Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Οι ενδιαφέρουσες μέρες του Ιουλίου 2020 από την Αλίντα Κανάκη !



Το ταξίδι μας μέσα από το εξαιρετικά ασυνήθιστο 2020 συνεχίζεται, περνώντας στον Ιούλιο και στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, και το μόνο σίγουρο είναι, ότι ούτε ο μήνας αυτός θα μας προκαλέσει ανία. Πέρα όμως από την ολοκλήρωση του διαδρόμου των καλοκαιρινών εκλείψεων, την πλειάδα των ανάδρομων πλανητών και τις δυσμενείς όψεις του μήνα, υπάρχουν και οι ενδιαφέρουσες όψεις, που μπορεί να προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες.

Η καλύτερη και η συνεχής αστρολογική επιρροή του μήνα είναι η σύνοδος του Δία με τον Πλούτωνα (30/6), η επονομαζόμενη «όψη των εκατομμυριούχων», η επιρροή της οποίας θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Ιουλίου. Εάν έχετε εργαστεί σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχετε να επιδείξετε πραγματικά επιτεύγματα στο τομέα σας, κινείστε με βάση ένα σχέδιο δράσης με στοχευμένη κατεύθυνση και έχετε θέσει τα θεμέλια για την οικονομική σας επιτυχία ή την κοινωνική σας ανέλιξη, τις μέρες αυτές θα λάμψει το άστρο σας!

Μια ακόμη επαναλαμβανόμενη όψη με μεγάλης διάρκειας επιρροή είναι το εξάγωνο Ερμή-Ουρανού. Η επιρροή της ξεκίνησε στις αρχές του Ιουνίου αλλά θα διαρκέσει και μέσα στον Ιούλιο. Η όψη αυτή θα σας επιτρέψει να διευρύνετε τον κύκλο των κοινωνικών και επαγγελματικών σας επαφών ή να κατακτήσετε καινούργιες γνώσεις που θα σας φανούν χρήσιμες μέσα στους μήνες που ακολουθούν. Την πρώτη του μήνα ο Ουρανός θα σχηματίσει όψη όχι μόνο με τον Ερμή (ανάδρομο!), αλλά και με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Είναι μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε τις επαφές σας, να κάνετε νέες γνωριμίες και να βελτιώσετε τις γνώσεις στο γνωστικό σας αντικείμενο. Στις 22 Ιουλίου το εξάγωνο επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά με τον Ερμή σε ορθή κίνηση, δίνοντας σας την ευκαιρία να υλοποιήσετε όλες εκείνες τις καινοτόμες ιδέες που είχατε στις αρχές του μήνα ή να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που προέκυψαν πριν από μερικές βδομάδες.

Στις 12 Ιουλίου έχουμε ένα τρίγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα, που μεν έχει μικρή θετική συμβολή στην τρέχουσα πραγματικότητα, μας επιτρέπει όμως να ξεφύγουμε από αυτή, ταξιδεύοντας στα σύννεφα. Η όψη αυτή μετατρέπει την μέρα σε ρομαντική, βοηθάει να απωθήσουμε δυσάρεστες σκέψεις και την πραγματικότητα και μας κάνει να αισθανθούμε ικανοί και άτρωτοι, ελκυστικοί και επιθυμητοί.

Η σύνοδος επίσης Σελήνης-Αφροδίτης στις 17 Ιουλίου σηματοδοτεί μια μέρα χαρούμενη και φωτεινή, αν και καθαρά επιφανειακή, χωρίς βάθος και ουσία. Δεν είναι όμως κακό, εάν μας βοηθάει να ανασάνουμε έστω και για λίγο ή να εκτονωθούμε. Οι επαφές και οι γνωριμίες θα είναι ευχάριστες ή ενδιαφέρουσες, αλλά επιφανειακές. Μην ενθουσιάζεστε και μην περιμένετε πολλά, γιατί με την όψη αυτή όλα φαίνονται πιο όμορφα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Λόγω της Αφροδίτης η ανάγκη μας για όμορφα πράγματα θα είναι έντονη και ίσως βρούμε τον προσωπικό μας παράδεισο στην τέχνη. Και καθώς η μέρα έχει καθαρά θηλυκή ενέργεια, οι εκπρόσωποι του γυναικείου φύλλου θα είναι εξαιρετικά γοητευτικές, χαριτωμένες και θα μας φαίνονται ομορφότερες από ποτέ…

Μακράν όμως η πιο ενδιαφέρουσα όψη του μήνα, θα είναι η αντίθεση Ερμή-Δία στις 30 Ιουλίου. Είναι μια όψη που θα περιπλέξει τις κοινωνικές μας επαφές, θα δημιουργήσει προβλήματα ή ακυρώσεις ταξιδιών, θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία, ειδικά με τους αλλοδαπούς, και ενδεχόμενα προβλήματα με την γραφειοκρατία. Και καθώς η μέρα θα έχει αρκετά έντονη Ποσειδώνια ενέργεια, η αποτυχία ενός προγραμματισμένου σχεδίου μπορεί να σας οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια και να ανοίξουν «από τύχη» νέοι δρόμοι στην ζωή σας. Είναι αυτό που λένε «ουδέν κακόν αμιγές καλού».

Μπορεί να μην είναι πολλές και ιδιαίτερα ισχυρές οι θετικές όψεις του μήνα, το γεγονός όμως ότι υπάρχουν, σημαίνει πολλά. Ας μην τις αφήσουμε τουλάχιστον ανεκμετάλλευτες…

Αλίντα Κανάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.