Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Πανσέληνος 12ης Νοεμβρίου 2019 Το φεγγάρι της μεταμόρφωσης και της αναγέννησης από την Αλίντα Κανάκη !



Η Πανσέληνος του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στις 12 του μήνα στις 19ο51΄στο ζώδιο του Ταύρου. Μετά από μια μακρά περίοδο δύσκολων πλανητικών όψεων, πλειάδας ανάδρομων πλανητών και δυσοίωνων φεγγαριών, είναι το πρώτο γεμάτο φεγγάρι που έχει κάτι θετικό να μας δώσει. Η Πανσέληνος αυτή στον Ταύρο, σε ένα ζώδιο με κυβερνήτη του την Αφροδίτη, στρέφει το ενδιαφέρον μας σας ζητήματα αισθητικής και χρήματος και φέρνει σε πρώτο πλάνο την ανάγκη μας για σιγουριά και σταθερότητα στην ζωή μας.

Το αίσθημα της σιγουριάς και ασφάλειας δεν είναι όμως εύκολο να κατακτηθεί, καθώς την αναζητούμε συνήθως σε υλικά αγαθά, που είναι σχετικά εύκολο να κατακτηθούν. Το μυστικό κρύβεται ωστόσο στον εσωτερικό μας κόσμο. Θα πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας γι αυτό που είναι, να κατακτήσουμε τον αυτοσεβασμό μας και να πάψουμε να αισθανόμαστε σημαντικοί, ποθητοί ή ολοκληρωμένοι μόνο μέσα από τα υλικά αποκτήματα. Μόνο έτσι θα έρθει η γαλήνη στην ψυχή μας, θα ισορροπήσουμε και θα καταφέρουμε να έρθουμε σε αρμονία και με τον κόσμο που μας περιβάλει.

Ας μην ξεχνάμε ότι το διάστημα αυτό, πέρα από τις όποιες όψεις συνοδεύουν την Πανσέληνο, κορυφώνονται τα γεγονότα που έφερε η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό της 28ης Οκτωβρίου, της «Σελήνης της Καταστροφής» όπως την χαρακτηρίσαμε, γεγονός που θα χαλάσει ως ένα βαθμό την πιο χαλαρή ατμόσφαιρα των ημερών.

Η Πανσέληνος στον Ταύρο σχηματίζει όψη αντίθεσης με τον ανάδρομο Ερμή από τον Σκορπιό, ο οποίος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο. Οι όψεις αυτές φέρνουν εσωτερικές συγκρούσεις και διάσταση λογικής και συναισθημάτων, οδηγώντας μας κάποιες φορές σε πόλωση. Είναι όψεις που βγάζουν στην επιφάνεια προκαταλήψεις και εντείνουν τις φυλετικές διακρίσεις και τα ρατσιστικά φαινόμενα σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Επειδή όμως ο Ερμής βρίσκεται σε οπισθοδρομική κίνηση, αποτελεί επίσης μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αναθεωρήσουμε καταστάσεις, να επαναξιολογήσουμε συμβάντα και να κλείσουμε με τον ένα ή άλλο τρόπο τις εκκρεμότητες που κουβαλάει ο καθένας μας από το παρελθόν. Ίσως επανεμφανιστούν στο προσκήνιο άτομα από το παρελθόν μας, που αυτή τη φορά θα έρθουν για να συμβεί η πολυπόθητη κάθαρση και να κλείσει ο κύκλος.

Η προβληματική αντίθεση Πανσελήνου-Ερμή αμβλύνεται σημαντικά από τις αρμονικές όψεις του Κρόνου και του Ποσειδώνα που πραγματοποιούνται επίσης την  περίοδο αυτή. Το τρίγωνο που σχηματίζει η Πανσέληνος με τον Κρόνο μας δίνει υπομονή και συναισθηματική δύναμη, ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες που φέρνει ο Ερμής. Παραδοσιακές αξίες και καθημερινές συνήθειες μπορούν να μας προσφέρουν λύσεις που θα μας βγάλουν από τα αδιέξοδα, ενώ γηραιά συγγενικά μας πρόσωπα θα μας στηρίξουν με αποτελεσματικό τρόπο στις προκλήσεις που θα αντιμετωπιστούμε.

Το εξάγωνο Σελήνης-Ποσειδώνα, που είναι σε ανάδρομή για λίγο καιρό ακόμη κίνηση, αυξάνει την ευαισθησία μας και οξύνει την διαίσθηση μας, απομακρύνοντας μας από τους κινδύνους του ανάδρομου Ερμή. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή για πνευματική αναγέννηση, μέσα από την ενασχόληση μας με την θρησκεία, την φιλοσοφία ή την μεταφυσική. Δίνει επίσης ώθηση στην δημιουργικότητα και το καλλιτεχνικό πνεύμα, ενώ αναγεννά τον ρομαντισμό μέσα μας!

