Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Ανάδρομος Χείρων στον Κριό 8 Ιουλίου – 13 Δεκεμβρίου 2019




Ο Χείρωνας είναι ένα ουράνιο αντικείμενο που ανακαλύφθηκε το 1977 από τον Τσάρλς Κόουαλ και ταξινομήθηκε αρχικά ως αστεροειδής, αλλά με την πάροδο των ετών διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μια τυπική συμπεριφορά κομήτη. Στην σύγχρονη βιβλιογραφία αναφέρεται και με τους δύο χαρακτηρισμούς. Βρίσκεται σε τροχιά μεταξύ Κρόνου και Ουρανού και είναι ο πρώτος από τους Κενταύρους που ανακαλύφθηκαν. Το όνομα του προέρχεται από αυτό του ομώνυμου Κενταύρου της ελληνικής μυθολογίας.

Κατά την ελληνική μυθολογία, ο Χείρωνας ήταν απόγονος του Κρόνου και της νύμφης Φιλύρας. Με την γέννηση του η μητέρα του τον απέρριψε, λόγω της διπλής του φύσης, μισός άνθρωπος, μισός άλογο, και ικέτευε τους Θεούς να τον λυπηθούν και να του πάρουν τη ζωή. Η ασέβεια της αυτή προκάλεσε την μήνη των Θεών, μετατρέποντας της σε δέντρο. Ο Χείρωνας μεγάλωσε χωρίς μεγαλεία, τίτλους και βασίλεια, εγκαταλειμμένος, απομονωμένος και κατατρεγμένος, μέχρι που τον πήρε υπό την προστασία του ο Απόλλωνας και του δίδαξε τα πάντα γύρω από την φύση και την μεταφυσική, την φιλοσοφία και την τέχνη της ίασης και θεραπείας, την μαγεία του ορατού και του αόρατου.


Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Κενταύρους, που κατάγονται από τους Λαπίθες και έχουν μόνο μια φύση, την ζωική, ο Χείρωνας είναι το μαγικό εκείνο πλάσμα που γεφυρώνει τον φυσικό κόσμο με τον πνευματικό και λειτουργεί ως αγωγός διαβίβασης εκείνων των ιδιοτήτων του φυσικού κόσμου, που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Υπήρξε δάσκαλος βασιλέων και ηρώων, πριν κατακτήσει την θέση του στο ουράνιο στερέωμα με το κοσμικό σώμα που του έδωσε ο Δίας και τον δικό του αστερισμό στον ουρανό. Ο αστερισμός του Κενταύρου συνδέεται άμεσα με τον Χείρωνα, καθώς οι Κένταυροι ήταν εκείνοι που τον βοήθησαν στην μεγάλη του μάχη με τον Ηρακλή.



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Κατά την μυθολογία ο Χείρωνας υπέστη μεγάλες πληγές στην ζωή του, χωρίς να έχει προκαλέσει ο ίδιος τίποτε από όσα του συνέβησαν. Το δίδαγμα της ιστορίας του είναι ότι θεράπευσε τις ουλές του, όσο βαθιές και αν ήταν, σωματικές και πνευματικές-ψυχικές, και προχώρησε στην ζωή του, απαλλαγμένος από τα βαρίδια του παρελθόντος. Αυτή είναι και σημειολογία του από πλευράς αστρολογίας σαν ουράνιο σώμα. Αποτελεί τον αστεροειδή που έχει σαν αποστολή του να φέρει την γνώση, με την βαθιά κατανόηση, και μέσα από αυτήν, την ίαση. 

Πέρασε στο ζώδιο του Κριού στις 17 Απριλίου του 2018, γύρισε ανάδρομος μεταξύ 26 Σεπτεμβρίου 2019 και 18 Φεβρουαρίου του 2019, διάστημα κατά το οποίο επανήλθε στους Ιχθείς, και θα παραμείνει στον Κριό μέχρι τις 14 Απριλίου του 2027! Ο θεραπευτής των ψυχικών τραυμάτων και των καρμικών μας βαρών, όσο είναι στον Κριό θα ξυπνήσει τον πολεμιστή που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Αποτελεί το Κλειδί (αυτό είναι και το αστρολογικό σύμβολο του), που θα ξεκλειδώσει την δύναμη του εαυτού μας. Είναι εδώ για να μας διδάξει ότι έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε αυτοί που είμαστε, να κυνηγάμε τα όνειρά μας, όποια και αν είναι αυτά, και να ζούμε βάσει των προσωπικών μας αναγκών και επιδιώξεων.



