Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Νέα Σελήνη 15 Νοεμβρίου 2020 Ένα θετικό φεγγάρι στον Σκορπιό από την Αλίντα Κανάκη !


 

Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου πέφτει ημερολογιακά στις 15 του μήνα και θα πραγματοποιηθεί στις 07:07 ώρα Ελλάδος στις 23ο 17΄ του Σκορπιού. Η Νέα Σελήνη του Νοεμβρίου επικράτησε να ονομάζεται μεταξύ των ιθαγενών η «παγωμένη σελήνη» ή κατά άλλους «το φεγγάρι του λυκάνθρωπου». Ένα φεγγάρι στον ζώδιο του Σκορπιού φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη μας να εμβαθύνουμε στα συναισθήματά μας όσο βαθύτερα μπορούμε. Η ανάγκη μας για ουσιαστική και σε βάθος επικοινωνία είναι πιο ισχυρή από ποτέ, και αυτό το δεδομένο μπορεί να μας οδηγήσει να επανεξετάσουμε σχέσεις και κοινωνικές επαφές κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, να αξιολογήσουμε εκ νέου τον κύκλο των ανθρώπων που μας περιβάλλει και να προχωρήσουμε σε ουσιαστικές αλλαγές. Οτιδήποτε ρηχό και επιφανειακό δεν μπορεί να μας ικανοποιήσει και ή θα προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε τη σχέση ή θα απομακρυνθούμε, εάν δούμε ότι δεν μπορούμε να την φέρουμε σε τέτοιο σημείο που να μας ικανοποιεί.

Το κυρίαρχο αστρολογικό γεγονός των ημερών γύρω από την Νέα Σελήνη θα είναι η σύνοδος Δία-Πλούτωνα, η τελευταία του έτους αλλά και αυτού του κύκλου, καθώς ο Δίας προχωρά σιγά-σιγά προς την έξοδο του από τον Αιγόκερω για να περάσει σε λίγο στον Υδροχόο. Η σύνοδος πραγματοποιείται στις 12 Νοεμβρίου, έχει σημαντική επιρροή για αρκετό χρονικό διάστημα, ενεργοποιείται όμως και από την Νέα αυτή Σελήνη και φτάνει στην πλήρη δυναμική της.

Η σύνοδος Δία-Πλούτωνα σχηματίζει θετική όψη εξαγώνου με την Νέα Σελήνη, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι την φορά αυτή θα έχουμε θετικές ειδήσεις και ο κύκλος των συναντήσεων των δύο πλανητών στον Αιγόκερω θα κλείσει με θετική σημειολογία. Η έντονη μας προσπάθεια και η καλή τύχη που αναμένεται να φέρει η όψη μπορεί να μας βοηθήσουν να κάνουμε εξαιρετικά θετικές αλλαγές στην ζωή μας. Και ειδικά τώρα, με όσα μας ταλαιπωρούν, είναι κάτι που το έχουμε απόλυτη ανάγκη! Το Σύμπαν δίνει την ευκαιρία σε όσους συνέχισαν να αγωνίζονται κάτω από απίστευτα αντίξοες συνθήκες να χαμογελάσουν.

Το εξάγωνο της συνόδου με την Νέα Σελήνη βγάζει τα πιο θετικά στοιχεί των δύο αυτών πλανητών. Με την θετική επιρροή της όψης μπορούμε να περιμένουμε μια επαγγελματική ή επιχειρηματική επιτυχία, ευκαιρίες για προώθηση της καριέρας μας, με ότι και να ασχολούμαστε, την προώθηση των παραγόμενων αγαθών ή υπηρεσιών σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Τώρα μπορεί να ξεκινήσει μια εποχή για μας, που θα μας οδηγήσει σε μεγάλα επιτεύγματα, εάν συνεχίσουμε να προσπαθούμε, σε οικονομική άνεση, ακόμη και πλούτο, με ταξίδια, όταν και όπου αυτό θα είναι δυνατό, και επαφές με νέους εταίρους. Όπως είπαμε όμως, δεν θα πέσει μάννα εξ ουρανού ανεξαρτήτως για όλους μας. Γιατί η όψη αυτή αποβλέπει στο να επιβραβεύσει όσους πραγματικά κουράστηκαν για να φτάσουν εδώ που βρίσκονται.

