Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Ήλιος στον Σκορπιό (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου) από την Αλίντα Κανάκη !


 

Την περίοδο που ο Ήλιος διέρχεται το ζώδιο του Σκορπιού ο κόσμος αντιμετωπίζει πάντοτε κάποιο είδος κρίσης. Ο Σκορπιός με κυβερνήτη του τον Πλούτωνα, τον άρχοντα του κάτω κόσμου, φέρνει πολλές φορές απώλειες στην ζωή μας, πότε μεγαλύτερες και πότε μικρότερες, που κάποιες φορές αφορούν τον φυσικό θάνατο, πιο συχνά  όμως το τέλος ενός προσωπικού κύκλου. Είναι μια περίοδος που είμαστε λίγο-πολύ όλοι λίγο πιο ανήσυχοι και καχύποπτοι με το περιβάλλον μας ή που αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στην ζωή μας, απόλυτα μόνοι, χωρίς την στήριξη κανενός.

 

Επειδή όμως ο Σκορπιός συνδέεται και με το χρήμα, και πιο συγκεκριμένα με τον πλούτο, την αφθονία χρήματος, οι απώλειες ίσως και να αφορούν τα υλικά μας αγαθά. Μπορεί να χαθούν κεφάλαια στο χρηματιστήριο, να πάρετε ένα μεγάλο δάνειο για την επιχειρηματική σας επέκταση που θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στην αποπληρωμή του ή να πέσετε θύμα απάτης και να χάσετε πολλά χρήματα. Και καθώς ο Σκορπιός έχει μια πιο σκοτεινή και βίαιη φύση, την περίοδο αυτή αυξάνονται τα κρούσματα βίας και ιδίως ενδοοικογενειακής βίας.

 

Πολλά από αυτά που αναφέραμε είναι αυτονόητο ότι δεν είναι δυνατό να αποτελούν την καθημερινότητα μας και είναι μάλλον ακραία ή συμπωματικά γεγονότα που ενδεχομένως και να αντιμετωπίσουμε. Το σίγουρο είναι ότι πλανάται μια νευρικότητα στον αέρα, υπάρχει ένα ζοφερό προαίσθημα που δεν μας αφήνει να ησυχάσουμε, οι φοβίες είναι πιο έντονες από ποτέ και η κατάθλιψη προ των πυλών.

 

Εάν καταφέρουμε όμως έστω και για λίγο να παραμερίσουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα και δούμε πραγματικά τι συμβαίνει στον κόσμο μας, θα διαπιστώσουμε ότι διάγουμε μια περίοδο μετάλλαξης, που αποσκοπεί να καθαρίσει το περιβάλλον μας από το περιττό, ανούσιο και επιβλαβές, ώστε να μπορέσουν να έρθουν οι ευκαιρίες που θα μας οδηγήσουν στην εξέλιξη και την πρόοδο. Θα μου πείτε τώρα, αυτό θα μπορούσε να γίνει και με πιο ήπιους τρόπους, λιγότερο οδυνηρούς. Ο Σκορπιός όμως αγαπά τον πόνο, ειδικά αυτόν που οδηγεί στην λύτρωση. Και δεν έχουμε καμία ελπίδα να τον αποφύγουμε, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε την ζωή μας. 

 

Αποφύγετε τον μήνα αυτό τις αρνητικές σκέψεις, βάλτε τις φοβίες σας στον πάγο, την παίρνετε τα πάντα κατάκαρδα και μαραζώνετε. Ας βρει ο καθένας για τον εαυτό του τον τρόπο να παραμείνει θετικός και να μετατρέψει την θλίψη και την απώλεια σε ελπίδα και αναγέννηση.

 

Κριός

Ο Ήλιος διέρχεται το διάστημα αυτό τον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ και πάθη, θάνατος και αναγέννηση) και ίσως κληθείτε να αντιμετωπίσετε ακραίες συνθήκες, μια κατάρρευση μεταφορική ή κυριολεκτική, μια πτώση, ίσως και την μαρτυρία ενός θανάτου. Κατεβάστε λίγο τις ταχύτητες σας, περιορίστε τις κοινωνικές δραστηριότητες σας και ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με τον πνευματικό σας κόσμο.

