Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Ανάδρομος Δίας (14 Μαΐου – 13 Σεπτεμβρίου 2020) Αλλαγή πορείας ζωής! από την Αλίντα Κανάκη



Ο Δίας είναι ο τέταρτος και τελευταίος στη σειρά πλανήτης των τελευταίων τριών βδομάδων που βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 14 Μαΐου, στις 27ο 14΄του Αιγόκερου. Θα βρεθεί ξανά σε στάση για να επανέλθει σε ορθή κίνησης στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 17ο 24΄του Αιγόκερου μετά από τέσσερις μήνες.

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, είναι ο πιο γενναιόδωρος από όλους, μια και συνδέεται με τις ευκαιρίες, την επέκταση, την υλική ευημερία. Τομείς που κυβερνά είναι επίσης η φιλοσοφία, οι θρησκείες καθώς και τα μακρινά ταξίδια. Ο Δίας μας βοηθάει να δούμε την ευρεία εικόνα των πραγμάτων, και μέσα από τη γνώση αυτή να χαράξουμε το δικό μας μονοπάτι προς την επιτυχία. Στις περιόδους που είναι σε ανάδρομη κίνηση μας είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο να έχουμε πρόσβαση στην ευρεία εικόνα, με συνέπεια να είμαστε υποχρεωμένοι να εστιάζουμε σε μικρότερα ζητήματα και να περιορίζουμε τις δράσεις μας σε πιο συγκεκριμένα θέματα της ζωής μας.

Εστιάζοντας στις λεπτομέρειες μπορούμε να κατακτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση των ζητημάτων και να εκτιμήσουμε έτσι πολύ καλύτερα την συνολική εικόνα, όταν μας αποκαλυφθεί και πάλι. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του οι ευκαιρίες για επέκταση είναι σαφώς λιγότερες, η ροή χρημάτων δυσκολεύει, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρώσουμε μια δουλειά και είναι μια περίοδος που η δράση αποκτά πιο εσωτερικές διαστάσεις, καθώς μας απασχολούν πολλές φορές φιλοσοφικά θέματα ή ζητήματα πίστης. Είναι η περίοδος που αισθανόμαστε ίσως  κουρασμένοι ή ληθαργικοί, χάνουμε το κίνητρο μας και μειώνεται η φυσική μας δραστηριότητα ή η αποδοτικότητα μας στη δουλειά.

Παρόλο που η εξέλιξη μας το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου αναμένεται να είναι περισσότερο σε φιλοσοφικό ή εσωτερικό επίπεδο, η πνευματική αναζήτηση μας ωστόσο μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια τέτοια, που με το πέρασμα του πλανήτη σε ορθή κίνηση, να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε με καλύτερες προϋποθέσεις τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Το διάστημα αυτό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να καθορίσουμε τις προτεραιότητες μας στην ζωή, να θέσουμε στόχους αλλά και να συνειδητοποιήσουμε και να παραδεχτούμε τα λάθη και τις παραλείψεις που κάναμε στο παρελθόν.

Η παρούσα ανάδρομη πορεία του τον βρίσκει μετά από 12 χρόνια και πάλι στον Αιγόκερω, και αν και βρίσκεται «στρυμωγμένος» ανάμεσα στους και δυσοίωνους Πλούτωνα και Κρόνο, δίνει μια σχετική νότα χαράς και αισιοδοξίας που έχουμε τόσο ανάγκη! Οι όψεις που είναι σημαντικές κατά τη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του είναι ένα υπέροχο τρίγωνο που σχηματίζει με τον Ήλιο στις 17 Μαΐου και κυρίως, η σύνοδος του με τον Πλούτωνα στις 30 Ιουνίου, σε τετράγωνο με τον ανάδρομο επίσης Ερμή.

Το τρίγωνο Ήλιου-Δία φέρνει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και καλή τύχη. Υπό την επιρροή του γινόμαστε πιο ανοιχτοί και εξωστρεφείς, περισσότερο ενθουσιώδεις και έτοιμοι να ανοίξουμε ένα παράθυρο στην περιπέτεια. Μπορεί να μας παρέχει κάποιες ευκαιρίες για επιχειρηματικές επαφές και συμφωνίες, για ταξίδια ή μελέτες, η ανάδρομη όμως πορεία του ενδείκνυται περισσότερο για εσωτερική, πνευματική ανάπτυξη και ταξίδια στον κόσμο της γνώσης και της φιλοσοφίας, παρά κυριολεκτικά. Η επεκτατική φύση της όψης θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η ανάδρομη κίνηση όμως του Δία φρενάρει σε μεγάλο βαθμό το ενδεχόμενο αυτό.

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την σύνοδο Δία-Πλούτωνα που έρχεται στις 30 Ιουνίου, την δεύτερη στη σειρά, σε τετράγωνο με τον επίσης ανάδρομο Ερμή, που αναμένεται να σηματοδοτήσει την δεύτερη κορύφωση στην πορεία της πανδημίας, αυτή τη φορά λόγω του ανοίγματος των συνόρων και της αίσθησης ασφάλειας που θα επικρατεί στο βόρειο ημισφαίριο λόγω της έλευσης του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατούν. Εκεί δε που θα υπάρξει ιδιαίτερη έξαρση την περίοδο αυτή είναι στο νότιο ημισφαίριο που θα βρίσκεται στην καρδιά του χειμώνα.

Ο Πλούτωνας, ως πλανήτης του θανάτου και της αναγέννησης, καταστρέφει ότι βρει σαθρό και αδύναμο στο πέραμα του. Ευτυχώς ο Δίας μας δίνει την δύναμη και την αισιοδοξία, να ξεκινήσουμε γρήγορα την ανοικοδόμηση, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον με μεγαλύτερη ευημερία από το χθες. Και καθώς η πανδημία απογύμνωσε τις οικονομίες μας και έδειξε τις αδυναμίες του παρόντος οικονομικού μοντέλου διαχείρισης, η σύνοδος των δύο πλανητών αναμένεται να φέρει σημαντικές εξελίξεις στον χώρο της οικονομίας.

Το σημαντικότερο από όλα όμως που θα καταφέρει η τριπλή αυτή σύνοδος των δύο πλανητών μέσα στο 2020, είναι η αλλαγή της σχέσης μας με το χρήμα αλλά και στην σημειολογία της έννοια της αφθονίας και της ευημερίας. Στο τέλος του κύκλου πολλοί από εμάς θα αναγκαστούμε εκ των πραγμάτων να συνειδητοποιήσουμε ότι η ευτυχία ελάχιστη σχέση έχει με την ύλη και τα υλικά αποκτήματα, τους φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα ακριβά ακίνητα με θέα.

Η αφθονία υπάρχει μέσα μας, υπάρχει γύρω μας, κατακλύζει το σύμπαν. Πλούτος υπάρχει στη γνώση, ευτυχία γεννάται από την άδολη αγάπη, ευημερία σημαίνει και μια ισορροπημένη, ενεργειακά θετική ζωή. Η μετάλλαξη αυτή που θα κληθούμε να υποστούμε θα αποτελεί και την μεγαλύτερη μας παρακαταθήκη για την νέα εποχή που σιγά-σιγά θα ανατέλλει, αυτή του Υδροχόου. Γιατί η υγιής σχέση μας με τα υλικά αποκτήματα θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τον πνευματικό μας κόσμο, που τις τελευταίες δεκαετίες παραμελήσαμε, αναζητώντας ο καθένας μας το δικό του Ελντοράντο…

Αλίντα Κανάκη
    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.