Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Τα ζώδια και το άγχος της παραλίας!

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και πέρα από την απόλαυση του ήλιου και της θάλασσας, η αναμονή της άδειας και το όνειρο των υπέροχων διακοπών στην παραλία, επανήρθε και το μόνιμο άγχος πολλών από μας για την εμφάνιση μας στην πλαζ με μαγιό… Ιδού μερικές συμβουλές ανάλογα με το ζώδιο μας, για το πώς θα μπορούσαμε να μαζέψουμε λίγο την κατάσταση, έστω και τελευταία στιγμή. Πάντως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, μην πτοείστε! Κεφάλι ψηλά και φύγαμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες!

ΚΡΙΟΣ

Να θυμάστε πάντα: Αργά και σταθερά είναι πάντα καλύτερα να χάνετε τα περιττά κιλά σας, μια και θα έχετε μεγαλύτερη σταθερότητα στο να διατηρήσετε το τελικό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε να καταγράφετε για μια βδομάδα τι πρώτε και πίνετε όλη τη μέρα. Στο τέλος της βδομάδας, όταν διαβάσετε τι καταναλώσατε, θα διαπιστώσετε εύκολα ποιες είναι οι  διατροφικές σας συνήθειες που πρέπει να αποφεύγετε. Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και αντικαταστήστε τα με φυσικούς χυμούς ή με ένα ποτήρι νερό με φέτα λεμόνι αντί για σόδα με ανθρακικό.  

ΤΑΥΡΟΣ

Όμορφες οι καμπύλες, αλλά εάν θέλετε να θαυμάζουν την επίπεδη κοιλιά σας καθώς θα λανσάρετε το νέο σας μαγιό, χρειάζεται δουλειά. Και όταν λέμε δουλειά, εννοούμε κίνηση και γυμναστική! Δεν είναι από τις αγαπημένες σας ασχολίες και την συνδρομή στο γυμναστήριο την αποφεύγετε, γιατί ξέρετε ότι είναι χαμένα λεφτά. Μπορείτε όμως να βρείτε την έμπνευση που σας ταιριάζει στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχουν άπειρα βίντεο με προγράμματα γυμναστικής για αρχάριους, που μπορείτε να παρακολουθείτε και παράλληλα να εκτελείτε. Μην ξεχνάτε όμως να κάνετε ασκήσεις που θα γυμνάζουν ισορροπημένα όλο σας το σώμα, καθώς η αρμονία είναι σημαντική παράμετρος.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Πάντοτε αναζητάτε τρόπους οι περισσότεροι του ζωδίου σας να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες προς το υγιεινότερο και να γυμναστείτε, και τα αποτελέσματα είναι εμφανή! Είστε συνήθως από τα ζώδια εκείνα που έχουν τις λιγότερες ανασφάλειες, καθώς κάθε επιπλέον θερμίδα που καταναλώνεται έχετε προβλέψει ήδη πως θα την κάψετε. Μπορείτε εν τούτοις να δώσετε ένα λίγο πιο καλοκαιρινό και χαρούμενο χρώμα στην άσκηση σας, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, παρακολουθώντας μαθήματα χορού salsa ή zumba για τις κυρίες και capoeira για τους κυρίους, μια και το καλοκαίρι αυτό η Βραζιλία με τους Ολυμπιακούς αγώνες έχει την τιμητική της.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θέλετε να κάνετε κάτι για την διατροφή σας, αλλά δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποια δίαιτα να ακολουθήσετε. Και επιπλέον, με την άσκηση και το γυμναστήριο δεν τα πάτε πολύ καλά. Σηκωθείτε λοιπόν από την τηλεόραση, αφήστε λίγο τις φροντίδες της οικογένειας στην άκρη και δείτε τον εαυτό σας. Πληρώστε μια τρίμηνη συνδρομή στο γυμναστήριο, για να μπείτε λίγο σε ρυθμό άσκησης, και με την άσκηση θα βρείτε τον δρόμο σας στην διατροφή που σας ταιριάζει και σας δίνει την ενέργεια που χρειάζεστε. Και να θυμάστε ότι είχε δίκιο η μητέρα σας, όταν σας έλεγε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της μέρας!

ΛΕΩΝ
Το «πρέπει να γίνω φέτες» σας έχει γίνει λίγο εμμονή, φίλοι Λέοντες! Το θέμα είναι ότι η πολυάσχολη κοινωνική σας ζωή δεν σας αφήνει και πολλά περιθώρια για γυμναστήριο. Επιπλέον, όταν κινείται κανείς συνεχώς και εμφανίζεται παντού, όπως εσείς, θα πρέπει να καταναλώσει ποτά ή σνακ που παχαίνουν… Η μόνη σας λύση είναι να συνδυάσετε φιλικές παρέες και γυμναστική! Προσκαλέσετε τα φιλικά σας πρόσωπα σε ένα γυμναστήριο, δημιουργήστε μια ομάδα άσκησης και πέρα από την άσκηση αυτή καθ εαυτή θα δείτε τις σχέσεις σας να συσφίγγονται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Είστε συνήθως πολύ προσεκτικοί στο φαγητό, φαν της υγιεινής διατροφής,  και συνήθως δεν αντιμετωπίζετε θέματα περιττών κιλών. Πιθανόν να σας απορρόφησε όμως η καριέρα και τα οικονομικά σας προβλήματα, έφτασε το καλοκαίρι και δεν αισθάνεστε σε πραγματική φόρμα για την πλαζ. Κάντε μια μικρή προσπάθεια να ασκηθείτε λίγο και αποφύγετε τον καθρέφτη, μια και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε ελαττώματα, σε όσο σπουδαία φόρμα και να είστε.