 

Ταύρος

Στον τομέα των σχέσεων και συνεργασιών θα βρίσκεται ο Ήλιος μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, διερχόμενος τον 7ο ηλιακό σας οίκο και θα προκαλέσει αναταράξεις και ανατροπές στον τομέα αυτό της ζωής σας. Η συναισθηματική σας ζωή θα περάσει μια φουρτούνα, όσοι είστε παντρεμένοι ή σε μόνιμη σχέση, ενώ οι αδέσμευτοι ίσως να ξεκινήσουν το μήνα αυτό μια νέα ερωτική περιπέτεια.

 

Δίδυμοι

Ο 6ος οίκος, αυτός της υγείας και της εργασίας σας είναι ενεργοποιημένος από τον Ήλιο και θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο και προσοχή στην υγεία σας. Είναι ένας ευνοϊκός μήνας για χειρουργικές επεμβάσεις ή για την εφαρμογή νέων θεραπευτικών αγωγών, καθώς το διάστημα αυτό ευνοεί την απαλλαγή σας από προβλήματα υγείας. Καιρός για ένα τσεκάπ;

 

Καρκίνος

Δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά θα βρεθούν στο επίκεντρο της ζωής σας την περίοδο αυτή, ο τομέας δηλαδή της ζωής σας που ανήκει στον 5ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στους απογόνους σας, αφουγκραστείτε τα προβλήματα τους και ασχοληθείτε ουσιαστικά με τη διαπαιδαγώγηση τους, αναπροσαρμόζοντας ότι δεν απέδωσε μέχρι στιγμής καρπούς.

 

Λέων

Ο 4ος οίκος απεικονίζει την οικογένεια, τις ρίζες και το σπίτι σας, και αυτόν έχει ενεργοποιήσει ο Ήλιος κατά την παραμονή του στον Σκορπιό. Ίσως να αντιμετωπίσετε το διάστημα αυτό κρίσεις με την οικογένεια και στις σχέσεις με τους γονείς σας. Είναι όμως ένας πολύ ευνοϊκός μήνας για μια ανακαίνιση της κατοικίας σας, την κατεδάφιση παλαιών κτισμάτων, την αλλαγή της διακόσμησης στον προσωπικό σας χώρο ή την αγορά αντικών.

 

Παρθένος

Για τους Παρθένους, που το διάστημα αυτό ο Ήλιος ενεργοποιεί τον τρίτο τους οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς), τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν ή και οι όποιες κρίσεις θα υπάρξουν θα αφορούν τον στενό τους κύκλο, τους συγγενείς τους δηλαδή, τους γείτονες τους και τους γνωστούς τους. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τον κοινωνικό τους κύκλο και να κόψουν επαφές με άτομα που δεν θέλουν το καλό τους ή δεν έχουν να προσθέσουν τίποτε θετικό στην ζωή τους.

 

Ζυγός

Ο 2ος ηλιακός σας οίκος είναι ενεργοποιημένος με τον Ήλιο στον Σκορπιό, ο οίκος που είναι υπεύθυνος για τα χρήματα και τα υλικά σας αγαθά, και ξεκινά μια περίοδος διεργασιών σε οικονομικό επίπεδο. Ανάλογα με την απασχόληση σας, ίσως το διάστημα αυτό να χρειαστεί να πάρετε ένα δάνειο για την επιχείρηση σας ή να πρέπει να προσελκύσετε νέους επενδυτές, για να μπορέσετε να επιβιώσετε ή για να προχωρήστε στα σχέδια επέκτασης των δραστηριοτήτων σας. Όλοι όμως σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα χρειαστείτε την οικονομική στήριξη τρίτων, ακόμη και για τις καθημερινές σας ανάγκες και ίσως χρειαστεί, σε ακραίες περιπτώσεις, να υποθηκεύσετε ένα περιουσιακό σας στοιχείο για να εξασφαλίσετε μετρητά.