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!




Αν και ένα από τα μικρότερα ουράνια αντικείμενα στο ηλιακό μας σύστημα, η ενέργεια του όμως, αλλά και η σημειολογία του, δεν υπολείπονται σε τίποτε από τους πλανήτες γιγαντιαίων διαστάσεων. Όντας σε ανάδρομη πορεία μεταξύ 8 Ιουλίου και 13 Δεκεμβρίου, μας θυμίζει ότι η ζωή δεν είναι μόνο συναρπαστική και γεμάτη διασκέδαση, αλλά είναι και  προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και την ανοδική πορεία, κυρίως σε πνευματικό επίπεδο. Με την ανάδρομη κίνηση του θα φέρει στην επιφάνεια καρμικά κατάλοιπα από προηγούμενες ζωές αλλά και περασμένες αλλά όχι λησμονημένες εμπειρίες της παρούσας επίγειας  πορείας μας. Κατά την διάρκεια των μηνών που ακολουθούν θα υπάρξουν όλα εκείνα τα «τυχαία» γεγονότα, που θα μας βοηθήσουν να επανασυνδεθούμε με το παρελθόν μας, προκειμένου να κλείσουμε παλιά και επώδυνα κεφάλαια της ζωής μας και να μπορέσουμε να θεραπεύσουμε οριστικά τα τραύματα του παρελθόντος.

Για να μπορέσει όμως να λειτουργήσει η ανάδρομη πορεία του, θα πρέπει πρώτιστα να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε μέσα μας την ύπαρξη ενός άλυτου ζητήματος ή μιας πληγής που συνεχίζει να ματώνει και να μας πονά, ώστε να μπορέσουμε στην συνέχεια να αγκαλιάσουμε τις θεραπείες επούλωσης που θα μας φέρει το σύμπαν στην πόρτα μας. Μην απατάστε όμως, η περίοδος ίασης είναι μακροχρόνια και επώδυνη, όσο και αναγκαία… Γιατί το να ερχόμαστε και πάλι σε επαφή με πρόσωπα ή καταστάσεις που μας έχουν πληγώσει βαθιά, είναι κάτι δύσκολο και επίπονο…


Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Ίσως να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τα πρόσωπα που σας πλήγωσαν για μια τελευταία φορά, σε μια άμεση επαφή. Μπορεί όμως να αναμετρηθείτε μαζί τους πνευματικά, αποφασίζοντας ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αφήσετε το παρελθόν οριστικά πίσω σας. Ίσως πάλι και να απαιτηθεί μια θυσία από πλευράς σας, ώστε να κατακτήσετε την οριστική ίαση. Σε κάθε περίπτωση, ο Χείρωνας είναι στο πλευρό σας και σας καθοδηγεί σε κάθε βήμα σας, εάν είστε αποφασισμένοι να κάνετε τις κινήσεις που πρέπει για να απαλλαγείτε οριστικά.



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Έχουμε συνηθίσει να φοβόμαστε τις ανάδρομες πορείες των πλανητών, αλλά επί της ουσίας, κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει περισσότερο από τον εαυτό μας!  Και σίγουρα δεν πρόκειται να μας βλάψει ο Χείρωνας, εάν  θελήσουμε να κάνουμε χρήση των ενεργειών του. Αξίζουμε την θεραπεία από όσα μας έχουν πληγώσει βαθιά στην ζωή, και ανεξάρτητα από το ζώδιο μας, μπορούμε να ευεργετηθούμε από τον ανάδρομο Χείρωνα. Να κλείσουμε κεφάλαια της ζωή μας που συνεχίζουν να μας πονάνε, ώστε απαλλαγμένοι από βάρη, να κοιτάξουμε την ζωή κατάματα, με αισιοδοξία αλλά και την βαθιά γνώση που φέρνει η περίοδος της ίασης. Γνώση του εαυτού μας, γνώση του κόσμου μας, γνώση της ανθρώπινης ψυχής, που επί της ουσίας αποτελούν ψήγματα σοφίας. Γιατί αυτός είναι ο Χείρωνας: ο μεγάλος θεραπευτής, ο δάσκαλος και ο σοφός!


Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Αλίντα Κανάκη
Mήτρας Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.