ΖΥΓΟΣ

Η μόνιμη δικαιολογία σας τον τελευταίο καιρό είναι ότι η συνδρομή στο γυμναστήριο στοιχίζει πολύ και ότι η υγιεινή διατροφή επίσης. Και ίσως να έχετε εν μέρει δίκιο, αλλά πάντοτε υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις! Εάν θέλετε σχετικά γρήγορα αποτελέσματα φροντίστε να περπατάτε με γρήγορο ρυθμό δύο με τρεις φορές την ημέρα για 15 με 20 λεπτά, ώστε να αλλάξετε το μεταβολισμό σας. Καταναλώστε περισσότερα φρούτα, μια που και η εποχή προσφέρεται, και λαχανικά, αποφεύγοντας τα βαριά μαγειρεμένα φαγητά, τα τηγανητά και τις σάλτσες. Πριν το καταλάβετε θα έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ξέρετε τι θέλετε, γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε, λείπει μια απόφαση μόνο για να ξεκινήσετε. Γιατί εάν βάλετε μια το νερό στο αυλάκι, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε! Το κακό είναι ότι λατρεύετε τους υδατάνθρακες, τα ψωμιά και τα ζυμαρικά, αλλά τώρα είναι η ώρα για πρωτεΐνες! Και δεν μιλάμε βέβαια για αυγά με μπέικον… Εντάξετε στη διατροφή σας άπαχη γαλοπούλα και κοτόπουλο, πολλά λαχανικά και εάν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε το ψωμάκι σας, φροντίστε τουλάχιστον να είναι ολικής αλέσεως και κομμένο σε λεπτές φέτες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θέλετε να αρέσετε, θέλετε να αποσπάτε το θαυμασμό από τους γύρω σας με την εικόνα που παρουσιάζετε, αλλά εάν έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας, θα συναντήσετε μερικές δυσκολίες. Οι φιλικές συμβουλές για δίαιτες που είναι αποδοτικές και οι προτροπές για προγράμματα άσκησης που κάνουν θαύματα δεν σας λένε πολλά. Είστε πανέξυπνοι και ξέρετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε και πως θα το πετύχετε. Θα πρέπει όμως να το θέλετε πραγματικά, πρώτιστα και κυρίως για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους. Από τη στιγμή που θα το θελήσετε, είναι σαν να το πετύχατε κιόλας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είστε επιμελείς και συγκροτημένοι με ότι και να καταπιαστείτε και γνωρίζετε πώς να θέσετε προτεραιότητες και να μεγιστοποιείτε τις προσπάθειες σας, όταν υπάρχει ανάγκη. Εάν εργάζεστε σε γραφείο και υποφέρετε από τις ατέλειωτες ώρες καθιστικής ζωής, είστε ο ιδανικός υποψήφιος για συνεδρίες γιόγκα ή για πιλάτες. Αφ ενός θα επαναφέρετε την ευθυτενή σας στάση και αφ εταίρου θα τονώσετε τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους σας μύες, ώστε να στηρίξετε καλύτερα την ταλαιπωρημένη σας σπονδυλική στήλη. Εάν εντάξετε και ένα περιστασιακό spinning στην άσκηση σας για ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας, έχετε πετύχει το τέλειο!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Θέλετε να εντάξετε μια πιο υγιεινή διατροφή στη καθημερινότητα σας, το βασικό σας εμπόδιο όμως είναι οι φιλικές σας συναναστροφές και τα λουκούλλεια γεύματα που έχετε συνηθίσει.  Δυστυχώς όμως θα πρέπει να επιλέξετε: Ή θα κάνετε μια συστηματική προσπάθεια να χάσετε τα περιττά σας κιλά και αγοράσετε εκείνο τα καταπληκτικό μαγιό που θα σας αναδεικνύει, ή σταματήστε να γκρινιάζετε. Μέση οδός δεν υπάρχει στην περίπτωση αυτή! Και δεν είναι ανάγκη να κόψετε τις εξόδους σας επειδή θα προσέχετε τη διατροφή σας. Υπάρχουν και μη παχυντικά φαγητά σε όλα τα εστιατόρια και της ταβέρνες! Θέληση χρειάζεται και η δέσμευση σας στο στόχο!!!

ΙΧΘΕΙΣ

Είστε σε θέση να περάσετε ατέλειωτες ώρες στον υπολογιστή σας, αναζητώντας το τέλειο πρόγραμμα για εύκολη και γρήγορη απώλεια βάρους. Το θετικό της υπόθεσης είναι, ότι οι συμβουλές στο διαδίκτυο είναι τσάμπα και αργά ή γρήγορα, μάλλον όμως μετά από πολύ κόπο και μακρά αναζήτηση, θα βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει. Το αρνητικό είναι, ότι, εάν είχατε επενδύσει όλες εκείνες της ώρες της ηλεκτρονικής αναζήτησης σε ένα γυμναστήριο, θα είχατε ήδη πετύχει το στόχο σας! Μια απόφαση είναι και μια συνδρομή 30 ημερών στο κοντινότερο σας γυμναστήριο! Μην χάνετε χρόνο!!!

Καλό μας καλοκαίρι λοιπόν και καλές βουτιές! Και την επόμενη χρονιά ας μην το αφήσουμε για την τελευταία στιγμή… Λέμε μείς τώρα…

Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας

Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ





 Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησής σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.