 

Σκορπιός

Η Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, ρίχνοντας τα φώτα του στην προσωπικότητα σας. Θα επικεντρώσετε την προσοχή σας το διάστημα αυτό στον εαυτό σας και τις προσωπικές σας υποθέσεις. Στα μελλοντικά σας σχέδια, στα λάθη και τα σωστά που κάνατε, ακόμη και στην εξωτερική εμφάνιση σας. Το τέλος της παρούσας κρίσης ταυτότητας πρέπει να σας βρει ανανεωμένους ψυχικά και ετοιμοπόλεμους, έτοιμους για νέες εφορμήσεις.

 

Τοξότης

Ο Ήλιος στον Σκορπιό ενεργοποιεί τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας (μυστικά και απόκρυφα, ψυχική υγεία και ψυχολογία) και θα σας φέρει το διάστημα αυτό αντιμέτωπους με τις βαθύτερες φοβίες σας. Θα είναι μια οδυνηρή περίοδος, αλλά αποτελεί και μια εξαιρετικής τάξης ευκαιρία να απαλλαγείτε από κάτι σκοτεινό που σας κατατρώει. Ίσως στην διαδικασία αυτή να χρειαστείτε την βοήθεια ειδικού, για να επισπεύσετε τα βήματα και να ελευθερωθείτε μια ώρα αρχύτερα.

 

Αιγόκερως

Η φιλία, οι ομάδες και η κοινωνική σας δάση βρίσκονται στο επίκεντρο με τον Ήλιο στον Σκορπιό και στον 11ο οίκο σας. Το διάστημα αυτό θα υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία για projects που διαχειρίζεστε ομαδικά ή ηγείστε μια ομάδας που τα εκτελεί. Θα απαιτηθεί ενδεχομένως επανεξέταση των στρατηγικών σας, των στόχων ή των μεθόδων σας και την οργάνωση της δράση σε νέα βάση. Και στον κοινωνικό ή φιλικό σας κύκλο ίσως να χρειαστεί να επανεξετάσετε κάποια πράγματα, να απαλλαγείτε από περιττά ή άχρηστα φορτία και να δημιουργήσετε ένα πιο ομοιογενή κύκλο γύρω σας, με σχέσεις ουσίας.   

 

Υδροχόος

Στο μεσουράνημα του ωροσκοπίου σας θα βρίσκεται ο Ήλιος από τον Σκορπιό, στον τομέα δηλαδή της ζωής σας που αφορά την καριέρα και τον δημόσιο βίο σας. Θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές και να ξεκινήσετε διαδικασίες μετασχηματισμού αναφορικά με την καριέρα σας. Πριν από αυτό όμως θα πρέπει να αναλύσετε σε βάθος που βρίσκεστε, πως βρεθήκατε στο σημείο αυτό και που θέλετε να φτάσετε στο μέλλον. Ίσως έφτασε η ώρα για σημαντικές αλλαγές στην δουλειά σας, ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στις απαιτήσεις της εποχής, που έχουν αλλάξει δραματικά τον τελευταίο καιρό.

 

Ιχθείς

Με τον Ήλιο στον Σκορπιό και στον 9ο οίκο σας (ταξίδια, ανώτατη εκπαίδευση, εξερεύνηση και φιλοσοφική-πνευματική διάσταση της ζωής) οι ηθικές ή και θρησκευτικές σας απόψεις μπορεί να μεταμορφωθούν. Ζητήματα πίστης, φιλοσοφικές αναζητήσεις περί του σκοπού της ζωής, κοινωνικές ευαισθησίες και ζητήματα συλλογικής ευαισθητοποίησης θα σας απορροφήσουν και να κάνετε ένα ταξίδι σε πιο πνευματικά μονοπάτια που θα σας μεταμορφώσει. Ίσως δε και να πραγματοποιήσετε κάποιο εξερευνητικό ταξίδι προς αναζήτηση απαντήσεων, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Αλίντα Κανάκη

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.