Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Άστρα 2021: Τέσσερα ζώδια που δεν πρέπει να σπαταλήσουν δυνάμεις


 

Είθισται κάθε χρόνο τέτοια εποχή να κάνουμε ένα νοητό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, να αξιολογούμε την πορεία μας, τι πήγε καλά, που χωλαίναμε και να κάνουμε τα πλάνα μας για την καινούργια χρονιά. Συνήθως ελάχιστα σχέδια μας ολοκληρώνονται με τον τρόπο που θα επιθυμούσαμε, γιατί οι συνθήκες μπορεί να μην το επιτρέπουν ή να μας οδηγούν σε τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις, που ούτε καν φανταζόμασταν. Το 2020 ήταν εκ των πραγμάτων μια εξαιρετικά ιδιαίτερη χρονιά, ένα έτος που ελάχιστα καταφέραμε λόγω των συνθηκών που επικράτησαν. Από αυτή την άποψη ο απολογισμός είναι εύκολος. Τι προγραμματισμό όμως θα μπορούσαμε να κάνουμε για το 2021, όταν οι περιστάσεις είναι τόσο αβέβαιες;

Οι ενδείξεις για το έτος που έρχεται, με βάση τις πλανητικές διελεύσεις και όψεις, είναι θετικότερες από αυτές του 2020, καθώς θα υπάρξει αρκετή κινητικότητα για αρκετούς από εμάς, σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Δεν θα έχουμε όμως όλοι την δυνατότητα, όπως είναι αυτονόητο, να εκκινήσουμε ταυτόχρονα ή να επιτύχουμε το ίδιο θετικά αποτελέσματα στις σημαντικές δραστηριότητες της ζωής μας, όπως είναι η καριέρα, τα οικονομικά ή τα συναισθηματικά μας. Κάποιοι θα ανοίξουν το έτος αυτό νέους δρόμους, για να ακολουθήσουν σταδιακά οι υπόλοιποι, και κάποιοι θα βιώσουν μεγαλύτερες δυσκολίες από άλλους.

Δυσκολίες δημιουργούν συνήθως οι πλανήτες Κρόνος, Πλούτωνας, Ποσειδώνας, Ουρανός, παραδόξως ορισμένες φορές και ο Δίας, αν και είναι ο  πλανήτης της επέκτασης και της ευημερίας. Μια αδύναμη θέση του Άρη ή του Ήλιου μπορεί να έχει αντίκτυπο επάνω μας με μια ακατανόητη αίσθηση αδυναμίας ή με έλλειψη ενέργειας, ενώ στερούμαστε την εύνοια της Αφροδίτης ή του Ερμή, και άρα στερεύουν οι ευκαιρίες και τα καλά νέα, όταν εμπλέκονται σε δυσμενείς όψεις ή τις περιόδους που είναι ανάδρομοι.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πλανητικές συνθήκες που θα επικρατούν μέσα στο 2021, τέσσερα ζώδια θα πρέπει φέτος να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, γιατί δεν προβλέπεται να έχουν εξαιρετικές ευκαιρίες ή να πετύχουν αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, ότι και να κάνουν. Δεν ήρθε ενδεχομένως η ώρα να κατακτήσουν μια περίοπτη θέση στην δουλειά τους, δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού σχεδίου ή για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους, ούτε πιθανά να κατακτήσουν εκείνη την οικονομική άνεση που ελπίζουν. Και τα ζώδια αυτά είναι:


Ιχθείς

 

Ο Δίας, ο πλανήτης των ευκαιριών, των χρημάτων και της επέκτασης, θα κάνει μέσα στο 2021 μια πρώτη σύντομη είσοδο στο ζώδιο σας από τον Μάιο και για ένα περίπου δίμηνο, για να επιστρέψει στην συνέχεια και πάλι στον Υδροχόο, όντας σε ανάδρομη κίνηση. Στα τέλη της χρονιάς θα τον υποδεχτείτε και θα τον φιλοξενήσετε για τους επόμενους 12 μήνες του 2022. Οπότε η δική σας χρονιά δεν είναι το 2021, ότι και να κάνετε.

 

Από την άλλη, το πλανητικό ζευγάρι Δίας-Κρόνος θα ενεργοποιούν από τον Υδροχόο τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, που αντιπροσωπεύει τους μυστικούς εχθρούς, την ίντριγκα, το κουτσομπολιό και την αναγκαστική αδράνεια. Αντί να σπαταλάτε λοιπόν τις δυνάμεις σας σε προσπάθειες που δεν μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά ή τα βέλτιστα αποτελέσματα, συντηρηθείτε το 2021 και αφιερώστε χρόνο να σχεδιάστε προσεκτικά το μέλλον σας.

