Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Μερική σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω 5 Ιουλίου 2020 Μια έκλειψη με θετική σημειολογία!




Η μερική σεληνιακή έκλειψη της 5ης Ιουλίου λαμβάνει χώρα μεταξύ 06:07 και 07:44 τοπική ώρα, πραγματοποιείται στο ζώδιο του Αιγόκερου και είναι ορατή κυρίως στην Νότια και την Βόρεια Αμερική, και σε μικρότερο βαθμό στην Αφρική και στην Β-ΒΔ Ευρώπη. Μια Πανσέληνος-Έκλειψη στον Αιγόκερω χαρακτηρίζεται από την έντονη μας ανάγκη να γίνουμε χρήσιμοι στην κοινωνία μας και αναζητάμε δημιουργικές διεξόδους στην παρόρμηση μας αυτή. Ίσως όμως η ανάγκη μας αυτή να αγνοηθεί ή να υποτιμηθεί από τους γύρω μας, με αποτέλεσμα να γεννηθούν συναισθήματα ντροπής ή και δυσαρέσκειας για τον κοινωνικό μας κύκλο.

Καθώς πραγματοποιείται στην 13η μοίρα του Αιγόκερου, μεγαλύτερο αντίκτυπο θα έχει στους Κριούς, τους Καρκίνους, τους Ζυγούς και τους Αιγόκερους του δεύτερο δεκαήμερου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες ή ωροσκόπο στις μοίρες και τα ζώδια αυτά. Και καθώς ο Αιγόκερως κυβερνά τα οστά, τα γόνατα και τις επιγονατίδες, την σπονδυλική στήλη, τους τένοντες και τους συνδέσμους, αλλά και την σπλήνα, θα χρειαστεί να φροντίσετε ιδιαίτερα τα σημεία αυτά του σώματος σας την περίοδο που ακολουθεί.   

Οι σημαντικές όψεις που συνοδεύουν την Πανσέληνο-Έκλειψη της 5ης Ιουλίου, που ολοκληρώνει την καλοκαιρινή περίοδο των εκλείψεων, και της δίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, είναι:

Αντίθεση Έκλειψης με ανάδρομο Ερμή


Είναι μια όψη που αναδεικνύει την σημασία της επικοινωνίας των συναισθημάτων μας με τα δικά μας άτομα. Ένα λίγο επιβαρυμένο μυαλό ωστόσο από δύσκολα προβλήματα θα μπορούσε να δυσκολευτεί να κατανοήσει την πραγματικότητα και τα τρέχοντα προβλήματα, ενώ η έλλειψη κατανόησης τους προβληματισμούς των γύρω του μπορεί να οδηγήσει σε αντιπαραθέσεις. Η επιρροή ωστόσο της αντίθεσης αυτής δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρή, ώστε να προκαλεί ανησυχίες.


Τετράγωνο Άρη με ανάδρομο Ερμή

Φέρνει βιασύνη και επιπολαιότητα στις κινήσεις ή τις αποφάσεις μας. Ο ανάδρομος Ερμής είναι συνδεδεμένος με νευρικότητα και προβλήματα επικοινωνίας με τον περίγυρό μας, και η όψη αυτή θα μπορούσε να κάνε τις καταστάσεις λίγο πιο περίπλοκες. Μόνο που αυτή τη φορά, οι συνέπειες του ανάδρομου Ερμή δεν θα είναι τόσο έντονες όσο σε προηγούμενες περιόδους, λόγω της θετική επιρροής από τον Σείριο.

Τρίγωνο Έκλειψης με τον Ουρανό

Είναι μια θετική όψη που θα φέρει χαρά και ενθουσιασμό στην ζωή μας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους μας. Η θετική και η ανέμελη ή αστεία πλευρά του χαρακτήρα μας θα ανθίσει και θα εκφραστεί, και μέσα από την κοινωνικοποίηση μας θα μπορέσουμε να διευρύνουμε τον κοινωνικό και τον φιλικό μας κύκλο ή θα μας δοθεί η ευκαιρία να ζήσουμε συναρπαστικές εμπειρίες. Είναι μια εξαιρετικά ευεργετική Σελήνη να ξεπεράσει κανείς περιορισμούς και στεγανά και να βιώσει νέες, συναρπαστικές εμπειρίες. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή δε, να απομακρυνθούμε από τοξικές σχέσεις και ανθρώπους, να απαλλαγούμε από βλαβερές συνήθειες και να κάνουμε μια θετική στροφή στη ζωή μας.

Εξάγωνο ανάδρομου Ερμή με Ουρανό

Είναι μια όψη που ενθαρρύνει την επικοινωνία και τον ανοιχτό διάλογο. Τα τυχόν ψυχικά μας ταλέντα θα οξυνθούν, ενώ με τις αισθήσεις μας σε εγρήγορση, θα είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε τις λεπτές αποχρώσεις των καταστάσεων που θα διαμείβονται γύρω μας.


Σύνοδος Ήλιου με Σείριο

Είναι μια θετική όψη που φέρνει μεγάλη επιτυχία σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν σχέση με μέταλλα ή πολεμικό εξοπλισμό, ευνοεί όμως και την αρμονία στην οικογενειακή εστία. Ο Σείριος είναι ένας απλανής αστέρας που έχει μεικτή φύση και μοιράζεται κοινά χαρακτηριστικά με τον Δία και τον Άρη, προσδίδοντας υψηλή φιλοδοξία, υπερηφάνεια, μεγαλείο, προβολή και φήμη, υλική ευμάρεια και πάθος. Η επιρροή του Σείριου είναι εξαιρετικά σημαντική στην Έκλειψη, μέσα από την θετική όψη που σχημάτισε με τον Ερμή κατά την στάση του για να γυρίσει σε ανάδρομη πορεία.

Εν κατακλείδι, η τρίτη στη σειρά έκλειψη της περιόδου, παρά τις ανησυχίες μας, έχει μια θετική χροιά, κυρίως λόγω ενός θετικού Ερμή και ενός Ουρανού σε αρμονικές όψεις, που ενθαρρύνουν την επικοινωνία, την εξερεύνηση, την περιπέτεια, τις νέες ιδέες και τις καινούργιες επαφές. Μας δίνει την δυνατότητα για διεκδικήσουμε μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία, να απολαύσουμε την οικογενειακή μας γαλήνη και αρμονία και κυρίως, να ανοίξουμε το μυαλό μας, που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε καλύτερα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.


Αλίντα Κανάκη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.