Πέρα όμως από την σύνοδο και το εξάγωνο που σχηματίζονται με την Σελήνη, σχηματίζονται και ξεχωριστά εξάγωνα Σελήνης με Δία και Σελήνης με Πλούτωνα. Το εξάγωνο της Σελήνης με τον Δία, ένα πλανήτη καθαρά επεκτατικό, που ευνοεί την ανάπτυξη και τον υλικό πλούτο, θα μας φέρει κάποιες πολύ σημαντικές ανάσες, θετικότερη ψυχολογία και επιτυχίες. Θα μας διευκολύνει να ξεπεράσουμε όσο πιο εύκολα και ανώδυνα γίνεται τα εμπόδια που μπορεί να έχουμε αυτή την περίοδο στην ζωή μας για να φτάσουμε στην επιτυχία των στόχων μας. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας να θέσουμε νέους στόχους, να ξεκινήσουμε νέες προσπάθειες, ίσως σε διαφορετική κατεύθυνση τώρα πιά, καθώς οι συνθήκες γύρω μας αλλάζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα. Η θετική επιρροή του Δία όμως δεν ευνοεί μόνο την αφθονία στα υλικά αγαθά, αλλά και στα πνευματικά επιτεύγματα. Τομείς που θα δεχτούν μεγαλύτερη εύνοια αυτό το διάστημα και μπορούν να κάνουν μια θετική μεταστροφή, που θα αποδώσει σημαντικούς καρπούς με την πάροδο του χρόνου είναι η επιχειρηματικότητα, η οικονομία γενικότερα, η εκπαίδευση, τα ταξίδια και η νομοθεσία.

Από την άλλη πλευρά, το εξάγωνο Σελήνης-Πλούτωνα μας αναγκάζει σχεδόν να κάνουμε αλλαγές στην ζωή μας, ώστε να πετύχουμε στους στόχους μας και να βελτιώσουμε την ζωή μας συνολικά. Την χρονική αυτή στιγμή μπορούμε να κατανοήσουμε σε βάθος τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε από την ζωή μας, να επαναξιολογήσουμε τους στόχους και την μέχρι στιγμής πορεία μας και να κάνουμε τις αναπροσαρμογές που χρειάζεται για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα. Ίσως να χρειαστεί να κλείσουμε ένα κύκλο επαγγελματικής δραστηριότητας, που έπαψε πια να μας ικανοποιεί ή να μας παρέχει όσα χρειαζόμαστε και να αναζητήσουμε την τύχη μας σε κάτι καινούργιο. Μπορεί να απομακρυνθούμε από συνεργάτες, συνεταίρους, φίλους ή γνωστούς που μας δυσκόλευαν την ζωή και αποτελούσαν εμπόδιο στην εξέλιξη μας, επαγγελματική και προσωπική. Όσο και αν ακούγεται αυτό για κάποιους σαν μια επώδυνη διαδικασία, επιβάλλεται να κλείσουμε κάποιους κύκλους στην ζωή μας, για να μπορέσει να έρθει η αναγέννηση που τόσο ανάγκη έχουμε. Και η παρούσα όψη θα τονίσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο αυτή την αναγκαιότητα! Χρειαζόμαστε μια νέα κατεύθυνση, ένα καινούργιο σκοπό, μια καινούργια φιλοσοφία ζωής, αποβάλλοντας κατά το δυνατόν τον κακό μας εαυτό και τις κακές συνήθειες που μας έφεραν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Όπως συμβαίνει συνήθως σχεδόν σε κάθε Πανσέληνος ή Νέα Σελήνη, πέρα από τις τυχόν όψεις με πλανήτες, υπάρχουν και όψεις με απλανείς αστέρες, που δίνουν και αυτοί τα δικά τους χαρακτηριστικά στο φαινόμενο. Την φορά αυτή έχουμε συνόδους της Νέας Σελήνης με τον α (άλφα) του αστερισμού του Όφι και τον β (βήτα) από τον αστερισμό του Κενταύρου.