Μέσα στο 2021 έχετε την δυνατότητα να βελτιώσετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση, ώστε να μπορείτε ανεμπόδιστα να εφορμήσετε τις χρονιές που ακολουθούν και να επιτύχετε σημαντικές νίκες. Είναι μια χρονιά που ευνοεί την ξεκούραση και την ανάκτηση δυνάμεων, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.  Έχετε ένα χρόνο μπροστά σας να σκεφτείτε με ηρεμία και χωρίς πίεση χρόνου την πορεία που θα θέλετε να ακολουθήσετε, κυρίως σε εργασιακά ζητήματα, να κάνετε λεπτομερή σχεδιασμό των δράσεων σας, να θέσετε προτεραιότητες, να εξασφαλίσετε ενδεχομένως χρηματοδότηση των σχεδίων σας ή να προσαρμόσετε τα ήδη υπάρχοντα σχέδια σας στην τρέχουσα πραγματικότητα. Το δίμηνο που θα φιλοξενήσετε τον Δία στο ζώδιο σας θα σας δώσει μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει το 2022, οπότε θα έχετε μια ιδέα πως θα πρέπει να κινηθείτε και σε ποια κατεύθυνση θα ήταν ωφέλιμο να επενδύσετε χρόνο, χρήμα ή ενέργεια.

Λέοντες και Σκορπιοί

Τα δύο αυτά ζώδια θα βληθούν μέσα στο 2021 από τις δύσκολες όψεις που θα σχηματίσουν οι πλανήτες Ουρανός και Κρόνος. Τα τρία επαναλαμβανόμενα τετράγωνα των δύο πλανητών, διάσπαρτα μέσα στην χρονιά, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ανατροπές ή σημαντικές αλλαγές στην πορεία σας και ως εκ τούτου να αναγκαστείτε να αλλάξετε σχέδια ή στόχους. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να έχετε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην διάθεση σας κατά την διάρκεια του 2021, πιθανά λόγω των καταστάσεων που θα βιώνετε.

Και τα δύο ζώδια θα πρέπει να είστε επιφυλακτικά τους μήνες των γενεθλίων σας, το διάστημα δηλαδή που θα φιλοξενείται ο Ήλιος στο ζώδιο σας. Αποφύγετε αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις την χρονική αυτή περίοδο, μην αναλαμβάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια ή ευθύνες που να ξεπερνούν τις δυνατότητες σας, μην ξεκινάτε μακροχρόνιες δράσεις και φροντίστε την φυσική σας κατάσταση. Η έντονη προσπάθεια, το στρες και η έλλειψη ύπνου ή ξεκούρασης μόνο σε χρόνια κόπωση μπορούν να σας οδηγήσουν την παρούσα χρονική στιγμή. Προγραμματίστε αντ’ αυτού τις διακοπές σας το διάστημα των γενεθλίων σας, ξεκουραστείτε, απολαύστε στιγμές ηρεμίας και γαλήνης μακριά από την δράση, ανανεωθείτε ψυχικά και σωματικά. Θα είναι ότι θετικότερο μπορείτε να πετύχετε την περίοδο αυτή.

 

Παρθένοι

 

Ούτε για σας υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι θα απολαύσετε ιδιαίτερη τύχη μέσα στο 2021. Θα έχετε κάποια εύνοια σε μικρά πράγματα ή ζητήματα που δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην γενική πορεία σας, αλλά μην περιμένετε κοσμογονικές θετικές αλλαγές. Ίσως να έχετε κάποιες αλλαγές στην δουλειά σας, υπό την έννοια ότι ενδεχομένως να μετακινηθείτε σε μια νέα θέση στην υπάρχουσα επιχείρηση ή σε μια άλλη επιχείρηση, χωρίς όμως να κερδίσετε επιπλέον χρήματα ή μια θέση ευθύνης. Μην ζηλεύετε ωστόσο τις επιτυχίες των άλλων, γιατί σύντομα θα έρθει και η δική σας σειρά να βρεθείτε στο προσκήνιο.

Εκείνο που θα πρέπει να φροντίσετε μέσα στο 2021 είναι η υγεία και η φυσική σας κατάσταση. Ξεκουραστείτε, βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε, ώστε να αποφύγετε την χρόνια κόπωση. Η εξουθένωση, το άγχος και μια πιθανή χρόνια κόπωση μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα την χρονιά αυτή ανεπιθύμητα προβλήματα στο μυοσκελετικό σας σύστημα. Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε την υγεία μας. Γιατί εάν υπάρχει κάτι που να μας δίδαξε το 2020, είναι η αξία της ζωής και της καλής υγείας. Όσο για τα υπόλοιπα, θα γίνουν όταν έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή.

Αλίντα Κανάκη 

Δημήτρης Μήτρας     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.