Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Άστρα : Επιχειρηματικότητα και ευκαιρίες Ιανουάριος 2021


 

Το δίσεκτο 2020 έφυγε, έκλεισε και την πόρτα πίσω του και το 2021 υπόσχεται εντελώς καινούργιες εμπειρίες και βιώματα. Θα συμβούν πολλές αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής μας, τις μεγαλύτερες αλλαγές όμως θα τις βιώσουν οι επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα πρέπει να είναι καθ’ όλα έτοιμοι για τις νέες συνθήκες τις αγοράς.

Εάν έχετε κάποια ψήγματα οραματιστή, κυνηγάτε την πρωτοπορία, δεν επαναπαύεστε στις δάφνες και τις επιτυχίες σας, ήδη από τα τέλη του 2020 θα πρέπει να καταλάβατε προς πιά κατεύθυνση πνέει ο άνεμος των αλλαγών και να έχετε ήδη καταστρώσει τα επιχειρηματικά πλάνα σας. Εάν όχι, έχετε ακόμη χρόνο να πηδήξετε στο τρένο. Γιατί ο κάθε μήνας που περνάει μέσα στο 2021 θα είναι όλο και πιο δύσκολο να βρείτε την θέση σας στην αγορά, καθώς τα πόστα θα καταλαμβάνονται ταχύτατα.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το 2021 θα περιστρέφεται γύρω από το διαδίκτυο, τις ψηφιακές τεχνολογίες, το ψηφιακό εμπόριο και τις υπηρεσίες. Εάν ασχολείστε με την δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών, την κατασκευή ιστοσελίδων, είστε τεχνικοί υπολογιστών ή έχετε ήδη εμπορική παρουσία στον ψηφιακό κόσμο, είστε πανέτοιμοι για την εκτόξευση. Εάν το αντικείμενο σας είναι διαφορετικό, θα πρέπει να αποκτήσετε παρουσία στο διαδίκτυο, ώστε να προσφέρετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας σε ένα ευρύτερο και σαφώς μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Αναζητήστε συνεργάτες μέσω ιντερνέτ, προβληθείτε σ’ αυτό, απασχολήστε ακόμη υπαλλήλους σας από απομακρυσμένη τοποθεσία, εάν το είδος της δράσης σας το επιτρέπει.

Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματικά θα είναι εκείνοι που θα προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό κάτι νέο και πρωτοπόρο στην βιομηχανία της πληροφορικής ή εκμεταλλευτούν τον ψηφιακό χώρο, μεταφέροντας το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων τους εκεί. Δεν θα είναι όλα εύκολα, ούτε και θα έρθει η επιτυχία αμέσως. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με έλλειψη κονδυλίων εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού σας, να χρειαστεί να αναπροσαρμόσετε ξεπερασμένες διαδικασίες, να αναζητήσετε λύσεις σε προβλήματα που δεν υπάρχει πεπατημένη, αλλά θα έχετε την ικανοποίηση ότι ανοίγετε νέους δρόμους, και άρα θα είστε οι πρώτη στην γραμμή εκκίνησης. Το μέλλον θα είναι γι’ αυτούς που δεν φοβούνται να προβλήματα και που η φαντασία και το όραμα θα τους επιτρέψει να ξεπεράσουν τα εμπόδια που θα συναντήσουν μέσα στο 2021. Γιατί από το 2022 όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα.

Από αστρολογικής άποψης μεγαλύτερη επιχειρηματική ώθηση θα έχουν μέσα στο 2021 όσοι ανήκουν στα ζώδια του Ταύρου και του Υδροχόου ή έχουν ωροσκόπο ή σημαντικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά. Μαζί με αυτά τα δύο ζώδια, αρκετά ευνοϊκές συνθήκες θα συναντήσουν και τα υπόλοιπα των στοιχείων της γης και του αέρα, που είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως.

Εάν επικεντρώσουμε την προσοχή μας στις όψεις και διελεύσεις του Ιανουαρίου, δύο είναι οι πλανήτες που θα πρέπει να εστιάσουμε, εάν θέλουμε να κάνουμε προβλέψεις για την επιχειρηματικότητα: ο Άρης, που συνδέεται με τις καθημερινές επιχειρηματικές διαδικασίες και ο Ερμής που κυβερνά την επιχειρηματικότητα, την επικοινωνία και το εμπόριο.

Ο Άρης μετακινείται αμέσως μετά τις γιορτές, μέσα στην πρώτη βδομάδα του μήνα, στο ζώδιο του Ταύρου, μετά από μια πολύμηνη παραμονή του στον Κριό. Η διέλευση του αυτή σημαίνει πως τον Ιανουάριο θα πρέπει να εστιάσουμε σε πρακτικά ζητήματα ή οι αποφάσεις μας να χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα. Είναι σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι στους στόχους και στις δράσεις μας, να είμαστε προσγειωμένοι ως προς προσδοκίες μας και η κάθε κίνηση μας να αποβλέπει σε πρακτικά αποτελέσματα.

Αυτό θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό να το θυμόμαστε, ιδίως από τα μέσα μέχρι τα τέλη του μήνα, που το τετράγωνο Ουρανού-Δία με την σχεδόν ταυτόχρονη σύνοδο Άρη-Ουρανού θα μας φουσκώσουν να μυαλά με ανύπαρκτες ευκαιρίες εύκολης και γρήγορης επιτυχίας και πλουτισμού. Η υπέρμετρη αισιοδοξία, η ροπή προς την περιπέτεια και η δίψα μας να κατακτήσουμε τα πάντα, μπορεί να μας οδηγήσουν σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, που λίγο θα απέχουν από την καταστροφή.

Ο Ερμής θα μετακινηθεί και αυτός μετά τις γιορτές στον Υδροχόο, χαρίζοντας εύνοια σε Υδροχόους και Ταύρους. Θα πρέπει ωστόσο να έχουμε κατά νου, ότι από τις 30 Ιανουαρίου και για τις επόμενες τρείς εβδομάδες θα γυρίσει ανάδρομος, οπότε εάν σκοπεύουμε να διαπραγματευτούμε εμπορικές συμφωνίες, να υπογράψουμε συμβάσεις, να ξεκινήσουμε μια διαφημιστική εκστρατεία ή να εγκαινιάσουμε την παρουσία μας σε μια καινούργια αγορά ή σε ένα νέο μέσο, θα πρέπει να έχουμε κάνει τις κινήσεις μας πριν από την τελευταία βδομάδα του μήνα. Διαφορετικά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι ούτε τα αναμενόμενα, αλλά ούτε και θα χαρακτηρίζονται από σταθερότητα ή μακροβιότητα, και θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι τις προσπάθειες μας από το μηδέν. Εκτός και αν ο γενέθλιος Ερμής σας είναι ανάδρομος. Στην περίπτωση αυτή, ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας σας!

Αλίντα Κανάκη

Δημήτρης Μήτρας

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.