόνο που το ενδιαφέρον σας για τις πραγματικές σχέσεις θα είναι περιορισμένο και θα φαντασιώνεστε ιδανικές καταστάσεις. Είναι μια φάση που θα βυθίζεστε στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεων, βλάπτοντας έτσι τις σχέσεις σας. Θα υπάρξει από την πλευρά σας ψυχική απομάκρυνση από το ταίρι σας και επειδή αυτό δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις φαντασιώσεις σας, δεν αποκλείονται έριδες και διαπληκτισμοί. Υπό την επίδραση της Αφροδίτης όμως στον 12ο οίκο, μπορεί κάποιοι του ζωδίου σας να ξεκινήσουν μια παράλληλη ερωτική σχέση, ενώ δεν αποκλείεται να γυρίσουν ορισμένοι στον προηγούμενο τους σύντροφο.

 

Η Πανσέληνος στις 8 Δεκεμβρίου στους Διδύμους μπορεί να σημάνει για σας την ολοκλήρωση ενός δημιουργικού έργου, ίσως όμως να σημάνει και το τέλος μιας σχέσης. Η ανάγκη σας για διασκέδαση και χαλάρωση είναι πέρα από εμφανής, φροντίστε όμως να μην το παρακάνετε. Η Νέα Σελήνη στις 23 Δεκεμβρίου στον Κριό ίσως να φέρει την αποκάλυψη ενός μυστικού, που κάθε άλλο παρά θα σας ευχαριστήσει. Θα θελήσετε να αποτραβηχτείτε και να μείνετε λίγο μόνοι με τις σκέψεις σας, προς αναζήτηση απαντήσεων ή για την χάραξη μιας νέας πορείας.  

 

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 4, 8, 13, 18, 22, 26, 30

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 1, 6, 11, 16, 20, 24, 28

 

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

 

Ο Ήλιος θα βρίσκεται τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου στον 10ο  ηλιακό σας οίκο, αυτόν που αφορά την καριέρα και τον δημόσιο βίο σας και θα σας οδηγήσει να εστιάσετε περισσότερο σε ζητήματα καριέρας αλλά και σε ότι έχει σχέση με την φήμη σας. Η επίλυση ενός προβλήματος στην δουλειά σας είναι πρώτη σας προτεραιότητα και η προσέγγιση σας σε ζητήματα επιχειρηματικότητας θα είναι καθαρά πρακτική. Δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε για καιρό να δείτε τα αποτελέσματα των δράσεων σας, θα πρέπει να ξέρετε εδώ και τώρα εάν κάνατε σωστές κινήσεις. Αναγνώριση μπορεί να έρθει το διάστημα αυτό, θα συνοδευτεί όμως και από περισσότερες ευθύνες. Ο Ερμής θα διέρχεται τον 10ο οίκο σας στις αρχές του μήνα, για να περάσει τις 13/12 στο ζώδιο του Αιγόκερου και στον 11ο ηλιακό σας οίκο. Οι ενέργειες του θα είναι μάλλον ανάμικτες και το αντίκτυπο του στις δουλειές σας δεν θα είναι άξιο λόγου. Καλό είναι ωστόσο να ασχοληθείτε μέσα στον μήνα με την προσέλκυση  νέων συνεργατών, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, χορηγών ή επενδυτών στην επιχείρηση σας και την σύναψη των ανάλογων συμφωνιών. Μέσα στον μήνα οι συμφωνίες αυτές μπορεί να αποδειχτούν εξαιρετικά πετυχημένες. Στο τέλος του μήνα καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλεγχο πεπραγμένων και ένα μίνι απολογισμό, για να ξέρετε πως θα κινηθείτε στο μέλλον.  

 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα μετακινηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στον 11ο ηλιακό σας οίκο και υπό την επιρροή της θα έχετε την τάση να μπερδεύετε φιλικές και ερωτικές σχέσεις. Πολλοί από σας μπορεί να ξεκινήσετε αυτό τον μήνα μια σχέση με ένα άτομο που μέχρι πρότινος το θεωρούσατε φίλο. Ή ακόμη να βρείτε την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο ενός ατόμου που ανήκει στο ευρύτερο φιλικό σας περιβάλλον, με το οποίο να μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Για σας είναι σημαντικό το διάστημα αυτό να μπορείτε να μοιραστείτε με το ταίρι σας τα ενδιαφέροντα σας και να έχετε όσο περισσότερα κοινά χόμπι γίνεται.

 

Η Πανσέληνος στους Διδύμους στις 8 Δεκεμβρίου σας αναγκάζει να ασχοληθείτε με ζητήματα οικογένειας ή μπορεί να περάσετε λόγω συνθηκών ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο σπίτι (πχ. εργασία εξ αποστάσεως). Είναι ευκαιρία να αποκαταστήσετε τις ισορροπίες μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Η Νέα Σελήνη στον Κριό στις 23 Δεκεμβρίου επηρεάζει τις σχέσεις με φιλικά πρόσωπα και τις κοινωνικές επαφές σας. Ίσως να κλείσει ο κύκλος σε μια φιλική σχέση, μια νέα φιλία να γεννηθεί, ενώ μπορεί να αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε σε μια ομάδα, με τα άτομα της οποίας μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα.  

Ευνοϊκές μέρες για τον Δεκέμβριο: 5, 9, 14, 19, 23, 27

Δυσμενείς μέρες για τον Δεκέμβριο: 2, 7, 12, 17, 21, 25, 31

Αλίντα Κανάκη

Τι επιφυλάσσει ο νέος χρόνος για κάθε ζώδιο

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο ραδιόφωνο του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 η Αλίντα Κανάκη θα βρίσκεται καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτή η μάσκα μένει»  13:00 – 14:00  με την Ντέπυ Γκολεμά.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.