Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Πλανητικές όψεις και διελεύσεις Μαρτίου 2020 Η ανατολή της εποχής του Υδροχόου;




Ο Μάρτιος θα είναι ένας μήνας μετάβασης, όχι μόνο γιατί καθορίζει τη χρονική στιγμή του περάσματος από τον χειμώνα στην άνοιξη, αλλά και γιατί μετά από πολλούς μήνες θα σπάσει αυτή η πρωτοφανής συγκέντρωση πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερου, που μας έφερε τόσο μεγάλες δυσκολίες. Στις 22 Μαρτίου περνάει ο Κρόνος στο ζώδιο του Υδροχόου, και για πολλούς η χρονική αυτή στιγμή προσδιορίζεται σαν η ανατολή της χρυσής εποχής του Υδροχόου, που αναμένεται να φέρει σε βάθος χρόνου πολλές και θαυμαστές αλλαγές στην ζωή μας.

Τα βασικά ζητήματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν κατά την διάρκεια του Μαρτίου είναι οι προσωπικές ελευθερίες, η οικολογία και η περιβαλλοντική συνείδηση, οι διατροφικές συνήθειες και η οικολογική γεωργική παραγωγή, οι μεταφορές και η ασφάλεια, το διαδίκτυο, η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο, καθώς και η ανακάλυψη ενός φαρμάκου!

Ο Άρης θα συνεχίσει να κινείται κατά μήκος του Αιγόκερου καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα, καθορίζοντας μια περίοδο στοχοθέτησης και καθορισμού προτεραιοτήτων, που θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό για τον καθένα αποτέλεσμα.

Ο Ερμής θα επιστρέψει στις 4 Μαρτίου στα πλαίσια τη ανάδρομης κίνησης του στο ζώδιο του Υδροχόου, μέχρι να επανέλθει στην ορθή του φορά στις 10.3! Το πρώτο λοιπόν δεκαήμερο του μήνα θα μπορούσαμε να περιμένουμε συγχύσεις και αναβολές, καθυστερήσεις και βλάβες που θα μας βγάλουν εκτός προγράμματος. Δεν θα ήταν επίσης καθόλου απίθανο να προκαλέσει ο Ερμής έντονες ανοιξιάτικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και έντονες ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, ειδικά τη περίοδος της επαναφοράς του στην ορθή κίνηση.

Από τις 10 Μαρτίου και μετά, που ο Ερμής επιστρέφει στην ορθή του φορά, θα ξεπαγώσουν έργα και συμφωνίες που βρέθηκαν σε προσωρινή παύση, ενώ οι εμπορικές ροές, που αντιμετώπισαν δυσκολίες και εμπόδια κατά την διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του, φαίνεται να ανακάμπτουν, παράλληλα με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες. Στις 16 Μαρτίου περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων και οι όποιες εμπορικές ή επαγγελματικές συμφωνίες συναφθούν θα πρέπει να βασίζονται σε ένα επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης για να μπορέσουν να ανθίσουν και να αποφέρουν κέρδη.

Η Αφροδίτη περνάει στις 5 Μαρτίου στο ζώδιο του Ταύρο, στο φυσικό της χώρο, και μετά από μια περίοδο αναταράξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, φαίνεται να επανέρχεται η ηρεμία στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, έστω και προσωρινά. Η σύνοδος της δε με τον Ουρανό στις 8.4 μπορεί να φέρει την άνοιξη στην αισθηματική μας ζωή, καθώς μια απρόβλεπτη ρομαντική συνάντηση μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση ζωής!

Η Πανσέληνος του μήνα είναι στις 9 Μαρτίου στο ζώδιο της Παρθένου, με τον Ήλιο σ αυτό των Ιχθύων. Οι μέρες γύρω από την Πανσέληνο αυτή θα είναι αρκετά συγκεχυμένες, με ασαφείς καταστάσεις να μας οδηγούν στα όρια μας. Η ψυχολογία μας θα είναι αρκετά πεσμένη και η ανάγκη μας για απομόνωση και διαλογισμό πολύ έντονη. Από άποψη υγείας θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στο ήπαρ και το πάγκρεας, το πεπτικό σύστημα και αισθητήρια όργανα (μάτια και αυτιά!), καθώς θα είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε παθήσεις.

Στα μέσα του μήνα διαμορφώνεται μια σύνοδος πολλών πλανητών από τον Αιγόκερω (Άρη-Πλούτωνα-Κρόνου-Δία-Ν. Δεσμού), που θα έχει αρκετά εκτεταμένη χρονική επιρροή και αναμένεται να φέρει μια οικονομική κρίση περιορισμένη όμως γεωγραφικά, έντονες καιρικές συνθήκες και μια πιθανή ενεργοποίηση των τεκτονικών πλακών του γήινου φλοιού.

Στις 21 Μαρτίου ξεκινάει με την εαρινή ισημερία το νέο αστρολογικό έτος και οι ελπίδες μας κάθε φορά αυτή την εποχή αναπτερώνονται. Μόνο που φέτος, ποδαρικό στο νέο αστρολογικό έτος κάνει μια σύνοδος Άρη-Δία-Πλούτωνα, προαναγγέλλοντας δυσάρεστες εξελιξεις για την παγκόσμια οικονομία και στο ίδιο μήκος κύματος θα κινούνται οι διεργασίες στην παγκόσμια γεωπολιτική αρένα. Τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα συνεχιστεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, οι υποτιμήσεις νομισμάτων και η πτώση στα μεγάλα χρηματιστήρια, οδηγώντας σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ίσως ακόμη και σε πτωχεύσεις, πολύ μεγάλες εταιρίες.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, σαν ένα αισιόδοξο σημάδι του σύμπαντος, ο Κρόνος αφήνει προσωρινά τον Αιγόκερω και περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου! Είναι η μετακίνηση που όλοι περιμένουμε και μας δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο. Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου, κατά την οποία θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου ζητήματα προσωπικών ελευθεριών και  εργασιακών δικαιωμάτων, που έχουν τόσο βάναυσα καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια του στυγνού καπιταλισμού. Η αλλαγή θα χρειαστεί χρόνο και αγώνες για να έρθει, αλλά τουλάχιστον θα γίνει η αρχή.

Και την τελευταία μέρα του μήνα, ο Άρης ακολουθεί τον Κρόνο και περνάει και αυτός με την σειρά του στον Υδροχόο. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου μπορεί να φέρει υψηλή επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αλλά και βραχυκυκλώματα και βλάβες στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Για αυτό ας έχουμε το νου μας…


Καλό μας μήνα!

Αλίντα Κανάκη
Δημήτρης Μήτρας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.