Ο α (άλφα) του Όφι επικράτησε να ονομάζεται Ουνουκαλχάι, μια ονομασία από την αραβική που σημαίνει «ο λαιμός του φιδιού». Ο αστέρα αυτός είναι ο φωτεινότερος του αστερισμού, πρόκειται για ένα τριπλό σύστημα αστέρων, σε απόσταση 70 έτη φωτός από τον πλανήτη μας και ο κύριος αστέρας του συστήματος είναι ένας πορτοκαλί γίγαντας 15 φορές από το μέγεθος του Ήλιου μας.

Βρίσκεται στην κεφαλή του αστερισμού, όπως γίνεται φανερό και από την ονομασία του, και αστρολογικά είναι συνδεδεμένος με την ανηθικότητα, την βία, το μίσος, τα ατυχήματα και τις δηλητηριάσεις. Στην σύνοδο του με την Σελήνη προϊδεάζει για μια άσχημα περιρρέουσα ατμόσφαιρα, μίσος και φθόνο για την εξουσία, ίντριγκες και συνομωσίες για την κατάληψη της εξουσίας ή για την διατήρηση της, που μπορούν όμως να φέρουν εξοστρακισμούς, έκπτωση από το αξίωμα, ακόμη και φυλάκιση ή εκτέλεση, πιθανά με δηλητήριο, για τα εγκλήματα που έχουν συντελεστεί και θα έρθουν στο φως. Και καθώς η Νέα Σελήνη μόλις θα έχει προσπεράσει τον αστέρα αυτό, τα γεγονότα που θα έρθουν στην επιφάνεια με την Νέα Σελήνη, θα αφορούν πιθανά πράξεις των προηγούμενων ημερών ή πρόσφατων εβδομάδων.

Ο δεύτερος σταθερός αστέρας που ενεργοποιείται την περίοδο αυτή είναι ο β (βήτα) του Κενταύρου ή όπως επικράτησε να ονομάζεται Χαντάρ ή Αγένα. Είναι ένας από τους πιο φωτεινούς αστέρες του νυχτερινού ουρανού και βρίσκεται στο πόδι του αστερισμού, ορατός κυρίως από τους κατοίκους του νοτίου ημισφαιρίου. Είναι ένας κυανός γίγαντας, χιλιάδες φορές λαμπρότερος από τον Ήλιο μας και με 12πλάσια μάζα από αυτόν. Αστρολογικά είναι ένα άστρο της φύσης Αφροδίτης-Δία, έχει δηλαδή θετικά χαρακτηριστικά και συνδέεται με την κοινωνική θέση, την τιμή, την φινέτσα και την ηθική. Σε σύνοδο με την Σελήνη μπορούμε ωστόσο να περιμένουμε να φέρει στην επιφάνεια κάποια έντονα πάθη, ακόμη και σαρκαστικά σχόλια ή αντιδράσεις από άτομα, που ενδεχομένως να μας εκπλήξουν και να μας πληγώσουν.

Η Νέα Σελήνη θα έχει ιδιαίτερα έντονη επιρροή στους Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου και Ταύρους και Σκορπιούς του τρίτου. Είναι ένα φεγγάρι που θα φέρει επίσης σημαντικές εξελίξεις στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και στις διεθνείς σχέσεις, καθώς βρισκόμαστε δύο εβδομάδες μακριά από την έκλειψη στους Διδύμους στις 30 Νοεμβρίου και μόλις έχουμε αφήσει πίσω μας τις αμφιλεγόμενες Αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ήρεμη δεν μπορεί να την πει κανείς σε καμιά περίπτωση, τουλάχιστον όμως μας αφήνει κάποια περιθώρια αισιοδοξίας. Με καθαρό μυαλό και νέους στόχους, ας προχωρήσουμε μπροστά, χτίζοντας την νέα μας πραγματικότητα, τώρα που το Σύμπαν μας επιτρέπει να ονειρευτούμε και να πετύχουμε.

Αλίντα Κανάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.