Πέρα όμως από τις όψεις που σχηματίζουν οι Κρόνος και Ποσειδώνας με την Πανσέληνο,  σχηματίζουν και μεταξύ τους εξάγωνο, το τρίτο στην σειρά μέσα σε λίγες μέρες. Η όψη αυτή μπορεί να μας φέρει υλικές ανταμοιβές από πνευματικές ενασχολήσεις, καθώς και την πραγματοποίηση των ονείρων μας. Η ενασχόληση με το πνεύμα μας φέρνει πιο κοντά στην γείωση μας, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση μας από βραχυπρόθεσμα εγωκεντρικά σχέδια για επιτυχία και καταξίωση. Με την όψη αυτή αρκετοί από εμάς θα αισθανθούν την ανάγκη να αφιερώσουν τουλάχιστον κάποιο από τον χρόνο τους στην ανακούφιση των λιγότερο τυχερών αυτής της πλάσης, κάτι που θα φέρει βαθιά ικανοποίηση και ένα αίσθημα πληρότητας. Γιατί τίποτε δεν είναι πιο ευλογημένο, από την ανιδιοτελή προσφορά!

Από τις όψεις που συνδέονται με την Πανσέληνο του Νοεμβρίου, δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πλούτωνας, που σχηματίζει μια όψη τριγώνου με την Σελήνη και ένα εξάγωνο με τον Ήλιο! Η όψη αυτή μας δίνει τη δύναμη και το κουράγιο να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και να αναζητήσουμε τις λύσεις που ενδείκνυνται στα προβλήματα που μας απασχολούν. Εμβαθύνουμε στο κάθε πρόβλημα, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ότι είναι πραγματικά σημαντικό και επιλύουμε ζητήματα της καθημερινότητα μας, επαγγελματικής ή οικονομικής φύσης, που μας κατατρώνε και δεν μας αφήνουν να προχωρήσουμε μπροστά.

Η όψη Σελήνης-Πλούτωνα ενισχύει επίσης τις υπόλοιπες όψεις που προαναφέρθηκαν, προσθέτοντας και αυτή το λιθαράκι της σε ζητήματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πνευματικής αφύπνισης.  Ένα από τα πιθανά σενάρια των ημερών είναι η γνωριμία μας με ένα ισχυρό αλλά μυστηριώδες αντρικό πρόσωπο, που θα μπει στην ζωή μας για να ανατρέψει την πορεία της με τον πιο θετικό τρόπο. Πρόκειται για ένα άτομο που θα μας πάρει από το χέρι, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, και θα μας βοηθήσει να βρούμε τον στόχο της ζωής μας, να συναντήσουμε το πεπρωμένο μας.

Την μέρα της Πανσελήνου, ο Άρης σχηματίζει εξάγωνο με τον Δία, δίνοντας μας δύναμη, οπλίζοντας μας με θάρρος και ευνοώντας μας με καλή τύχη. Η θετική ενέργεια και η αισιοδοξία κυριαρχεί γύρω μας, κυνηγάμε τις ευκαιρίες με τις αναγεννημένες μας δυνάμεις και αρχίζουμε να ονειρευόμαστε ένα μέλλον αρκετά πιο ευοίωνο. Η έντονα ανταγωνιστική μας φύση όμως που βγαίνει από την όψη αυτή, δεν είναι μόνο ιδανική για την εκπλήρωση των προσωπικών μας στόχων, αλλά και για την αναγέννηση της σεξουαλικής μας ζωή. Και επειδή ο έρωτας και ο πόλεμος πάνε χέρι-χέρι, δεν θα λείψουν ούτε από τα πολεμικά μέτωπα οι ειδήσεις…

Καθώς η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον Ταύρο, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξετε την περίοδο αυτή στα όργανα που κυβερνά ο αστερισμός αυτός, που είναι ο λαιμός, ο λάρυγγας, οι φωνητικές χορδές,  οι αμυγδαλές, ο θυρεοειδής αδένας και το μήλο του Αδάμ. Αυτοί δε που επηρεάζονται περισσότερο από όλους είναι οι Ταύροι,  Σκορπιοί,  Λέοντες και ο Υδροχόοι που γεννήθηκαν στο μεταίχμιο δεύτερου και τρίτου δεκαήμερου του ζωδίου. Θετικές επιρροές αναμένεται να έχουν επίσης οι Καρκίνοι, Ιχθείς, Παρθένοι και Αιγόκεροι που γεννήθηκαν μεταξύ της 17ης και της 22ης μοίρας του ζωδίου τους.

Όπως γίνεται εμφανές, πολλοί θα είναι η ευνοημένοι της Πανσελήνου αυτής, χρειάζεται ωστόσο προσοχή στις αναποδιές που θα φέρει ο ανάδρομος Ερμής. Η πλανητική όψη όμως που κυριαρχεί και επισκιάζει όλες της υπόλοιπες, είναι το εξάγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα! Πρόκειται για την τελευταία συνάντηση των δύο αυτών πλανητών μέσα στο τρέχων έτος και μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας. Με την θετική επιρροή της όψης αυτής θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε κάτι, για το οποίο πασχίσαμε όλο το χρόνο, και να δρέψουμε επιτέλους τους καρπούς της επιτυχίας μας!

Αλίντα Κανάκη 


  Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.